Yapılan hakszılığa takılıp kalmamak?

Yaşadıklarınız sende travma oluşturmuş. Tamam unutamayabilirsin ama sen takıntı haline getirmişsin. Kendine yük ediyorsun. Düşüncelerin sana zarar kimseye değil. Şimdi çocuk doğunca gör sen daha neler olacak. Bi de üstüne lohusalık psikolojisi, çok yıpranırsın.

O iki kelimeyi bile etmeyin bana kalırsa. Böyle böyle iletişim kurmaya çalışır. Görüşmek istemediğinizi bilsin, anlasın net bir şekilde.

Kendinize de takıntı haline getirmemeye çalışın, eşiniz de yanınızda konuşmasın bir süre. Ufak tefek şeyler yaşamamışsınız çünkü.

Yahu bu kadin butun bu kufurleri, ustunuze, yurumeleri ve diger bir suru dediginiz rezillikleri bir gecede yaşatmadi heralde degil mi? Zirt pirt eşiniz evden kovmak yerine dogru durust bir tavir alsa bunlar olmazdi koca hafta.

Hepinizin de eşi sütten cikma ama kv kotu.
Kimse kimsenin evine zorla girip ustune, yurup kufur edemez siz izin vermeseniz.

Butun bu olaylar olduktan sonra eşiniz en sonunda kovdu diye kari koca bal oluyorsaniz kaynanayi da affedebilirsiniz kendi içinizdw ne de olsa degişmiş. Tabi yine de size kalmiş.

Bebegı sorabıldıgıne konusuyorsun kadınla.
Buz gıbı cumle kurman onemlı degıl, cumle kurmussun kafi onun ıcın. "Ne munasebet ne konusacagım aileme kufur eden, dogmamıs bebegımle ugrasan kadınla" deseydin yuksek sesle olay orda kapanırdı bence.

Telefona isteyen kaynanan bana hıc iticı gelmedi, telı sana uzatan muhattap eden kocan geldı ama... Onca pıslıgıne ragmen konustugun kadın, bebegı sormaya neden utansın ki? Yanına kar kalmıs yaptıkları, hayatına devam ediyor sadece.

Olay kopma noktasından bir hafta önce başladı. Kv kendisine soğuk davrandığımı iddia ederek telefonda eşim yokken beni azarladı. Ben bunu eşime anlattım. Eşim tavır aldı annesine. Bir hafta sonra bayramdı. Büyüklük bizde kalsın diye bayramlaşmaya gittik. Beş karış suratla karşılaşınca iki dk oturup çıktık evden. Kv eşimin yanımda olmasını hazmedemedi. Bayramın birinci günü yani aynı günün akşamı bize geldi davetsiz sizde kalacağım diye. Eşime beni gezdireceksin dedi. Biz eve gelen insana yatağını yapıp odamıza çekildik. Hatta odada güşdük neşeli seslerimiz gitti kvye. Sabah olunca kahvaltıda patladı. Küfürler beddualar. Eşim de evden kovdu. Olay bundan ibaret. İnanamadığınız kısım tam olarak neresi ben de onu anlamadım. Kimseye melek demedim. Olay neyse onu anlattım.

Benim kv'de evliliğimizin başlarında bu kadar büyük olmasa da burnumdan getirmişti sonra da sizinki gibi hiçbir şey olmamış gibi evime geldi.. Affetmek en büyük ceza.. Tabi affedin derken samimi olmayın uzaktan uzağa mesafesi bol ve resmi..Ben buna eski eş muamelesi diyorum arada bağlar olup uzak durmak.. Sonuçta torunu olunca illaki gelecek bir şekilde görüşmek zorunda kalacaksınız..
İçinizdeki nefreti söndürün gerçekten nefret en çok edene zarar veriyor edilene değil.. O öfke geçti mi gerçekten huzur buluyorsunuz..
İşte bu yolu arayın siz..

Buyukluk bizde kalsın adı altında haksızlıklara boyun egmek insanın kendine yaptıgı en buyuk kotuluk saygısızlık. Buyukluk sizde kalmamıs, haksızlığı gormezden gelen kimsede kalmıyor zaten. Bosverın buyuklugu.

Evlerınden kovulur sekılde cıkmis siniz aksamı size davetsiz sekılde gelmıs yatagnı yapmissınız, odanızda gulusmeyi zafer sayıyorsunuz. Zafer kaynananın halbuki, ıstedıgı gıbı davranıp hor gorup ısrarla sizden saygı goruyor?

Sabahı onune konulan kahvaltı masasında ustelık kendı evı degıl, agzına geleni sayabılıyor kovuluyor.
Ama sonra telefon ettıgınde kocanın konusması yetmemıs gibi, bır de seni muhattap ediyor..

Ee kadın neden degıssın kı, hayatına neden oldugu gıbı devam etmesin?
Mesafe koydum falan yazıyorsunuz ama, ben o mesafeyi goremedım. Mesafe konan ınssn sızı tele isteyemez mesafe koyanda telı sıze uzatmaz.

kesinlikle. ☝☝☝☝

sen toz kondurmuyosun eşim yanımda diye ama adam basbaya zorluyo seni kaynananla görüşmeye. görüşmeyeceksin arkadaşım yok edeceksin o kadını hayatından. oğlu ne halt yerse yesin sanane. bi de hamilesin, daha da dikkatli olman lazım.

kafayı takmak istemiyorsan önce yukarda dediğim gibi hiç görüşmeyeceksin. eşine de diyeceksin o kadının lafzı geçmeyecek bu evde diye
sonra da terapi göreceksin. hamilelikle beraber manyak olursun sakın ihmal etme
doğunca bebeği görmek zorunda da değiller, şimdiden sert dur eşini alıştır
bana bu kötülüğü yapanlardan çocuğumu korumalıyım de ve arkasında dur

El gibi gör ben çözümü böyle buldum.Elin yaptığı zoruma gitmezdi.Çocuğun olacak onu düşün onun için güzel hazırlıklar yap aç güzel dizi vs. izle salla...O sen mutsuz oldukça mutlu olacak ona bu fırsatı verme...

Psikologa gidin artik,her gun ayni konuyu aciyorsunuz,
Kayinvalide ile kesinlikle gotusmeyin,
Bu durumu kaldiramiyorsunuz,insan iliskileri lâçka oluyor bazen ,kadinjn yaptiklari kotu ama onunda olayi bu belli ki

Eşine rahatsız olduğunu dile getir ve görüşme
Görüşürseniz de mesafe koy.
Senin kv sağlıklı biri değil.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…