Yaptıracağım tüp bebeği devlet bu koşulda karşılar mi?

Coksukurbugunume

Aktif Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
10 Aralık 2022
2.857
1.473
63
Merhaba ben daha önce hepsi özelde olmak koşulu ile- 1 çatlatma (onu kayıtlara geçmemiş bile olabilir) 2 kere aşılama 2 kere tüp bebek yaptırdım hepsi başarısız oldu.

2 kere kendiliğinden gebeliğim oldu ve ilki kimyasal 2.si diş gebelik oldu. 34 yaşına gireceğim ve hiç çocuğumuz yok.
Özelde yapılan yumurta toplama sonucu 3 embriyomuz kaldı.

Sorum şu, Ege üniversitesi hastanesinde tüp bebek yaptırabilir miyim? Devlet karşılıyor mu? Ne kadarını karşılıyor?

Merhaba ben daha önce hepsi özelde olmak koşulu ile- 1 çatlatma (onu kayıtlara geçmemiş bile olabilir) 2 kere aşılama 2 kere tüp bebek yaptırdım hepsi başarısız oldu.

2 kere kendiliğinden gebeliğim oldu ve ilki kimyasal 2.si diş gebelik oldu. 34 yaşına gireceğim ve hiç çocuğumuz yok.

Sorum şu, Ege üniversitesi hastanesinde tüp bebek yaptırabilir miyim? Devlet karşılıyor mu? Ne kadarını karşılıyor?
hiç rapor çıkarmadınız mı?
bu koşullarda size devlet raporu çıkar hem ilaçlar için hem de ünv hastanesindeki işlemler için ilk raporda unv mesela 7 8 bin alacaksa normalde sizden 3 4 arası alır ilaçlar da 10 bin tutacaksa 3 4 e de onu kapatırsınız

ama tabii vitaminler falan devletin karşılamadığı bazı ilaçlar oluyor onlar hariç

hiç rapor çıkarmadınız mı?
bu koşullarda size devlet raporu çıkar hem ilaçlar için hem de ünv hastanesindeki işlemler için ilk raporda unv mesela 7 8 bin alacaksa normalde sizden 3 4 arası alır ilaçlar da 10 bin tutacaksa 3 4 e de onu kapatırsınız
Raporu nerden çıkarabiliyoruz?
Ya bu zamana kadar hep tedirgindim aslında vajinal muayene olamıyorum, yaptırdığım her işlemde narkoz alıyorum onun için hep özel tüp bebek merkezlerine gittim. Ama bu en son yaşadığım diş gebelikte Ege üniversitesi hastanesinde yattım gördüm ki insanlar daha az para veriyor. Tek kaygım muayene olamamak

Ozelde yaptirdigimiz 2 adet iğneli asilama icin doktorunuzun epi kriz raporunu cikarmasi lazim o raporla basvuruyorsunuz ilaclarda yari yariya duser ama raporbcikarmak cok ugrastiriyor benim raporum 4. Ayda cikmisti tabi sehirden sehire degisir suresi

Raporu nerden çıkarabiliyoruz?
Ya bu zamana kadar hep tedirgindim aslında vajinal muayene olamıyorum, yaptırdığım her işlemde narkoz alıyorum onun için hep özel tüp bebek merkezlerine gittim. Ama bu en son yaşadığım diş gebelikte Ege üniversitesi hastanesinde yattım gördüm ki insanlar daha az para veriyor. Tek kaygım muayene olamamak
ünv hastanesinde tüp bebek yerinde sekreterler gereken belgeleri size söyleyecektir siz belgeleri tamamlayıp veriyorsunuz heyet raporu çıkıp en geç 1 haftada rapor çıkıyor
öncesinde muayene de olun orada tüp bebek doktoruna diyin böyle böyle durum diye tüp bebeğe karar verir siz de hemen başlarsınız işte nüfus kayıt örneği evlilik cüzdanı kimlik fotokopi eşinizin 5 yıllık ssk dökümü gibi hastaneden hastaneye başka istekler de çıkabiliyor maddi olarak tabii özel gibi paralar gitmiyor ben samsun omü da 4 tüp bebek denedim olmadı başka arkadaşlarımın oldu şimdi biz özeleyöneldik yeter devlette denediğimiz dedik ama kimin nerede bulacağı belli olmuyor bence de rapor işini halledin size çıkar

Ozelde yaptirdigimiz 2 adet iğneli asilama icin doktorunuzun epi kriz raporunu cikarmasi lazim o raporla basvuruyorsunuz ilaclarda yari yariya duser ama raporbcikarmak cok ugrastiriyor benim raporum 4. Ayda cikmisti tabi sehirden sehire degisir suresi
evet 2 aşılama yaptırdığınızı da bildirin ama siz zaten 2 tüp bebek denemişsiniz de onları da bildirirsiniz rahatça çıkar

Tek korkum alttan muayene olayı. Vajinismusum vardı atlattım o durumu ama muayene olamıyorum kaskatı kesiliyorum o nedenle devlet hastanesi olayı tedirgin ediyor heni

Yok. transfer, rahim filmi, polip operasyonu, hsg yumurta toplama, karindan bakılamayan her şey için mutlaka narkoz alıyorum
gerçekten mi o çok zor o zaman ya inşallah anlayışlı doktorlarla karşılaşırsınız da ee yani durumu diyince koskoca doktor anlar umarım doktordan doktoruna da değişiyor yani

Tek korkum alttan muayene olayı. Vajinismusum vardı atlattım o durumu ama muayene olamıyorum kaskatı kesiliyorum o nedenle devlet hastanesi olayı tedirgin ediyor heni
Devlet hastanesi size tolerans tanımaz muayene olamıyorsanız tedavi ye başlamanız boş çünkü yumurta takibi transfer süreci hep alttan muayene ile oluyor

O nedenle hiç devler hastanesine gidemedim hep özele gidiyorum 😢
gerçekten de zor yani özellerde de alttan bakmayı isterler hani daha iyi görebilmek için ama işte insanın elinde değil ben senelerdir devletteyim yani bazen bakıyorsun melek gibiler bazen bakıyorsun kelek gibiler inşallah ALLAH iyilerle karşılaştırsın sizi ben şimdi özele ilk başlayacğaım 2 3 gündür inanın hesap yapmaktan kafam şişti

Back
X