O iki kelimeyi bile etmeyin bana kalırsa. Böyle böyle iletişim kurmaya çalışır. Görüşmek istemediğinizi bilsin, anlasın net bir şekilde.Aylardır görüşmüyoruz. Üç kere telefona istedi beni. İki cümle kurup iyi günler bile demeden yüzüne kapattım. Utanma arlanma yok halen. Eşimi arayıp çocuğumuzu soruyor. Eşim çok mesafeli. Hamileliğimin başında ultrason fotoğrafı istedi eşimden. Göndermedi eşim.
Eşim tüm bu süreçte benimleydi. Senin gibi annem yok git evimizden diye kovdu. Kvyi evden kovan ben oldum. Herkese gelin beni evden kovdu diye anlatmış. Eşim annesini çok çok severdi. Kv neye uğradığını şaşırdı. Hatta eşime attığı mesaj halen telefonunda. Bir erkek annesi ne yapmış olursa olsun erkek annesini savunmalı yazmış. O kadar pis zihniyetli bir kadın. Bu anlattıklarım bir hafta içinde yaşanmıştı. Patlama anı ise bizde kaldığı günün sabahında yaşandı. Eşim akabinde evden kovdu zaten. Aylarca huzur vermediler. Şimdiki sessizliğini de hamile olmama veriyorum. Atamıyorum içimden.
Olay kopma noktasından bir hafta önce başladı. Kv kendisine soğuk davrandığımı iddia ederek telefonda eşim yokken beni azarladı. Ben bunu eşime anlattım. Eşim tavır aldı annesine. Bir hafta sonra bayramdı. Büyüklük bizde kalsın diye bayramlaşmaya gittik. Beş karış suratla karşılaşınca iki dk oturup çıktık evden. Kv eşimin yanımda olmasını hazmedemedi. Bayramın birinci günü yani aynı günün akşamı bize geldi davetsiz sizde kalacağım diye. Eşime beni gezdireceksin dedi. Biz eve gelen insana yatağını yapıp odamıza çekildik. Hatta odada güşdük neşeli seslerimiz gitti kvye. Sabah olunca kahvaltıda patladı. Küfürler beddualar. Eşim de evden kovdu. Olay bundan ibaret. İnanamadığınız kısım tam olarak neresi ben de onu anlamadım. Kimseye melek demedim. Olay neyse onu anlattım.Yahu bu kadin butun bu kufurleri, ustunuze, yurumeleri ve diger bir suru dediginiz rezillikleri bir gecede yaşatmadi heralde degil mi? Zirt pirt eşiniz evden kovmak yerine dogru durust bir tavir alsa bunlar olmazdi koca hafta.
Hepinizin de eşi sütten cikma ama kv kotu.
Kimse kimsenin evine zorla girip ustune, yurup kufur edemez siz izin vermeseniz.
Butun bu olaylar olduktan sonra eşiniz en sonunda kovdu diye kari koca bal oluyorsaniz kaynanayi da affedebilirsiniz kendi içinizdw ne de olsa degişmiş. Tabi yine de size kalmiş.
Buyukluk bizde kalsın adı altında haksızlıklara boyun egmek insanın kendine yaptıgı en buyuk kotuluk saygısızlık. Buyukluk sizde kalmamıs, haksızlığı gormezden gelen kimsede kalmıyor zaten. Bosverın buyuklugu.Olay kopma noktasından bir hafta önce başladı. Kv kendisine soğuk davrandığımı iddia ederek telefonda eşim yokken beni azarladı. Ben bunu eşime anlattım. Eşim tavır aldı annesine. Bir hafta sonra bayramdı. Büyüklük bizde kalsın diye bayramlaşmaya gittik. Beş karış suratla karşılaşınca iki dk oturup çıktık evden. Kv eşimin yanımda olmasını hazmedemedi. Bayramın birinci günü yani aynı günün akşamı bize geldi davetsiz sizde kalacağım diye. Eşime beni gezdireceksin dedi. Biz eve gelen insana yatağını yapıp odamıza çekildik. Hatta odada güşdük neşeli seslerimiz gitti kvye. Sabah olunca kahvaltıda patladı. Küfürler beddualar. Eşim de evden kovdu. Olay bundan ibaret. İnanamadığınız kısım tam olarak neresi ben de onu anlamadım. Kimseye melek demedim. Olay neyse onu anlattım.
Bebegı sorabıldıgıne konusuyorsun kadınla.
Buz gıbı cumle kurman onemlı degıl, cumle kurmussun kafi onun ıcın. "Ne munasebet ne konusacagım aileme kufur eden, dogmamıs bebegımle ugrasan kadınla" deseydin yuksek sesle olay orda kapanırdı bence.
Telefona isteyen kaynanan bana hıc iticı gelmedi, telı sana uzatan muhattap eden kocan geldı ama... Onca pıslıgıne ragmen konustugun kadın, bebegı sormaya neden utansın ki? Yanına kar kalmıs yaptıkları, hayatına devam ediyor sadece.
El gibi gör ben çözümü böyle buldum.Elin yaptığı zoruma gitmezdi.Çocuğun olacak onu düşün onun için güzel hazırlıklar yap aç güzel dizi vs. izle salla...O sen mutsuz oldukça mutlu olacak ona bu fırsatı verme...Yıllarca kv tarafından haksızlığa uğradım. Ama öyle açık seçik birşey yoktu. Rahatsız hissettiğim zamanlar vardı ufak tefek ama huzursuz eden şeylerdi. Asla aramızda en ufak tartışma bile olmamıştı. Ta kii 9 ay öncesine kadar. Ortada hiçbirşey yokken kıskançlıktan kavga çıkartıp yapmadığı yaşatmadığı rezillik kalmadı. Beddualar bana aileme küfürler ve haftalarca eşimle boşanmamız için uğraştı. Üzerime yürüdü tehdit etti. Evimize yerleşmeye kalktı. Huzur bırakmadı. Çocuğumuz olmasın diye beddua edip şimdi utanmadan karnımdaki bebeğimi sorabiliyor. Öyle bir utanmaz. Amacına ulaşamadı boşanmadık. Ama boşansak kına yakacak kadın şimdi taktik değiştirdi. Melek gibi görünüyor. Ben canının canıymışım onun. Beni sevdiğinden yaşanmış onca şey. İnsan sevdiğine kırılırmış.
Uzun uzun anlatırım isteyen olursa. Defalarca da konu açtım zaten.
Benim derdim bunları yaşananları o kadının varlığını düşünmeden bir günüm bile geçmiyor. Bundan kurtulmak istiyorum. Hayatımda kimseden bu kadar nefret etmedim. O kadar büyük bir haksızlığa uğradım ki hazmedemiyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?