- Konu Sahibi BenveUtkum
Alıntıyla yazsanız da ben de farketsem yazdığınızı.
Neyse..
Sizin gösterdiğiniz sevgiyi, sabrı, anlayışı kullanan çocuklar da var.
Ufak sorunlara karşı kimse ceza verip bundan mutluluk duymaz.
Anlamadığınız şey o gösterdiğiniz sınırsız anlayışı kötüye kullanma konusunda ısrarlı olan çocukların varlığı.
Gerçekten varlar ve sandığınız kadar masum olmayabiliyorlar da.
Defalarca uyarmanız, cümlelerin başını sonunu değiştirerek kırk türlü anlatmanıza rağmen
aynı yanlışı yapmaya devam ediyorlar.
Alay edercesine, ben de şu kadarcık boyumla senin sabrınla böyle oynarım dercesine..
Karşınızda haksız yere morartılmış, şişirilmiş göz, kırılmış diş, yarılmış kafa görünce
gelen veliye montessoriyi siz anlatırsınız artık.
Ölmedi ya çocuğunuz canım yaşıyor işte orası yaralı eksik kalıversin aaaa montessori okuyun biraz diye yollarsınız :)
Benim için birinin diğerinden üstünlüğü yok.
Hiç birini gereksiz şımartmam ya da cezalandırmam.
Daha yazmayacağım size..
İyi akşamlar..
Çocuklardan bahsederken 'masum olmayabiliyorlar' demenizi şiddetle kınıyorum. Eğer çocuklarımızın masum olmadığına dair bir inancınız varsa, ben de onları yetiştiren aile ve eğitimcilerinde arayın sebebini demek istiyorum. Montessori yöntemleriyle böyle dalga geçmeniz de bazı yeni nesil öğretmenlerimizin malesef bakış açılarının ne kadar dar ve sabırlarının, kendilerini geliştirme isteğinin ne kadar az olduğunun göstergesidir bence. Bizim öğretmenlerimizin arzusu faydalı bireyler yetiştirmekti, şimdi ne yazık ki çoğunun arzusu diğerlerini kenara itip çalışkan öğrencilere odaklanmak, bu stratejiyle de bir şekilde özel kurumlara vs kapağı atmak olmuş malesef.... Okul hayatıma Bir çocuğun masumiyetini yitirdiğini düşünebilen bir eğitimcinin elinde başlamadığım için şükrediyorum şu an...