• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi yardım! bebeğin anneyi emmemesi

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

inotherworlds

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
18 Haziran 2012
122
6
48
Bursa
kardeşim doğum yaptı. ilk gün süt gelmedi kaşıkla mama verdiler. ikinci gün süt geldi ama bebek anneyi bir türlü emmek istemiyor. 9 gün oldu hala emmiyor. birkaç kere emdiği oldu o kadar. süt sağıp kaşıkla veriyorlar biberona geçecekler. bazıları göğsüne bal sürüyormuş alışsın diye.
tavsiyeleriniz nelerdir.

cnm emmeyen bebek emmiyor işte. benim bi tanıdığımın bebeğide 1,5 aylıkken bıraktı 2 aylıkken gece bile emmedi. bal fikrini bi denesin.
kardeşim doğum yaptı. ilk gün süt gelmedi kaşıkla mama verdiler. ikinci gün süt geldi ama bebek anneyi bir türlü emmek istemiyor. 9 gün oldu hala emmiyor. birkaç kere emdiği oldu o kadar. süt sağıp kaşıkla veriyorlar biberona geçecekler. bazıları göğsüne bal sürüyormuş alışsın diye.
tavsiyeleriniz nelerdir.

Bal falan sürmeyin sakın el kadar bebeği alerji mi yapmak istiyorsunuz? Her fırsatta ağlata ağlata da olsa emzirmeye gayret etsin. İlla ki alışacak. Meme emmeyi sevmeyen bebek mi olur yahu. Hem emmezse de vazgeçmesin sağıp sağıp versin hep. Gittiği yere kadar.. Damla kadar süt de alsa yarar ona.

aynı olayı ben yaşadım.ama agzında pamukçuk varmış bilmedik.o arada aç kalmasın diye kaşık ve biberona geçtik.bu defa alıştı memeyi almadı.sarılıktan 3 gün ışık tedavisi gördü.ordada kuvezden çıkarmadan sagdım biberonla verdim.süt olmayınca mama verdim.ama bu arada alıştı biberona.memeyi bırakmak üzereydi.ben çok agladım stres yaptım.ama inatla verdim aglaya aglaya aldı azda olsa.şimdi bıraktımı hayır ikisinide alıyo hem mama hem biberon.napalım saglık olsun.bunada şükür.artık 2,5 ay oldu.ben bunada şükür deiyorum ya hiç emmeseydi.abisi 19 ay emdi.zorla kestik memeden.ama bunun çok şanssızlıgı oldu işte.pamukçuk yüksek sarılık.beaberinde alıştı biberona.canı sagolsun napalım:nazar::nazar:

tavsiyeleriniz nelerdir.

Kardesiniz dogum yaptigi hastaneye gitsin ebelerden emzirme egitimi alsin teknigi yanlis olabilir bebek emerken zorlaniyorsa emmez bal ani bebek olumlerine sebep olabilir 1yasina kadar yasak zaten bebegin seker tatli algisi daha olusmazki simdi bal icin emsin acil emzirme egitimi alsin bebek memeden daha fazla sogumadan insallah emer anne sutu saglik...

tavsiyeleriniz nelerdir.

benimkide başta emdi sonra bıraktı 1 hafta falan canımdan bezdim göğsüme koyduğum an kıyamet kopuyodu en sonunda bebek melodilerini açıp bebeği sakinleştirdim göğsüme yavaaaş yavaş yaklaştırdım sağdığım sütten döktüm ağzına ve kaptı sonunda

Bence biraz daha uğraşsın ve mutlaka sütünü sağıp kaşıkla versin. Ben aynı hataya düştüm emmedi diye biberon verdim bi alışınca bir daha aylarca uğraştım ama göğsümü tutturamadım.. Bebeğim 6,5 aylık oldu hala sağıyorum. Çok zor bir durum bebeğim ağlardı göğsüme koyup sakinleştirmek yerine sağmakla uğraşırdım. Her görenin aaa bebeğin emmiyor mu demesi de cabası. İnşallah kardeşiniz aynı durumu yaşamaz da bebeği emer. Sürekli denesin farklı şekillerde. Uyurken, uyanıkken, ayakta, otururken, müzikle, açken, tokken, yarı açken vs vs... Yapay göğüs uçları var onlar da işe yarayabilir..

Bir de önce sütünü biraz sağıp sonra denerse göğüsleri yumuşamış olacağı için daha kolay emebilir belki

Sakın bal falan denemeyin bebeğin tat alma ile bir ilgisi yoktur bal 1 yaşına kadar alerjen riski çok olan bir gıdadır sakın denemeyin mutlaka alacaktır mama vermeyin bol bol sağın göğsunuzu göğüs ucu yoksa ondanda kaynaklanabilir aile hek gidip danışabilirsinz [sup][/sup]

Back
X