Yapamıyorum!!!

mutsuzkiizz20

Üye
Kayıtlı Üye
25 Ocak 2017
494
119
23
29
Merhabalar
23 yasindayim ve bi mağazada çalışıyorum asgari ücretle .
Ailemle yaşıyorum ve maaşımın belli bi kısmını eve veriyorum bu ay ay değişiyor .
Ama ben hic birikim yapamıyorum
1 senedir calisiyorum ama hic birikimim yok ben nasil para biriktirebilirim ??
2. Sorunumda kilo vermek istiyorum ama irade yok . Sürekli basliyorum ama ertesi gün yine yemeye başlıyorum . Asla yenmeden duramıyorum . Sürekli canim bisey istiyor .
Bu halimden cok mutsuzum nasıl bas edicem .
Nasil irade sahibi olacam .
Boyum 1.66 kilo 74

Canım para biriktirmek ile alakalı birşey diyemem artık herkesin durumu , ihtiyacı kendine göre değişir .
Ama kilo konusunda canın birşey istediğinde ‚almayayım , para biriktirmem gerek, böyle böyle gidiyor paralar’ diye kendini motive edebilirsin :deli:
Tabii ki işin şakası o , bir uzmandan yardım al en olmadı ;)

Canım para biriktirmek ile alakalı birşey diyemem artık herkesin durumu , ihtiyacı kendine göre değişir .
Ama kilo konusunda canın birşey istediğinde ‚almayayım , para biriktirmem gerek, böyle böyle gidiyor paralar’ diye kendini motive edebilirsin :deli:
Tabii ki işin şakası o , bir uzmandan yardım al en olmadı :KK66:
Tesekkur ederim ❤

en çok para harcadığınız kalemleri tespit edin. ailenize verdikten sonra size kalanı nerelere harcıyorsunuz yani? sonra hangilerinde harcamayı kısabilirsiniz ya da tamamen durdurabilirsiniz ona bakın.

aynı şey başıma geldiğinde oturdum düşündüm, kıyafet konusunda bir çok alanda harcama yapmama gerek olmadığını gördüm. önümüzdeki yıl boyunca t-shirt, yağmurluk, pijama, hırka gibi şeylere ihtiyaç duymayacak kadar elimde kıyafet var, dolayısıyla bunlara para gitmeyecek mesela.

abur cubura ve kafelere çok gidiyordu, onu azalttım.

bir de maaşınızı alır almaz birikime ayırabileceğiniz kısmı hemen ayırın ve o parayı artık unutun. mesela asgari ücretin artan kısmını direk birikime ayırıp sanki maaşınız hiç artmamış gibi devam edebilirsiniz.

Gün içerisinde acıkıyorsunuzdur. Önce iyi bi kahvaltı yapın. Öğle yemeklerinizi evden götürün. Ara atıştırmalık kuru meyve çiğ badem fındık tarzı şeyler alın yanınıza. Ya da bi salatalık vs tarzı. Akşam normal yiyin ama ekmeği azaltın. Pilav kızartma vs çok az. Bunun haricinde zaten ekstra spor için halin oluyor mu bilemiyorum. Zaten ayaktasınızdır gün boyu belki onu spora çevirebilirsin. Telefonuna adım sayar yükleyip günde belli adım atma hedefi koyabilirsin.

Aklıma geldi, maaşınızı elde biriktirirseniz genelde uçuyor bir şekilde o para. Kendinize ek bir bireysel emeklilik açıp oraya falan yatırabilirsiniz her ay. İstikrarlı olup sürekli yaparsanız da ilerde iki emeklilik maaşınız olabilir ya da gerektiğinde yine ana parayı çekebilirsiniz de. Çok yüksek miktarlarda yatırmanız şart değil.

ailen senden aldigi paradan senin icin birikim yapmiyormu ki.... en olmadi gereksiz harcamalarını kes biraz tasarrufa geç ama muhakkak birikim yap bu zamanda kıyıda köşede paran olacak yoksa iş zor

Henuz yasiniz cok kucuk, ilerleyen donemlerde tecrube kazandikca maasiniz ve pozisyonunuz yukselir, daha iyi kazanir, birikim yaparsiniz. Diyet ben de yapamiyorum o nedenle tavsiyem yok :dondurma:

Çikolata tatlı artık lüks
Onu çıkar hayatından, aylık 100 liran kalır hiç değilse

Bir de kış sebzeleri karnabahar brokoli büyük sebzeler
Yıkayıp şokla

Deniz börülcesi, semizotu, ıspanak bissürü güzel sebze var

Salatasını yap

Ailemize verdiğiniz para harcaniyormu yoksa size biriktiriliuyormu.
Hesap acın. Yâda bes e katılın.
Kilo vermek için yediklerinizi yazın. Yanınada kalorilerini. Gun gün kalorilerinizi hesaplayın ve azaltın. Eve gelirken yürüyün. Merdiven kullanın. Hergun 1 saat tempolu yürüyüş. Yaşta genç hemen yakarsınız.

Beğendiğin bedeni küçük bir kıyafet al bol bol aynaya bak o kıyafete girmek için hırsa yaparsın. Ben günde 10 kez tartılıyorum içine giremediğim kıyafetlerim ile ayna karşısına geçiyorum. Doğum yapalı 3 ay oldu 5 kilo vermişim. Hemde yiyerek.

Bol bol su iç. Bol bol hareket et. Ve asla abur cubur yeme. Demesi kolay diyeceksin ama bende şuan bu iradeyle gidiyorum. Canım tatlı mı istedi kuru meyveli yoğurt yiyorum. Haftada bir kere bitter çikolata yiyorum. Perşembe günleri bir tek kendime ait yani çikolata yiyorum o gün ve abartmamak şartıyla hamur işi.

Çay ve kahveyi şekersiz iç. Asitli yiyeceklerden uzak dur. Ve de ekmek yeme. Kepekli ya da çavdar tüketmeye calış.

İş çıkışı bir durak erken in ve eve yürüyerek git. bir süre sonra iki durak in mesela. Akşam 7 den sonra birşey yeme acıkırsan bir adet portakal ye. Gün içinde sık yr ama azar azar ye. Illa katı diyetlere gerek yok. Herşeyden azar azar yiyerek zayıflayabilirsiniz.

Kendinize güvenin. Ayna karşısına geçip kendinize bakın ve olmak istediğiniz kiloyu hayal edin. Bir kadın isterse herşeyi başarabilir.

Back
X