Yardım eder misiniz?

Zeynepp20

sen bu kalbe iyi geldin benden hiç gitme
Kayıtlı Üye
26 Ağustos 2012
2.679
3.375
kızlar henüz evlilik yok ufukta hatta aday bile yok ama bigün işallah olur diyerek ve çeyizin eksiklerinin bitmeyeceğini düşünerek :).Birkaç ay önce karaca'dan çeyiz seti aldım
kahvaltı takımı.jpg
karaca.jpg
karacaa.jpg
karaca-p004-91-parca-catal-kasik-bicak-seti_2-z.jpg
tencere.jpg

yemek takımı,tencere takımı,kahvaltı takımı ve çatal kaşık bıçak takımı.şubat ayında son taksitini ödeyeceğim ama su takımını da almak istiyorum dün sordum karacadan 765 lira dediler.annem ne gerek var alma diyo bi arkadaşım da aynısını söyledi ne gerek var dedi kafam karıştı.Siz ne dersiniz kızlar sizce gereksiz bişey mi

almayı istediğim takımın fotosu .Benim hoşuma giden yanı yemek takımı ile aynı çiçek deseni işlenmiş üzerine :)
su takımı.jpg

şahsen bence çok gerekli birşey ama ben setlerin tüm parçalarını beğenmiyorum, sadece sürahi, şarap karafı ve 8'er tane iki farklı boy kadeh alacağım mesela. biri daha kısa biri daha uzun saplı iki boy kadeh istersem şarap ve su, istersem meşrubat servisi için işimi görecek. Bu takımların rakı bardakları çok kalın oluyor benim babam da kayınpederim de içmez o rakı bardaklarında diye almayacağım, çay bardaklarını da almayacağım çünkü çay seti aldım ayrıca. Viski bardaklarını kullanan türk ailesi var mıdır bilmiyorum, Nuri Alço'ların evinde belki:) Siz de böyle parça parça düşürseniz tüm takıma ihtiyacını var mı yok mu belirleyip ona göre alabilirsiniz. çok yaldızlı ve desenli bir model seçmişsiniz, sürekli elde yıkamanız gerekecek ve elde yıkarken daha kolay kırılır bu tarz şeyler. illa koca takımı alacağım derseniz de düğüne yakın alın bari de evde kutularda kırılmasın en azından.

Ben cok gereksiz buluyorum kendimde almadım zaten. Onun yerine cok daha ucuza değişik modellerde kadeh ve bardak takımı aldım. Her seferinde farklısını kullanıyorum

ALLAHIM en kısa zamanda evlenmeyi ve kendi evimde yemek yapmayı nasip etsin isallah :)

Dağıtacak kadar paran çoksa al.Ama emin ol çoğunu dolaba kaldirican. Gereksiz bence.insan bi almaya başlayınca hevesleniyor .sonra kullanilmiyor.

ben bernardo'dan aldım. burayı tercih etme sebebi mi şöyle açıklayayım belki ihtiyacın olur. altılı olarak istediğin parçaları istediğin kadar alabilme imkanı vardı. diğer setler buna izin vermiyordu. mesela kadehleri ve meşrubatları 12 kişilik rakı bardaklarını 6 kişilik aldım. bende ilk karaca'da sordum ama burda kafama göre yapabildiğim için burayı tercih ettim.

Bence hiiic gerek yok az para da degil 700 liraya bir suru eksigini alirsin bende almayi dusunmuyorum. Onun yerine kendin takim olustur cok daha uyguna gelir. Hem yemek takiminla ayni desende olmasada olur ki birbiriyle uyumlu olmasi icin ayni desen olmasina gerek yok bence sade bir takim olusturursan herseyle uyum saglar. :KK66: Aldiklarini da gule gule kullan :KK68:

Bence hiiic gerek yok az para da degil 700 liraya bir suru eksigini alirsin bende almayi dusunmuyorum. Onun yerine kendin takim olustur cok daha uyguna gelir. Hem yemek takiminla ayni desende olmasada olur ki birbiriyle uyumlu olmasi icin ayni desen olmasina gerek yok bence sade bir takim olusturursan herseyle uyum saglar. :KK66: Aldiklarini da gule gule kullan :KK68:
Canım benim teşekkür ederim :) bende almaktan vazgeçtim zaten en azından şimdilik :).işallah hayırlı biriyle evlenirim en kısa zamanda ve aldığım herseyi kullanmaya başlarım :)

X