Yapılan iyilikler,alttan almalar..

beyzaa99

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
15 Aralık 2020
70
43
3
26
İyi akşamlar kızlarr
Son zamanlarda şu düşünceye kapıldım.Zamanında yaptığım alttan almalar olsun iyilikler olsun ister sevgiliye karşı ister normal arkadaşa karşı çok fazla abartmışım, şu anki aklım olsa böylesine abartmazdım nasıl ki insanlar bize nasıl davranıyorlar ben de öyle olabilirdim diyorum.Bu düşünceyle boğuşuyorum şimdilerde.Zamanı geri alacağımız bir sihirli değneğimiz yok ne de olsa.Bi diyorum ki sen doğru olanı insanca olanı yaptın o an öyle hissettin durum onu gerektiriyormuş onlar değer bilmedi bi de keşke yapmasaydım diyorum.Gelin dertleşelim yorumlarınızı fikirlerini almak bana iyi gelecek..

Canım eğerki o hataları yapmasaydın şuan böyle düşünüyor olmazdın bende hep iyi davranırdım karşımdaki insanlardanda iyilik beklerdim ama öyle olmuyor muş gerektiği yerde sınır koyunca daha da seviliyormuş insan illaki kavga gürültü ederek değil ama akıllıca davranıp sınırını koyarak net tavırlar sergileyerek çok da güzel hayat yaşanıyormuş iyilik her zaman iyilik getirmiyor heleki yaşadığımız zamanda 🙋‍♀️

Birine düzenli olarak anlayışlı davranıp iyilik yaptıgında artık o senin görevinmiş gibi algılıyorlar maalesef ki. Ben bu durumu çok yaşıyorum. İyi niyetli olmak bazı insanları şımartmak oluyor. Herkese iyilik yapılır ama bu iyiliği düzenli hale getirdiğinde karşı taraf kıymet bilmez hale geliyor nankörleşiyor maalesef

Çok fazla verici olmak tüm ilişkilerde zarar; özellikle karşı taraf bunun bir şekilde karşılığını veremiyorsa psikolojik olarak borclu kafasına giriyor bunu da yenmek için karşı tarafı değersizleştirip kurtuluyo.

Canım eğerki o hataları yapmasaydın şuan böyle düşünüyor olmazdın bende hep iyi davranırdım karşımdaki insanlardanda iyilik beklerdim ama öyle olmuyor muş gerektiği yerde sınır koyunca daha da seviliyormuş insan illaki kavga gürültü ederek değil ama akıllıca davranıp sınırını koyarak net tavırlar sergileyerek çok da güzel hayat yaşanıyormuş iyilik her zaman iyilik getirmiyor heleki yaşadığımız zamanda 🙋‍♀️
O kadar doğru ki

İyi akşamlar kızlarr
Son zamanlarda şu düşünceye kapıldım.Zamanında yaptığım alttan almalar olsun iyilikler olsun ister sevgiliye karşı ister normal arkadaşa karşı çok fazla abartmışım, şu anki aklım olsa böylesine abartmazdım nasıl ki insanlar bize nasıl davranıyorlar ben de öyle olabilirdim diyorum.Bu düşünceyle boğuşuyorum şimdilerde.Zamanı geri alacağımız bir sihirli değneğimiz yok ne de olsa.Bi diyorum ki sen doğru olanı insanca olanı yaptın o an öyle hissettin durum onu gerektiriyormuş onlar değer bilmedi bi de keşke yapmasaydım diyorum.Gelin dertleşelim yorumlarınızı fikirlerini almak bana iyi gelecek..
Aynı hisleri eşimin ailesi yaşattı bana. Şimdi bizzat kendi elleriyle yaptıkları yeni model ince bilekle muhatap olmak zorunda kalıyorlar.
Bu halim onların eseri....

Herkes böyleyse çevremdeki düşüncesiz bencil umursamaz insanlar kim... Ben de aynı siz gibiyim. Verdiğim değerin yaptığım iyiliğin yüzde birini bile göremedikçe iyice çevremi küçülttüm insanlardan uzaklaştım. Ama bu küçük çevremde bile huzur bulamıyorum. İnsanlar kendilerinden çıkarlarından başka hiçbir şey düşünmüyor. İçimdeki sevgiyi yardımseverliği baskılıyorum artık olabildiğince. 10 seviyorsam 1 ini gösteriyorum. Verdiğim değeri zaten alamıyorum bir de kadar iyi niyet gösterirsen insanlar o kadar cepte görüyor seni ve o kadar acımasız davranıyorlar.

Aynı hisleri eşimin ailesi yaşattı bana. Şimdi bizzat kendi elleriyle yaptıkları yeni model ince bilekle muhatap olmak zorunda kalıyorlar.
Bu halim onların eseri....
Canım güldürdün beni Allah ta seni güldürsün vala benide onlar dönüştürtü şimdi o kadar iyi davranıyorlarki 😄

Geçmişi geçmişte bırakmak gerek. Bunun üzerine vah tüh etmemek en iyisi. O zaman öyleymişsin şimdi olma. Keşkelerle yaşanmaz. Artık farkındasın sonuçta aynı hataları yapmazsın olur biter. :KK69:

Son düzenleme:
İyi akşamlar kızlarr
Ben de şu düşünceyi beğeniyorum. Insanlara 10 verip eksiltmek yerine hatalarında, 1 verip yükseltmek gerekirmiş. Tavrı samimiyeti kişiliği ile

Bana kalırsa insanı olgunlaştıran en önemli şey yaptığı hatalardır.. evet bir sürü şey aniden büyütür, yaşlandırır insanı (sevdiğin birini kaybetmek, hastalık v.s.) Ama asla kendi yaptığı hata gibi olgunlaştıramaz. Onun için hiç kafaya takılacak bi şey değil. Eskiden yapılmışsa şimdi yapılmaz, yapılmamış olsaydı şuan hata yapıyor olurduk.. belki de bunlar benim kendimi teselli yöntemimdir ;) ama bence fedakârlık vefa görmemek falan mesele edilecek şeyler değil. Karşıdaki de yüce değil sizin gibi insan işte :)

Back
X