• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yapılan Hareket Eşime mi, Bana mı?

Çocuk ilk defa aile üyeleriyle tanışmış, yaşınız da ondan büyükse çekinmesi, çekingen kalması çok çok normal. Bunu nasıl sizi sevmemesine bağladınız anlamadım. İlk oturmada neyinizi sevecek ya da sevmeyecek? Büyük ihtimalle gerilmiştir, yanlış bir şey söylememek için pek yorum yapmamıştır.
Direkt sevgilini çağırma demenize gıcık olmuş olabilir. Gelse ne olacak mesela garip yani. Ha istememiş olabilirsiniz ama kardeşiniz de bozulmuş olabilir. Annenizin tepkisi de anormal. Gereksiz yere dahil olup tavır almış. Olayda sizi ve annenizi hatalı buldum. Her şeyi çok ciddiye alan yapılarınız var sanırım.
İlk defa değil, 4 defa görüşüldü. Kısa süreli değil, hiçbir muhabbete eşlik etmemesine rağmen uzun uzun vakit geçirildi. (Yaş farkı 3) 😊
Ayrıca eşim ve ben çocuğun kasılmaması için, kendisini yabancı hissetmemesi için olduğumuzdan çok daha pozitif yaklaştık her görüşmede.

Sizce de ciddi düşünülen bi ilişkide neyin çekingenliği olabilir ki, tam aksine daha iç içe olunup, samimiyet gösterip aileyle ilgili bilgi sahibi olmak istenmez mi?

Şahsen ben ciddi düşünen biri olsam, kız arkadaşımın ailesiyle görüştüğümde onların aile yapısını, görüşlerini ve düşüncelerini merak ederim.. Ne kadar muhabbet edersem o kadar bilgi sahibi olurum. Konu mankenliği yapmak için buluşmak istemem.. 🤷🏻‍♀️

İlk defa değil, 4 defa görüşüldü. Kısa süreli değil, hiçbir muhabbete eşlik etmemesine rağmen uzun uzun vakit geçirildi. (Yaş farkı 3) 😊
Ayrıca eşim ve ben çocuğun kasılmaması için, kendisini yabancı hissetmemesi için olduğumuzdan çok daha pozitif yaklaştık her görüşmede.

Sizce de ciddi düşünülen bi ilişkide neyin çekingenliği olabilir ki, tam aksine daha iç içe olunup, samimiyet gösterip aileyle ilgili bilgi sahibi olmak istenmez mi?

Şahsen ben ciddi düşünen biri olsam, kız arkadaşımın ailesiyle görüştüğümde onların aile yapısını, görüşlerini ve düşüncelerini merak ederim.. Ne kadar muhabbet edersem o kadar bilgi sahibi olurum. Konu mankenliği yapmak için buluşmak istemem.. 🤷🏻‍♀️
Orası kişilerin yapısına göre değişir. Üçünüz önceden tanışan kişilersiniz, belli anılarınız var. Çocuk ise sonradan dahil olmuş biri. Cıvık görünmek istememiştir, yanlış konuşmak istememiştir vs vs. Size karşı olumsuz bir lafı sözü yoksa, terbiyesizlik yapmıyorsa zamanla oturur bazı şeyler. Ciddi düşünüyor ya da düşünmüyor gibi bir anlam çıkarılamaz. Hemen bizi sevmedi deyip sen tek gel diyerek önlem almanız sinir bozucu gelmiştir. Anneniz de lüzumsuz dahil olmuş. Negatif basmışsınız topluca.

Şimdi size asıl sormak istediğim şu, kardeşimin hiçbir şekilde adı koyulmayan ilişkisinde, samimiyet göstermeyen ve bizimle muhatap olmayan erkek arkadaşını doğum gününe çağırmamam mı büyük sorun?
Yoksa ailemin, elin oğlu yüzünden eşime ve bana aldığı tavır mı sorun?
Ne kadar ilginç bir vaka. Tam yazdığınızı yazacaktım ki yazmışsınız. Ailen çok ama çok tuhaf. Yani daha hayatınıza 8 ay girmiş birini bu denle sahiplenmeleri çok garip. Umarım kız kardeşiniz bu adam yüzünden üzülmez,aileniz de büyük hayal kırıklığı yaşamaz.
İlk koyduğunuz tespitler doğru. Kardeşinizin yerinde olsam bu durumu ciddiye alıp kafaya takardim. Adam asosyal biri olabilir.

Hayır, en başından beri hep bir sorun var, eşimin bütün iyi niyetini ve saygısını kullandılar yıllarca.. Bu olay belki de işlerine geldi. Dediğiniz gibi bahaneleri oldu yani 🤷🏻‍♀️
O zaman tam yerinde bir hareket olmuş sizinki.

Eşinizi bu gereksiz aile ilişkisinden çıkarmanın tam vakti.

Hepiniz ailecek aşırı tepkiler veriyorsunuz.
Sizin kardeşinize gelmesin demesi kırıcı. Aşırı bir tepki. Neticede kavga gürültü yok sadece sessiz bizle konuşmadı diye tepki göstermeniz çirkin. Kız sevgilisine durumu anlatmak zorunda kalacağı için üzülmüştür. İdare etmeniz lazım. Herkes eniştesine bayılmıyor kardeşi için idare ediyor.
Aileniz de aşırı tepki vermiş. Size arayıp kızsa da damada yansıtmadan kutlaması gerekirdi.
Özetle iki tarafta aşırı geldi bana. Hepiniz de hatalar var.

Buluşmalarda dışarı düzgün konuşmayan kardeş sevgilisiyle 4 kez aynı şeyi tekrar etmeye ne gerek var zaten en başta? Bir kere tanışırsın frekans tutarsa devamı gelir tutmazsa da hadi ikinci olsun devamına hiç gerek yokmuş. Doğum günü olayına gelince ısrarla dört defa görüşüp Doğum gününe gelmesin diyer belirtmek bence de biraz tuhaf olmuş. Evet kendisinden hoşlanmayabilirsiniz ama empati yapınca kardeşiniz açısından rahatsız edici. Annenizin yaptığı ise yanlış, o ve babanız olaya dahil olmamalıydı.

Erkek veya kız arkadaşların ailenin gelini damadı muamelesi görmesine karşıyım. Çok olmuştur öyle kuzen düğününde kız arkadaşını aile fotosuna alıp sonra ayrılan… iş ciddiyete binene kadar sevgililer aile dışındadır ve organizasyonlara çağrılmayabilir bana göre. Annen baban birer çocuk.

Kısa kısa özet şeklinde konuyu anlatmaya çalışacağım…
Kardeşim sosyal medya yoluyla bi çocukla tanıştı, 8-9 aydır beraberler.
Eşim ve ben çocukla tanışmak için tam 4 kere kardeşimin de isteği üzerine buluşma ayarladık, buluştuğumuzda çocuk hiçbir şekilde diyalog kurmadı, göz teması kurmadı, açılan konulara eşlik edip iki kelime söylemedi..
Kardeşim bu durumun ‘ablam ve eniştem olduğunuz için çekiniyor sizden’ olarak yorumladı.
Fakat ben öyle düşünmüyorum. Yani sevmemiş olabilir, yıldızı barışmamış olabilir vs vs…Saygı duyarım, ilişkisine karışmam.

Olaya gelirsek;
Eşimin doğum gününde, asıl doğum günü tarihinden bir hafta öncesi sevdiklerimizle beraber küçük bir kutlama yapmayı planladım. Bu planlamaya kardeşimi de davet ettim ve bu davete de yalnız gelmesini, erkek arkadaşıyla samimiyet kuramadığımız için de onu davet etmediğimi kibar bir dille söyledim. Kardeşim önce tamam dedi, bir sonraki gün erkek arkadaşını davet etmediğimiz için gelmek istemediğini söyledi.
Ben yine saygı duyup ‘doğum gününde kutlarsın o zaman’ dedim.

Olayı anneme nasıl anlattı bilmiyorum. Annem beni arayıp kıyametleri kopardı.
‘O çocuğu neden çağırmıyosun, size ne yaptı, kardeşin tek gelemez, sen şöylesin böylesin’ gibi şeyler söyleyip daha sonra konu dışına çıktı ve artık benim evliliğime ve eşime hakarete kadar getirdi konuyu.

Olayın üzerinden 1 haftadan fazla süre geçti. Eşimin doğum gününde ne babam, ne annem, ne de kardeşim eşimi doğum günü için aramadılar. Daha öncesinde de aramamışlardı..

Şimdi size asıl sormak istediğim şu, kardeşimin hiçbir şekilde adı koyulmayan ilişkisinde, samimiyet göstermeyen ve bizimle muhatap olmayan erkek arkadaşını doğum gününe çağırmamam mı büyük sorun?
Sorun ailenizde. Çağırmak zorunda değilsiniz. Hatta ailenizin yaptığı çok çirkin.
Yarın belki ayrılacağı bir sevgili için köprüleri bu derece yıkmak çok çok ayıp ve yanlış. Ailenizle mesafeli olmanızı öneririm.

o zaman gerektiğinde onlardan da vazgeçildiğini gösterme vakti. hissediyorum linçleneceğim:) ama kendilerini vazgeçilmez sanan, bize sıra gelince bi çırpıda yok sayan kök ailemize bizim de aynı tercihi yapabildiğimizi göstermemiz gerekiyor bazen. bu zamana kadar tolere ettiğiniz için onun rahatlığı ile misliyle gelmiş bir aile profili oluştuğundan söylüyorum bunu. sil at manasında demiyorum tabii ki ama mesela bayram geliyor bu bayram da annedir babadır gel elini öpelim demeyiverin. onlar ararlarsa iletişim kurun. yapıcı konuşamadığım için üzgünüm ama bazen saygıda kusur edenlere mesafe iyidir
Linçleme değil destek geldi :) ben aşırı katılıyorum yorumunuza

Eşim ve ben çocukla tanışmak için tam 4 kere kardeşimin de isteği üzerine buluşma ayarladık, buluştuğumuzda çocuk hiçbir şekilde diyalog kurmadı, göz teması kurmadı, açılan konulara eşlik edip iki kelime söylemedi..
Kardeşim bu durumun ‘ablam ve eniştem olduğunuz için çekiniyor sizden’ olarak yorumladı.
Fakat ben öyle düşünmüyorum. Yani sevmemiş olabilir, yıldızı barışmamış olabilir vs vs…Saygı duyarım, ilişkisine karışmam.

Olaya gelirsek;
Eşimin doğum gününde, asıl doğum günü tarihinden bir hafta öncesi sevdiklerimizle beraber küçük bir kutlama yapmayı planladım. Bu planlamaya kardeşimi de davet ettim ve bu davete de yalnız gelmesini, erkek arkadaşıyla samimiyet kuramadığımız için de onu davet etmediğimi kibar bir dille söyledim. Kardeşim önce tamam dedi, bir sonraki gün erkek arkadaşını davet etmediğimiz için gelmek istemediğini söyledi.

‘O çocuğu neden çağırmıyosun, size ne yaptı, kardeşin tek gelemez, sen şöylesin böylesin’ gibi şeyler söyleyip daha sonra konu dışına çıktı ve artık benim evliliğime ve eşime hakarete kadar getirdi konuyu.

Olayın üzerinden 1 haftadan fazla süre geçti. Eşimin doğum gününde ne babam, ne annem, ne de kardeşim eşimi doğum günü için aramadılar. Daha öncesinde de aramamışlardı..

mecbur değilsiniz ki sevmek zorundada değilsiniz kocası değil nişanlısı değil sadece erkek arkadaşı, bir süre sizde kendinizi çekiverin kendi kabuğunuza. Tepkinizi kırğınlığınızı anlasınlar

Kendi özel gununuzde herkesi davet etme zorunlulugunuz mu varmış, konu anlaşıp anlasmamakta değil, canım istemedi davet etmedim bitti... Bunun üzerine kavga edilecek tavır alinacak bı durum göremedim ben, aileniz de sıkıntı. Çok takmayın kafaya, ne yaparlarsa yapsınlar, aileler bazen böyle "şey" olabiliyor

Olaya gelirsek;

Kardeşinizin erkek arkadaşını yakın ailenizi içeren kutlamaya çağırmak zorunda değilsiniz.

Adam belki de daha önceki 4 buluşmayı da evlilik için üzerinde baskı oluşturmaya çalışmak olarak görüyordur. O yüzden ağzını açıp doğru dürüst sohbet dahi etmemiştir. Bu da size ders olsun, bir daha bu tip buluşmalara katılmayın.

Ailenize gelirsek: aileniz size nasıl davranıyorsa; siz de aynı şekilde davranın.

Kardeşiniz evli olsaydı ayıp eden sizsiniz derdim. Ortada söz yok nişan yok nikah yok bu ne erkek merakıdır. Ailede yamama derdinde heralde kızlarını bu kadar ortalığı koparmak normal değil.
Sizin eşiniz aile bireyi o herif kim ki dış kapının mandalı.

Orası kişilerin yapısına göre değişir. Üçünüz önceden tanışan kişilersiniz, belli anılarınız var. Çocuk ise sonradan dahil olmuş biri. Cıvık görünmek istememiştir, yanlış konuşmak istememiştir vs vs. Size karşı olumsuz bir lafı sözü yoksa, terbiyesizlik yapmıyorsa zamanla oturur bazı şeyler. Ciddi düşünüyor ya da düşünmüyor gibi bir anlam çıkarılamaz. Hemen bizi sevmedi deyip sen tek gel diyerek önlem almanız sinir bozucu gelmiştir. Anneniz de lüzumsuz dahil olmuş. Negatif basmışsınız topluca.
Dediğiniz gibi olsun konu sahibi gıcıklık yapmış, kardeşi alınmış annesine yetiştirmiş. Burada koskoca anne babanın yıllardır ailelerinde olan birinin doğum gününü kutlamaması tribi yine de komik kaçıyor.

Hepiniz ailecek aşırı tepkiler veriyorsunuz.
Sizin kardeşinize gelmesin demesi kırıcı. Aşırı bir tepki. Neticede kavga gürültü yok sadece sessiz bizle konuşmadı diye tepki göstermeniz çirkin. Kız sevgilisine durumu anlatmak zorunda kalacağı için üzülmüştür. İdare etmeniz lazım. Herkes eniştesine bayılmıyor kardeşi için idare ediyor.
Aileniz de aşırı tepki vermiş. Size arayıp kızsa da damada yansıtmadan kutlaması gerekirdi.
Özetle iki tarafta aşırı geldi bana. Hepiniz de hatalar var.
Kardeşine sevgilin gelmesin demek kırıcı gelmiyor bana. Sonuçta doğum günü, bir nişan düğün gibi bir event bile değil. Yani kız ben eniştemin doğum gününe gidiyorum dese sevgilisi e ben niye davet edilmedim demez. Ben şu an resmi olarak yüzük takılmasının bir öncesi aşamasındayım. Sevgilimin değil eniştesi ablasının doğum gününü kutlasalar ve beni ekstra çağırmasalar (sevgilim bana sen gelme ablam istemiyor demeyecek tabi 😄) bir şey düşünmem ki bu çocuk daha sevgili herhangi bir adımı yok bir şeyi yok. Konu sahibini bir tek sessiz kalan kişi için kız kardeşine direkt olarak sevgilin gelmesin bence biz samimiyet kuramadık demesinde yanlış buldum.

Olaya gelirsek;

Empati yapıyorum,kardeşinizin yerinde olsam ve muhtemelen sevdiğim duygusal anlamlar yüklediğim bir insanla birlikte olsam ablamda bana onu getirme sen gel diye özellikle belirtse bende gitmezdim,eşiniz sizin için büyük anlamlar ifade ediyor ama kardeşiniz içinde sizin eşiniz elin adamı,onun doğum günü için hayatındaki kişiyi dışlaması olmazdı o da onun eşi sayılır,o şuanki sevgilisiyle belkide evlenmeyi düşünüyordur yarın öbür gün bütün ailnizi eşinin doğum gününe çağırıp eniştem gelmesin yıldızımız barışmadı başka zaman kahve ısmarlarız biz ona deseydi hoş olurmuydu,kaldıki gelseydi ne olacaktıki ne yapacaktı sanki de özellikle gelmesini istemediniz sizinkide bir tavır aslında,dediğim gibi empati yapınca konunun bu yönüde var herkes kendi tarafından haklı ama onun dışında ailenizin uç nokta tepkileri olmuş bu durum kardeşinizle sizin aranızda,tavır alacaksa kardeşiniz alacaktı ben şahsen öyle yapardım aynı şekilde tepkiler verirdim.

Back
X