Yardım eder misiniz Bu duygu ile nasıl başederim

Yatay geçiş nasıl oluyor bilmiyorum.
Benim bildiğim yatay geçiş aynı bölümün olduğu üniversiteler arasında ayni kademede olur.
Yani önlisans okuyan bir öğrenci başka bir üniversitenin aynı önlisans bölümüne geçebilir o da gerekli şartları sağlarsa.

Sanırım arkadaşın kastettiği dikey geçiş yani DGS sınavı ile önlisans mezunları eğitimini lisansa tamamlar.
Bununla birlikte 2 yılın üzerine 2 değil 3 yıl okunarak fark derslerini tamamlamak gerekiyor diye biliyorum,

2 yıllık önlisans çocuk gelişimini bitirenler MEB'e bağlı özel anaokullarında uzman öğretici sıfatıyla anasınıfı öğretmeni olarak görev yapabilir.
Benim okulumda da bu mezuniyet ve statüte öğretmenlik yapan arkadaşlar var.
İçlerinden biri uzaktan İstanbul üniversitesi çocuk gelişimi ve eğitimi bölümünde lisans tamamlıyor.

teşekkurler:KK200:

Rica ederim.
Şimdi konuya baktım.
Konu sahibi her ne kadar öyle yazsa da çocuk gelişim uzmanı değil.
Uzman olabilmek için değil ön lisans,
lisans mezuniyeti bile yeterli değil.
Yüksek lisans yapmış kişiler uzman ünvanını kullanabilir.
Arkadaş uzman öğretici.
Çocuklara öğretim yapmada uzman öğretici,
ailelere rehberlik yapmada değil.
Kelime aynı olsa da nüans farkı var.

Rica ederim.
Şimdi konuya baktım.
Konu sahibi her ne kadar öyle yazsa da çocuk gelişim uzmanı değil.
Uzman olabilmek için değil ön lisans,
lisans mezuniyeti bile yeterli değil.
Yüksek lisans yapmış kişiler uzman ünvanını kullanabilir.
Arkadaş uzman öğretici.
Çocuklara öğretim yapmada uzman öğretici,
ailelere rehberlik yapmada değil.
Kelime aynı olsa da nüans farkı var.

aydınlattığınız için tekrar teşekkurler :KK200:

Naılsınız güzel hanımlar , özel eğitim kurumunda çok küçük ilçede çalışan bir çocuk gelişimi uzmanıyım. Bekarım çevremde genel olarak beğenilen de biriyim elim ayağım sağlam buna bile şükür... Gelelim konuma işyerimize maşallah il dışından çok güzel yeni öğretmen geldi. Hatta gelir gelmez iltifatlar talipler bile çıktı diyebilirim. içimde kimseye kötülük olamaz olmaz hatta elimden gelen yardımları da yaparım insanlar için. Burada ilçede hoşlandığım bir askeri personel var konuşmuyoruz uzaktan birbirmize bakmak sadece o kadar onunda ilgisini anlıyorum. İçimde sebepsiz yere korku oldu hatta aklımdan çıkaramıyorum bu korkuyu bu gelen kızı görecek karşılacaklar ona kayar mı gözü ona mı döner ilgisi illaki görecek çünkü küçücük ilçe burası kıskanıyorum ama sonra saçmalama engelleyemezsin ki diyorum yanlış mı düşünüyorum bilmiyorum nasıl kurtulurum bu düşünceden yardım eder misiniz?.
Eski erkek arkadaşımın işyerinde bir kız vardı.Benimkini kafaya yazmış ama adım filan atmamış.Sonra biz sevgili olduk kız birden aşka geldi.Çocuğa kalpli çikolata vermeler,benim yanımdayken gecenin 11inde aramalar,işyerindeki toplu fotolarda filan benimkinin dibinde bitmeler...yahu madem öyleydi neden oturup bekledin neden bi adım atmadın da biz sevgili olunca birden adım atmaya başladın diye sinir olmuştum...İlginiz ve onu kaybetme korkunuz varsa bakışmak yerine neden adım atmıyorsunuz?

Eski erkek arkadaşımın işyerinde bir kız vardı.Benimkini kafaya yazmış ama adım filan atmamış.Sonra biz sevgili olduk kız birden aşka geldi.Çocuğa kalpli çikolata vermeler,benim yanımdayken gecenin 11inde aramalar,işyerindeki toplu fotolarda filan benimkinin dibinde bitmeler...yahu madem öyleydi neden oturup bekledin neden bi adım atmadın da biz sevgili olunca birden adım atmaya başladın diye sinir olmuştum...İlginiz ve onu kaybetme korkunuz varsa bakışmak yerine neden adım atmıyorsunuz?

Ben öyle şeyler yapmam :) bilmiyorum haklısınız :/

Yatay geçiş nasıl oluyor bilmiyorum.
Benim bildiğim yatay geçiş aynı bölümün olduğu üniversiteler arasında ayni kademede olur.
Yani önlisans okuyan bir öğrenci başka bir üniversitenin aynı önlisans bölümüne geçebilir o da gerekli şartları sağlarsa.
Lisansta da aynı şekilde.
A üniversitesi Hukuk fakültesindeki bir öğrenci, notları yeterliyse B üniversitesi Hukuk fakültesine geçebilir.

Sanırım arkadaşın kastettiği dikey geçiş yani DGS sınavı ile önlisans mezunları eğitimini lisansa tamamlar.
Bununla birlikte 2 yılın üzerine 2 değil 3 yıl okunarak fark derslerini tamamlamak gerekiyor diye biliyorum,

2 yıllık önlisans çocuk gelişimini bitirenler MEB'e bağlı özel anaokullarında uzman öğretici sıfatıyla anasınıfı öğretmeni olarak görev yapabilir.
Benim okulumda da bu mezuniyet ve statüte öğretmenlik yapan arkadaşlar var.
İçlerinden biri uzaktan İstanbul üniversitesi çocuk gelişimi ve eğitimi bölümünde lisans tamamlıyor.

Dikey geçiş demek istemiştim :) dediğiniz gibi

Iki ay mi bakisiyorsunuz? Vallaha diger kiz umrumda degil. Artik ikinizden biri bir adim adsin.
Ek not: Ben bir kadinin bir yere gittiginde hemen dünür asilmasini hicde öyle positif bir olay olarak görmüyorum

Naılsınız güzel hanımlar , özel eğitim kurumunda çok küçük ilçede çalışan bir çocuk gelişimi uzmanıyım. Bekarım çevremde genel olarak beğenilen de biriyim elim ayağım sağlam buna bile şükür... Gelelim konuma işyerimize maşallah il dışından çok güzel yeni öğretmen geldi. Hatta gelir gelmez iltifatlar talipler bile çıktı diyebilirim. içimde kimseye kötülük olamaz olmaz hatta elimden gelen yardımları da yaparım insanlar için. Burada ilçede hoşlandığım bir askeri personel var konuşmuyoruz uzaktan birbirmize bakmak sadece o kadar onunda ilgisini anlıyorum. İçimde sebepsiz yere korku oldu hatta aklımdan çıkaramıyorum bu korkuyu bu gelen kızı görecek karşılacaklar ona kayar mı gözü ona mı döner ilgisi illaki görecek çünkü küçücük ilçe burası kıskanıyorum ama sonra saçmalama engelleyemezsin ki diyorum yanlış mı düşünüyorum bilmiyorum nasıl kurtulurum bu düşünceden yardım eder misiniz?.
Eğer öyle olursa zaten hiç senin olmamıştır😂😂😂

Iki ay mi bakisiyorsunuz? Vallaha diger kiz umrumda degil. Artik ikinizden biri bir adim adsin.
Ek not: Ben bir kadinin bir yere gittiginde hemen dünür asilmasini hicde öyle positif bir olay olarak görmüyorum

Gelir gelmez hem de talip oldu bir hoca gerçekten sonra bana sürekli gelip çok güzel değil mi çok güzel değil mi deyip durdu buna maruz kaldım ben :/ çok tatlısınız siz

Adamın duyguları zaten kayarsa bırakın kaysın.Daha saglam adımlarla ılerıye bakarsınız.Ayrıca adam neden harekete gecmıyor?

Gelir gelmez hem de talip oldu bir hoca gerçekten sonra bana sürekli gelip çok güzel değil mi çok güzel değil mi deyip durdu buna maruz kaldım ben :/ çok tatlısınız siz

Sizsiniz tatli olan :) Benim Türkiyede su hemen talip olma olaylarda gözlemim: Su görür görmez talip olanlar aslinda sirf yüzeysel sebeplerden geliyorlar hemen öyle. Bir insan güzel diye hemen atlamak mi lazim. Mesela ben Türkiyede kimligimi yeniledin. Belediye memuru ertesi gün daymi gelmis "Ben o kizi yegenim icin begendim" diye. Dayim dükkandan kovaladi. (Ek: Ben öyle süper güzel biri degilim. Öyle gelenleri cogu beni avrupa pasaportu olarak gördügü icin istiyordu).Insanlarin talip olmamasi bana göre bu yüzden bir eksiklik degil. Neyimizi bilip talip oluyorlar ki 🤷‍♀️ ona kalsak ilk gördügümüz yakisikli adama talip olmamiz gerekirdi "seni anaaan benim icin dogurmus diye" :D

Sizsiniz tatli olan :) Benim Türkiyede su hemen talip olma olaylarda gözlemim: Su görür görmez talip olanlar aslinda sirf yüzeysel sebeplerden geliyorlar hemen öyle. Bir insan güzel diye hemen atlamak mi lazim. Mesela ben Türkiyede kimligimi yeniledin. Belediye memuru ertesi gün daymi gelmis "Ben o kizi yegenim icin begendim" diye. Dayim dükkandan kovaladi. (Ek: Ben öyle süper güzel biri degilim. Öyle gelenleri cogu beni avrupa pasaportu olarak gördügü icin istiyordu).Insanlarin talip olmamasi bana göre bu yüzden bir eksiklik degil. Neyimizi bilip talip oluyorlar ki 🤷‍♀️ ona kalsak ilk gördügümüz yakisikli adama talip olmamiz gerekirdi "seni anaaan benim icin dogurmus diye" :KK70:

Kesinlikle haklısın buna maruz kalınca sanırım kıskandım ben ama sadece uzaktan bakan biri içinde bu kadar üzülmek saçma bazıları çok haklı :/

Kesinlikle haklısın buna maruz kalınca sanırım kıskandım ben ama sadece uzaktan bakan biri içinde bu kadar üzülmek saçma bazıları çok haklı :/

Insan birseye umut bagliyorsa böyle duygulara düsebilir. Önemli olan o yeni gelen kadina kin tutmamaniz. Gerisi zamanla olacaktir. Kendinizi baskalarla kiyaslayarak sadece modunuzu düsürürsünüz. Cünkü her daim kendimizden daha güzeli, akillisi, beceriklisi bulunur. Ama nasipte olan öyle veya böyle insani buluyor

Insan birseye umut bagliyorsa böyle duygulara düsebilir. Önemli olan o yeni gelen kadina kin tutmamaniz. Gerisi zamanla olacaktir. Kendinizi baskalarla kiyaslayarak sadece modunuzu düsürürsünüz. Cünkü her daim kendimizden daha güzeli, akillisi, beceriklisi bulunur. Ama nasipte olan öyle veya böyle insani buluyor

Kimseye kin tutmam kiii ben sadece kendimi üzerim teşekkür ederim haklısınız çok

Asker senin sevgilin bile degil acilmamissin ve ortada fol fos yokken kiskanmissin..biraz gelistir kendini da ..

Düşünceden kurtulmak yerine adamla bakışmaktan öteye mi gitmeye çalışsanız acaba? Hani tayini falan çıkıp gitmesin?

Back
X