Bebek Beslenmesi Yardim edermisiniz??

• Konu Sahibi Konu Sahibi A_a_h
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
Ben çocuklarıma vermedim üstüne de bunu çok araştırdım doktorunun emzikte verebilirsin demesi üzerine.benimkiler bence çok ihtiyaç duymadılar. Bu konuda da net bir bigi yok açıkçası bebeğin emme isteği fazla ise bundan huzursuz oluyorsa verilebilir deniliyor ama emziği de bıraktırmak daha sonra zor oluyo kimi çocuklarda.

Oyle memeyle savastigini gorunce doymuyo sanmistim ama azonce arkadastzn ogrendimki dzha bir suru sebebide oluyomus

Evet sen hemen mamaya gecme bebegin kilosu da iyi. Emerken doymasa hep aglar hep aglardi o cocuk fark edersin. Yigenim de öyleydi sütden doymadi ve bezini doldurmuyordu zayif kalmisti. Mama verdiler cocuk inanirmisin 3 günde degisti.

cocuk seni odada gormeyince aglar. nedn ?seni kulanior. bebekler aptal deglidir. annelerini babalarini coook guzrl kullanirlar. cozumu emzik olmamali.
cozum aglar aglar susar ve 3-4 kez agladiginda yanina gitmezsen susar. cok inatci ise 6-7 aglar. gene susar.
atesi, kakasi cisli dolmus bezi, aclik gaz buna benzer bir sorun yoksa cocuk aglasa da susar.
birde maalesef diger insanlar bebegi oyun yapiyorlar. oyyy emzik verelim agzina, emzirsene, biberonda sokalim...
buna izin verme.
ama sut ve sut kanallarin icin meme masajini siddetle tavsiye ederim..
ayrica meme ucunu da uyarmaniz sut ureten hormonu tetikler.

ahaha bence 3. madde

iki oğlumuda emziksiz ve biberonsuz büyüttüm. hayır birde okuyoruz burada bıraktırmak içinde binbir zahmete katlanıyorlar sonra..

bende anlam veremiorum...
bu emzigi anlayamiorum.

ahaha bence 3. madde

iki oğlumuda emziksiz ve biberonsuz büyüttüm. hayır birde okuyoruz burada bıraktırmak içinde binbir zahmete katlanıyorlar sonra..
biberona karsi degilim. icinde bir sivi var ve bebek emmeyi yapior. doya doya kana kana mamasini suyunu sutunu icior.

Sütünüz yetmese çocuk o kadar kiloyu nasıl alsın ??
Doktora danismadan birsey yapmayın,insanlara da kulak tıkayın..Emin olun bir kişiye ya öyle mi dediğiniz an herkes bilirkişi kesilir başınıza aman dikkat!!
1 aylık zaten kontrole gitmissinizdir bi durum olsa doktorunuz gereken uyarıyı yapardı..doktor dışında insanların dediklerine bakarak çocuğunuza bişey vermeyin,yapmayın.

biberona karsi degilim. icinde bir sivi var ve bebek emmeyi yapior. doya doya kana kana mamasini suyunu sutunu icior.
Biberonu zaten eninde sonunda kullanaczk. Emzik cok itici geliyodu bana eltim ve gorumcelerimin cocuklar dort yaslarindz ve agizlarinda emzikle cok itici duruyolar ne yapsamarda biturlu birakmiyolar bende bunlari gordukce fazla israr etmemeye basladim

Ağlar ağlar susar öneriniz 50 günlük bebek için değil, değil mi?

Bende oyle umuyorum, cunki ben gercekten hic aglatmiyorum hemen aliyorum kucagima bu yaptigilda cok iyi bisey degil farkindayim ama ilk cocuk oldugu icinmi nedense hep kucagimdq olsun istiyirum

Bende oyle umuyorum, cunki ben gercekten hic aglatmiyorum hemen aliyorum kucagima bu yaptigilda cok iyi bisey degil farkindayim ama ilk cocuk oldugu icinmi nedense hep kucagimdq olsun istiyirum
Yok öyle bebek kucağa alışır diye korkuturlar insanı. İlk 3 ay bebek kucağa alışmaz annesine ten temasına ihtiyacı vardır. Alın tabi kucağınıza doya doya.

fark etmez ki 10 yasında da olsa cocuk aglar susar :)
50 gunluk bebekde susar.
bir hastalıgı yoksa , aclık gazı kakası vb.. bir müşgülü yoksa susar.
bazen anne yanında olsun istedigi için aglar. o zamanda bir giyilmiş atleti gecelik tshırt unu koy yanına kokunu gene susar...

İyi bir şey merak etmeyin.
Onun en sevdiği yer sizin kucağınız.
Kucaktan hiç inmek istemezdi bebeğim, cok zordu ama 5 ay zor 6 ay zor.
Oturmaya başlayınca zorluğu kalmıyor zaten, zorlansanız da kucaktan mahrum etmeyin.

Susar zaten susmasına bir şey demedim de annesiyle sussun, yanına bıraktığı atletle değil.
Bence.

belli ki ne yapacağını şaşırmış bi anne haline gelmişsin saçma sapan insanların yönlendirmeleri sebebi ile.
çocuğunun kilosu iyi ise doyuyordur mama vermene gerek yok.
benim oğlum doğduğunda ilk bir ay sadece 300 gr aldığı için doktor mama takviyesi yapmıştı. bebeğin doyup doymadığı kilosundan belli olur. ilk başta kilosu çok diyorsun sonra doymuyor diyorsun.
bebek sadece doymak için meme istemez annesi ile birlikte vakit geçirmek için de meme ister belli emzirme saatleri belirle o saatlerde bırak istediği kadar emsin. ilk 3 ay bebekler kendilerini hala annesinin bir parçası olarak görürlermiş mama verip ayırma çocuğunu kendi bedeninden.

soyle yazayım. benim aglar aglar susar da kastım
kucaga alışır degil.
sizin özel işlerinizi rahat yapabilecek zamana kavusmanız ve cocugun annesini kullanmayı ögrenmemesi için.
cocuk sebepsiz agladı koştun. bunu beyin kenera yazar. sonea bşr daha kolarsın bunu da yazar. vee bebegin beyni der ki : ooo bu jsdın ne zaman aglasam gelio yapıo haha bana gün dogdu yuppii
sonra wc ye bile gıdemeyecek hale gelirsinşz.
sonra bazı anneler bu kullanılmayı kabul etmıor ve cok sıkıntılı donemlerden gecip, cocugum beni cok sevior hep yanımda istior diye kenfilerini kandırıorlar.
ilerisi içinde buyuk sıkıntı oluor bunlar. huyu oluor.
kabul etseniz de etmeseniz de bebek bakıma muhtac ama yalnız oyalanmayı da ogrenmeli.

bence bu kıyamam aglamasın, yanında olayım, birlikjte uyayim aglıo demeler genelde ilk bebekte oluor . :)

bu benim gorusum. kabul etmeyebilirsiniz.

mesela ciddi uyku sorunu olan ve bir rahatsızlık olan bebekleri de ayrı tutuorum.

Yok öyle bebek kucağa alışır diye korkuturlar insanı. İlk 3 ay bebek kucağa alışmaz annesine ten temasına ihtiyacı vardır. Alın tabi kucağınıza doya doya.

Susar zaten susmasına bir şey demedim de annesiyle sussun, yanına bıraktığı atletle değil.
Bence.
peki.
gaddarca bebegini ayırsın, hiç kucagına almasın, pışpışlamasın demiotum ki.. abartıorsunuz

peki.
gaddarca bebegini ayırsın, hiç kucagına almasın, pışpışlamasın demiotum ki.. abartıorsunuz
Öyle diyorsunuz demedim, sadece bunun için 50 günlük bebeği çok küçük buldum.
Oğlum 7 aylık, artık biraz da ağlasın veya bağıra çağıra da olsa biraz kendi oynasın diyebiliyorum.
Ama ilk aylar o nasıl istiyorsa öyle geçti, bağrınca yanında bittim.

Yok zaten doyuyo, dedigim gibi ama kilosu biraz fazla zaten oyle az biraz emip birakmiyo elinden gelse uc dort saat emer heralde yok demez . Ama bi sure sonra sut dogal olarak bitiyo cunki az araliklarda emiyo.
Siz emdirdikçe sütünüz yeterli gelecektir. Bakmayın milletin ne dediğine.
Sakın mama vermeyin. Bebeğinize yazık. Kilosu oldukça güzel. Emzirmeye devam.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…