Yapmadığımız şeyler için kendimizi savunmak zorunda kalmak...

Zaten iki kez depresyon tedavisi gördüm, sinirsel astımım var, üçüncüsü olacak bu gidişle haklısınız...
Kronikleşmiş olabilir mi? diye sorma amacım şuydu.. Belki eskiden beri böyleydi de bende de aynen devam ediyor. Çünkü kendine o kadar inanıyor ki insanı şüpheye düşürüyor “acaba gerçekten yaptım mı?” diye.

Benim de erkeklere hiç güvenim yoktu ve ilişkimin ilk aylarında sevgilimin her hareketine kuşkuyla yaklaştım. 2. senemizin içindeyim zamanla bu huyumdan vazgeçtim, şimdi çok güveniyorum. Eşinizin de zamanla bu sorunu aşması, size güvenmesi gerekirdi.

Zaten iki kez depresyon tedavisi gördüm, sinirsel astımım var, üçüncüsü olacak bu gidişle haklısınız...
Kronikleşmiş olabilir mi? diye sorma amacım şuydu.. Belki eskiden beri böyleydi de bende de aynen devam ediyor. Çünkü kendine o kadar inanıyor ki insanı şüpheye düşürüyor “acaba gerçekten yaptım mı?” diye.
Siz bir devlet hastanesinden psikiyatriste randevu alın ve aile terapisi istediğinizi söyleyin. Dr ya kendi ilgilenir ya psikoloğa yönlendirir. Zaten devlet hastanesinde psikolog var. Ama muhtemelen eşinizin durumundan dolayı psikiyatrist tedavi edecektir. Eşiniz aile terapisini kabul etmezse siz gidin ruh sağlığınızı korumak için

Benim de erkeklere hiç güvenim yoktu ve ilişkimin ilk aylarında sevgilimin her hareketine kuşkuyla yaklaştım. 2. senemizin içindeyim zamanla bu huyumdan vazgeçtim, şimdi çok güveniyorum. Eşinizin de zamanla bu sorunu aşması, size güvenmesi gerekir.
Eşimin gittiğim yerle vs ya da kimlerle görüştüğümle ilgili bir şüphesi yok, herşeyimi bilir ve arkasını kurcalamaz. Ama beni sürekli arkasından iş çevirmekle, plan yapmakla suçluyor saçma sapan çıkarımlar yaparak ve elinde delil yok o kadar saçma ki nutkum tutuluyor.

Siz bir devlet hastanesinden psikiyatriste randevu alın ve aile terapisi istediğinizi söyleyin. Dr ya kendi ilgilenir ya psikoloğa yönlendirir. Zaten devlet hastanesinde psikolog var. Ama muhtemelen eşinizin durumundan dolayı psikiyatrist tedavi edecektir. Eşiniz aile terapisini kabul etmezse siz gidin ruh sağlığınızı korumak için
Hamile olduğum için doğuma kadar ancak psikoloğa gidebilirim, ilaçlı tedavi uygun olmayabilir. Yine de randevu almam bile durumun vehametini anlaması açısından iyi olabilir. Belki titreyip kendine gelir de ben ne yapıyorum diye sorar kendine

Eşinin %100 psikolojik sorunları var çünkü ablamın eşi de senin ki gibi... O tedavisini yarım bıraktı daha kötü oldu... Bu modelden toplumda binlerce erkek var ve maalesef anlayana kadar iş işten geçmiş oluyor... Keşke evliliğin iyice oturup emin olduğunda bebek yapsaydınız...

Hamile olduğum için doğuma kadar ancak psikoloğa gidebilirim, ilaçlı tedavi uygun olmayabilir. Yine de randevu almam bile durumun vehametini anlaması açısından iyi olabilir. Belki titreyip kendine gelir de ben ne yapıyorum diye sorar kendine
Size değil eşinize belki ilaç verir ya da terapi yapar. Siz psikoloğa gidecek olsanız bile önce psikiyatristin yönlendirmesi gerek, devlet hastanesinde böyle. Özele giderseniz ayrı

Herkese merhaba,
Eski takipçi fakat yeni üyeyim.. Üstesinden gelemediğim, konuşarak halledemediğim bir problemim var. Fazlasıyla saftirik ve açıksözlü bir tip olmama rağmen eşimin sürekli söylediğim ya da yaptığım ya da gelişen bir olayla ilgili kötü niyet araması, günahımı alması, kavga çıkarması ve onu aslında olayın öyle olmadığına ikna etme çabalarım beni çok yordu.( Eşim şimdiye kadar hiçbir yalanıma şahit olmadı ya da güvenini kıracak hiçbir şey yapmadım.)
İkinci evliliklerimiz, hayattan ve insanlardan gereğinden fazla kazık yemiş olabiliriz ama bu genelleme yapmayı gerektirir mi?
Hatta kendi yazdığı senaryoya inanıp ayrı odada yatması ve beni dinlememesi ve şu anda hala konuşmuyor olmamız..
Bu vb benzeri krizler nasıl atlatılır? Yaşayanınız var mı?
Hala daha eşimle bende benzer şeyleri yaşıyorum..Anlam veremediğim bi alınganlığı ve yanlış anlama potansiyeli var..Bende onu tanımadan önce kendimi alıngan zannederdim..

Size değil eşinize belki ilaç verir ya da terapi yapar. Siz psikoloğa gidecek olsanız bile önce psikiyatristin yönlendirmesi gerek, devlet hastanesinde böyle. Özele giderseniz ayrı
O dr a gitmeyi kabul etmez çünkü bu tavrını “daha fazla üzülmemek adına kendini korumak olarak” algılıyor.

Üzücü bir deneyim yaşadı diye, daha önce kandırıldı diye hamile halinizle
bu saçma muameleyi çekmek zorunda mı kalacaksınız şimdi?

Ne münasebet?
Aşamadıysa evlenmeseydi tekrar, üstüne babalık yoluna girmeseydi.
Bence alın karşınıza aynen bunları söyleyin.

Belli ki ilk eşten kalan arızalar bunlar. Keşke yarasını onarmadan evlenmeseydi. Bu şekilde mutlu bir evliliğiniz olamaz, adam tırlatmış ve tedavi olması şart.

Hangi durumlarda ne diyor mesela. Ornek verirseniz daha iyi yorum yapabiliriz belki.
Mesela birkaç gün sonra doğumgünüm, il dışında yaşayan kızkardeşim E. yi davet ettik üçümüz olalım diye geçen Salı yakında yaşayan kardeşim aradı abla sana gelmek istiyorum d.gününde diye ben de olur dedim E. de geliyor iyi olur dedim. Buradaki kardeşimin de geleceğini duyunca (pek anlaşamıyorlar eşimle) siz E. ile plan yaptınız sen çağırdın onu da bana da emrivaki yapıyorsun, ben o gün dışarıda olurum 3 kardeş ne haliniz varsa görün dedi gitti başka odada uyudu ama olay öyle gelişmedi ve plan program yok.. Hep arkasından iş çeviriliyor zannediyor.

Sorduğumda sen de göründüğün gibi değilsin diyor😔
Kendini o kadar haklı görüyor ki ayrı yatmak bana ceza olduğu için ona göre cezamın bittiğine karar verip hiçbir şey olmamış gibi davranıyor, konusu dahi açılmıyor..
Önceki eşi arkasından bir dolu iş çevirmiş, ama herkes aynı değil.. Kendince kendini korumaya çalışıyor ama beni çok üzüyor.

Senin cezan bittiğinde bu sefer yatakta bi tekme atıp yere düşürücen bu sefer senin cezan başladı al yastığını battaniyeni yallah diyeceksin. Çok pasif gördüm sizi.

Şuan sabrımızın sonlarında gibisiniz bu paranoyak tip kendine çeki düzen vermezse elindekinden de olacak
.sonrasında istediği kadar tek başına haklı olabilir.aslinda ona sizin gibi değilde önünün gibi paranoyak lazım.hani şu annesiyle konuşsa bile hangi kadınla konuşuyorsun beni aldatıyormuşum diyen

Sorduğumda sen de göründüğün gibi değilsin diyor😔
Kendini o kadar haklı görüyor ki ayrı yatmak bana ceza olduğu için ona göre cezamın bittiğine karar verip hiçbir şey olmamış gibi davranıyor, konusu dahi açılmıyor..
Önceki eşi arkasından bir dolu iş çevirmiş, ama herkes aynı değil.. Kendince kendini korumaya çalışıyor ama beni çok üzüyor.
Aile terapisti desteği felan alsanız ?

Belli ki ilk eşten kalan arızalar bunlar. Keşke yarasını onarmadan evlenmeseydi. Bu şekilde mutlu bir evliliğiniz olamaz, adam tırlatmış ve tedavi olması şart.
Hem ilk eşten hem de ailevi darbeler.. Biz tanıştığımızda ikimizde evlenmeyi asla düşünmüyorduk ama birkaç ay sonra birbirimizi görmeden yapamaz olduk, birlikte yaşamak mizacımıza uymadığı için evlendik. İkna etmeye çalışacağım tedavi için...

Back
X