Yaramaz cocuklar...

babasida sevmiyor uykuyu sanirim ondan uyumuyor dr gittik hicbirseyi yok annesi dedi.
gazi var sadece ve uyumak istemiyor
 
2 aylik kizim var
cogu yeni nesil anne bebeklerin tuvalet aliskanligi edinememesinden,uyku problemlerinden,yeme icme inat tutturma vs.. huylarindan sikayetci...
bir cok psikolojik kitap okudum cocuklar ve bebekler hakkinda.
ben sevgisiz ilgisiz buyudugum icin daha bir hassasim bu konularda.
bebegime iyi bakabilmek icin paralaniyorum cok zorlasada gulumsuyorum etrafimdakiler bu cocuk kucaga alismis yok efendim simarmis yok boyle yaparsan cok cekersin diyorlar.
misal kizim aglayinca hemen kosup kucagima aliyorum birak aglasin hemen kosma diyorlar.
psikologlar ise bebek agladiginda hemen ilgilenilmeli yoksa ofke biriktirir diyorlar.
cocugum simarik olsun istemem ama benim gibi sevgisiz buyusunde istemem.
sizin tecrubeleriniz neler?
bebegimizi sinirsiz sevip nasil simarmadan ozguvenli yetistiririz.

Daha önce sana mı tavsiye ettim başka birine mi hatırlamıyorum. Ama bir daha yazayım. Ablam iki çocuk büyüttü, ikisinin de maşallahı vardı. Bebek ağladığında hemen kucağına alır, sakinleştirir tekrar yerine bırakırdı. İlk başlarda zor oluyor, günde yüzlerce kez kucakla bırak yapıyordu ama zamanla alışıyor bebek de. Kararlı olduğunu anlayıp sadece kucak istediği zaman ya da acıktığı zaman ağlamaya başlıyor. Kendi başına oyalanmayı öğreniyor. Ama aynı zamanda sevgisiz de kalmıyor.

Bir de hiç memede uyutmazdı. Memede uyursa kendi kendine uyumayı öğrenemez derdi. Uyumasına yakın memeden alır yatağına koyardı orda uyudu bebek. Bunlar ablamın yöntemleri, uygulandı başarılı oldu. Belki işine yarar.
 
Çocuğunun şımarık ağlayan tiplerden olmasını istemiorsan bence en önemli sey Hayır i ogretebilmek. Cocuk anne veya babanin hayir dediğinde ondan donmeyecegini bilirse inanki tutturamior. Herseye hayir demiceksin ama bazi isteklerini yerine getireceksin, hayir dediklerinin açıklamasını mutlaka yap ve sakın aman aglior die yapma.
Ben 26 yasindayim annem beni ve 20 yasindaki kardesimi pazara götürdüğünde tek bir sey almamiza izin verirdi. Ya oyuncak ya bir meyve ya bir mama. Ama asla ikincisi olmazdı. Çünkü paramizin yetmeyecegini ama bir taneyi secme özgürlüğümzun olduğunu bilirdik. Inan ki o hafta hem oyuncak hem boya kalemi istedim mesela asla almazdi ikisini. Parasi var biliorum ama almazdi. Ve o ikinci hafta pazar alışverişi icin gun sayar, aldigim şeyi iki gün seyirlik halde sadece izlerdim.
Sonra bir kardeşim daha oldu ben 16 yaşındaydım. Annemle beraber büyüttük. Tabi şartlar daha iyi oldugundan aha dedim annem bunda ayari tutturamicak şımarık bisey olcak. Inannirmisin süpermarkete gidiyoruz ve kendi seciminde tek bir sey alip çıkıyor baskasina musamma yok. O da seçtiği sey annemin bütçe onayından gecerse.
Sevgisiz kaldık mi asla. Annem her dedigimizi yaptı diorum her daim. Ama yapmadi bekletti diorlar. Onun sayesinde kıymet nedir onu öğrendik diorum. Herseyi tam zamaninda yaptı. Ama birsey hayırsa hayir di. Kurallarinda tutarlı olman cok önemli. Kesinlikle oyun oynama çocukla yoksa seni oyuncak eder o gördüklerin gibi;-)
Bende anne olmadan ahkam kesiyor gibi oldum ama ben cok küçük yasta anne oldum sayıyorum kendimi. Annemin gec dogumu, sağlık problemleri yüzünden geceleri bebek yüzünden uykusuzluğu 16 yaşında öğrendim ben. Annem sadrce emziirdi gece boyu,okulda olmadigim zamanlarda gün boyu ben ilgilenirdim.simdi saygılı sevgili ne istedigini bilen on yaşında bir aslan var:-D

Not: o benim doğumgünü hediyem buarada;-) o yuzden inanılmaz farklı bi bag var aramızda:-D:-D
 
  • Beğen
Reactions: nio
Ah Canim seninkinin bir versiyonuda bende var.korkularin bendede var.şimdi beş wylik olduk ne yapacagimi sasirmis durumdayim
 
  • Beğen
Reactions: nio
Benim de 2aylik oglum var. Dedigin gibi hep kucagimda. Ancsk derin daldigi zaman yatirip islerimi yapiyorum. İlk 2yil anne bebek arasinda kurulacak guven bagi cok onemli. Bebekler yeni bi dunyaya geldi hersey yabanci ve korktukca anne sicakligi ariyolar. Suanda ne simarmayi ne de ilgimizi kullanmayi bilebilirler. Kendinden mahrum etme melegini, isler beklesin biraz, biz birbirimize doyalim. Cocugu birak bir iki aglar alisir diyolar bana da cocuk sadece yoruluyo anneyi bulamadigi icin hayal kirikligina alisiyo bence.
2yasina kadar kucagima doysun oglum. Eger tam baglanma saglanirsa sonra ayirmak biseyleri yaptrmak daha kolay. ;)
Bu arada pedagog adem gunesin kitaplarini tavsiye ederim. Bu konuda 'guvenli baglanma' adinda bi kitabi var.
 
  • Beğen
Reactions: nio
2 aylik kizim var
cogu yeni nesil anne bebeklerin tuvalet aliskanligi edinememesinden,uyku problemlerinden,yeme icme inat tutturma vs.. huylarindan sikayetci...
bir cok psikolojik kitap okudum cocuklar ve bebekler hakkinda.
ben sevgisiz ilgisiz buyudugum icin daha bir hassasim bu konularda.
bebegime iyi bakabilmek icin paralaniyorum cok zorlasada gulumsuyorum etrafimdakiler bu cocuk kucaga alismis yok efendim simarmis yok boyle yaparsan cok cekersin diyorlar.
misal kizim aglayinca hemen kosup kucagima aliyorum birak aglasin hemen kosma diyorlar.
psikologlar ise bebek agladiginda hemen ilgilenilmeli yoksa ofke biriktirir diyorlar.
cocugum simarik olsun istemem ama benim gibi sevgisiz buyusunde istemem.
sizin tecrubeleriniz neler?
bebegimizi sinirsiz sevip nasil simarmadan ozguvenli yetistiririz.
2 aylık bebekten bahsediyoruz. seninle inatlaştığı için değil bir şikayeti olduğu için ağlyor demek ki.
olabildiği kadar al kucağına, seni olabilidiği kadar hissetsin. Onun en güzel ve en doğal hakkı.
 
babasida sevmiyor uykuyu sanirim ondan uyumuyor dr gittik hicbirseyi yok annesi dedi.
gazi var sadece ve uyumak istemiyor
emiyor mu? biberon kullanıyorsan gaz önleyen biberonlar var.
ben çok faydasını gördüm onun.
 
sadece anne sutu veriyorum.
adem gunes,i daha oncede duydum ama su an zamanim olacagini sanmiyorum.
ben de kucuk kizkardesime baktim.ama ben mecbur birakildim kimse fikrimi de sormadi.
ne agabeyimden ne kizkardesimden hayir yok ikiside sorumsuz bencil korkusuz ve tuhaflar.
bende de asiri sorumluluk kaygi korku gelismis nedense ters tepmis bende
 
O davranışların uygulanması gereken yaş aralıkları var.

2 aylık bebeğin ağlamasına hemen koşup, ihtiyacına hemen cevap vermezseniz anneye karşı güvensizlik oluşur.

Ama mesela 4 yaşında bir çocuk ağlamasın diye her istediğini yaparsanız evet çocuğun elinde oyuncak olursunuz ;)
 
iki tane kızım var biri 4,5 yaşında biri 13 aylık. İkisinide hiç indirmedim kucağımdan ilk 6 ay hiç ağlatmadım halada ağlatmam. Hiçte kucak bağımlısı çocuklar olmadı mutfakta iş yaparken bile yanıma aldım küçükken slinge koydum büyüyünce mama sandalyesine sürekli konuştum sohbet ettim. Ben çalışıyorum ananemiz bakıyor büyük okula gidiyor. Annem de sürekli sarıldı öptü kucağına aldı aynı şekilde babalarıda. Hiçte şımarık değiller hadi küçük daha çok minik olduğu için sayılmaz ama büyük gayet özgüvenli ve şımarık olmayan bir çocuktur. Herşeyin başı sevgi. Bol bol kucağına al sarıl kendini güvende hissetsin.Ama sakın ayağında falan sallama ikisinide hiç sallamadım sürekli kucakta olmalarına rağmen kendi kendilerine uyuyan çocuklar oldu. Zaten ilk 6 ay memede uyudular sonrasında en fazla kucakta yada beraber yatarak saçlarını okşayarak uyuttum. Bu arada özellikle ilk 3 ay bebekleri ağlatmamak lazım. Bide bu günler birdaha gelmiyor sonrasında zaten istesekte kucağa gelmeyecekler sen kimseye kulak asma bebişinin tadını çıkar. Kimseye kulak asmazsan kaygılanmazsın da. Kaygılanmadığın içinde bebeğinde sıkıntı olmaz. Ama sen kaygılı bir anne olursan kaygı bulaşıcı olduğu için bebeğinde huzursuz bi bebek olur. İşte o zamanda gerçekten çeken sen olursun. Anne rahatsa bebekte rahat anne mutluysa bebek de mutlu bunu hiç unutma.
 
2 aylık bebek kucaktan inmesin zaten.
sakın sakın dinlemeyin kimseyi.
2 aylık yavru neden şımarcak ta ne anlayacak.
o artist "kucağa alıştırmayıncı" lar hep dönmeye başladı farkındaysanız. bu kangurular, slingler neden çıktı sizce? hepsini araştırdığınızda Asyalı, Afrikalı kadınların sırtlarına, göğüslerine bezi bağlayıp içine bebişi koymalarından ve çocuğun bu nedenle huzur bulup sakin olduğundan yola çıkıldığı bariz.
zor, çok zor bir dönem ama azıcık sabredin hepimiz, her anne yaşadı bu dönemleri. ben kesinlikle kucağa alışsın taraftarıyım. zaten 10 aylık bebek bile istemezse kucağınıza gelmez ki emekleyecek, yürüyecek, koşacak.
benim kızım kadar kucakta büyüyen bebek azdır. şimdi öpmek için bile alamıyorum kucağıma çünkü işi var, koşuyor bir yerlere :KK66:
memede de uyutuyorum, yanımda da yatırıyorum, kucağımda da tutuyorum.
2 yaşını görene kadar devam edeceğim bunlara. ben ona doyayım, o da bana.
 
3 aylık ikizlerim var ikisini birden emzirdğim çok oldu ikiside kucağımda çok uyudu kuzularım benim
henüz küçücük bebek bir derdi varsa ağlar ne şımarması ne alışması herşey öyke kitaplarda yazdığı gibi değil
 
zaten normalide o
yenidogan bebek bir yazarın dedigine göre
ilk 3 ay hem anne kucagı hemde sallanmak istermiş
daha dışarı hemen alışamazlarmış bu süre 3 ay oldugu için
normal karşılıyor bana mantıklı geldi
bende kızımı 3 aylık olana kadar kucaktan zaten indirmedim gazlı bir bebekti
sonra baktım gazı bitti
eve oyun halısı aldık yere koydum uyanınca karnını doyurup halısına koydum
2,5yaşında kucagı sevmez kendi kendine uyur
ama şımarık
evet yeri geldiginde aglamıştır ama bu şımarık olmayacagı anlamına gelmiyor
 
al arkadaşım kucağına istediğin kadar doya doya al lakin benim 1 yaşında kızım var onun içinde böyle dediler bize alıştırmışsın kucağa falan ama nasıl emeklemeye başaldı şimdi kucağımıza gelmiyor onun için üzlüyoruz
 
2 aylik kizim var
cogu yeni nesil anne bebeklerin tuvalet aliskanligi edinememesinden,uyku problemlerinden,yeme icme inat tutturma vs.. huylarindan sikayetci...
bir cok psikolojik kitap okudum cocuklar ve bebekler hakkinda.
ben sevgisiz ilgisiz buyudugum icin daha bir hassasim bu konularda.
bebegime iyi bakabilmek icin paralaniyorum cok zorlasada gulumsuyorum etrafimdakiler bu cocuk kucaga alismis yok efendim simarmis yok boyle yaparsan cok cekersin diyorlar.
misal kizim aglayinca hemen kosup kucagima aliyorum birak aglasin hemen kosma diyorlar.
psikologlar ise bebek agladiginda hemen ilgilenilmeli yoksa ofke biriktirir diyorlar.
cocugum simarik olsun istemem ama benim gibi sevgisiz buyusunde istemem.
sizin tecrubeleriniz neler?
bebegimizi sinirsiz sevip nasil simarmadan ozguvenli yetistiririz.

ya daha iki aylık neye alışacak değişebilir alışkanlıkları kolaylıkla. Süper dadı yı hiç izlediniz mi ben bayılıyorum. Orada hem küçük bebekler ve her yaşta çocuk için güzel taktikler var çocuk büyütmekle alakalı. Ben bayılıyorum boş vakitlarımda hep izliyorum, ileride çocuklarıma süper dadı dan öğrendiğim yöntemleri uygulamayı düşünüyorum. Size de tavsiye ederim eğer izlemiyorsanız
Link:

http://www.startv.com.tr/program/super-dadi/tanitimlar-bolumler/sayfa/1

Eski bölümleri de trt1 deydi onu da youtube tan bulabilirsiniz.
 
İki arkadaşım var ikisinin de 3 yaş civarı çocuğu var. Bir tanesi karakter olarak çok rahat öyle ağladığında falan bir isteği yoksa önemsemez... diğeri ise sürekli kucağında gezdiriyor. Oyurmalarda falan biri inanılmaz rahatken diğeri diken üzerinde. Oturup bir bardak çayı bitirmişliği yoktur. Diğer çocuk ise kendi kendine yer, içer, oynar vs...
 
27 aylık oğlum var benimle birlikte yattı hep. bu hafta sonu yatağını ayıracağım. sürekli kucağımdaydı bebekken. bana da hep aynı şeyler söylendi sonra çok çekersin filan..ama hiç de çekmedim elhamdülillah:) şimdi oğlum çok sakin, uysal, herkes tarafından çok sevilen bir çocuk.. beraber yatmanın çok faydası var, anne ile aradaki güvenli bağlamayı sağlıyor, tavsiye ederim. hem çocuğun her ağladığında seni yanında göremezse sana nasıl güven duyacak öyle değil mi? verebildiğiniz kadar kendinizi verin yavrunuza.bu günler çabuk geçiyor sonra çok üzülür pişman olursunuz. bu arada Pedagog Adem Güneş'i dinlemenizi tavsiye ederim.. ben dinledikçe ve dediklerini uyguladıkça anneliğin daha çok tadına varıyorum.. Yavrunuzu sağlıklı, huzurlu, mutlu, hayırlı bir şekilde büyütürsünüz inşaallah
 
Back
X