Sevgili Rachel, ilişki sevgili dediğin güven içermeli. Yani diyelim bileti oteli hallettin gittin ama orada başına bir iş geldi. Hastanelik oldun veya ailenden birine bir şey oldu bütün paranı tatile yatırdığın için yeni bilet alamıyorsun vs vs. Eğer sevgilin flörtün hatta bak eşin bile olabilir, elinden gelen her şeyi yapıp senin durumuna el atmıyorsa o adam vakit kaybı. Aşkım merak etme dur ben hallediyorum, yine çıkarız tatile üzülme seni bir an önce geri götürmem gerek demiyorsa, biletini havaalanına gitmeni falan seni beklemeden organize etmiyorsa o adamla yola çıkma. İyi günde herşey güzel herkes şık.
Bunu sadece tatile gitme olarak düşünme. İşsiz de kalınabilir veya sağlık nedeniyle işe ara verilebilir, tüm gelir hastaneye tedaviye harcanabilir. Senin paran yok deyip ayrılacak mı o zaman?
Belli ki sizin geliriniz daha az, bir anda veremiyorsunuz. Çıkarıp sizinkini ödesin demiyorum, bundan rahatsız olabilirsiniz ama parası pulu olan adam gibi adam ödemeleri yapar, tamam strese girme ödendi sonra aramızda hallederiz falan der. Sen turu taksitle mi ödeyecektin sorun değil bana da taksitle ödersin der geçiştirir. Ya da ödemeni istemiyorum aramızda böyle şeylerin lafı olmasın der, siz de tur için hazırladığınız parayla atıyorum tüm yemekleri ödersiniz. Kaliteli bir hediye alırsınız kendisine.
Uzun lafın kısası her daim tetikte olacağın stres yaşadığın bir ilişkiyi sürdürme.