bebeğin ne kadarlık acaba bir öğünde ne kadar yiyor?
cnm oğlum 3.5 aylık gündüzleri uyumadığı için 2 veya 3 saatte bir acıkıyo bazen emziriyorum sonra sütüm azalınca mama yapıyorum 50 cc yi zor yediriyorum yani 25cc den sonra yutmuyo çıkarıyo bende zorluyorum o kadarcıkla doyamazki bi kaç defada çok acıkmasını bekledim ozamnda 75 cc yaptım 50cc den sonra yine yutmadı bende tabiki yine zorla yedirdim bu seferde kusmuştu vallahi şaşırmış durumdayım ne yapıcammı çok üzülüyorum yaa
yaa aynı durumdayım yemek saati gelince bende biberona bakıp gene bunu içmeyecek diyorum.az içiyor mecburen sık veriyoruım.ne yapacağımı şaşırdım.bazen 2 buçuk saate bir bezen 2 saatte bir çok üzülüyorum benden başka kimse takmıyor ne babası ne kayınvalidem ne annem ne babam .o kadarmış midesi bana rahat ol deyip duruyorlar yapamıyorum. sen bi kaç gün az yesedemi 3 3 buçuk saate bir verdin nasıl yaptın anlatırmısın ağlamaktan helak oldum
gece yemek veriyormusun ben az yiyor diye 3 saate bir vermeye çalışıyorum nasıl düzen oturttuğunu söylersen çok sevinirim bide sabah uyanıncamı veriyorsun uyurken değil
seni cok iyi anliyorum,git gide moralinin bozuldugunu da goruyorum.Bir kac gun az yese de saati gelmeden vermedim,cogunlukla oyalayabildim, ama avutamadigim zamanlarda da yine beslemek zorunda kaldim.Yani bebegin cok aglamiyorsa ve bir sekilde oyalayabilirsen az yese de 3-3.5 saat olsun yemek aralarinda.Bir gun dene oyle bakalim olacak mi.Gece beslenmesini bende ayni senin gibi dusunup veriyordum,gun icinde az yiyiyor gece de yesin diyordum.Doktor midesi dinlensin diyince iste mecbur arayi actik.Tek yaptigim sey gece uyandikca su vermek oldu,arada bir kac gece besledigim de oldu,cok agladi cunku.Yavas yavas saatlerin arasini actim,geceleri ilk basta yine 3.5 saat,sonra 4 oldu ,simdilerde 5 saat kadar yemeden uyuyor cok sukur.Yalniz kizim 9-10 arasi yiyor aksam yemegini ve 5 saatlik arayi da o yemekten sonra yapiyor,2 gibi yedikten sonra 5.5-6 gibi yine acikiyor,ondan sonra gun icinde yine 3.5 saatte bir yemek veriyorum.Senin bebegin bakalim o uzun arayi hangi saatlerde yapacak,belki aksam saatlerinde uyur belki de sabaha karsi,onemli degil,onemli olan gun icinde surekli calisan midesi dinlensin,tabii sende bu arada 2 saatten uzun bir uyku uyu ki sende guc topla yeni gun icin.
Sagdigim sutu icmedigi zaman kahroluyorum bende,mama atilsin hic onemli degil ama bir defa isitip da bebegim yemeyince,ve damla damla sut cikarmaya calisinca cok uzuluyor insan.Istersen sende benim gibi yap,her ogun illa sadece anne sutu diye diretecegine bir miktar anne sutu ver,bir miktar da mama hazirla.Mesela 50 anne sutu 30 mama hazirla basta,sonra yavas yavas arttirirsin.Bir de son zamanlarda fark ettim,kizim sutumu istekisz ve zorlama ile iciyor,ama mamaya sira gelince hemen bitiriyor.Sadece anne sutu verecek olsam anca 80 icecek ve birakacak,ama onun ustune 30 cc mama verince iciyor sipam.
Bu ararda bebegin kac aylik ve kac kilo oldu,dogum kilosu kacti,aylik kilo alimi duzgun mu.Kilo alimi normalse hic moralini bozma,her sey duzelir. :teselli:
sağol canım benim bebeğim 3 150 doğdu şimdi 3 aylık ve 6 kilo allah nazarlardan saklasın kilosu çok iyi .çünkü ilk iki ay çok iyi yedi.düşün biz ilk iki ay 120 ml yedik bazen o bile yetmiyordu 150yediğimi,z oldu son bir aydır var bu yememe iki haftadırda belirginleşti.45-60 yiyor bırakıyor.dediğin gibi damla damla sağıyorsun sütü helak olmasını istemiyorsun .bide bebek için çok yararlı zaten emmedi.birde benim göğsümden makina çok çıkartmıyor elimle sağıyorum çoğu zaman.dediğin gibi yapıyorum bende biraz anne sütü biraz mam ama biberon değiştirince bile içmiyor bazen çok hashas .seninki kaç aylık ve bir öğünde ne kadar içiyor kilosu ne kadar
bu aslinda gecici bir donem de olabilir,dikkat ettiysen bu meme red etme,yememe sorunu ile ilgili sikayet eden annelerin bebekleri cogu 2-3 aylik.Belki bir sure sonra sorun kendiliginden cozulur.Bir de bebeklerin buyumesinde ve yemesinde tavan yaptiklari donemler var (10 gunluk-3 haftalik-6 haftalik-3 aylik ve 6 aylik),bu donemde genelde fazla yer ve miktari arttirirlar.Umarim tam simdi 3 aylikken birden bire bu sorun cozulur.Cozulmese bile masallah bebeginin kilosu iyi,hic ama hic uzme kendini,bebeklerimiz bizim sikintimizi hissediyor ve huysuzlasiyor.Ben bebegime yemek gunlugu yapiyorum,her gun saat kacta ne kadar yedigini yaziyorum.Sende oyle yap,dedigine gore 2 saatte bir 45-60 yiyor bu da 4 saatte 90-120 arasi bir miktar yapar ki hic az degil aslinda.Bir sure yaz ne kadar yedigini ve buyuk ihtimalle toplamda bebeginin yedigi miktar gayet iyidir cunku kilosunu aliyor masallah.
Benim bebegim 3.5 bazen 4 saatte bir 110 iciyor,bazen artiyor bazen yetmiyor ama ortalama miktar bu.Dusuk kilolu dogdu 2050 gr,masallah su anda 3 aylik ve nerdeyse 5 kilo
kızlar yaaa kafayı yiycem bebeğim mama yemiyo 2 buçuk aylıkken mama vermeye basladım aptamille basladım ama onu yemedi yutmuyo çıkarıyo daha sonra hero baby verdim onuda yemedi şimdide bebelac aldım onu veriyorum onuda yemiyo hep çıkarıyo bende zorla veriyorum yinede arı mamamı versem ne yapıcam kızlar yaa yardımcı olun lütfen :Saruboceq:
bu aslinda gecici bir donem de olabilir,dikkat ettiysen bu meme red etme,yememe sorunu ile ilgili sikayet eden annelerin bebekleri cogu 2-3 aylik.Belki bir sure sonra sorun kendiliginden cozulur.Bir de bebeklerin buyumesinde ve yemesinde tavan yaptiklari donemler var (10 gunluk-3 haftalik-6 haftalik-3 aylik ve 6 aylik),bu donemde genelde fazla yer ve miktari arttirirlar.Umarim tam simdi 3 aylikken birden bire bu sorun cozulur.Cozulmese bile masallah bebeginin kilosu iyi,hic ama hic uzme kendini,bebeklerimiz bizim sikintimizi hissediyor ve huysuzlasiyor.Ben bebegime yemek gunlugu yapiyorum,her gun saat kacta ne kadar yedigini yaziyorum.Sende oyle yap,dedigine gore 2 saatte bir 45-60 yiyor bu da 4 saatte 90-120 arasi bir miktar yapar ki hic az degil aslinda.Bir sure yaz ne kadar yedigini ve buyuk ihtimalle toplamda bebeginin yedigi miktar gayet iyidir cunku kilosunu aliyor masallah.
Benim bebegim 3.5 bazen 4 saatte bir 110 iciyor,bazen artiyor bazen yetmiyor ama ortalama miktar bu.Dusuk kilolu dogdu 2050 gr,masallah su anda 3 aylik ve nerdeyse 5 kilo
Arkadaslar benim bebeğim 5 aylık ve aynı sorunu bende yaşıyorum sanki çocukta yutma hissi yok denemedigim biberon kalmadı gerçekten çok üzülüyorum ama birde söyle bi durum var gayet rahat uyuyor maşallah aç bebek uyur mu lütfen bana yardım edinnnn
Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.
Ayni benim yasadiklarimbizimki 3 saatte bir 80 100 ml arası anne sütü içiyor.9 da beslkiyosam 12.5 ta yenisini veriyorum. gece emziriyorum ama sadece tek gögsümü alıyor. emiyor. maksimum 2 ssat sonra uyanıyor diğer gögsü veriyorum. sabaha kadarrahat ediyoruz. amabazen oluyorki uyutmıyorum. gaz denen sey bi biteydi. mosmos oluyor sıkıyor kendini sontrada hop kusuyor. tabi acıkıyor. ozamanda mama yediriyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?