Yara izi Dikiş izi (jilete de uygulanabilir) için ben ne yaptım?

jenrachel

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
6 Nisan 2010
182
95
123
İstanbul
Selamlar herkese,

Yaklaşık heralde 1 buçuk sene öncesinden kalma bir dikiş izim var bacağımda. Motor kazasından kalma. Kötü bir dikiş atıldığı için görüntü berbat.

Buradan okuyup neler yaptım?

Contractubex kullandım.
Çok düzenli kullandım diyemeyeceğim fakat ilginç bir etkisini de göremedim açıkçası. Sanırım daha çok yüz gibi açıkta hava alan yaralarda etki ediyor. Ya da şuan o bölge sadece beyazsa onun sayesinde. Ben aldığımda bir sene önce fiyatı 70 tl idi ve plastic cerrahı dışında kim yazarsa yazsın vermiyordu. Fiyatı doktor yazınca kaça düşüyor bilemiyorum. Fakat oturmuş yaralara bir faydası yok. Yaranın kanama vs durumu geçince, pembe bir izken kullanmak lazım. Dediğim gibi o zaman bile inanılmaz bir etkisi yok.

TCA Peeling kullandım.
Bir faydasını göremediğim gbi yaranın çevresi tenimden bir iki ton koyu bir renk aldı. Bu sefer beyaz yara daha çok sırıttı (= çok tavsiye etmiyorum. Birkaç ay önce 90 tl gibi bir fiyata sanalpazardan almıştım. Saçma bir riskti çünkü kimyasal şaka değil sonuçta. Kendinizi heder edebilirsiniz.

Acnelyse gibi deri kaldırıcılar kullandım.

Evet işte orda biraz fayda var gibiydi fakat kremin ne kadar kullanılması gerektiğini ve ne kadar ara verilmesi gerektiğini, ve sonra üzerine ne süreceğimi bilemediğimden çok faydalanamadım. Fakat buna benzer başka bir yöntem daha var. Bu arada bu tip deri kaldırıcılar mutlaka yara izi halinde olan yaralara kullanılmalı ve 10 günü geçmemeli süresi. Fiyatları ucuz 10 tl en pahalısı diyelim.

Topuk Taşı kullandım.

Ha bak bundan fayda gördüm. Deliler gibi değil, yani tüm deriyi kaldırırcasına değil, canınız yanmaya başlayıncaya ve kızarıncaya kadar taşla çok bastırmadan ovalıyorsunuz. Sonra üzerine mesela kantaron yağı, mesela kuvvetli e vitaminli iz de kalmasını engelleyen yanık kremleri var ondan sürüyorsunuz, o kremler de 15 tl civarı, ama bulursanız gerçek kantaron yağını tavsiye ederim.

Ben bu yöntemle, sabırla yavaş yavaş, ilk yapışta izin çevresindeki bir kısım koyuluktan kurtuldum mesela. Dahada küçülüyor. Şuan yeni başladım fakat gelişmeleri aktaracağım.

Bu arada Cengiz açıkel ile de görüştüm, hem iki farklı yara izi hem de 5 cm lik yere 5 bin tl isteyince vazcaydım ((=

Bu bahsettiğim yöntem, yavaş yavaş, dikkatle ve özenle uygulandığında, sabrederseniz, en azından görüntünün barizliğini en düşük seviyeye çekiyor.

Daha fazla bilgilendirme şansım olunca yazacağım.

Hayırlı Günler.

Bende 4 yıllık yara var şuana kadar hiçbirşey uygulamadım.Kantaron etki gösterirmi?

gösterir er ya da geç. ama oturmuş ize gösterir mi bilmem. kantaron çok güçlü bir yağdır. gerçeği tabi.

Back
X