Destek almayı deneseniz bir çocuk gelişimi uzmanından falan? Yani belli ki siz de sınır çizememişsiniz. Çocuklar kime şımaracaklarını kime şımaramayacaklarını öyle iyi biliyorlar ki, bu sebeple zaten aileler okulda çocuğun istikrarlı tavırlarına şaşırıyorlar. Öğretmen sınırlar çizip, tutarlı davrandığı için.6 yaşına girdik ha bu sene ha seneye derken artık kalan umudumun %5 ini de bu sabah tüketmiş durumdayım. Allah aşkına bu çocuk ne zaman normale dönecek yahu? Durduğu yerde 5 dk değil 2 dakikaya da razıyım durmuyor. Ancak tabletle falan bir tarafı yer görüyordur. Hiperaktivite mi var diye aldım doktora da götürdüm yok çok şımarık dedi koskaca doktor yüzümüze. Alınmadım çünkü aynen şımarık ve gıcık bir çocuk olarak büyütüldü dede anane ve babane sayesinde. Memurum işi bırakıp kendim bakma şansım olmadı maddi olarak bakıcı tutma imkanımda olmadı (inanın bahane değil). Sabah sabah pkula gitmeye giyinmeye giysi beğendirmeye çalışacağım diye sırtımdan terler aktı. Okulda bakıyorum çocuklar annelerini öpüp yolluyor bizimki hala mızıklık peşinde onu çıkarmıcam bunu giymicem ay nolur normal deyin ben artık kafayı yicem gerçekten ne zaman uslanır eylülde ilkokula başlayacak çok korkuyorum
Yazık olmuş. Anne-kız bağı kuramamışsınız. Çocuk için büyüdükçe daha da vurucu olacak. Bir anne olarak sizin sorumluluğunuzdu bu bağı kurmak. Çalışan tek anne siz değilsiniz sonuç itibarıyla, pek çok kadın bunu başarıyor. Kendinizi değiştirip o bağı kurmaya çabalayın. Çabalaması gereken anne olarak sizsiniz. Çocuk sizin çocuğunuz, eğitiminden, terbiyesinden siz sorumluydunuz.6 yaşına girdik ha bu sene ha seneye derken artık kalan umudumun %5 ini de bu sabah tüketmiş durumdayım. Allah aşkına bu çocuk ne zaman normale dönecek yahu? Durduğu yerde 5 dk değil 2 dakikaya da razıyım durmuyor. Ancak tabletle falan bir tarafı yer görüyordur. Hiperaktivite mi var diye aldım doktora da götürdüm yok çok şımarık dedi koskaca doktor yüzümüze. Alınmadım çünkü aynen şımarık ve gıcık bir çocuk olarak büyütüldü dede anane ve babane sayesinde. Memurum işi bırakıp kendim bakma şansım olmadı maddi olarak bakıcı tutma imkanımda olmadı (inanın bahane değil). Sabah sabah pkula gitmeye giyinmeye giysi beğendirmeye çalışacağım diye sırtımdan terler aktı. Okulda bakıyorum çocuklar annelerini öpüp yolluyor bizimki hala mızıklık peşinde onu çıkarmıcam bunu giymicem ay nolur normal deyin ben artık kafayı yicem gerçekten ne zaman uslanır eylülde ilkokula başlayacak çok korkuyorum
Benim bahsettiğim şeyle eğitimin bağ kurmanın terbiyesizliğin ne ilgisi var ya haddinizi bilin yorum yaparkenYazık olmuş. Anne-kız bağı kuramamışsınız. Çocuk için büyüdükçe daha da vurucu olacak. Bir anne olarak sizin sorumluluğunuzdu bu bağı kurmak. Çalışan tek anne siz değilsiniz sonuç itibarıyla, pek çok kadın bunu başarıyor. Kendinizi değiştirip o bağı kurmaya çabalayın. Çabalaması gereken anne olarak sizsiniz. Çocuk sizin çocuğunuz, eğitiminden, terbiyesinden siz sorumluydunuz.
Çocuklara belli dönemler yeni sürümler yüklenip onları güncellemiyor.6 yaşına girdik ha bu sene ha seneye derken artık kalan umudumun %5 ini de bu sabah tüketmiş durumdayım. Allah aşkına bu çocuk ne zaman normale dönecek yahu? Durduğu yerde 5 dk değil 2 dakikaya da razıyım durmuyor. Ancak tabletle falan bir tarafı yer görüyordur. Hiperaktivite mi var diye aldım doktora da götürdüm yok çok şımarık dedi koskaca doktor yüzümüze. Alınmadım çünkü aynen şımarık ve gıcık bir çocuk olarak büyütüldü dede anane ve babane sayesinde. Memurum işi bırakıp kendim bakma şansım olmadı maddi olarak bakıcı tutma imkanımda olmadı (inanın bahane değil). Sabah sabah pkula gitmeye giyinmeye giysi beğendirmeye çalışacağım diye sırtımdan terler aktı. Okulda bakıyorum çocuklar annelerini öpüp yolluyor bizimki hala mızıklık peşinde onu çıkarmıcam bunu giymicem ay nolur normal deyin ben artık kafayı yicem gerçekten ne zaman uslanır eylülde ilkokula başlayacak çok korkuyorum
Bundan sonrası için sınır çizeceksiniz. Sabaha kadar ağlasın istediği olmayacak.6 yaşına girdik ha bu sene ha seneye derken artık kalan umudumun %5 ini de bu sabah tüketmiş durumdayım. Allah aşkına bu çocuk ne zaman normale dönecek yahu? Durduğu yerde 5 dk değil 2 dakikaya da razıyım durmuyor. Ancak tabletle falan bir tarafı yer görüyordur. Hiperaktivite mi var diye aldım doktora da götürdüm yok çok şımarık dedi koskaca doktor yüzümüze. Alınmadım çünkü aynen şımarık ve gıcık bir çocuk olarak büyütüldü dede anane ve babane sayesinde. Memurum işi bırakıp kendim bakma şansım olmadı maddi olarak bakıcı tutma imkanımda olmadı (inanın bahane değil). Sabah sabah pkula gitmeye giyinmeye giysi beğendirmeye çalışacağım diye sırtımdan terler aktı. Okulda bakıyorum çocuklar annelerini öpüp yolluyor bizimki hala mızıklık peşinde onu çıkarmıcam bunu giymicem ay nolur normal deyin ben artık kafayı yicem gerçekten ne zaman uslanır eylülde ilkokula başlayacak çok korkuyorum
Simarik diyen doktor hakli olabilir ama ne doktoruna goturdunuz?6 yaşına girdik ha bu sene ha seneye derken artık kalan umudumun %5 ini de bu sabah tüketmiş durumdayım. Allah aşkına bu çocuk ne zaman normale dönecek yahu? Durduğu yerde 5 dk değil 2 dakikaya da razıyım durmuyor. Ancak tabletle falan bir tarafı yer görüyordur. Hiperaktivite mi var diye aldım doktora da götürdüm yok çok şımarık dedi koskaca doktor yüzümüze. Alınmadım çünkü aynen şımarık ve gıcık bir çocuk olarak büyütüldü dede anane ve babane sayesinde. Memurum işi bırakıp kendim bakma şansım olmadı maddi olarak bakıcı tutma imkanımda olmadı (inanın bahane değil). Sabah sabah pkula gitmeye giyinmeye giysi beğendirmeye çalışacağım diye sırtımdan terler aktı. Okulda bakıyorum çocuklar annelerini öpüp yolluyor bizimki hala mızıklık peşinde onu çıkarmıcam bunu giymicem ay nolur normal deyin ben artık kafayı yicem gerçekten ne zaman uslanır eylülde ilkokula başlayacak çok korkuyorum
Kıyafet konusunda alışverişe beraber çıkıp kendine seçtiriyoruz. İstediğini giyebilirsin diyorum. Sadece mevsime dikkat etme kuralı var. Dört yaşında. İnanın o kadar absürt giyiniyorki anlatamam. Ama inatlaşmak çözüm değil. Kavga eder geriliriz sadece başka işe yaramaz. Kaldıki her bireyin istediğini giyme hakkı var bence. O öyle iyi hissediyor. Kreşte onun da kendince sosyal ortamı var. Kurallarımoz da var uyku saati dış fırçalama vs , başlarda mızmızlansa da baktı ben dinlemiyorum oturdu o önemli kurallar. Çok kural yerine önemli şeyleri kurala bağlamak iyi oluyor. TV ye günde kırk saat izin verin o da ekran geçişi çok olmayan çizgifilmler olsun. Tablete hiç izin vermeyin ben olsam rvdekini de satardım çöpe atardım o derece. Çocuklar dilenci gibi sürekli anne tablet diye dolanıyor yoksa..tablet veren arkadaşlarla ne zaman otursak çocuklar oyun oynamayıp oturup bekliyor tablet tablet diye dileniyor, anneleri de az sussun diye veriyor yılıp. Çocuk parkta bile oyun oynamıyor akranları ile bulusmuş halbuki. Tablet çocukları m.a.l ediyor bence gözlemim. Bir de konu ne olursa olsun bir saat ağladı ısrar etti yaptınız diyelim. Artık çocuk diyorki demekki bir saat ağlasam elde edeceğim ve artık limit buraya yükseliyor. Direneceksiniz..başka seçenek sunacaksınız, dikkati dağılacak6 yaşına girdik ha bu sene ha seneye derken artık kalan umudumun %5 ini de bu sabah tüketmiş durumdayım. Allah aşkına bu çocuk ne zaman normale dönecek yahu? Durduğu yerde 5 dk değil 2 dakikaya da razıyım durmuyor. Ancak tabletle falan bir tarafı yer görüyordur. Hiperaktivite mi var diye aldım doktora da götürdüm yok çok şımarık dedi koskaca doktor yüzümüze. Alınmadım çünkü aynen şımarık ve gıcık bir çocuk olarak büyütüldü dede anane ve babane sayesinde. Memurum işi bırakıp kendim bakma şansım olmadı maddi olarak bakıcı tutma imkanımda olmadı (inanın bahane değil). Sabah sabah pkula gitmeye giyinmeye giysi beğendirmeye çalışacağım diye sırtımdan terler aktı. Okulda bakıyorum çocuklar annelerini öpüp yolluyor bizimki hala mızıklık peşinde onu çıkarmıcam bunu giymicem ay nolur normal deyin ben artık kafayı yicem gerçekten ne zaman uslanır eylülde ilkokula başlayacak çok korkuyorum
Sadece yaramazlık olsa bedeni yoracak kurslar, aktiviteler ile enerji boşaltmasını sağlayabilirdiniz. Yalnız davranışlarını beğenmediniz için destek almaya ihtiyacınız var. Profesyonel destek almaya zaman ve maddi durumunuz yoksa okuyup araştırarak çözüm üretmelisiniz. Çift ebeveyn durumu olunca (anneanne/babaanne/dede) + anne baba çocuklar bence şımarıklığa yatkın oluyorlar. İki tarafı da dillendirmese de ebeveyn kabul ediyor bir taraftan bir şeyi isterken kolay ulaşacağı durumda ise diğer tarafa da aynı taleple geliyor karşılanmayan talepler karşısında şımarmak, ağlamak,mızmızlık veya işi yokuşa sürmek durumları olabiliyor.6 yaşına girdik ha bu sene ha seneye derken artık kalan umudumun %5 ini de bu sabah tüketmiş durumdayım. Allah aşkına bu çocuk ne zaman normale dönecek yahu? Durduğu yerde 5 dk değil 2 dakikaya da razıyım durmuyor. Ancak tabletle falan bir tarafı yer görüyordur. Hiperaktivite mi var diye aldım doktora da götürdüm yok çok şımarık dedi koskaca doktor yüzümüze. Alınmadım çünkü aynen şımarık ve gıcık bir çocuk olarak büyütüldü dede anane ve babane sayesinde. Memurum işi bırakıp kendim bakma şansım olmadı maddi olarak bakıcı tutma imkanımda olmadı (inanın bahane değil). Sabah sabah pkula gitmeye giyinmeye giysi beğendirmeye çalışacağım diye sırtımdan terler aktı. Okulda bakıyorum çocuklar annelerini öpüp yolluyor bizimki hala mızıklık peşinde onu çıkarmıcam bunu giymicem ay nolur normal deyin ben artık kafayı yicem gerçekten ne zaman uslanır eylülde ilkokula başlayacak çok korkuyorum
Yorum yapan Birşey dememiş ki doğru şeyler söylemiş çocuğun herşeyinden biz sorumluyuz bu kadar sinirlenecek bir şey yokBenim bahsettiğim şeyle eğitimin bağ kurmanın terbiyesizliğin ne ilgisi var ya haddinizi bilin yorum yaparken
Benim ki 8. Sınıfı bitiyor seneye liseli olacağız yani ama bu son 4 yılda çektiklerimi anlatamam cidden onun yüzünden 4 yılda 40 yaş yaşlandım. Şimdi sırada lise var, dua ediyorum allahım akıl ve beden sağlığımı koru diye.6 yaşına girdik ha bu sene ha seneye derken artık kalan umudumun %5 ini de bu sabah tüketmiş durumdayım. Allah aşkına bu çocuk ne zaman normale dönecek yahu? Durduğu yerde 5 dk değil 2 dakikaya da razıyım durmuyor. Ancak tabletle falan bir tarafı yer görüyordur. Hiperaktivite mi var diye aldım doktora da götürdüm yok çok şımarık dedi koskaca doktor yüzümüze. Alınmadım çünkü aynen şımarık ve gıcık bir çocuk olarak büyütüldü dede anane ve babane sayesinde. Memurum işi bırakıp kendim bakma şansım olmadı maddi olarak bakıcı tutma imkanımda olmadı (inanın bahane değil). Sabah sabah pkula gitmeye giyinmeye giysi beğendirmeye çalışacağım diye sırtımdan terler aktı. Okulda bakıyorum çocuklar annelerini öpüp yolluyor bizimki hala mızıklık peşinde onu çıkarmıcam bunu giymicem ay nolur normal deyin ben artık kafayı yicem gerçekten ne zaman uslanır eylülde ilkokula başlayacak çok korkuyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?