- 24 Şubat 2017
- 160
- 171
- 18
- 42
Ben çocuklarıma vermedim üstüne de bunu çok araştırdım doktorunun emzikte verebilirsin demesi üzerine.benimkiler bence çok ihtiyaç duymadılar. Bu konuda da net bir bigi yok açıkçası bebeğin emme isteği fazla ise bundan huzursuz oluyorsa verilebilir deniliyor ama emziği de bıraktırmak daha sonra zor oluyo kimi çocuklarda.sımdıye kadar bebeklere sakın yalancı emzik vermeyin deniordu. sımdı ne oldu da emzik ilk 10'a geri yükseldi. (ek: arastırıp okumadım ve hic sormadım.
2-3 teorim var
1 -damagi -dis gelisimine katki mi saglior acaba (emzik emip diş ve damagı yamuk olsn , emmeyip de dişleridsmagı cok duzgun cocukkar var. kaldi ki diş ve damak yapısı genetik.)
2 -emme kalibetini mi geliştiyor ( kardesimim super eşi bebegini dogurdugu ilk gun agzına emzik soktu. ve cocuk annesini hiç emmedi. ama yalancı memeyi cok sevdi.
gorumce oldugum için, bir kaç anneye süt konusunda koçluk yapmış biri olarak verdigim tavsiyelerimi gelincik red etti. cocukda mamayla buyudu)
3- uyusun dalsın oyalansin da rahat edelim mi????
lutfen biri bana yazsın..
Oyle memeyle savastigini gorunce doymuyo sanmistim ama azonce arkadastzn ogrendimki dzha bir suru sebebide oluyomus
cocuk seni odada gormeyince aglar. nedn ?seni kulanior. bebekler aptal deglidir. annelerini babalarini coook guzrl kullanirlar. cozumu emzik olmamali.Bazen durduk yere mizmizlaniyodu ozamanlar vermek isiyodum, zaten aciktigi zaman aman bes dk emzikle idare etsin gibi dusunmedim kesinlikle. Ama ilk baslarda cok gerekliydi simdide gerekli aslinda yemegi bile hemen onu uyutup o arada yapiyorum yoksa beni salonda gelip gecerken yada otururkrn gormeyince bagirmaya basliyo resmen gel suraya dermis gibi. Benim gorumce almadigini gore gore ver ver bisey olmaz diyo onun yuzunden bebegimi kusturamal bazen israrla vermek isteyince kusuczk gibi oluyo.
Almasada okadar onemli degil zaten, bende almamisim hic bebisim annesinin izinden yuruyo
sımdıye kadar bebeklere sakın yalancı emzik vermeyin deniordu. sımdı ne oldu da emzik ilk 10'a geri yükseldi. (ek: arastırıp okumadım ve hic sormadım.
2-3 teorim var
1 -damagi -dis gelisimine katki mi saglior acaba (emzik emip diş ve damagı yamuk olsn , emmeyip de dişleridsmagı cok duzgun cocukkar var. kaldi ki diş ve damak yapısı genetik.)
2 -emme kalibetini mi geliştiyor ( kardesimim super eşi bebegini dogurdugu ilk gun agzına emzik soktu. ve cocuk annesini hiç emmedi. ama yalancı memeyi cok sevdi.
gorumce oldugum için, bir kaç anneye süt konusunda koçluk yapmış biri olarak verdigim tavsiyelerimi gelincik red etti. cocukda mamayla buyudu)
3- uyusun dalsın oyalansin da rahat edelim mi????
lutfen biri bana yazsın..
bende anlam veremiorum...Ben çocuklarıma vermedim üstüne de bunu çok araştırdım doktorunun emzikte verebilirsin demesi üzerine.benimkiler bence çok ihtiyaç duymadılar. Bu konuda da net bir bigi yok açıkçası bebeğin emme isteği fazla ise bundan huzursuz oluyorsa verilebilir deniliyor ama emziği de bıraktırmak daha sonra zor oluyo kimi çocuklarda.
biberona karsi degilim. icinde bir sivi var ve bebek emmeyi yapior. doya doya kana kana mamasini suyunu sutunu icior.ahaha bence 3. madde
iki oğlumuda emziksiz ve biberonsuz büyüttüm. hayır birde okuyoruz burada bıraktırmak içinde binbir zahmete katlanıyorlar sonra..
Biberonu zaten eninde sonunda kullanaczk. Emzik cok itici geliyodu bana eltim ve gorumcelerimin cocuklar dort yaslarindz ve agizlarinda emzikle cok itici duruyolar ne yapsamarda biturlu birakmiyolar bende bunlari gordukce fazla israr etmemeye basladimbiberona karsi degilim. icinde bir sivi var ve bebek emmeyi yapior. doya doya kana kana mamasini suyunu sutunu icior.
biberona karsi degilim. icinde bir sivi var ve bebek emmeyi yapior. doya doya kana kana mamasini suyunu sutunu icior.
cocuk seni odada gormeyince aglar. nedn ?seni kulanior. bebekler aptal deglidir. annelerini babalarini coook guzrl kullanirlar. cozumu emzik olmamali.
cozum aglar aglar susar ve 3-4 kez agladiginda yanina gitmezsen susar. cok inatci ise 6-7 aglar. gene susar.
atesi, kakasi cisli dolmus bezi, aclik gaz buna benzer bir sorun yoksa cocuk aglasa da susar.
birde maalesef diger insanlar bebegi oyun yapiyorlar. oyyy emzik verelim agzina, emzirsene, biberonda sokalim...
buna izin verme.
ama sut ve sut kanallarin icin meme masajini siddetle tavsiye ederim..
ayrica meme ucunu da uyarmaniz sut ureten hormonu tetikler.
Bende oyle umuyorum, cunki ben gercekten hic aglatmiyorum hemen aliyorum kucagima bu yaptigilda cok iyi bisey degil farkindayim ama ilk cocuk oldugu icinmi nedense hep kucagimdq olsun istiyirumAğlar ağlar susar öneriniz 50 günlük bebek için değil, değil mi?
Yok öyle bebek kucağa alışır diye korkuturlar insanı. İlk 3 ay bebek kucağa alışmaz annesine ten temasına ihtiyacı vardır. Alın tabi kucağınıza doya doya.Bende oyle umuyorum, cunki ben gercekten hic aglatmiyorum hemen aliyorum kucagima bu yaptigilda cok iyi bisey degil farkindayim ama ilk cocuk oldugu icinmi nedense hep kucagimdq olsun istiyirum
fark etmez ki 10 yasında da olsa cocuk aglar susar :)Ağlar ağlar susar öneriniz 50 günlük bebek için değil, değil mi?
Bende oyle umuyorum, cunki ben gercekten hic aglatmiyorum hemen aliyorum kucagima bu yaptigilda cok iyi bisey degil farkindayim ama ilk cocuk oldugu icinmi nedense hep kucagimdq olsun istiyirum
fark etmez ki 10 yasında da olsa cocuk aglar susar :)
50 gunluk bebekde susar.
bir hastalıgı yoksa , aclık gazı kakası vb.. bir müşgülü yoksa susar.
bazen anne yanında olsun istedigi için aglar. o zamanda bir giyilmiş atleti gecelik tshırt unu koy yanına kokunu gene susar...
Arkadaslar kizim 52 gunluk, anne sutu veriyodum dun geceye kadar halada vermek istiyorum cunku baya sutul oldugunu dusunuyorul hani normal bebekler olsa doyar diycem ama kizimin kilosu sanki biraz onde gibi. 52 gun icin 6.200 kg fazla degilmi bu konuda bilgisi olan anneler varmi?
Ve birde dun eltim dedi nekadar cok sut gelirse gelsin doymuyo olabilir dedi. Iki gundur resmen memeyle kavga ediyo veriyorum agzina daha fazla gelmesini ister gibi kizmaya baslio sanki aglamakli oluyo gibi.
Simdi sorul su, birazdan eczaneden mama almayi dusunuyorum, doktora danismaya gerek varmi sadece denemek icin yani sutumun yetip yetmedigini anlamak icin.
Ve alirsam nutrilonmu almaliyim ek olarak siz ne onerirsiniz?
Ağlar ağlar susar öneriniz 50 günlük bebek için değil, değil mi?
Bende oyle umuyorum, cunki ben gercekten hic aglatmiyorum hemen aliyorum kucagima bu yaptigilda cok iyi bisey degil farkindayim ama ilk cocuk oldugu icinmi nedense hep kucagimdq olsun istiyirum
Yok öyle bebek kucağa alışır diye korkuturlar insanı. İlk 3 ay bebek kucağa alışmaz annesine ten temasına ihtiyacı vardır. Alın tabi kucağınıza doya doya.
peki.Susar zaten susmasına bir şey demedim de annesiyle sussun, yanına bıraktığı atletle değil.
Bence.
Öyle diyorsunuz demedim, sadece bunun için 50 günlük bebeği çok küçük buldum.peki.
gaddarca bebegini ayırsın, hiç kucagına almasın, pışpışlamasın demiotum ki.. abartıorsunuz
Siz emdirdikçe sütünüz yeterli gelecektir. Bakmayın milletin ne dediğine.Yok zaten doyuyo, dedigim gibi ama kilosu biraz fazla zaten oyle az biraz emip birakmiyo elinden gelse uc dort saat emer heralde yok demez . Ama bi sure sonra sut dogal olarak bitiyo cunki az araliklarda emiyo.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?