• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yardım edin çok önemli....

mirle

Üye
Kayıtlı Üye
22 Mart 2013
18
0
16
Balıkesir
Arkadaşlar size kardeşimle ilgili 3 yıllık bir derdimden bahsedeceğim. Ailemin onaylamadığı bir ilişkisi var, kardeşim tek başına kız istedi, tek başına gitti nişan yaptı.
Bunu hazmedemeyen annem kızın ailesine telefon açıp hakaretlerde bulundu.(olaya diğer akrabalar da karıştı)
Kızın ailesi ailemi mahkemeye verdi, hakaret davası görülecek.
Ve hala nişanlılar evlenmeyi düşünüyorlar.
Kardeşim arada kaldı kızı da bırakmıyor.
Ailen niye istemiyor kızı diyeceksiniz? bir sürü sebep var. eğitim düzeyi, yaşça büyük olması, etraftan duydukları, ailesi vs.
Sizden yardım rica ediyorum.Ben ne yapabilirim?
Kardeşimi kaybetmek istemiyorum.
Ama bu mahkeme için ailem aleyhine tanıklık da yapmış.
Nasıl düzeltiriz bu durumu? Artık üzüntüden kendimi bitiriyorum.

Arkadaşlar size kardeşimle ilgili 3 yıllık bir derdimden bahsedeceğim. Ailemin onaylamadığı bir ilişkisi var, kardeşim tek başına kız istedi, tek başına gitti nişan yaptı.
Bunu hazmedemeyen annem kızın ailesine telefon açıp hakaretlerde bulundu.(olaya diğer akrabalar da karıştı)
Kızın ailesi ailemi mahkemeye verdi, hakaret davası görülecek.
Ve hala nişanlılar evlenmeyi düşünüyorlar.
Kardeşim arada kaldı kızı da bırakmıyor.
Ailen niye istemiyor kızı diyeceksiniz? bir sürü sebep var. eğitim düzeyi, yaşça büyük olması, etraftan duydukları, ailesi vs.
Sizden yardım rica ediyorum.Ben ne yapabilirim?
Kardeşimi kaybetmek istemiyorum.
Ama bu mahkeme için ailem aleyhine tanıklık da yapmış.
Nasıl düzeltiriz bu durumu? Artık üzüntüden kendimi bitiriyorum.

cnm bence ailen hata yapıyor tmm haklı olabilirler ama karşı tarafa hakaret etmeleri durumu zorlaştırır kardeşin ailen ne kadar haklı da olsa bu durumda nişanlısının yanında olur. çünkü herşeyi göze almış bence ortamı yumuşatın ve ailenizi sakinleştirin uzlaşmaya gidin nişan süresini biraz uzatın belkide kardeşiniz kendiliğinden vazgeçecektir bu süre içinde bence onun mutlu olması için uğraşın ama yolu bu olmamalı.....

yani ailen haklı olabilir, ama fevri davranmışlar biraz buda kardeşini iyice yakınlaştırmıştır diğer tarafa, kardeşin içinde zor bir durum. kardeşinle konuşsan diğer tarafı vazgeçirse davadan

Kardesiniz kac yasinda?

25 yasini gecmisse ailenin onaylamasinada gerek yok.
Cünkü dogru yada yanlis karar kendisine kalmis, yasayarak görücek.
O yüzdende annenin hakaretleri cok gereksiz, hic hos olmamis..

kardeşin ailesinden vazgeçmiş, o bir davadan mı vazgeçemiyor

ben de anlam veremiyorum, nasıl bu kadar körü körüne bağlandı benim kardeşim.
Kızın ailesi kardeşimi biraz düşünse onu ailesiyle karşı karşıya getirirmi?
Niye göremiyor bunları anlamıyorum.
Girdik bir çıkmaza, çıkamıyoruz.

ben de anlam veremiyorum, nasıl bu kadar körü körüne bağlandı benim kardeşim.
Kızın ailesi kardeşimi biraz düşünse onu ailesiyle karşı karşıya getirirmi?
Niye göremiyor bunları anlamıyorum.
Girdik bir çıkmaza, çıkamıyoruz.

Allah yardımcınız olsun zor bir durum gerçekten

biraz daha açık anlatırmısınız özel olmazsa?
kardeşiniz ve nişanlısı kaç yaşındalar?
ailenize ters gelen yönler neler?
aileniz haklı olabilir, fakat böyle giderse evlatlarını kaybedebilirler...

biraz daha açık anlatırmısınız özel olmazsa?
kardeşiniz ve nişanlısı kaç yaşındalar?
ailenize ters gelen yönler neler?
aileniz haklı olabilir, fakat böyle giderse evlatlarını kaybedebilirler...

erkek kardeşim 25, nişanlısı 26 yaşında, fakat daha büyük gösteriyor.
Eğitim düzeyi, terbiyesi konusunda ailem hiç ısınamadı.
Araya bu tür inatlaşmalar, salonda nişan yapmalar,mahkemelik olaylar da girince durum kötü bir hal aldı.
Ne yapmamız gerektiğini bilemiyorum.

İlk başta ailenizin bu kadar abartılarak verilecek tepki hoş olmamış arada sadece 1 yaş varmış büyük gösterse de pardon ama ailenize ne kızın yaşı o kardeşiniz beğenmiş illa ailelerimizin beğendiği tiplerle mi birlikte olmamız gerekir peki kardeşinizin eğitim düzeyi aşağıda olsaydı kız daha düzeyde yine kızı istemiyecekmiydi aileniz bilemiyorum bana yanlış gelen noktalar var:19:

Araya bu tür inatlaşmalar, salonda nişan yapmalar,mahkemelik olaylar da girince durum kötü bir hal aldı.

kızmayın ama kardeşinizin nişanlısının ailesine kozları vermişsiniz.
hiç değilse kardeşinizin hatrına aileniz kardeşinizin yanında olmalıydı.
şimdi kardeşiniz yanlış olduğunu göremez, aileniz yanında olacaktı ki kardeşinizde ölçüp biçecekti.
ama aileniz kardeşinizin yanında olmak yerinde karşısında olmuşlar.

Bişey ne kadar yasaksa o kadar tatlıdır. kardeşinizin körü körüne bağlanmasının sebebi belki de ailenizin karşı çıkmasıdır. Hani hep hayır denilen şeyi yapmak isteriz ya inatlaşırız kendi haline bırakın bence bakalım nolcak

Ne bu ya? Size mi soracaktı nişanını nerde yapacağını? Daha ciddi sebeplerle gelin lütfen, yok eğitim düzeyi, terbiyesi vs. Sizinde ne kadar terbiyeli olduğunuz, annenizin hakaretler etmesinden çok rahat anlaşılıyor. Annenizin evladı olabilir ama tapulu malı değil! 25 yaşında bir genç hayatına alacağı kadını sizin doğrularınızla seçecek hiç değil!

Bahsettiğiniz yaş farkıda 1 yaş, benim teyzem de eniştemden 1 yaş büyük, erkek arkadaşımın annesi babasından 2 yaş büyük, klasik erkek annesi, erkek ailesi, bulunmaz hint kumaşı oğullarına kimseyi yakıştıramama sendromu..
:19:
Allah kızın yardımcısı olsun..
:ssz:

yazık olmuş o kıza...
ama akıllı kızmışki bütün kozları toplamış elinde hatta siz vermişsiniz altın tepside...
bu durum kendi oğlunuzu mutsuz etmekten başka bi işe yaramaz...
onlar güzelce evlenir sizden uzaklarda...
sizde yaptıklarınızla kalırsınız...

Konu sahibi sana bir olay anlatayım.arkadaşımın kuzeni polisti.çok istediği bir kızla evlendi ama ailesi hiç istemedi gelini. hiç huzur vermediler,özellikle çocuğun babası.ve daha 3 aylık evliyken dün kendi silahıyla başından vurmuş kendini. içim yandı :43: hem de öyle bir yandı kiii :47: o babasının,o ailesinin yüzüne tükürsem içim soğurmuydu bilmiyorum.kendi evladının canlarını aldılar... sonunuzun böyle olmasını istemiyorsanız bırakın evlensin size ne ? hayatına ipotek mi koydunuz ? sanki f.hişeyle evleniyor :47: neymiş yaş farkıymış,kültür farkıymış mışmış da mışmış :20:

Yaş farkı deyince ben de kız 5-10 yaş büyük sandım alt tarafı 1 yaşmış.
Annenizin hakaret etmesi hiç hoş olmamış. Bence dava açmakta haklılar ve kanıtlarlarsa kazanırlar da.

Benim annem babamdan 3 yaş büyük. Annem şuan 47 babamda 44 yaşında. Evleneli 21 sene oldu. Kaç sene öncesi bir problem görülmemiş bunda hiç bir problem yok. Ayrıca evlenecek olan çiftin eğitim,kültür olarak bir farkları yokmuş ki evlenmeye karar vermişler. Aileler evlenmeyecek burada. Ona bakarsan benim erkek arkadaşımın annesi şuanda 2. üniversitesini okuyor,babasıda emniyet müdürü. Benim annem ve babam ilkokul mezunu ve işçiler. İki taraf bunu hiç sorun etmedi.

Kardesiniz öyle iyi yapmis ki.
Tebrik ederim.
İnşallah hic ayrilmazlar.
Anneniz babaniz karsi tamam da size ne demeli ?
O kizin yerinde siz olsaydinuz ne hissedersiniz ?:ssz:

Back
X