Galiba denetciler farketmis karsi firmayi kimse farketmemis aslinda8 ay sonra nasıl fark etmişler ya ?
Hiç mi kontrol yapmadılar kdv beyannamesi verilirken falan kontrol edilmedi mi?
Interntte cezasi fatura basins 350 tl yaziyor Nazi yerlerde 100de 10 Irani yaziyor anlamadik8 ay sonra nasıl fark etmişler ya ?
Hiç mi kontrol yapmadılar kdv beyannamesi verilirken falan kontrol edilmedi mi?
Fatura basina 350 tl mi yoksa baska bit cezasimi var internette farkli farkli yaziyorusulsüzlük cezası kesilir
Fatura basina 350 tl mi yoksa baska bit cezasimi var internette farkli farkli yaziyor
Yani firma bisekilde kesmis arkadasimda islemis peki Bu %10 ceza ne icin kagit fatura duzenlemek mi?Özel usulsüzlük cezası kesilir oda 350 tl.
Yalnız şu var e fatura olan bir müşteriye e arşiv kesilmez yani sistem buna onay vermez.
Gib le görüştünüz mü?
Belki programdan kaynaklı bir durum vardır.
Aynısı bizim de başımıza geldi çünkü.
Yani firma bisekilde kesmis arkadasimda islemis peki Bu %10 ceza ne icin kagit fatura duzenlemek mi?
Sistem buna nasıl izin vermiş ki, e-fatura mükellefine arşiv kesilmesine izin vermiyor, keza madem böyle bir hata olmuş 8 ay bunu fark edemeyen muhasebe sorumlusunundur sorumluluk. Ağır bir ceza gelmez usulsüzlük kesilirMerhabalar,
Bir arkadaşım adına yazıyorum bir firmada sekreter olarak calisiyor is yogunlugundan muhsebenin bazi faturalarini ona isletmisler firma e fatura bu arada..karsi firma da e fatura olmasina ragmen yanlislikla e arsiv olarak kesmis arkadasim da dikkat etmeden islemis aradan 8 ay gecince farkedilmis.. Bu durumun sirkete cezasi nedir yada isleyen firmaya da ceza kesilir mi? Bilgisi olan var mi acaba? Arkadasim Nazi uzuluyor bu durumdan dolayi cikartirlar beni isten diye
Sistem buna nasıl izin vermiş ki, e-fatura mükellefine arşiv kesilmesine izin vermiyor, keza madem böyle bir hata olmuş 8 ay bunu fark edemeyen muhasebe sorumlusunundur sorumluluk. Ağır bir ceza gelmez usulsüzlük kesi
Peki sistemde inceledigimizde usuzlsuzluk cezasi 350 tl gozukuyor o nedir?Fatura tutarının %10'u tutarında özel usulsüzlük cezası kesilecek, hem faturayı düzenleyene hem de fatura düzenlenene. Suç ise e-arşiv faturayı düzenleyende, çünkü e-arşiv fatura düzenlemeden önce e-fatura modülünden karşı firmanın e-fatura mükellefi olup olmadığını kontrol etmesi gerekiyordu. Mali müşavirin olayla hiç bir alakası yok, mali müşavir fatura kesilen mükellefin e-fatura mükellefi olup olmadığını bilemez, kontrol etmek onun işi değil, zira mali müşavir fatura kesmez hatta kesemez, cezası dahi mevcut. Arkadaşın sekreterken ön muhasebenin yapması gereken işleri yapamaz, yaptıysa sorumluluğuna iş veren katlanır. Bu aynen hasta bakıcıya gel iğne vur demek gibi, onun işi değil ki nereden bilsin.
Site usulsuzluk icin internette yazan 350 tl fatura basina ceza yaziyor bazi yerlerde %10 kadar diyor anlamadikSistem buna nasıl izin vermiş ki, e-fatura mükellefine arşiv kesilmesine izin vermiyor, keza madem böyle bir hata olmuş 8 ay bunu fark edemeyen muhasebe sorumlusunundur sorumluluk. Ağır bir ceza gelmez usulsüzlük kesilir
Denetime girerse 350 TL gibi bir usulsüzlük cezası kesilir. Ancak çok da abartmaya gerek yok.Merhabalar,
Bir arkadaşım adına yazıyorum bir firmada sekreter olarak calisiyor is yogunlugundan muhsebenin bazi faturalarini ona isletmisler firma e fatura bu arada..karsi firma da e fatura olmasina ragmen yanlislikla e arsiv olarak kesmis arkadasim da dikkat etmeden islemis aradan 8 ay gecince farkedilmis.. Bu durumun sirkete cezasi nedir yada isleyen firmaya da ceza kesilir mi? Bilgisi olan var mi acaba? Arkadasim Nazi uzuluyor bu durumdan dolayi cikartirlar beni isten diye
Firma e fatura kullanicisi yanlislikla firmaya e arsiv kesmis firmada bunu islemis aradan 8 at gecince farkedilmis. Cezasi ney biz onu anlayamadik cunku bit 350 tl yaziyor bit %10 yaziyorFaturayı kesen kim ;?
Arkadaşın mı başka firma mı ?
Peki sistemde inceledigimizde usuzlsuzluk cezasi 350 tl gozukuyor o nedir?
Evet tutarını bilmiyorum ama usülsüzlük cezası kesilir normalde. Ama faturayı muhasebeci keser ayrıca sürekli yenilenen bir düzen var e-fatura , e-arşiv , e-irsaliye sürekli yeni bir şey çıkıyor. Sekreterin bilmemesi gayet normal. Normalde her firmada fatura kestiğinde güncellemesi gerekir e-arşiv ise e-fatura mükellefi olmuş mu diyerek. Bu bilgiyi vermeyenlerin hatası. Üzülmesin kendini savunur bilmediğim bir şey güncelleme yapılacağını bilmiyordum desin.Merhabalar,
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?