YARDIM :( Düşük nasıl yapılır?

sheker77

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
15 Eylül 2025
34
3
1
41
6+2 bugün.. Kese yok, kese yolu yok..
Sağlıksız gebelik dedi doktor. Dış gebelik de değil..
Pzrtesi gel kürtaj yapayım dedi. Haftasonu kanaman başlarsa korkma dedi eve yolladı. Beta düşüyor 250 oldu ama ağrı sızı kanama yok. Kürtaj istemiyorum.
6+2 kendiliğinden düşük yapmak için çok mu büyük? Beklesem beta iyice düşsün diye sorun olur mu ? Nasıl kanama başlar, söktürücü kullanan oldu mu ? Özel hastane para için hemen kürtaj diyor çevremdekiler yaptırma diyor

Geçmiş olsun öncelikle benim 5. Haftalarda takılı kalmış sağlıksız gebelikmiş ben baya geç gittim ultrasona 8. Hafta gittim orada öğrendim 5. Haftada takılı kaldığını bir hafta sonra gel emin olalım dediler doktora gideceğim günden bir önceki gece kendi kendime kanamam başladı bir hafta sonra kontrole gittim parça falan kalmamıştı. Sizin de kendi kendine düşme ihtimali tabi ki var ama zehirleme ihtimali de olabilir bir hafta falan bekleyin düşmezse kürtaj yaptırırsınız

Düşmesi için ilaç veriyorlar diye biliyorum 5 haftalarda kendi kendine düşmüştü benim parça da kalmamıştı

Düşmesi için ilaç sordum ama hayır dedi doktor sırf para için kürtaj dediğine eminim çünkü 2-3 kez sordum geçiştirdi. Zehirleme olayını sordum hayır dedi eve yolladığına göre.. yarın başka doktora daha gideceğim, olmayan kesenin neyini kürtaj yapmak istiyor anlamadım

Kimyasal geçiriyorsanız kendi kendine düşüyor. Sata göre 6+4tü kimyasal gebelik oldu düştü kendi kendine. Beta takibi yaptınız mı?

Devlet acile git, parça kalırsa yine kürtaj olacaksın, böyle bekleyerek sadece süreci uzatmış olursun, en azından farklı bı fikir olur, beklemen gerekiyorsa öyle beklersin, çok geçmiş olsun

Evet beta takibi yapılıyor 361 den 250 ye düştü şuan.. 2 günde bir baktırıyorum düşüyor.. kendiliğinden sökülse keşke kürtajdan korkuyorum

Evet beta takibi yapılıyor 361 den 250 ye düştü şuan.. 2 günde bir baktırıyorum düşüyor.. kendiliğinden sökülse keşke kürtajdan korkuyorum
Korkmayın anestezili olursa hiçbir şey hissetmiyorsunuz ben kürtaj da oldum önceki hamileliğimde ama değeriniz düşük zaten müdahale gerekirse ilaçla düşürebilirler çünkü henüz bir oluşum yok. inşallah kendi kendine sökülür

Doktoruma sordum ilaçla düşürmeyi geçiştirdi beni, kürtaj yaparız dedi direkt kese olmadığından bende kürtaj olmadan başka seçenek olur mu diye sormak istedim açıkcası.. 6+3 bugün

Ben özel hastanede 7 haftalık iken kalbi durunca ilaçla düşük yaptım. Doktorum bana sordu ilaçla mı kürtajla mı olsun diye. Kürtaj olacaksanız devlet hastanesine de gidebilirsiniz. Orada ilaçla düşük yapılıyor mu bilmiyorum.

Yarın sabah devlet hastanesine gidip başka bi fikir edinmek istiyorum. Özelde ki doktorum direkt kğrtaj dedi para almak için ama Özel sağlık sigortam var mevzu para da değil, kürtaj yaptırmak istemiyorum

6+5 te sağlıksız bi gebelik yaşadım Doktor önce ilaç verdi olmazsa yeni kürtaj dedi bana ilaç la düşük oldu parca falan kalmadı başka bi doktora git istersen belki ilaç verir

Ama anlayamadığım kese yok yazmışsınız nasıl bi düşük olacak anlamadım kese yoksa bebek yoksa dis gebelik de değilse neyi kürtaj yapacak tam olaraj

İşte tam olarak bende onu anlamadım, defalarca sordum geçiştirerek başka şeylerden bahsetti şüphelendim.ilaçla düşünce bazen parça kalıyor, yine kürtaj, o da yetmezse ameliyata kadar gidiyor dedi. Muhtemelen bahsettiğiniz o kan pıhtılaşmasını alıcak kürtajla, ilaçla düşürenleri bildiğim halde hayır kürtaj diyor

Son düzenleme:
Devlet hastanesi doktoru bu sabah dış gebelik değil dedi.. küçük bişey var ama kese gibi de değil değişik bir yapıda dedi.. beta istedi bu seferde yükselmiş 3 gün arayla %25 artmış bu seferde.. Dalgalanma var 361 - 340 - 431 betalar.. ama dış gebelik de değil, kese de tam görünmüyor 6+4 bugün.. ben ne yaşıyorum yaa çıldırıcamm

Ağrı kanama hiç bişi yok hala..
6+4 de hem kese görünmeyip, hem yavaş artan beta hcg ile gebeliği tamamlayan var mı merak ediyorum

Bu şekilde beta artışıyla malesef sağlıklı bi hamilelik değil. Devletteki doktor kendi düşebilir bekle falan dedımı

Hayır demedi.. büyük haftalarda (9-10 haftalık dedi) ilaçla rahim ağzını açarız genelde düşürürler, bazı kadınlara da kürtaj gerekiyor parça kaldığından dedi.. senin ki küçük kürtaj gibi görünüyor dedi ama yarın tekrar gel dedi sabahtan gidicem.. son kez usg yapıp karar verilir diye tahmin ediyorum.. muhtemelen öğlen gibi kürtaja alırlar beni hele o kürtajdan sonra uyanınca ağrım falan olur diye korkuyorum

Adetim 1 hafta geçmisti göğüs hassasiyetim vardı mide bulantisi kusma baş ağrısı uyku problemi vardı dün akşamdan kahverengi leke geldi bı daha gelmedi sabah kalktığımda yine az gelmiş belim çok ağrıyor karnımda şuan kan pıhtılari geliyor çok şekilde ve kırmızı desen değil kahve rengi de değil ikisinin karışımı gibi beyazimsinda var içinde ve çok ağrı oluyor acaba düşük mü yapıyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…