Yaptigim Yemegi Yemeyen K.V.

Bir şeyleri eksik anlattığınızı düşündüm. İçten içe nedenini hissetmişsinizdir. Bir şey olmuş ama anlamadım

Bence de, bence konu sahibinin en son kaynananın geldiği zaman neler olduğunu bir düşünmesi gerek.

Özellikle tatlı pasta pişirirken kıvamı olmuş mu diye tencere dibindekileri sıyırma, parmak yalama daha çok oluyor, hele saç düşerse evlere şenlik hamurun içinde farketmek çok zor.

Kaynana dürüst olsa konu sahibinin kalbi kırılacak.
Ya açık açık karşısına alıp gelecek her türlü cevaba razı olacak (kırılmaca yok, kadın tiksiniyor şu anda) ya da dışarıdan sipariş edip bütün bu keşmekeşin etrafından dolaşacak. Kaynana yoğurtlu ekmeğe tav olduğuna göre seçici biri değil, pastaneden iki ek koysa fazla fazla yeter.

Ay evet o his,hafif sert,hafif yumuşak böyle ağızda büyüyen birşey.
Görüntüsü zaten kesilmiş tırnak gibi.
Ayyy düşünürken iğrendim.
Bu arada kızımda yiyemiyor. 10 yaşında itekleyiveriyor kenara.
Bir dolmada,sarmada doğruyorum,onları da minicik minicik yapıyorum resmen,iyice öldüruyorum sogan soğanliktan çıkıyor ondan sonra pirinc vs ekleyip içini hazırliyorum.
Çig soğan yerim ama sorunsuz.
Oğlum da 12 yaşında oda aynı
Okul da çok zor oluyor onun için
Et çok seviyor içinde ki soğan biberi ayıklayarak yer
Böyle karışık bulamaç gibi oluyormuş görüntüleri çok kötüymüş😒😒

Hepsini tek tek yer ama

Kaşık ve çatalları da her yemek için farklı kullanıyor diye okul müdürü şikayet etmişti🤦‍♀️

Yoğurt yediği kaşıkla çorba içerse bi değişik oluyormuş tadı

🤣 iri soğanlı yemeği görünce eskiden ekmeğin arasına peynir koyup yiyordum.Ama üniversiteyi yurtta kalarak okumak bana çok şey kattı..artık tabağın kenarına itekleyerek yiyorum.Tek meselem soğan ve pırasa 🤷‍♀️
😂😂ilerleme olmuş baya

Mide almıyorsa almıyordur ya zorlamamak gerek

Ben ne olsa nerde olsa yerım🙈

Oğlum da 12 yaşında oda aynı
Okul da çok zor oluyor onun için
Et çok seviyor içinde ki soğan biberi ayıklayarak yer
Böyle karışık bulamaç gibi oluyormuş görüntüleri çok kötüymüş😒😒

Hepsini tek tek yer ama

Kaşık ve çatalları da her yemek için farklı kullanıyor diye okul müdürü şikayet etmişti🤦‍♀️

Yoğurt yediği kaşıkla çorba içerse bi değişik oluyormuş tadı
Kızımda servis tabağına atıyorum et,pilav,salata koyup yeriz ya mesela. Tabak büyüktür herşeyi koyarız o mantik. Kızım salatayı o tabağa almaz,gerekirse yemegini bitirir kalkar temiz salata tabağı alir ,çatalını da yeniler oraya koyup yer. Yemekte havuc yemez mesela,bezelyeye koyarım ayırır kenara hatta yeni tabak alıyordu onları ayırmak için,söyleye söyleye kenara koydurmayı başardım,okulda sorun yasarsın,tabagın boş tarafına koy diyerek.Soğan zaten benim gibi yemiyor.
Rahatsiz oluyormuş,birbirine karışıyormuş herşey.
Okulda ayrı tabaklarda veriyorlar yemekleri sıkıntı olmuyor ama kaşık catal konusunu orada idare ediyor sanırım. Peceteye falan siliyor olabilir bence. Corba ictigi kaşıkla birşey yemez biliyorum zira.

Kızımda servis tabağına atıyorum et,pilav,salata koyup yeriz ya mesela. Tabak büyüktür herşeyi koyarız o mantik. Kızım salatayı o tabağa almaz,gerekirse yemegini bitirir kalkar temiz salata tabağı alir ,çatalını da yeniler oraya koyup yer. Yemekte havuc yemez mesela,bezelyeye koyarım ayırır kenara hatta yeni tabak alıyordu onları ayırmak için,söyleye söyleye kenara koydurmayı başardım,okulda sorun yasarsın,tabagın boş tarafına koy diyerek.Soğan zaten benim gibi yemiyor.
Rahatsiz oluyormuş,birbirine karışıyormuş herşey.
Okulda ayrı tabaklarda veriyorlar yemekleri sıkıntı olmuyor ama kaşık catal konusunu orada idare ediyor sanırım. Peceteye falan siliyor olabilir bence. Corba ictigi kaşıkla birşey yemez biliyorum zira.
Çok ilginç aynı davranışlar

Ve inanın ben hiç öyle değilim
Bezelye nohut fılan benım ki de aynı şekil de

Hiç bilmem sarma fılan yediğini
Pirinci yaprağa sarmak neden diyor

Salata zaten hiç yemez
Ona ayrı domates biber koyarım tek tek yer
Zeytinyağ tadını sevmiyormış ve karışmış şeyleri tabi

Bıraktım artık nasıl istiyorsa öyle takılıyor
Küçükken gelişimi için üzülüyordum ama olmayınca olmuyor

Belki büyüdükçe değişirler🤷‍♀️

Çok ilginç aynı davranışlar

Ve inanın ben hiç öyle değilim
Bezelye nohut fılan benım ki de aynı şekil de

Hiç bilmem sarma fılan yediğini
Pirinci yaprağa sarmak neden diyor

Salata zaten hiç yemez
Ona ayrı domates biber koyarım tek tek yer
Zeytinyağ tadını sevmiyormış ve karışmış şeyleri tabi

Bıraktım artık nasıl istiyorsa öyle takılıyor
Küçükken gelişimi için üzülüyordum ama olmayınca olmuyor

Belki büyüdükçe değişirler🤷‍♀️
2 yaşında salatadan ,ki ben nar ekşisi falan koyarım salataya balzamik sirke bazen ,soğanları ayıklayıp kıtır kıtır soğan yiyen cocuktu bu. Biz önünden aliyorduk midesi ağriyacak fazlası zarar diye. Şimdi yemiyor haha,keşke bıraksaydım yeseydi diyorum bazen.
Havucu doğra ver eline kemirsin ciğ cig ama yemeğe girince yiyemiyor. Salatada domates yiyor ama taze fasulyede falan pişmiş domates varsa itinayla ayıklar.
Patates püre yada kızartma olacak,aksi halde yemekten ayıklananlar arasında patateste.
Biber dolmasının sadece ici.
Yaprak sarma son 2-3 senedir yiyor.
Bunlar dışinda herşeyi yer,brokoli bile,ıspanak, mercimek vs. Başak burcu belki titizlik ediyor bilemiyorum

Mrblar .. son zamanlarda kv.yaptigim yemek ,kek,borek hiçbir şeyi yemiyor kahve yapmak istiyorum canım istemiyor vs diyor .. gayet mutfakta iyiyim saçım örtülü her işimi yaparım, şartlı surtlu denebilecek düzeyde titiz olduğumu söylerler. . Birkaç zamandır bende misafir kendi pişirip yiyor ,dışarıda karnını doyurup eve geliyor, çok mecbur kalırsa aynı sofraya oturduğunda bile yoğurda ekmek doğrayıp yiyor.. 3,4 çeşit yemek olsa dahi bunu yapıyor.. beğendiği hep yediği şeyleri yapıyorum yine yemiyor
. Eşim de ister istemez eşlik etmek durumunda kalıyor ona dışarıda yiyp geliyorlar evde farklı takılıyoruz bu yüzden.. normal mi bu ,ne yapmalıyım?? Bu arada k.v . Baştan beri karşıydı evlenmeme .. 6 sene oldu asla kabullenemedi ..
Kayınvalideniz hangi sebeple yaptığınız yemeği yemiyor bilemem ama eşiniz annesine eşlik etmek zorunda değil, annesi dışarıda yediğinde “sen ye anne, ben evde yiyeceğim“ dese siz kendinizi dışlanmış hissetmezsiniz, dışlanma hissinizin, kayınvalidenizin dışarıda yemesine bu kadar takılmanızın sebebi eşinizin annesine uyması.

alevi misiniz? arkadaşımın kayınvalidesi de bu sebeple evlenmelerine karşıydı ve evlilik olduktan sonra da asla onun yaptığı yemekleri yemedi.
Ne zekice bi yorum :işsiz:
Giderayak konulara polemik kaos yüklemesi yapmışsın yorum olsunda ne olursa yazıyım der gibi Mükkünse bi daha siteye girmeyin :KK59:

Ben hijyen kaynaklı olduğunu düşünmüyorum.

Yemekten saç , kıl bir şey çıkmış olabilir demişler.
İnsanlık hali, o an kıl çıktıysa o yemeği dökersin, bir daha yeminli gibi o insanın yaptığı hiçbir şeyi yememek çok saçma bir hareket olur. Her zaman her yemekten çıkacak değil..

Ben bir şeye üzüldü diye düşünüyorum, kendince triplere girdi. Ama çok da iyi yaa, iyi niyetli ya (!) Söylemiyor, susuyor .
Kendisini yük olarak hissetmeyin diye güya zahmet vermiyor .. çünkü çok iyi bir insan (!)
Çok düşünceli, hiç sizi telaşa sokmuyor.

Bence yemekleri kv yapsın siz yiyin. Belkide kendi yapmak istiyordur bu yüzden tavırlıdır. Kv ve eltiler de böyle bir ben daha iyisini yaparım yarışı var.

Kayınvalideniz hangi sebeple yaptığınız yemeği yemiyor bilemem ama eşiniz annesine eşlik etmek zorunda değil, annesi dışarıda yediğinde “sen ye anne, ben evde yiyeceğim“ dese siz kendinizi dışlanmış hissetmezsiniz, dışlanma hissinizin, kayınvalidenizin dışarıda yemesine bu kadar takılmanızın sebebi eşinizin annesine uyması.
Yüzde 90 nedeni bu takilmamin

Allah'ım nasıl bir insan bu ya pes yememek nedir içi o kadar pis ki sizin bir şey yapacağınızı düşünüyor demek
Bence siz onun verdiği bir şeyi yemeyin her şeyi yapar bu insan .
Ne kadar ayıp ya nimet var ortada.
Valla hiç ısrar etmeyin yemesin hiç te kafaya takmayın.

Benim eski eş benim güzel kadayıf yaptığımı söylerdi. Bunu defalarca annesinin yanında da dile getirdi. Anası şaka ile karışık niye ben yapamıyor muyum derdi. Kendisi yapardı. Bana yaptırmazdı... Bence o sizin biseyler yaptığınızı düşünüyor ve sizin elinizden birşey yemeyerek sizi reddediyor. Yemezse yemesin zıkkım yesin. Ola ki gün gelir elinize düşmesin derim.

Ya belki yemekte saç görüp iğrenmiştir. Belki tuvalete girip çıktığınızda elinizi yikamadiginiza tanık olmuştur, belki iğrendiği bir şey vardır.
Mesela geçen instada bir kadın lavabodan iğrendiğini, lavaboya değen sebzeyi daha çok yikadigini söylemiş, anket koymuş. Anketin yarısından çoğu 'ben de lavaboya değen şeyi yiyemem' demiş. Ben asla buna dikkat etmem mesela.ya da ananemler meyveleri etleri lavaboya koyar öyle yıkar. Bu kişi bana gelse muhtemelen bir şey yemez..yani böyle böyle şeyler var insanların takıldığı.. geçen bir videonun altına yüz kişi 'igrenc kadın saçına değip yemeğe devam etti' demiş. Kusma emojisi falan. Oysa yani ne alaka. O zaman anladım ki bazı insanlar saçına değince elini yıkıyor,böyle şeyden iğreniyor. Oysa ben hamur yogurmadan önce saçımı toplar o ellerle hamur yogurabilirim😂😂 mesela bu insanlar bende de yemek yemezler. Aynı şekilde yemeğe baktığın Kasık yemeğe daldirilmaz, ben daldiririm:) her şey için kasık mi kirleticem. Ama bazı insanlar bunu da görse yemezler.
Yani bence kesinlikle kadın sizde bir şeyden igrenmis, bundan dolayı yemiyor. Boşverin, yemezse yemesin. İki kişilik yemek yapın siz de.
Yaaa ahahaha 🤣 ben eşimle kendime yaptığım kaşığı değiştiriyorum tadarken aşk olsun ya valla ben yiyemezdim . En çok onlara takıldım diğer o lavaboya değme olayı hele ki ayy beş kere yıkarım . Kayinvalideye bostan yere mi yüklendik şimdi b*k yesinler havada uçuştu şöyle yazınca mantıklı geldi . Kadının günahını aldık 🥹🥲

Yüzde 90 nedeni bu takilmamin
Kayınvalideniz belki sizi istemediğinden, belki eski geliniyle alakalı bir sebeple, ki siz eşinizin eski karısının evlendiği adamdan boşandığını yazdığınız bir konu açmışsınız, velhasıl ama sizin de bildiğiniz ama bilmediğiniz bir şeyler var ve bu sebeple kayınvalide size tavır koyuyor bu belli lakin hepsinden öte asıl mesele eşinizin annesiyle hareket ediyor olması.

Hadi bir sefer onunla dışarıda yedi diyelim, her seferinde evde veya dışarıda sizi saf dışı bırakıp annesiyle yemesi kayınvalidenize güç veriyor, sizin de dışlanmanıza neden oluyor.

Bence ikisiyle de kavga etmeden açık açık sorun, evdeki yemekler neden yenmiyor, sağlık sorunları sebebiyle diyet??? Kadın dışarıda nasıl yapıldığı bilinmeyen bol karbonhidratlı ve yağlı yiyecekleri yiyor, demek ki sebep sağlık sorunu, diyet vs değil.

Back
X