Yaptigim Yemegi Yemeyen K.V.

Amaaaan, zaten o hamur fırına giriyor, yağda kızarıyor. Mikrop mu kalır?
Böyle şeyler bana normal geliyor. Ablam mesela hamur yoğururken market poşetini ellesin, tekrar ellerini yıkar. Bana da o Ilgınc geliyor.
Sonuçta dışardan simit yiyen, ekmek alan insanlariz . Fırına girmeden yoğurulan hamudan iğrenen insan nasıl ekmek alabilir ki? Benim eski ev arkadaşım öğrenciyken komsumuz fırında çalışmaya başlamıştı. Kiz ekmekten soğudu o dönem (sonra yeniden yemeye başladı) . Mesela sabah kamyonet kapının önüne bırakıyor, bu kız gelene kadar toz,toprak,kedi, köpek. İçeri alıyorlar bu kız elleriyle tek tek diziyor ekmekleri. Biri alacağı zaman elleriyle dokuna dokuna veriyor . Sonra müşteri alıp evde ısıra ısıra yiyor :) hadi bazı fırınlar kendi yapıyor ama çoğu fırına,bakkala,markete dışardan geliyor ekmekler. Hele bakkal ekmekleri,minciklayan minciklayana.
Aynı şekilde simit , lokanta ekmekleri... Dışarıda yediğimiz yalandan yikanmis salatalar...
Ya her şeye takılıp dışarıdan yemeyi kesinlikle bırakmak lazım , ya da çok kasmamak lazım.
Ben çok kasmayan kesimdeyim. Çoğu insan da dışarıya bunu söylemez ama aynı benim gibidir. Ben her zaman tanık oluyorum o kaşığın tencereye tekrar girdiğine. Hatta misafirliğe gittiğim evde 'baksana tuzu nasil' diye ağzıma verilen kaşığın tekrar tencere girdiğini bile görmüştüm 🙈🙈

*Çok sık yemek yapmam, aile evinde yasadigim için misafir ağırlamam. sadece aileme ve sevgilime yemek yaparım , onlar da bilir yani beni
Göz görmeyince gönül katlanır derler. 😄
Bu arada lavabodan ben de tiksinirim. 🥲

Ee diplerine mi dokunmuş saçın yüzeyine ellemiş. Saçlarınızı topladığınızda gidip ellerinizi mi yıkıyorsunuz? Bundan rahatsız oluyorsanız kimsenin elinden hamurlu hiçbir şey yememeniz lazım malum eldeki bütün ölü deri hamura yapışıyor. Pardon buranın herkesin her şeyi en mükemmel ve doğru şekilde yaptığı kk evreni olduğunu unutmuşum.
Evet yıkıyorum ellerimi
Yemek yaparken telefon çalsa baktıktan sonra tekrar yıkıyorum
Mutfağımda bi sürü havlum var ellerimi kuruluyorum yıkadıktan sonra
Saçın illa dibine ellemek değil mesele
Saç yağlı bir bölgedir eliniz vıcık vıcık yağ olmaz ama yağ vardır göremezsiniz
Nasılsa hamur pişiyor diye wcden çıkınca direkt yoğurun o zaman, mantıklı mı?
Herkesin hijyen anlayışı farklıdır
Marketten gelince aldıklarımı nemli bezle silerim çünkü ambalajlar tozludur dolabıma öyle koymak istemem. Yemeğe aynı kaşıkla bakmam tencereye tükürmekle aynı şey bana göre. yemek sonunda en az 3 4 kaşık kirletmişimdir 1dkmı almaz yıkamak. Evin diğer bölümlerinde temizlik hastası değilim benimde evim tozlanır dağınık olur kimse mükemmel olamaz elbette. Ama yediğime içtiğime önem veririm amaan nasılsa hepsi b.k olacak kafasıyla hareket edip yediğimden zevk alamam, her yerde de yiyemem zaten. Özellikle hamurişi, mercimek köfte vs. Bakış açısıyla alakalı. Bende gelinimden bu tür şeyler görsem bende yemezdim galiba. Şimdi kvye hak verir gibi oldum. 😒

Belki bir söz çıktı ağzınızdan ona kırıldı. (kırıldıysan eve de gelmeyebilir)
Belki büyü tarzı şeylerden çekiniyor olabilir. (var böyle manyaklar)
Belki hijyene ilgili bir sorun olduğunu düşünüyordur.

Hangisi olursa olsun güven duymadığı, kırıldığı bir eve gelmesine gerek yok. E geldiyse yok yedi yemedi siz dert etmeyin.

Temizlikten dolayı olsa içinde tutamaz çatlar, ölür oğluna yetiştirmek için. Bence bir şeye tavrından dolayı yemeyip tokum diye geçiştiriyor. Sorsanız bir dert sormasanız bir dert durumu bence:hamarat:

Evet yıkıyorum ellerimi
Yemek yaparken telefon çalsa baktıktan sonra tekrar yıkıyorum
Mutfağımda bi sürü havlum var ellerimi kuruluyorum yıkadıktan sonra
Saçın illa dibine ellemek değil mesele
Saç yağlı bir bölgedir eliniz vıcık vıcık yağ olmaz ama yağ vardır göremezsiniz
Nasılsa hamur pişiyor diye wcden çıkınca direkt yoğurun o zaman, mantıklı mı?
Herkesin hijyen anlayışı farklıdır
Marketten gelince aldıklarımı nemli bezle silerim çünkü ambalajlar tozludur dolabıma öyle koymak istemem. Yemeğe aynı kaşıkla bakmam tencereye tükürmekle aynı şey bana göre. yemek sonunda en az 3 4 kaşık kirletmişimdir 1dkmı almaz yıkamak. Evin diğer bölümlerinde temizlik hastası değilim benimde evim tozlanır dağınık olur kimse mükemmel olamaz elbette. Ama yediğime içtiğime önem veririm amaan nasılsa hepsi b.k olacak kafasıyla hareket edip yediğimden zevk alamam, her yerde de yiyemem zaten. Özellikle hamurişi, mercimek köfte vs. Bakış açısıyla alakalı. Bende gelinimden bu tür şeyler görsem bende yemezdim galiba. Şimdi kvye hak verir gibi oldum. 😒
Ben de çok dikkat ederim ama kv hiç dikkat etmez, ilk zamanlar yemek istemiyordum ama artık mecbur kalıyorum inşaallah pişerken mikrobu kırılıyordur diyip yiyorum :D

Ben de çok dikkat ederim ama kv hiç dikkat etmez, ilk zamanlar yemek istemiyordum ama artık mecbur kalıyorum inşaallah pişerken mikrobu kırılıyordur diyip yiyorum :D
Bi ortamda yemek istemediğim birşey için ısrar ediliyor küsme durumuna geliniyorsa kendimi zorlar ondan tadarım ama eve gelince hasta oluyorum resmen midem bulanıyor soda falan içiyorum hazımsızlık yaşıyorum içim kaldırmıyor hiç 🤷‍♀️
Poğaça mercimek köfte falan yemem mesela başka yerde. Kek falan yerim el girmiyor diye. Bi komşu kısır yapmıştı dedim ne de olsa el değmiyor buna yeşillikler doğranıyor karıştırılıyor kaşıkla. Neyse yedik ettik diğer komşu dedi güzel olmuş nasıl yaptın o da anlatırken dedi asıl sırrı elimle iyice yoğuruyorum tüm malzemeleri 🤢 o an bi baygınlık geldi o günüm de zor geçmişti 🤣

Ay bu ne ya.
Ben olsam mutfağa sokmam kendi pişirip kendi zıkkımlanıyorsa yada benim yemeğimi begenmiyorsun sanırım anne,bugünde sen pişir istersen der bırakırdım ona. Pişirdiğini de yemezdim tokum diye.
Ayip yani,o zaman gelip günlerce kalmasın evinizde.

Ee diplerine mi dokunmuş saçın yüzeyine ellemiş. Saçlarınızı topladığınızda gidip ellerinizi mi yıkıyorsunuz? Bundan rahatsız oluyorsanız kimsenin elinden hamurlu hiçbir şey yememeniz lazım malum eldeki bütün ölü deri hamura yapışıyor. Pardon buranın herkesin her şeyi en mükemmel ve doğru şekilde yaptığı kk evreni olduğunu unutmuşum.
Bi ortamda yemek istemediğim birşey için ısrar ediliyor küsme durumuna geliniyorsa kendimi zorlar ondan tadarım ama eve gelince hasta oluyorum resmen midem bulanıyor soda falan içiyorum hazımsızlık yaşıyorum içim kaldırmıyor hiç 🤷‍♀️
İşte herkesin takıldığı bir şey var. O yüzden biri yaptığım yemeği yemese 'bir şeyden rahatsiz olmuştur heralde' der, geçerim.
Bazı insanlar da evde kedi var diye iğreniyor , 'ama mutfağa girmiyor. Di mi?' diye soruyorlar bir umut. Oysa kedinin mutfakta kendine özel sandalyesi var,yemek yerken yerde durmayı sevmiyor diye 😂😂😂
Hiç kizmam insanlara. Kimi çok hassas olabiliyor, benim ablam da öyle birisi. Neden gönül koyayım ki. İnsanlara eziyet etmeye gerek yok. Yemeyen yemesin:)
Bu yaz kumsal alanda kamp yapmıştım,arkadaşıma ve orada tanıştığım birine ton balıklı domatesli sandvic yaptım, dikkat etsem de her yer kum olduğu için içine kum kaçmış. Epey bir dalga geçtiler. Ama sonra dişlerimizin arasında gacir gacir etse de hepimiz bitirdik sandvicleri 😂😂
Ama iğrenip yemeseler hiç sorun değil , sarardım akşam acıkınca yerdim:)

Araları okumadım; fakat sadece sizin evinizde ve sizin yemeklerinize karşı mı böyle? Ben mesela çok titizim, soğanı kestiğim bıçağı başka bir şey için kullanmam, sürekli elimi sabunlarım, tencereyi sıcak sudan geçirip öyle yemeğe başlarım. Soğanlar büyük büyük doğranmışsa, ağzıma geliyorsa midem bulanıyor mesela. Başkalarının yaptığı yemeklere önyargılıyım, herkesin yemeğini yiyemiyorum.

Gerçi bana size garezi varmış gibi geldi. Yemiyorsa yemesin, siz afiyetle yiyin.
Soğan yiyemeyen birini ilk defa görüyorum, kendimden başka. Bende asla yemekte kocaman soğan parçaları görmeye tahammül edemem,yiyemiyorum asla. Çiğ haliyle bir sorunum yok ama yarı pişmiş kocaman şeffaf soğanlar kabusum olur. Öyle bir yemeği yiyemem. Evimde de rendeleyip yada bütün olarak yemeğe atıp yemek pişince çıkariyorum tencereden.
Bu da olabilir belki haklısınız.

Soğan yiyemeyen birini ilk defa görüyorum, kendimden başka. Bende asla yemekte kocaman soğan parçaları görmeye tahammül edemem,yiyemiyorum asla. Çiğ haliyle bir sorunum yok ama yarı pişmiş kocaman şeffaf soğanlar kabusum olur. Öyle bir yemeği yiyemem. Evimde de rendeleyip yada bütün olarak yemeğe atıp yemek pişince çıkariyorum tencereden.
Ben dediğiniz gibi çiğ hâlde tüketebiliyorum, sumaklı çiğ soğana kütür kütür bayılırım. Yemekte pişmiş koca koca soğanlar ağzıma değerse öğürüyorum. Geçen kardeşime gittik, eşini kardeşim gibi severim; ama yemeğindeki soğanlar o kadar büyük ve çoktu ki, yiyemedim. Ben büyük rendeyle rendeleyip suyunu sıkarak yemek yapıyorum, soğan ağza gelmiyor. Böyle bir durumum var, fobi mi artık ne bilmiyorum.

Ben de yalnızım sanıyordum😂ya bütün atıyorum ya da görüşmeyecek kadsr küçük doğruyorum.Çiğ hali ile bir sorunum yok.Pırasa da yiyemiyorum birebir aynı soğan formunda görünüşü ve bıraktığı his.

Ben de yalnızım sanıyordum😂ya bütün atıyorum ya da görüşmeyecek kadsr küçük doğruyorum.Çiğ hali ile bir sorunum yok.Pırasa da yiyemiyorum birebir aynı soğan formunda görünüşü ve bıraktığı his.
Benim eşim ve oğlum da böyle

Onları garip buluyordum
Ne kadar çokmuş meğer

Mideleri bulanıyormuş yutamıyolarmış

Biber soğan domates kabuğu bu üçü olmayacak yemeklerin içinde iri iri yoksa yemiyorlar

İşte herkesin takıldığı bir şey var. O yüzden biri yaptığım yemeği yemese 'bir şeyden rahatsiz olmuştur heralde' der, geçerim.
Bazı insanlar da evde kedi var diye iğreniyor , 'ama mutfağa girmiyor. Di mi?' diye soruyorlar bir umut. Oysa kedinin mutfakta kendine özel sandalyesi var,yemek yerken yerde durmayı sevmiyor diye 😂😂😂
Hiç kizmam insanlara. Kimi çok hassas olabiliyor, benim ablam da öyle birisi. Neden gönül koyayım ki. İnsanlara eziyet etmeye gerek yok. Yemeyen yemesin:)
Bu yaz kumsal alanda kamp yapmıştım,arkadaşıma ve orada tanıştığım birine ton balıklı domatesli sandvic yaptım, dikkat etsem de her yer kum olduğu için içine kum kaçmış. Epey bir dalga geçtiler. Ama sonra dişlerimizin arasında gacir gacir etse de hepimiz bitirdik sandvicleri 😂😂
Ama iğrenip yemeseler hiç sorun değil , sarardım akşam acıkınca yerdim:)

Böyle insanlara bir siz temizsiniz demek istiyorum. Spesifik olarak saçtan bahsederken konu tuvaletten çıkınca ellerini de yıkama o zaman yok ben şöyle titizim böyle temizime kadar geldi. Benim evime herkes giremez öyle herkese yemek de yapmam, ama birisi saçıma dokundum diye yaptığım yemekten tiksinirse o kişi bir daha evimde içmeye su bile bulamaz. Saçımdan tiksinen insan benim pis olduğumu düşünüyordur o zaman evimde işi ne? Hem birinin evine gidip yemek yapacağını bildiğin halde ısrar kıyamet yaptığı yemeği yememek çok itici ve kırıcı bir davranış. Bu kadar hassas olan kimsenin evine gitmesin ya da okbsine bir çözüm bulsun.

Ben dediğiniz gibi çiğ hâlde tüketebiliyorum, sumaklı çiğ soğana kütür kütür bayılırım. Yemekte pişmiş koca koca soğanlar ağzıma değerse öğürüyorum. Geçen kardeşime gittik, eşini kardeşim gibi severim; ama yemeğindeki soğanlar o kadar büyük ve çoktu ki, yiyemedim. Ben büyük rendeyle rendeleyip suyunu sıkarak yemek yapıyorum, soğan ağza gelmiyor. Böyle bir durumum var, fobi mi artık ne bilmiyorum.
Benimde çocukluktan beri değiştiremediğim birşey bu. Görüntüsünden de agzımda çignemekten de nefret ediyorum o haldeki soğanın.
Yiyemiyorum yani,kenara falanda ayıramam o derece hoşlanmıyorum. Kayınvalidem köfte yapmıştı bir gün gittiğimizde,o robotta yapıyor köfteyi,soğanlar iyi cekilmemiş,ağzıma geldi yuttum ama gitmedi,peçeteye tükürmek istedim tabi ki yapmadım ayıp olur,yanlış,anlar diye,hatta tabağımdaki diğer köfteleri çaktırmadan eşimin tabağına koydum ,kalktım 1 kocaman bardak su doldurdum kendime,o suyla 1 tane köfteyi bitirdim ayıp olmasın diye ama ölüyordum yani,resmen hayatımda yedigim en zor yemekti uzun zamandır.
İnsan yiyemeyince ye diye ısrar etmemek gerek bunu anladım.
Yemek konusunda titizim ,yumurtaya dokunursam elimi sabunlamadan birşeye dokunmam,ete,tavuğa,balıga ayni şekilde. Onlara değen,tahtadır,bıçaktir vs başka şeye kullanmam yıkamadan,salçaya,tereyağına yemeğe değmiş kaşığı sokmam,tadına bakmayı sevmem ama illaki bakacaksam yemek kaşığı ile yapmam,temiz kaşıkla tadar yıkamaya atarım,fazlaca kaşık kirlenir ben yemek yaparken ama olsun hastayımdir belki ne gerek var.
Bilemedim,bunlara dikkat edilmiyorsa ben o evde yemeği zor yerim.

Ay evet o his,hafif sert,hafif yumuşak böyle ağızda büyüyen birşey.
Görüntüsü zaten kesilmiş tırnak gibi.
Ayyy düşünürken iğrendim.
Bu arada kızımda yiyemiyor. 10 yaşında itekleyiveriyor kenara.
Bir dolmada,sarmada doğruyorum,onları da minicik minicik yapıyorum resmen,iyice öldüruyorum sogan soğanliktan çıkıyor ondan sonra pirinc vs ekleyip içini hazırliyorum.
Çig soğan yerim ama sorunsuz.

Mrblar .. son zamanlarda kv.yaptigim yemek ,kek,borek hiçbir şeyi yemiyor kahve yapmak istiyorum canım istemiyor vs diyor .. gayet mutfakta iyiyim saçım örtülü her işimi yaparım, şartlı surtlu denebilecek düzeyde titiz olduğumu söylerler. . Birkaç zamandır bende misafir kendi pişirip yiyor ,dışarıda karnını doyurup eve geliyor, çok mecbur kalırsa aynı sofraya oturduğunda bile yoğurda ekmek doğrayıp yiyor.. 3,4 çeşit yemek olsa dahi bunu yapıyor.. beğendiği hep yediği şeyleri yapıyorum yine yemiyor
. Eşim de ister istemez eşlik etmek durumunda kalıyor ona dışarıda yiyp geliyorlar evde farklı takılıyoruz bu yüzden.. normal mi bu ,ne yapmalıyım?? Bu arada k.v . Baştan beri karşıydı evlenmeme .. 6 sene oldu asla kabullenemedi ..
senin yemeklerin degil onun begenmedigi sensin zatende seni hic istememis yaptiklari hareketde bunu gösteriyor yerse yer yemezsede israr etme sakin hicte umurunda olmasin bulmus senin gibi görgülü becerikli gelini bahaneler ariyor sorma niye yemiyorsun diyede duymak zorunda kalmazsin onun negatif sözlerini bence sen ona bi ders ver yemek isteyenler buyursun masaya de bukadar yok ayri yogurt mogurt da olmasin mesela evde onun gelecegi gün napacak bakalim

Benim eşim ve oğlum da böyle

Onları garip buluyordum
Ne kadar çokmuş meğer

Mideleri bulanıyormuş yutamıyolarmış

Biber soğan domates kabuğu bu üçü olmayacak yemeklerin içinde iri iri yoksa yemiyorlar
🤣 iri soğanlı yemeği görünce eskiden ekmeğin arasına peynir koyup yiyordum.Ama üniversiteyi yurtta kalarak okumak bana çok şey kattı..artık tabağın kenarına itekleyerek yiyorum.Tek meselem soğan ve pırasa 🤷‍♀️

Pide ,durum.,lahmacun her gün.. gayet ağır yiyor ..öyle olsa disarda yer mi?? Bunu anlamıyorum zaten

Şimdi durumu bir özetleyelim, aslında ne olduğu açık diyebiliriz

1) Daha önceden sizde yemiş, yakın zamanda olmuş kavganız yok
2) Dışarıda yakın zamanda dürüm tarzı şeyler yemiş
3) Yemediği yemekler hep sizin pişirdiğiniz yemekler öyle ki börek yerine ekmeğe yoğurt banıyor

Çok yakın zamanda dışarıda dürüm yediğini varsayarsak diyetten kaynaklanma ihtimali düşük ama yine de olabilir...

Hep kekten pastadan abur cuburdan bahsetmişsiniz, eli yüzü düzgün normal sulu yemek sunun bakalım yiyecek mi?

Onu da yemiyorsa tek seçenek kalıyor... hijyen.

Muhtemelen pişirdiğiniz bir kekte saç/kıl buldu ya da sizin bir hareketinizi gördü üzmemek için söyleyemiyor.

Tatlı yaparken parmak yalama, tadına bakmak için kaşıktan biraz alıp tekrar karıştırmış olabilirsiniz.
İğrendiyse yedirmeniz zor.

En temiz çözüm dışarıdan birşeyler alıp sunmak olabilir, oturup eşinizle dışarı çıkmasınlar eve gelsinler.

Burada gaza gelip kaynanaya yüklenmeyin, kalbinizi kırmamak için uğraşıyor şu anda. Sizde daha önce hiç yemek yemese gıcıklık yapıyor diyecektim ama değil.

Back
X