• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yapılan Hareket Eşime mi, Bana mı?

Benim anladığım, senin kardeşinde pek iş yok. Doğru düzgün evlenecek birini bulacak potansiyel olmadığı için bu safozla evlenip gitsin diye fazlasıyla alttan alıyorlar ki çocuğu kaçırmasın. Bence 4 kere fazlasıyla şans vermişsiniz yani ne işi var doğumgünü gibi bir günde sevmediğiniz kişilerin? Ben aile diye kimseyi idare etmiyorum o yüzden size hak verdim. Zaten iki gün sonra ayrılınca o fotolar falan da kalkmak zorunda kalıyor, uğraşamam.

Orası kişilerin yapısına göre değişir. Üçünüz önceden tanışan kişilersiniz, belli anılarınız var. Çocuk ise sonradan dahil olmuş biri. Cıvık görünmek istememiştir, yanlış konuşmak istememiştir vs vs. Size karşı olumsuz bir lafı sözü yoksa, terbiyesizlik yapmıyorsa zamanla oturur bazı şeyler. Ciddi düşünüyor ya da düşünmüyor gibi bir anlam çıkarılamaz. Hemen bizi sevmedi deyip sen tek gel diyerek önlem almanız sinir bozucu gelmiştir. Anneniz de lüzumsuz dahil olmuş. Negatif basmışsınız topluca.
Sen hakkayen iyi hayatta kalıyorsun vanilin. Beş para etmez insanlara inanılmaz prim verip hiç olmayacak şeylerde insanlari gömüyorsun ya. İnanılmaz tuhaf düşüncelerin var. Disarda da böyleysen ondan insan iliskilerin yürümüyordur.

Haklısın. Her şeyin en saçma şeyi de bana göre eniştemin doğum gününe ailecek gitmek en başından 😄 Bir de bunu önce aileler arasında sonra muhtemelen bir tur daha kutlanacak olması

Ya kutlanabilir ama bence de gereksiz bir şey 😁
Kız kardeşi de meraklı değildir eniştesinin doğum gününde birkaç saatini çarçur etmeye. Sevgilisi istenmeyince de senin kocanla mı uğraşacağım demiştir.

kardeşiniz geçimsiz huysuz mudur? evde diktatör müdür?
huzur kaçıracak diye mi korktular nedir?

ben de olsam kardeşimin sevgilisini sıcak bir samimiyet de kursak çağırmam
daha ortada adı konmuş bişey yokken

siz ailenin yapıcı mülayimi kardeşiniz cadalozuysa korktuğundan böyle yapmış anneniz
alttan falan almayın bundan sonra.. bırakın ne yaparlarsa yapsınlar

Annem asla yanlışlarını kabul etmez, asla..
Doğum günü organizasyonunda kimi davet edip etmeyeceğimi ben belirledim eşim değil. Fakat olayların sorumlusu eşimmiş gibi, doğum günü için bi arama bi mesaj dahi gelmemesi beni çok öfkelendirdi.
Ayrıca bu olay ailemle yaşadığım ilk kaos değil.. İplerin kopacağı, kalıcı hasarlar bırakabilecek o kadar çok şey oldu ki. Yine de ‘annedir babadır’ diyip alttan aldık.
Görüşmeyin bu dengesizlerle. Kocanızı da muhatap etmeyin yazık adama

Saygısızlık kocanın üzerinden asıl sana yapılıyor.

Ben sizde sorun görmedim. 4 kere buluşmak bile fazla. Kardeşim dahi olsa sadece İlişkiler için sevgilisiyle çok içli dışlı olmam konu ciddi değilse. Bir az buldumcuk gibi davranmışlar şimdiden, çok komik.
Eşimde sizin gibi düşünüyor. Hatta ilk buluşmadan sonra kardeşime ‘erkek arkadaşın için iyi kötü diye yorum yapamam ilk oturmada ama senin mutlu olmanı herşeyden çok isterim, muhabbetimize eşlik etmemesi biz konuşurken sürekli çevreyle ilgilenmesi bana garip geldi, bir daha buluşur muyuz böyle bilmiyorum ama mecbur kalmadıkça ne çocuğu böyle bi zorlamanın içinde sokalım ne de biz kasılalım’ demişti.
Diğer 3 buluşmaya da gönülsüz ve kardeşimin ısrarıyla gittik mesela ama gönülsüz oluşunu en ufak bi hareket veya sözle olsun belli etmedik.

Kısa kısa özet şeklinde konuyu anlatmaya çalışacağım…
Kardeşim sosyal medya yoluyla bi çocukla tanıştı, 8-9 aydır beraberler.
Eşim ve ben çocukla tanışmak için tam 4 kere kardeşimin de isteği üzerine buluşma ayarladık, buluştuğumuzda çocuk hiçbir şekilde diyalog kurmadı, göz teması kurmadı, açılan konulara eşlik edip iki kelime söylemedi..
Kardeşim bu durumun ‘ablam ve eniştem olduğunuz için çekiniyor sizden’ olarak yorumladı.
Fakat ben öyle düşünmüyorum. Yani sevmemiş olabilir, yıldızı barışmamış olabilir vs vs…Saygı duyarım, ilişkisine karışmam.

Olaya gelirsek;
Eşimin doğum gününde, asıl doğum günü tarihinden bir hafta öncesi sevdiklerimizle beraber küçük bir kutlama yapmayı planladım. Bu planlamaya kardeşimi de davet ettim ve bu davete de yalnız gelmesini, erkek arkadaşıyla samimiyet kuramadığımız için de onu davet etmediğimi kibar bir dille söyledim. Kardeşim önce tamam dedi, bir sonraki gün erkek arkadaşını davet etmediğimiz için gelmek istemediğini söyledi.
Ben yine saygı duyup ‘doğum gününde kutlarsın o zaman’ dedim.

Olayı anneme nasıl anlattı bilmiyorum. Annem beni arayıp kıyametleri kopardı.
‘O çocuğu neden çağırmıyosun, size ne yaptı, kardeşin tek gelemez, sen şöylesin böylesin’ gibi şeyler söyleyip daha sonra konu dışına çıktı ve artık benim evliliğime ve eşime hakarete kadar getirdi konuyu.

Olayın üzerinden 1 haftadan fazla süre geçti. Eşimin doğum gününde ne babam, ne annem, ne de kardeşim eşimi doğum günü için aramadılar. Daha öncesinde de aramamışlardı..

Şimdi size asıl sormak istediğim şu, kardeşimin hiçbir şekilde adı koyulmayan ilişkisinde, samimiyet göstermeyen ve bizimle muhatap olmayan erkek arkadaşını doğum gününe çağırmamam mı büyük sorun?
Yoksa ailemin, elin oğlu yüzünden eşime ve bana aldığı tavır mı sorun?

Eklentiler

• IMG_7237.webp
    IMG_7237.webp
    35,8 KB · Görüntüleme: 42
Beni rahatsız eden, suratıma bakmayan biriyle ben aynı ortamı paylaşmam, hele böyle daha resmiyet yok, onunla bulunmak zorunda değilim falan çağırmadım diye bana bunlar yapılacak.. saçma insanlar için benim huzurumu bozanın, huzurunu bozarım.

Sen hakkayen iyi hayatta kalıyorsun vanilin. Beş para etmez insanlara inanılmaz prim verip hiç olmayacak şeylerde insanlari gömüyorsun ya. İnanılmaz tuhaf düşüncelerin var. Disarda da böyleysen ondan insan iliskilerin yürümüyordur.
Annesi zaten hatalı. Ama kardeşinin sevgilisi hakkında düşüncelerini abartılı buldum. Yeni yeni tanışıyorlar sonuçta. Kız isteme törenlerinde bile erkeklerin dili tutulur mahçup otururlar bana garip gelmedi.
Anne fiyasko ne yapmaya çalışmış anlamadım.

Annesi zaten hatalı. Ama kardeşinin sevgilisi hakkında düşüncelerini abartılı buldum. Yeni yeni tanışıyorlar sonuçta. Kız isteme törenlerinde bile erkeklerin dili tutulur mahçup otururlar bana garip gelmedi.
Aynen cıvık görünmedi ama mal gibi göründü sen ve şu efsane yorumların 🤣
ya çocuk maldır değildir ben nereden bileyim. konu sahibinin üzerine alınıp bizi sevmedi demesini saçma dramatik buldum

Aynen cıvık görünmedi ama mal gibi göründü sen ve şu efsane yorumların 🤣
ya çocuk maldır değildir ben nereden bileyim. konu sahibinin üzerine alınıp bizi sevmedi demesini saçma dramatik buldum
Dediğiniz gibi olsun konu sahibi gıcıklık yapmış, kardeşi alınmış annesine yetiştirmiş. Burada koskoca anne babanın yıllardır ailelerinde olan birinin doğum gününü kutlamaması tribi yine de komik kaçıyor.
Evet onu söyledim zaten anne çok anormal davranmış. Babası da öyle. Kardeşlerin arasını iyice bozuyorlar

Konuda bunu anlatamadik ama maalesef, ben negatif böyle suratsız kimseyi tutmuyorum etrafımda çünkü enerjimi emiyorlar 1 değil 2 değil 4 sefer görüşülmüş bu nasıl çekingenlikse 40 defa buluşalım belki düzelir mi dicez
E tamam bu mantığa göre konu sahibinin ailesi de damatlarını sevmiyor enerjileri uymuyor o zaman. Sırf nikah var diye çekmek istemiyorlar. Konu sahibinin eski konularını okursanız babası ve eşinin yıldızı hiç barışmamış. Her şeye ben sevmedim, ben beğenmedim diye bakamayız kardeşi sevmiş beğenmiş koskoca kız. Sevgilimi de getireceğim demeden direkt "tek gel" tepkisi alınca bozulup gelmek istememiştir. Ailesinin gereksiz tavrı da damatlarını zaten pek sevmemelerinden kaynaklı. Açıp konuları okuyun.

Şimdi size asıl sormak istediğim şu, kardeşimin hiçbir şekilde adı koyulmayan ilişkisinde, samimiyet göstermeyen ve bizimle muhatap olmayan erkek arkadaşını doğum gününe çağırmamam mı büyük sorun?
Yoksa ailemin, elin oğlu yüzünden eşime ve bana aldığı tavır mı sorun?
Samimiyet kurulmuş da olsa çok da iyi anlaşsak henüz sevgili kategorisinde olan biriyle defalarca görüşmeyeceğim gibi sadece aile üyeleriyle yapacağım kutlamaya da dahil etmem şahsen.

Mesele sizle kızkardeşiniz arasındayken ailenizin dahil olması da saçma, aile dengeleyicidir taraflı olamazlar, hele hele anneler kardeşler arkasındaki kırgınlıkları yumuşatmak yerine derinleştirici tavırlara giremezler.

Madem dengeyi sağlayamıyorlar siz de bundan sonra hiçbir özel günlerinde aramayın, bayramlarda da ağız ucuyla iyi bayramlar deyip geçin.

Son düzenleme:
Kardeşinize sorsaydınız keşke sevgilinin sosyal zekası düşükse bizim ne suçumuz var diye. Belki o zaman kırılmak için haklı bir sebebi olabilirdi.

Samimiyet kurulmuş da olsa çok da iyi anlaşsak henüz sevgili kategorisinde olan biriyle defalarca görüşmeyeceğim gibi sadece aile üyeleriyle yapacağım kutlamaya da dahil etmem şahsen.

Mesele sizle kızkardeşiniz arasındayken aileniz dahil olması da saçma, aile dengeleyicidir taraflı olamazlar, hele hel anneler kardeşler arkasındaki kırgınlıkları yumuşatmak yerine derinleştirici tavırlara giremezler.

Madem dengeyi sağlayamıyorlar siz de bundan sonra hiçbir özel günlerinde aramayın, bayramlarda da ağız ucuyla iyi bayramlar deyip geçin.
Zaten damatla ailede anlaşamıyor ki geçmişte sorun yaşamışlar.
Buna rağmen sülalecek toplanıp damada doğum günü partisi hazırlandığını ilk defa duydum. Gül gibi geçinen ailelerde bile az rastlanırken neden biraz mesafe koymayıp sürekli kafasına taktığını asla anlayamadım. Mıç mıç olmuşlar fazlasıyla ve herkes her şeye karışıyor.

E tamam bu mantığa göre konu sahibinin ailesi de damatlarını sevmiyor enerjileri uymuyor o zaman. Sırf nikah var diye çekmek istemiyorlar. Konu sahibinin eski konularını okursanız babası ve eşinin yıldızı hiç barışmamış. Her şeye ben sevmedim, ben beğenmedim diye bakamayız kardeşi sevmiş beğenmiş koskoca kız. Sevgilimi de getireceğim demeden direkt "tek gel" tepkisi alınca bozulup gelmek istememiştir. Ailesinin gereksiz tavrı da damatlarını zaten pek sevmemelerinden kaynaklı. Açıp konuları okuyun.
Kimsenin konularını okumak zorunda değilim senin işin yok sen oku bak bana da anlatıyorsun hem sağol beybim 💋 her şeye ben sevmedim ben beğenmedim diye bakarım çünkü kimsenin için yaşamıyorum kimseyide idare etmem keyfim ve kahyası nasıl isterse öyle davranırım sana da tavsiye ederim bu kadar mutsuz olup zorlanmazsın hem hayatında

Kimsenin konularını okumak zorunda değilim senin işin yok sen oku bak bana da anlatıyorsun hem sağol beybim 💋 her şeye ben sevmedim ben beğenmedim diye bakarım çünkü kimsenin için yaşamıyorum kimseyide idare etmem keyfim ve kahyası nasıl isterse öyle davranırım sana da tavsiye ederim bu kadar mutsuz olup zorlanmazsın hem hayatında
e sen öyle yap o zaman. konu sahibi kafasına takıyor demek ki.

Zaten damatla ailede anlaşamıyor ki geçmişte sorun yaşamışlar.
Buna rağmen sülalecek toplanıp damada doğum günü partisi hazırlandığını ilk defa duydum. Gül gibi geçinen ailelerde bile az rastlanırken neden biraz mesafe koymayıp sürekli kafasına taktığını asla anlayamadım. Mıç mıç olmuşlar fazlasıyla ve herkes her şeye karışıyor.
Herkesin yaşam tarzı aile kültürü farklıdır da, diğer mesajımda yazdığım gibi şahsen kızkardeşimin sevgilisiyle doğum günü kutlamam, ergensek belki.
Kendi meselelerime ailemi karıştırmam, şayet ortada araya girmelerini gerektirecek ciddi bir durum yoksa ailemin de kardeşimle arama girmesini istemem.

Evet haklısınız, aileniz de olsa mesafe koymayı bilmek gerekiyor yoksa böyle her şey sorun haline geliyor.

Back
X