Yaramaz kız çocuğu ne zaman uslanır?

bucebuse

Mutluluk yakın
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
10 Haziran 2011
1.028
707
323
6 yaşına girdik ha bu sene ha seneye derken artık kalan umudumun %5 ini de bu sabah tüketmiş durumdayım. Allah aşkına bu çocuk ne zaman normale dönecek yahu? Durduğu yerde 5 dk değil 2 dakikaya da razıyım durmuyor. Ancak tabletle falan bir tarafı yer görüyordur. Hiperaktivite mi var diye aldım doktora da götürdüm yok çok şımarık dedi koskaca doktor yüzümüze. Alınmadım çünkü aynen şımarık ve gıcık bir çocuk olarak büyütüldü dede anane ve babane sayesinde. Memurum işi bırakıp kendim bakma şansım olmadı maddi olarak bakıcı tutma imkanımda olmadı (inanın bahane değil). Sabah sabah pkula gitmeye giyinmeye giysi beğendirmeye çalışacağım diye sırtımdan terler aktı. Okulda bakıyorum çocuklar annelerini öpüp yolluyor bizimki hala mızıklık peşinde onu çıkarmıcam bunu giymicem ay nolur normal deyin ben artık kafayı yicem gerçekten ne zaman uslanır eylülde ilkokula başlayacak çok korkuyorum

Destek almayı deneseniz bir çocuk gelişimi uzmanından falan? Yani belli ki siz de sınır çizememişsiniz. Çocuklar kime şımaracaklarını kime şımaramayacaklarını öyle iyi biliyorlar ki, bu sebeple zaten aileler okulda çocuğun istikrarlı tavırlarına şaşırıyorlar. Öğretmen sınırlar çizip, tutarlı davrandığı için.
Şimdi ki okulunda öğretmeni ne diyor?

Yazık olmuş. Anne-kız bağı kuramamışsınız. Çocuk için büyüdükçe daha da vurucu olacak. Bir anne olarak sizin sorumluluğunuzdu bu bağı kurmak. Çalışan tek anne siz değilsiniz sonuç itibarıyla, pek çok kadın bunu başarıyor. Kendinizi değiştirip o bağı kurmaya çabalayın. Çabalaması gereken anne olarak sizsiniz. Çocuk sizin çocuğunuz, eğitiminden, terbiyesinden siz sorumluydunuz.

Benim bahsettiğim şeyle eğitimin bağ kurmanın terbiyesizliğin ne ilgisi var ya haddinizi bilin yorum yaparken

Çocuklara belli dönemler yeni sürümler yüklenip onları güncellemiyor.
Sizin ve çevrenizin davranışları değişmeden o çocukta değişmeyecek.
Bir uzman desteği alarak yol almanız lazım yoksa böyle katlanarak devam edecek.

Bundan sonrası için sınır çizeceksiniz. Sabaha kadar ağlasın istediği olmayacak.

Alın karşınıza konuşun. Net kurallar koyun. Ama kural az öz olsun. İstediğini giysin ama mevsime göre mesela. Alan tanıyın. Taplet TV vermeyin günde kırk dakika TV hakkı mesela tablete zaten gerek yok. Alın çöpe atın gerekirse tableti. Sıkılsın dursun evde biraz. Sıkılmak iyidir beyni uyuşmaz kendini tanır yeni şeyler dener vs . Bol bol parka bahçeye yeşil alanlara vs gidin haftasonları tatillerde. Üç yaş adl8nda kuralların oturma yaşı. O ara az mızmızlanıp kabul ediyorlar kuralları. Ama geç değil . Neresinden yakalasanız kar.

Simarik diyen doktor hakli olabilir ama ne doktoruna goturdunuz?

Sınır koymak icin destek almalisiniz.

Kıyafet konusunda alışverişe beraber çıkıp kendine seçtiriyoruz. İstediğini giyebilirsin diyorum. Sadece mevsime dikkat etme kuralı var. Dört yaşında. İnanın o kadar absürt giyiniyorki anlatamam. Ama inatlaşmak çözüm değil. Kavga eder geriliriz sadece başka işe yaramaz. Kaldıki her bireyin istediğini giyme hakkı var bence. O öyle iyi hissediyor. Kreşte onun da kendince sosyal ortamı var. Kurallarımoz da var uyku saati dış fırçalama vs , başlarda mızmızlansa da baktı ben dinlemiyorum oturdu o önemli kurallar. Çok kural yerine önemli şeyleri kurala bağlamak iyi oluyor. TV ye günde kırk saat izin verin o da ekran geçişi çok olmayan çizgifilmler olsun. Tablete hiç izin vermeyin ben olsam rvdekini de satardım çöpe atardım o derece. Çocuklar dilenci gibi sürekli anne tablet diye dolanıyor yoksa..tablet veren arkadaşlarla ne zaman otursak çocuklar oyun oynamayıp oturup bekliyor tablet tablet diye dileniyor, anneleri de az sussun diye veriyor yılıp. Çocuk parkta bile oyun oynamıyor akranları ile bulusmuş halbuki. Tablet çocukları m.a.l ediyor bence gözlemim. Bir de konu ne olursa olsun bir saat ağladı ısrar etti yaptınız diyelim. Artık çocuk diyorki demekki bir saat ağlasam elde edeceğim ve artık limit buraya yükseliyor. Direneceksiniz..başka seçenek sunacaksınız, dikkati dağılacak

Benim kızım da 2 yaşında 5 tane erkek çocuğundan daha yaramaz.. demek ki büyüyünce de aynı olacak Allah sağlık versin kendine zarar vermesin de yaramazlık yapsın moduna girdim çoktan..

Sadece yaramazlık olsa bedeni yoracak kurslar, aktiviteler ile enerji boşaltmasını sağlayabilirdiniz. Yalnız davranışlarını beğenmediniz için destek almaya ihtiyacınız var. Profesyonel destek almaya zaman ve maddi durumunuz yoksa okuyup araştırarak çözüm üretmelisiniz. Çift ebeveyn durumu olunca (anneanne/babaanne/dede) + anne baba çocuklar bence şımarıklığa yatkın oluyorlar. İki tarafı da dillendirmese de ebeveyn kabul ediyor bir taraftan bir şeyi isterken kolay ulaşacağı durumda ise diğer tarafa da aynı taleple geliyor karşılanmayan talepler karşısında şımarmak, ağlamak,mızmızlık veya işi yokuşa sürmek durumları olabiliyor.
Diğer bir ihtimal ise sizden ayrılmak istememesi. Çocuk kendi içinde bunu dışarı yansıtamasa da davranış modeli olarak zorluk çıkartıp beraber geçireceğiniz süreyi uzatarak bu tarz davranışlar ile sizi yanında tuttuğunu düşünüyor.

Çocuğa karşı disiplin olması gereken sizsiniz aynı zamanda babası maalesef onun huyuna girmek için tatlı sevimli davranmayın. Pedagog’a gidin muhakkak size çözümü sunar.

Ben tecrübesizim 8 aylık kızım var ama bende 6 yaş için normal değil yaptıkları.

Benim bahsettiğim şeyle eğitimin bağ kurmanın terbiyesizliğin ne ilgisi var ya haddinizi bilin yorum yaparken
Yorum yapan Birşey dememiş ki doğru şeyler söylemiş çocuğun herşeyinden biz sorumluyuz bu kadar sinirlenecek bir şey yok

Babanın tavrı nasıl? Benim 4 yaşındaki oğlum da bir ara kayışları koparmaya çalıştı. Eşim müdahale etti kızmak değil de net tonda konuştu anneni dinleyeceksin bak dinlersen ödül alırım dinlemezsen kızarım diye. Bir iki defa beni zorladığı an telefonla aradım o an oğluma da söyledi. Bir anda uslanıverdi çocuk şaşırdım hatta. Eşiniz biraz daha müdahale etsin duruma bence sert net konuşsun. Çocuklar anneler kızsa da umursamıyor çünkü.

bence evde anne baba çocuk üçgeninde az kural da iyi değil çok kural da iyi değil.
çocuk bizim sınırlarımıza saygı gösterecek biz de onun sınırlarına saygı göstereceğiz. bunlar da öyle anane babane dedeyle olmuyor maalesef, ancak anane babanenin sizin sınırlarınıza saygı göstermesiyle olur..
önemli konularda kural ve sınır olmalı, mesela uyku yemek ekran.. kıyafet konusunu esnetebiliriz mevsim çerçevesinde, ben yazlık elbisenin içine uzun kollu giydirdiğimi çok bilirim sırf kızımla gereksiz çatışmamak için.

bence siz çocuktan ziyade kendi ebeveynliğinizi gözden geçirmelisiniz, çünkü evet çocukların doğuştan getirdikleri özellikleri var fakat %80 bizim tutumumuza göre şekilleniyorlar.

bence çocuğunuzla birlikte eşzamanlı terapi alabilirsiniz.

Benim ki 8. Sınıfı bitiyor seneye liseli olacağız yani ama bu son 4 yılda çektiklerimi anlatamam cidden onun yüzünden 4 yılda 40 yaş yaşlandım. Şimdi sırada lise var, dua ediyorum allahım akıl ve beden sağlığımı koru diye.
Ondan sonra üniversite var tabi. Düşündükçe bile çöküyorum gerçekten çok zor.
İşine gelmeyen bi şey söylersek doğurmasaydın diyor, zaman kötü benden bi şey gizlemesin diye üstüne de gidemiyorum ama yaptıklarının hangisini sayayım.
Sadece sabır diyorum allahtan.
Umarım emeklerimizin karşılığını alırız, onlarda yetişkin olduklarında kendilerine ve çevlerelerine faydalı insanlar olurlar umarım. Amin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…