öncelikle geçmis olsun
Rahim filmi sonucuma göre bende de yapısıklık varmıs
2 kez kist ameliyatı olmustum bekarken ondan kaynaklanıyormus
Bana doktorum hemen asılama dedi yapısıklıkla sansı nedir anlayamadım
Senin yapısıklık yoğun mu benim tüplerde filan sorun yokmus sadece rahimde biraz yapısıklık varmıs
Sen kafana takma cnm eğer acılsıysa tabiki kendiliğinden olabilir vardı birileri öle hamile kalan okumustum baska bi topicte
bendede vardı yapışıklık hamıle kalamıyordum hatta regl gunlerım bır gune dusmustu nerdeyse pembeleşıyordu maddı gucum ve ssk olmadıgı ıcın tedavı olamadım ama buyuk dualarım karsılıgı dogal yoldan hamıle kaldım reglınızın 9ve 18 gunlerı ılıskıye gırılırse hamıle kalmanız buyuk ıhtımal bıde stresten uzak durun ben nasıl olsa olmuyo dıye bırakmıstım ama oldu sukurler olsun
Kızlar...size bir önerim olacak...inanırsız inananmazsınız..ama yine de söyliycem..
Sizin yaşadığınız sorunlara kaplıcayı tavsiye ederim...yapışıklık olan..iltihap olan...tüpleri tıkalı olanlar için kesin çözüm...tüp bebeğe karar vermeden önce kesinlikle deneyin derim.
Ben Bursalıyım..KARAMUSTAFA hamamı var....evet..burada pekçok hamam var ama sadece KARAMUSTAFA.
merhaba..bende laparoskopi ve histeroskopi oldum aynı anda..endometriozis(rahim ve tüpler dışındaymış sadece) ve polip temizlemiş doktor..hemen sonraki ay aşılama yapıldı tutmadı,bi sonraki ay doğal yolla gebe kaldım ama kalp atımı olmadı ve kürtaj olmak zorunda kaldım.şimdi tüp bebek için bekliyorum 1 yıla yakın oldu gerçi..yazın tüp bebek yaptıracağım endo.tekrarlayacak bi durum olduğu için doğal yolla olmasını beklemiyoruz..neyse ben şu hamam konusunda bişeyler yazmak istedim;benim annem ik doğumundan sonra 5 yıl gebe kalamamış..o yıl hamama gitmişler ve 1 hafta oda tutmuşlar,çamura yatmış..sonrasında acayip yoğun,çok uzun kanaması olmuş annemin.bikaç ay sonra küçük abşama gebe kalmış..içim boşaldı falan diye anlatır hep..hatta onlar onun için gitmemişler ama orada gebe kalamıyo diye getirilen kadınlar varmış..ben inanıyorum valla..deniycem
merhaba,öncelikle geçmiş olsun.doğal yoldan hamile kalabilmene çok sevindim ama kaybetmiş olmana da bi o kadar üzüldüm,inşallah en kısa zamanda yine hamile kalırsın.belki yazdan önce kendiliğinden gelir yine bebişin...hamamın mutlaka olumlu bi etkisi vardır,en yakınından biliyorsun sonuçta denenmiş ve faydası görülmüş.tüp bebekten önce denenebilir bence,inşallah iyi olur sonucu.
Herkese merhaba,benim hikayem çok uzun ama özetle rahimde yapışıklık nedeniyle geçen hafta 3.kez histeroskopi oldum ve artık doktorum daha olumlu konuşuyor,doğal yoldan bile olabilir belki diyor.Bir sonraki adetimde tekrar rahim filmi çekilip son karar verilecek tüp bebek mi yoksa normal süreç mi diye ama çok merak ediyorum histeroskopiden hemen sonra doğal yoldan hamile kalan var mı ya da duydunuz mu?Burada konuları araştırdım elimden geldiğince ama net bi bilgi edinemedim.Yardımcı olursanız,bildiklerinizi paylaşırsanız sevinirim kızlar,çok teşekkürler şimdiden..Allah hepimize nasip etsin o duyguyu inşallah...
herkese merhabalar..bu topiği görünce yalnız olmadığımı anladım..umarım birbirimize umut oluruz..Allah hepimizin gönlüne göre versin inşallah..benimki de biraz uzun hikaye ama kısaca anlatacak olursam,düşüğe bağlı kürtaj oldum ve sonrasında rahimde yapışıklık tesbit edildi.buna bağlı olarak,operatif histeroskopi yapıldı sonra çektirdiğim hsg yani rahim filminde gene aynı bölgede yapışıklık görüldü.ama ben buna rağmen histeroskopiden sonra doğal yolla hamile kaldım.değerim düşük çıktı ve sonrasında çok yükselmedi yani kimyasal gebelik oluştu..histeroskopiyi yapan dr.umla görüştüm bu iyi bir şey dedi,kimyasal da olsa sonuçta hamile kalabildin dedi..bu konuda soracağınız birşey olursa seve seve yanıtlarım..burdaki arkadaşlara tavsiyem yapışıklıklarının derecesini ve nerde olduğunu tam öğrenmeden ve en önemlisi birkaç dr.dan fikir almadan kesinlikle histeroskopi olmayın..
merhaba canım,güzel dileklerine aynen katılıyorum,inşallah biz de bir gün anne oluruz ve bu yolda da birbirimize destek olabiliriz umarım...önceki düşüğün ve kimyasal gebeliğin için çok üzüldüm ama yapışıklık görülmesine rağmen hamile kalabilmiş olman bence de iyi bir şey,şimdi ne aşamadasın peki?herhangi bir tedavi görüyor musun?bence tekrar histeroskopi yapıp yapışıklıkları açmalılar önce.benim rahim filminde rahimin yarısı bile görüntülenemiyordu,rahim girişinden itibaren kapalıydı ve tepesi çökmüştü,çok yapışıktı yani.ilk histeroskopimi yapan doktor çok çok başarısızdı,neredeyse rahmimi deliyormuş o derece.sonra uzun araştırmalarla bu son doktorumu buldum,iyi ki de bulmuşum,2 kez de o histeroskopi yaptı ve salı günü tekrar rahim filmi çektirdim.son 2 histeroskopinin başarılı olduğu ve yapışıklığın tamamen yok olduğu görüldü,şu anda rahim normal.ama endometriumum çok ince.yine kalınlaşmıyor, adetin 11.günü 5,5 mm maalesef.şimdi dr 2 ay doğal yoldan denememizi istedi, olmazsa temmuzda tüp bebek yaptıracağız.dediklerine tamamen katılıyorum,kesinlikle histeroskopiyi çok iyi ve tecrübeli bir dr yapmalı.bunu bizzat yaşadım.
herkese merhabalar..bu topiği görünce yalnız olmadığımı anladım..umarım birbirimize umut oluruz..Allah hepimizin gönlüne göre versin inşallah..benimki de biraz uzun hikaye ama kısaca anlatacak olursam,düşüğe bağlı kürtaj oldum ve sonrasında rahimde yapışıklık tesbit edildi.buna bağlı olarak,operatif histeroskopi yapıldı sonra çektirdiğim hsg yani rahim filminde gene aynı bölgede yapışıklık görüldü.ama ben buna rağmen histeroskopiden sonra doğal yolla hamile kaldım.değerim düşük çıktı ve sonrasında çok yükselmedi yani kimyasal gebelik oluştu..histeroskopiyi yapan dr.umla görüştüm bu iyi bir şey dedi,kimyasal da olsa sonuçta hamile kalabildin dedi..bu konuda soracağınız birşey olursa seve seve yanıtlarım..burdaki arkadaşlara tavsiyem yapışıklıklarının derecesini ve nerde olduğunu tam öğrenmeden ve en önemlisi birkaç dr.dan fikir almadan kesinlikle histeroskopi olmayın..
arkadaşım kusura bakma özelden gönderemiyormuşum msj buraya yazmak istedimm bana mail adresini gönderirimsin sana oradan yazmak isterimmm
sen de zor süreçlerden geçmişsin,3 histeroskopi..hiç kolay şeyler değil:)ilk histeroskopini hangi dr.yaptı bilmyorum ama yapışıklık çok ağır durumda olduğu zaman malesef kötü sonuçları olabiliyor,rahim delinmesi gibi..alan çok küçük ,kullanılan alet malum..ancak bir yere kadar müdahale edilebiliyormuş,dr.um öyle söylemişti..çok şükür ki böyle birşey yaşamadık..histeroskopi konusunda bu vakayla en çok karşılaşan dr.lar tüp bebek uzmanları,ama onlara da artık güvenim sarsıldı..sakıncası yoksa,sen son histeroskopilerini nerede hangi dr.a yaptırdın?bana 3.histeroskopi önerildi ama ben olmayacağım..çünkü artık öğrendim ki,her histeroskopi gebelik şansımı düşürüyor..ayrıca bunu devlet hastanesi dr.unun bizzat kendisinden duyunca olmamaya kararlıyım..sende olduğu gibi bende de rahim yeterli kalınlığa ulaşamıyor ne yazıkki..şu anda tedavide olduğum dr.um,2 histeroskopi ve kürtaja göre bunun gayet normal olduğunu söylüyor..ben serophene+çatlatma iğnesi tedavisine başladım..hala birşey yok..bundan sonraki aşama aşılama.ama rahim bu kalınlıktayken pek şansımın olmadığını da biliyorum..inşallah tüp bebeğe kalmadan doğal yoldan hamilelik olur..bu arada benim bir tane çocuğum var..bunu öğrenen kişilerin hemen ya senin nasılsa bir tane var demeleri de beni sadece üzüyor..ilk çocukta hiçbir problem yaşamadan tamamen doğal yolla hamilelik,normal doğum ve sağlıklı bir çocuktan sonra şu anda içinde bulunduğum durum beni çok yıpratıyor..(bu durumumdan tamamen,kürtaj yapan dr.u sorumlu tutuyorum ama artık onu Allaha havale ediyorum..İnşallah hayırlısıyla en kısa zamanda bizler de buradan müjdeli haberler verir,bizim durumumuzdakilere umut oluruz..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?