yara kapanmamis, aciyor...

Bosanma psikolojisi cnm.. bende su an asamasindayim eski esimi unuttum unutmasinada herseyden sogudum .. hayallerimi umutlarimi yiktilar.. lakin bazen bende senin hissettiklerinin aynilarini yasiyorum.. bir bakiyorsun durgunlasiyorum hic birsey mutlu etmiyo beni evden uc gun boyunca cikmadigim gunler oluyor.. birde bakiyorsunki cok keyifliyim gezip tozmak istiyorum ve yapiyorumda .. insan hic haketmedigi seyleri yasadiginda herseyden uzaklasip soguyo.. SOSYAL CEVRE COK ONEMLI
aynen arkadasim, eski esim degil umrumda olan da, yikilan heveslerim... eskiden bi nisan dugun haberi alinca nasil sevinirdim, simdi bana her sey cok siradan...

merhaba arkadlar,
icim aciyor... nedeni nicini yok... bilemiyorum... aslinda cok gucluydum su zamana kadar... ama dusundukce, ister istemez aklima geldikce daha da dokunuyor yasananlar... toparlanmistim bosanma uzerine, hatta fazla iyiydim... nedense bu aralar bir seyler oldu, mutlu degilim... kiskanc bi insan degilim, bu ara cevremde o kadar cok guzel haber var ki, hepsine de onlar adina sevinip dua ediyorum... ama... kendi icime donup bakinca, kursagimda birakilan hayallerim ve heveslerimi hatirliyorum, icime corekleniyor bir huzun... tabi ki, cok cok sukur Rabbimize, her halimize... asla isyan degil... sadece, basta cok iyiydim, neden simdi dokunmaya basladi, neden bu ezginlik hissi? bosanma ertesi normal mi yoksa? taze de degil ki, aylar oldu... (siddet, ihanet degildi sebep, ailesi ve psikolojik baskilar idi, zaten konu bu degil, uzuntum ondan ayrilmis olmak degil, pisman degilim Allah'a sukur)
uzun oldu farkindayim... ama ifade bile edemedim derdimi... icimi dokmek istedim yalnizca... hakkinizi helal edin...

Mutluluk denen sey surekli degildir. Aksayarak devam eder. Zaten rutin olan bir sey olsa degeri nasil anlasilirdi?
İnsaniz bosluga dusuyoruz, o zaman ne oluyor? Geriye sariyoruz. Herkesin donum noktasi kendine gore travmadir. İste travma niteligindeki yasanmisliklar ara ara da olsa rahatsiz ediyor bizi. Ustelik elimizden gelenin fazlasini da yapmis olsak hala icimizde kalanlar oluyor. Yanlis oldugunu bildigimiz seylere bile ozlem duyuyoruz. İste hep o bosluk yuzunden.

Mutluluk nasil dayaniksizsa, icimizi sıkan günler de sonsuza kadar surecek degil ya. Hoppa

Bu gibi durumlarda sosyal cevre elbet onemli, sosyal olmak vs. Bunun yaninda yalniz kalindiginda yapilacak ugraslar gerekli galiba. Biliyorum cok klişe. :KK48: Ben içim acıdığı vakitlerde daha çok dua okuyorum mesela. Telefonumla ugrasirken anilarim aklima gelir de tehlike çanları çalmaya başladığında telefonu hemen elimden birakiyorum. Dua okuyorum, kendi kendime iş olacağina varir, kontrolumde olmayan seylere uzulmemeliyim diyorum. İse yariyor mu? Kismen ama gittikce artarak. :KK28:Cok iyi olacagim gunler umarim uzak degildir.

Su an kiskandiginiz demeyelim de imrendiginiz guzel olaylar sizin de basiniza gelebilir ki, niye olmasin. :KK39: Zamani gelince Allah kismet ettikten sonra her sey olur, yeter ki isteyin inanin.

Ama sizden degerlisi yok, uzuntunun sizi ele gecirmesine izin vermeyin. Ezmeyin kendinizi, umutsuz olmayin. Rabbim yardimciniz olsun.

Uzun değildi anlattıklarınız. Hatta onca yaşanmışlıkların yanında bunu bu kadar kısaltabilmek zor.
Sonsuza kadar" başladığınız bir yolu yarıda bırakıp tekrar geriye döndünüz. Çok zor bu. Kabullenmesi atlatmasıda oldukça zor.
Tabiki duygusal boşluk yaşayacaksınız. Çevrenizi gözlemleyip daha da duygusallaşacaksınız.
Bu dönemde geçecek biliyorsunuz. En dibe batıp birden zirveye çıkmak daha kolay oluyor sanırım. :)
En yakın zamanda sonsuz sevgiyi ve huzuru yakalarsınız inşaallah.

ara ara yoklayacak masaldenizi, normal sanirim bu duygular, cunku cok taze.. yasadiklarini ve o insanlari mutlulukla unutmani dilerim Rabbimden..

Back
X