Yaramaz cocuklar...

nio

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
30 Mart 2013
2.523
1.611
198
2 aylik kizim var
cogu yeni nesil anne bebeklerin tuvalet aliskanligi edinememesinden,uyku problemlerinden,yeme icme inat tutturma vs.. huylarindan sikayetci...
bir cok psikolojik kitap okudum cocuklar ve bebekler hakkinda.
ben sevgisiz ilgisiz buyudugum icin daha bir hassasim bu konularda.
bebegime iyi bakabilmek icin paralaniyorum cok zorlasada gulumsuyorum etrafimdakiler bu cocuk kucaga alismis yok efendim simarmis yok boyle yaparsan cok cekersin diyorlar.
misal kizim aglayinca hemen kosup kucagima aliyorum birak aglasin hemen kosma diyorlar.
psikologlar ise bebek agladiginda hemen ilgilenilmeli yoksa ofke biriktirir diyorlar.
cocugum simarik olsun istemem ama benim gibi sevgisiz buyusunde istemem.
sizin tecrubeleriniz neler?
bebegimizi sinirsiz sevip nasil simarmadan ozguvenli yetistiririz.

Akıl var mantık var. 2 aylık bebek ağladığında kucağına alma diyen nasıl bir insan acaba? Siz en iyisini yapıyorsunuz, çocuklar sevgiyle büyür. Çocuğunuzla diyalog kurun ve herşeyi konuşun, yapamayacağınız şeyleri neden yapamayacağınızı anlatın. Elinizde bir hamur var, içine şeker koyarsanız ay çöreği yaparsınız, tuz koyarsanız poğaça ;)

Bol bol kucagina al bol bol kucakla cok minik bebegin sana kokuna ihtiyaci var birak sen o kucaga alisir laflarini ozellikle ilk 3 ay hic aglatma.eldiven takma mesela emerken elini gogsune koy hissetsin seni.dunyayi bizim uzerimizden taniyolar.sen sakin olursan bebeginde sakin olur.sevmek demek her dedigine he demek degil.onun ayarini buyudukce verirsin.duyma sen kucaga alisirci teyzeleri surda en fazla bikac ay daha alicaksin kucagina sonra yurumeye baslicak etrafi kurcalamaya istesende alamicaksin.booool booool kokla:)

kucagina alma derken misal cay iciyoruz benim bebegim agliyor ben cayi birakip derhal kosuyorum bana cayini ic te oyle git diyorlar.sen boyle alistirirsan cok cekersin diyorlar.bebisim hep kucakta olmak istiyor kendi badina 5 dk oyalanmiyor ki annesi tuvalete gitsin.
koltuga birakacakmisim agliyacakmis oyle oyle alisacakmis ben tuvalete gidecekmisim karnimi doyuracakmisim bir iki aglar yorulurmus.
bu bir dusunce dogrulugundan emin degilim.
bebegimde hep kucagimda sanirim aglamasina izin veremeyecegim.
merak ettigim sahiden simariyorlar mi?

kucagina alma derken misal cay iciyoruz benim bebegim agliyor ben cayi birakip derhal kosuyorum bana cayini ic te oyle git diyorlar.sen boyle alistirirsan cok cekersin diyorlar.bebisim hep kucakta olmak istiyor kendi badina 5 dk oyalanmiyor ki annesi tuvalete gitsin.
koltuga birakacakmisim agliyacakmis oyle oyle alisacakmis ben tuvalete gidecekmisim karnimi doyuracakmisim bir iki aglar yorulurmus.

Bebeğiniz o kadar küçük ki şımarmayı bilemez size bağımlı bir küçük insan o... Siz ne yapacaksanız o uyurken yapacaksınız, elbette uyuyordur bebeğiniz çünkü çok küçük. O uyandığında onunla ilgileneceksiniz, Siskooanne Siskooanne de dedi, bu günler bir daha elinize imkan yok geçmez, bebeğinizin tadını çıkarın :)

2 aylik kizim var
cogu yeni nesil anne bebeklerin tuvalet aliskanligi edinememesinden,uyku problemlerinden,yeme icme inat tutturma vs.. huylarindan sikayetci...
bebegime iyi bakabilmek icin paralaniyorum cok zorlasada gulumsuyorum etrafimdakiler bu cocuk kucaga alismis yok efendim simarmis yok boyle yaparsan cok cekersin diyorlar.
misal kizim aglayinca hemen kosup kucagima aliyorum birak aglasin hemen kosma diyorlar.
psikologlar ise bebek agladiginda hemen ilgilenilmeli yoksa ofke biriktirir diyorlar.

Henüz bebeğiniz iki aylik sarip sarmalayin keyfini cikarin...

Ancak bazi bebekler bu durumu kullanabiliyor mesela anne lavaboya gidemeyecek kadar kucak istiyor o raddeye gelirse biraz kendi haline bırakmak gerek kendi kendine yetmeyi ogrensin diye... ama bebeğiniz çok küçük bence şuan icin sarip sarmalamak daha iyi..

Oluu oyle sey hic?benim oglum 9 aylik nerdeyse ilk 3 ay hep kucaktaydi hic aglamadi hicte skntisini cekmedim halada cekmiyorum sukur.2 aylik bebek aglatmak nerden ckmis?nerden bilsin kendini oyalamayi?

herkezi takma kafana. icinden geldigi gibi buyut bebisini
valla yollarda kaldirimlarda ciglik cigliga aglayan cocuklari gorunce tedirgin oluyorum.
burda bir yanlis var ama nerede?
hani eskiden annelerimiz gozumuze bir bakardi yok misafirlikte citimiz cikmazdi.vs simdiki cocuklar cok farklilar.
ama yeni nesil anneler cok bilincli sevgiyle buyutuyoruz cocuklarimizi
yanlis yapmaktan cok korkuyorum

Oluu oyle sey hic?benim oglum 9 aylik nerdeyse ilk 3 ay hep kucaktaydi hic aglamadi hicte skntisini cekmedim halada cekmiyorum sukur.2 aylik bebek aglatmak nerden ckmis?nerden bilsin kendini oyalamayi?
sizin tecrubenizi baz alabilirim.
cunki teori degil yasanmis tecrube
bende neredeyse hic aglatmiyorum kizimi gaz sancisi disinda.
simarmadi degil mi!!!??!

Bebeğiniz o kadar küçük ki şımarmayı bilemez size bağımlı bir küçük insan o... Siz ne yapacaksanız o uyurken yapacaksınız, elbette uyuyordur bebeğiniz çünkü çok küçük. O uyandığında onunla ilgileneceksiniz, Siskooanne Siskooanne de dedi, bu günler bir daha elinize imkan yok geçmez, bebeğinizin tadını çıkarın :)
bayagi bildiginiz uyumuyor saka degil.
kucakta memede uyuyor.
bi ara tuvelet sorunu bile yasadim tutmaktan.
bu arada bebek sallamaktan parmaklarim su toplamis durumda

2 aylik kizim var

Şimdi kucaklamıyacaksında ne zaman kucaklıyavaksın? Bende alma ilgilrnme işletini çoook abarttım ama dr um 18 aylıkken bana müdahale etti ( çocuk dr u ) hayır kaprislerüne izin vermiceksin, anlat anlıyor seni be ek deyip geçme herkezden akıllı oluyorlar diye.. Aynı dr küçüklen doya doya sev kokunu alsın kokusunu içine çek dinleme kimseyi anne bebek de sevişir, sevilin be eğinizle oynayın koklayın derdi ama 18 aylıktan itibaren bariyerler koymaya başladık.. Her istediğin olmaz, o şekeri alamazsın sağlığına zarsalı gibi şeyler.. Mesela ilk kızım 8 yaşına geldi ve en çok korktuğu şey en kaldıramadığı hıçkıra hıçkıra ağladığı, ceza vermem , köşe cezası :) şu şey tehlikeli bunu birdaha yapma dediğim zaman tmm anne dio, sanki evire çevire dövüyomuşum gibi :)) sen annesin içinden geldiği gibi davran ama abartmadan:) dr a danış kontrollere gittiğinde , en iyi bilgiyi çok bilen komşuların deil o verir.. Güle güle büyüt bebişini

Şimdi kucaklamıyacaksında ne zaman kucaklıyavaksın? Bende alma ilgilrnme işletini çoook abarttım ama dr um 18 aylıkken bana müdahale etti ( çocuk dr u ) hayır kaprislerüne izin vermiceksin, anlat anlıyor seni be ek deyip geçme herkezden akıllı oluyorlar diye.. Aynı dr küçüklen doya doya sev kokunu alsın kokusunu içine çek dinleme kimseyi anne bebek de sevişir, sevilin be eğinizle oynayın koklayın derdi ama 18 aylıktan itibaren bariyerler koymaya başladık.. Her istediğin olmaz, o şekeri alamazsın sağlığına zarsalı gibi şeyler.. Mesela ilk kızım 8 yaşına geldi ve en çok korktuğu şey en kaldıramadığı hıçkıra hıçkıra ağladığı, ceza vermem , köşe cezası :) şu şey tehlikeli bunu birdaha yapma dediğim zaman tmm anne dio, sanki evire çevire dövüyomuşum gibi :)) sen annesin içinden geldiği gibi davran ama abartmadan:) dr a danış kontrollere gittiğinde , en iyi bilgiyi çok bilen komşuların deil o verir.. Güle güle büyüt bebişini
3 ayliga kadar aliskanlik edinmiyorlarmis.
ama bizimkinin hafizasi kuvetli massallah kucakta gezdigini hic unutmuyor :) Cenabi Allah bize bagislasin yavrularimizi :)

sizin tecrubenizi baz alabilirim.
cunki teori degil yasanmis tecrube
bende neredeyse hic aglatmiyorum kizimi gaz sancisi disinda.
simarmadi degil mi!!!??!
Bi cocuk kucaga almakla simarmaz,almamakla hircinlasir ben bunu savunuyorum.hicbi sknti yasatmadi oglum daha bana kucaga falanda alismadi henuz kucuk ama hic bi simarikligini gormedik.bu biraz yapi biraz yetistirmeyle ilgili.yeme problemi tuvalet problemi bunlari dusunmek icin cok erken.senin bebeginde simarikligi ogrenmek icin cok kucuk suan dunyada senden baska kimsesi yok o dunyaya seninle alisacak

Bi de canim sevgi gostermekle simartmak ayri seyler.seviyoruz diye her dedigine tamam diyecek halimiz yok.biz tutarli olursak cocukta oyle olur.hayir herzaman hayirdir.benim kucucuk bebegim bile biliyo hayiri olurda kazara cep telefonu yakalarsa bakiyo gozumun icine:)))ben simdi seviyorum diye oynatmaliyim telefonla yada hayir dersem sevmiyomuyum.ikisi cok ayri meseleler.ayrica bebegin uyumuyorsa mutlaka bi skntisi vardir.

• Beğen
Reactions: nio
7 yaşında kızım var,çok kucakçı değildi ama bende üzerine titrerdim bebekken ,hemen alırdım ,kucakta gezdirirdim ,büyüdükçe dediği herşeyi yaptım ,ona hiç hayır demedim ,hep evet dedim ,hep sevgiyle yaklaştım ,bana çok dediler hayırı bilsin çocuk her dediğini yapma ,bu kadar oyuncak alma ,ama ben kimseyi dinlemedim ,şu anda herşeye doymuş ,kimsenin bişeyinde hevesi olmayan sevgiye tok ,kendine oldukça güveni olan ,ezik olmayan ve oldukça saygılı,edepli ve uslu bir kızım var,kimseyi dinlemeyin ,fazlasıyla sevginizi verin ki çocuk aç kalmasın ,karnı doyduğu kadar ruhu da doymalı ,anne olmak sadece beslemek ,giydirmek değil anne olmak ona tüm sevgini koşulsuzca vermektir..bir kızım daha var ,onu da aynı şekilde yetiştirmeyi düşünüyorum.

Tatlim su an cok kucukki o seni kullanmayi nerden bilsin. Oyalanmayi nerden bilsin. Bence ilk uc dört ay diledigin kadar sarıl. Ama yavas yavasta azalt. Yani kucagina almama kismi daha ziyade sebepsiz aglamalarinda ve uykuya gecis esnasi icin gecerli. Onda da mutlaka yanına git ve sirtina sivazlayarak yaninda olduğunu hissettir sakinlestir gerekirse ondan sonra al. Yani aglarken alirsan bunu aliskanlik haline getirebilir. Ama kendince sakinlesmeyide öğrenmeli. Ama dedigim gibi bunlar biraz daha akli başına gelincee.

2 aylik kizim var
senin konularını doğurmadan evvelden beri takip ediyorum:)
benim bebeğim de 7 aylık oldu. ilk 3 ay herkes "kucağa alıştırmışsın sen bunu" dedi dedi durdu. ben de senin gibi ağladığında yanında bitenlerdenim. ben nerdeysem o ordaydı ilk 3-4 ay. zamanla ağladığında yanına gidip hemen kucağıma almamaya, bulunduğu yerde onunla konuşmaya oynamaya çalıştım. şu an bile hala ağladığında yanına gidiyorum hemen. kıpır kıpır zaten. bir yerini bir yere sıkıştırmış olabilir, ters dönmüş kolu altında kalmış olabilir, kusmuş olabilir vs vs. göz hapsinde tutuyorum zaten hep, konuşuyorum şarkı söylüyorum kucağa gelme isteğini bu şekilde dikkatini dağıtarak yok etmeye çalışıyorum. yok her şeye rağmen beni kucağına al diyorsa biliyorum ki acıkmıştır ve meme istiyordur.
2 aylık bebeği bırak alma ağlasın diyenler psikopat bence. o çocuk insan kullanmaktan, şımarıklıktan ne anlasın allah aşkına? bir derdi var ki ağlıyor, onun için annesinin kokusunu hissedememek de bir dert.

Canım sen ve bebeğin zamanla birbirinizi taniyacaksiniz ve ona göre kendince yöntemler bulup iyi bir şekilde bebisini buyuteceksin...Burada güzel paylaşımlar olacaktır ve bebeğin göre uygun olanı uygulayacaksin. ..cunku her bebek-cocuk farklıdır. ..Bu farklılığa göre uygulayacaksin. ..ben kendimden örnek vereyim...

severim daha çok sevilmek isterler, ilgi gösteririm daha fazlası için yeri gelir sirin lik ler yaparlar yeri gelir umursamaz gibi görünürde vs...buraya kadar daha ilgili olup sevdigimi cok belli ederim...ama yeri gelir kendilerine yada etrafına zararlı olabilecek hareketlerde bulunurlar...o zaman yaptıkları şeyin zararını ve neler olabileceğini hiç Usenmeden anlatirim bi de ben hikayeleri rolüne de inanıyorum hala devam ediyorlar ise umursamam. .Tabii ki kontrolluyumdur ama belli etmem...Örneğin ilgi için düşerler önemsiz dir ama annenin gözüne bakarlar olmadı ağlarlar vs..bunu farkettigimde hadi yok birsey kızım Hopa ya da göremezden gelirim...
Hayır bilirler çünkü herseye Hayır demem Hayır olduğunda nedenini bilirler ve evet e dönmeye cegini de bilirler...kullanmaya çok kalkarlar bazen anlamamis gibi davranirim bazen asla izin vermem...yani anlayacağın durum ve şartlara göre tavrim değişir. ..Ancak inan ki onlar benden beni iyi biliyorlar:) o aradı ince çizgiyi ayarlamak çok önemli ve mutlaka konusup anlatırım gören karşımda yetişkin biri var zannederler bazen;)

Uyku konusunda doktorluk birsey yoksa yapacak birsey yok maalesef:((hip in papatya anason rezene karışım çayını tavsiye ederim. .bir sürü şey denedim bir tek o rahatlatıyordu. ..

• Beğen
Reactions: nio
kucaktan inip ana kucagina yada oyun battaniyesine yatirinca agliyor ama nasil diyim ciyak ciyak kucuk cigliklar atiyor kucagima alinca aninda susuyor saga sola bakiniyor :)
gecen uyuttum tuvalete girdim basladi aglamaya tuvalette mahsur kaldim dur annecigim ellerimi yikiyorum dedim daha bi ciyakliyor boyle kucuk cigliklar gibi elimi yikafim ustume sildim kostum aldim kucagima bastim guya sakinlestiriyorum anne kokusu ile bana bakti ve "quik" gibi bisey dedi :) :) :) siritiyor yaaaa :D bide kosa kosa gittim agliyor diye bildigin polim yapiyor :)
ama ben memnunum yorulsamda sadece simarik tutturan bi cocuk olmasin diye korkum

Back
X