Yardım eder miydiniz?

Aileden birileri bilecek diyor arkadaş, yönlendireceğim diyor. Maddi olarakta bilinmeden yardım edecek. Çocuğa cebren hileyle bir şey yapacak değil.
Yapılabilecek bir yardım olduğunu düşünüyarsanız ve ailenin bu bilince sahip olmadığını düşünüyorsanız yapın.

Herkese merhaba aklımı kurcalayan bir soruyu size de sormak istedim.
Nişanlısınız.Eşinizin ailesiyle ve eltinizle aranız inanılmaz derecede iyi.Seviyorsunuz birbirinizi.Yalnız eltinizin küçük bir çocuğu var.Bir sebepten dolayı içler acısı bir halde(sebebini söyleyemeyeceğim.).Henüz 4 yaşında.Tüm aile buna üzülüyor ve şuana kadar pek birşey yapamamışlar.Ve siz birşeyler yapabileceğinizin farkındasınız.Yalnız yardım yapıcaksanız eltinizden gizli yapacaksınız.Ve bu yardım çocuğun tüm yaşamını etkileyecek.
Ve bunun içinde aylık gelirinizin 5 te ikisini harcamanız gerekli.
Siz olsanız bu yardımı yapar mıydınız? Biraz tuhaf bir soru oldu farkındayım ama elti biraz uzak bir akraba olduğu için sana düşmez boşver diyenler oldu o yüzden sormak istedim.

Düzeltme: Ben aracıyım sadece.Anne ve babanın haberi tabiki olacak.Fakat onlar biraz toplumdan uzaklar ne nerde bilmiyorlar.Ben teşvik edeceğim.Ancak başlangıçta arka planda yardım etmek istedim o kadar.Gerisini onlar halleder.Eltim biraz ilgisiz çocuğuna karşı ona üzüldüm.
kesinlikle elti falan dinlemem sokaktaki cocuklara, hasta cocuklara yardima ihtiyaci olan herkese ozelliklede cocuklara elimizden geleni yaomaliyiz. annesi babasi bunu anlar veya anlamaz onemli degil. cocuklar gunahsiz meleklerdir benim gozumde. hic bir cocuk bulundugu duruma veya konuma kendisi isteyerek gelmemistir. ben olsam kesinlikle ederdim.

Konuda kesinlikle eltiden gizli yapacağınızı yazmış sonra da tabii bilecek diyorsunuz

Yanlış anlaşıldı diyorsunuz da kesinlikle annesinden gizli olan ne, bilecek olduğu ne

Ne yapılacağını bilecek benim yaptığımı bilmeyecek diyorsanız da bunu bilmesinden neden bu kadar çekiniyorsunuz küs değilsiniz kavgalı değilsiniz anne de Mutlu olacaksa neden saklıyorsunuz

Ben hiçbir şey anlamadım.
4 yaşındaki bir çocuğa bütün hayatını etkileyecek maddi nasıl bir yardım yapılabilir? Düşündüm ama anlamadım, bir seferlik, maaşın 5 te 2 si diyorsunuz, bu da nasıl bir orantıysa onu da anlamadım ya.
Yani hadi on bin liralık bir destek olsa, aile herhalde bunu yapardı zaten. Eğitim mi? Sağlık mı? Estetik falan mı olacak çocuk ne biçim konu bu🙄 kulak pili falan geldi aklıma.
Her ne olursa olsun aileden gizli asla bir şey yapılmaz, kimsenin haddine değil. Hele ki siz nişanlıymışsınız iyice anlayıp dinlediniz mi aileyi belki bilmiyorsunuzdur meseleyi tam olarak.

Kimsenin buna durumu yoksa, ya da olduğu halde çocuğu kimse umursamıyorsa yapardım. Ama annesinin babasının haberi olmalı, habersiz olmaz.

Off ne saçma yorumlar var Allah'ım.Kadın ne yapsın yardım edeceği bir konuysa,annesi bilmiyorsa ben de görmezden mi geleyim desin ? Küçük bir çocuğun sağlığından daha mı önemli egonuz ? Bilinçsiz olabilir annesi,sanırsınız herkes sağlıkçı,her konuda uzman anne kişiler.O yüzden yanlış yetişen bu kadar çocuk var değil mi ?

Off ne saçma yorumlar var Allah'ım.Kadın ne yapsın yardım edeceği bir konuysa,annesi bilmiyorsa ben de görmezden mi geleyim desin ? Küçük bir çocuğun sağlığından daha mı önemli egonuz ? Bilinçsiz olabilir annesi,sanırsınız herkes sağlıkçı,her konuda uzman anne kişiler.O yüzden yanlış yetişen bu kadar çocuk var değil mi ?

Yardım etmesin demiyoruz ki ailesine haber vermeli diyoruz

Elti kesinlikle bilmemeli diyor bu olmaz diyoruz

Konudan hiç bir şey anlamadım ama sözkonusu küçük bir çocuksa ve benim de imkanım varsa duyarsız kalmam.
Maddi olarak sponsor olduğunuzu gizlemek istemenizi anlıyorum ama çocuğun ailesinden habersiz iş yapmamak lazım.

Bi yardım yolu varsa, ve aile bilmeyip siz biliyorsanız; tabi ki söyleyin bunda ne var? Düsünmeye bile gerek yok ki..

Yardım etmesin demiyoruz ki ailesine haber vermeli diyoruz

Elti kesinlikle bilmemeli diyor bu olmaz diyoruz

Bence demek istediği şey para verdiğini bilmemesi,durumun kendisi değil.Kadın kendini kötü ve borçlu hisseder öğrenirse.Diğer türlü anne de bilinçlensin gizli saklı bir şey yapmasın zaten onu onaylamıyorum ben de aynı şekilde.Ama bazı anneler bilinçsiz,bu da bir gerçek.''Anne bir şey yapmadıysa bir sebebi vardır muhakkak'' diye üstü örtülmemeli,anne hissetse bile bazen toplumun sesini dinleyip ''ileride düzelir'' umuduyla görmezden geliyor maalesef.Hoş durum ne onu bile yazmamış konu sahibi.

Çok hayırlı bi iş olduğu ortada ama herşey açık olması daha doğru mutlaka anlatmanın yolu vardır

Ailenin bilmediği sizin bildiginiz bi tedavi sekli falan mı var oyleyse aileye söyleyin böyle böyle bir sey var ben de size yardımcı oluyum yol gosteriyim cocugu tedavi ettirelim diyin. Neden ısrarla bilinmemesini istiyorsunuz?
Tek seferlik maasımn 5te 2sini verseniz hallolacak bi sorun. Iyi ihtimalle 10.000 tl alıyor olsanız bu aile çocukları icin bi seferlik 4.000 tl veremeyecek durumda mı?
Eltim ilgisiz diyorsunuz. Nisanliniza söyleyin sizin bilip baska kimsenin dusunemedigi bu yolu abisiyle konussun mesela.
Ben bu kadar gizli saklı yapmaya çalışmanıza anlam veremedim

Konuda bazıları kimse çocuğunu annesinden daha çok düşünmez demiş de yanılıyorsunuz. Bebeği açken kendisi keyifle yemek yiyen, altı pis kıvranırken telefonla oynayan anne biliyorum. Çocuğu sağlık sorunu yaşarken amann canım geçerrr diyeni de gördüm. Annesi ateşini düşürme çabasına bile girmediği için engelli kaldı yavrucak. Döveni, söveni, işkence yapanı çeşit çeşit anne(!) var. Kendinize göre yorum yapmayın.

Yapacağınız her neyse maddi kısmı hariç anne, baba bilecekse üstüne gidin.

Merhaba.
Eğer ortada ki durum bir yavrucaksa. Hiç düşünmem. İnanın yaptığınız sevabın karşılığı muhteşem biçimde olur.

Otizm mi, nedir bu kadar gizlediğiniz, ameliyat olup mu kurtulacak anlamadık ki.
Ektim ilgisiz ilgisiz demişsiniz başka da birşey yok

Back
X