Bebek Beslenmesi yardım edin kızlar bebeğim mama yemiyor...

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
bebeğin ne kadarlık acaba bir öğünde ne kadar yiyor?

cnm oğlum 3.5 aylık gündüzleri uyumadığı için 2 veya 3 saatte bir acıkıyo bazen emziriyorum sonra sütüm azalınca mama yapıyorum 50 cc yi zor yediriyorum yani 25cc den sonra yutmuyo çıkarıyo bende zorluyorum o kadarcıkla doyamazki bi kaç defada çok acıkmasını bekledim ozamnda 75 cc yaptım 50cc den sonra yine yutmadı bende tabiki yine zorla yedirdim bu seferde kusmuştu vallahi şaşırmış durumdayım ne yapıcammı çok üzülüyorum yaa

Süt içmeyi sevmiyor da olabilir. Mamalar bir çeşit formül süt ya. Mama yemiyorsa 4 aylık olduktan sonra durumunu doktoruna bildirerek hafiften ek gıdalara başlayabilirsin. Taze sebze-meyva suyu, yoğurt falan gibi. Bir de keçi sütü anne sütüne en yakın diyorlar

canım seni çok iyi anlıyorum.bende zorlayınca kusuyor. bende artık zorlamamaya çalışlıyorum.ben sağıp verdiğim için anne sütünü yarım bırakmışsa zorla eriyorum.napayım anne sütü çok yararlı mama atılsada olur . çok yoruldum ve yıprandım sürekli ağlıyorum ilaç kullanmam gerekiyor.ama azda olsa süt verdiğim için kullanamıyorum. evde yalnız kalamaz durumdayım

gece yemek veriyormusun ben az yiyor diye 3 saate bir vermeye çalışıyorum nasıl düzen oturttuğunu söylersen çok sevinirim bide sabah uyanıncamı veriyorsun uyurken değil

seni cok iyi anliyorum,git gide moralinin bozuldugunu da goruyorum.Bir kac gun az yese de saati gelmeden vermedim,cogunlukla oyalayabildim, ama avutamadigim zamanlarda da yine beslemek zorunda kaldim.Yani bebegin cok aglamiyorsa ve bir sekilde oyalayabilirsen az yese de 3-3.5 saat olsun yemek aralarinda.Bir gun dene oyle bakalim olacak mi.Gece beslenmesini bende ayni senin gibi dusunup veriyordum,gun icinde az yiyiyor gece de yesin diyordum.Doktor midesi dinlensin diyince iste mecbur arayi actik.Tek yaptigim sey gece uyandikca su vermek oldu,arada bir kac gece besledigim de oldu,cok agladi cunku.Yavas yavas saatlerin arasini actim,geceleri ilk basta yine 3.5 saat,sonra 4 oldu ,simdilerde 5 saat kadar yemeden uyuyor cok sukur.Yalniz kizim 9-10 arasi yiyor aksam yemegini ve 5 saatlik arayi da o yemekten sonra yapiyor,2 gibi yedikten sonra 5.5-6 gibi yine acikiyor,ondan sonra gun icinde yine 3.5 saatte bir yemek veriyorum.Senin bebegin bakalim o uzun arayi hangi saatlerde yapacak,belki aksam saatlerinde uyur belki de sabaha karsi,onemli degil,onemli olan gun icinde surekli calisan midesi dinlensin,tabii sende bu arada 2 saatten uzun bir uyku uyu ki sende guc topla yeni gun icin.
Sagdigim sutu icmedigi zaman kahroluyorum bende,mama atilsin hic onemli degil ama bir defa isitip da bebegim yemeyince,ve damla damla sut cikarmaya calisinca cok uzuluyor insan.Istersen sende benim gibi yap,her ogun illa sadece anne sutu diye diretecegine bir miktar anne sutu ver,bir miktar da mama hazirla.Mesela 50 anne sutu 30 mama hazirla basta,sonra yavas yavas arttirirsin.Bir de son zamanlarda fark ettim,kizim sutumu istekisz ve zorlama ile iciyor,ama mamaya sira gelince hemen bitiriyor.Sadece anne sutu verecek olsam anca 80 icecek ve birakacak,ama onun ustune 30 cc mama verince iciyor sipam.

Bu ararda bebegin kac aylik ve kac kilo oldu,dogum kilosu kacti,aylik kilo alimi duzgun mu.Kilo alimi normalse hic moralini bozma,her sey duzelir. :teselli:

Son düzenleme:

sağol canım benim bebeğim 3 150 doğdu şimdi 3 aylık ve 6 kilo allah nazarlardan saklasın kilosu çok iyi .çünkü ilk iki ay çok iyi yedi.düşün biz ilk iki ay 120 ml yedik bazen o bile yetmiyordu 150yediğimi,z oldu son bir aydır var bu yememe iki haftadırda belirginleşti.45-60 yiyor bırakıyor.dediğin gibi damla damla sağıyorsun sütü helak olmasını istemiyorsun .bide bebek için çok yararlı zaten emmedi.birde benim göğsümden makina çok çıkartmıyor elimle sağıyorum çoğu zaman.dediğin gibi yapıyorum bende biraz anne sütü biraz mam ama biberon değiştirince bile içmiyor bazen çok hashas .seninki kaç aylık ve bir öğünde ne kadar içiyor kilosu ne kadar

sakın zorlamayın bebeklerinizi,hele kiemzzirenler,anne sütü tok tutuyor,ben kızımı emziriyorum şaun sadece ve saati var,tam acıkmadan asla meme vermiyorum,yalancı emzikde vermiyoruz,emme hırsınıondan alıyor diye kii zaten almadı yalancıemziği,dotorumuzgördüğünde ağzından çıkarıp atmıştı,ben ısrarla vermiştim ama oda almadı.ilk emzirin veya sütünüzü sağıp verinsonra 1-2 ölçek artık nekadarla doyucağını tahmin ederek verin mama,amasakın zorlamayın,tamamen tiksindiriseniz asla yemez.

bu aslinda gecici bir donem de olabilir,dikkat ettiysen bu meme red etme,yememe sorunu ile ilgili sikayet eden annelerin bebekleri cogu 2-3 aylik.Belki bir sure sonra sorun kendiliginden cozulur.Bir de bebeklerin buyumesinde ve yemesinde tavan yaptiklari donemler var (10 gunluk-3 haftalik-6 haftalik-3 aylik ve 6 aylik),bu donemde genelde fazla yer ve miktari arttirirlar.Umarim tam simdi 3 aylikken birden bire bu sorun cozulur.Cozulmese bile masallah bebeginin kilosu iyi,hic ama hic uzme kendini,bebeklerimiz bizim sikintimizi hissediyor ve huysuzlasiyor.Ben bebegime yemek gunlugu yapiyorum,her gun saat kacta ne kadar yedigini yaziyorum.Sende oyle yap,dedigine gore 2 saatte bir 45-60 yiyor bu da 4 saatte 90-120 arasi bir miktar yapar ki hic az degil aslinda.Bir sure yaz ne kadar yedigini ve buyuk ihtimalle toplamda bebeginin yedigi miktar gayet iyidir cunku kilosunu aliyor masallah.
Benim bebegim 3.5 bazen 4 saatte bir 110 iciyor,bazen artiyor bazen yetmiyor ama ortalama miktar bu.Dusuk kilolu dogdu 2050 gr,masallah su anda 3 aylik ve nerdeyse 5 kilo

allah bütün bebekleri nazardan korusun.dediğini yapacağım.artık zorla vermiyorumda bazen kendimi kaybediyorum.inşallah düzelirler.tek yapabileceğimiz sabırla beklemek

beninki bir iki gün düzeldi sonra gen aynısına döndük.bu sefer daha kötü oldu.bazen 6 saatte bir 25-30 yiyor delireceğim artık ne kadar aç bekletirsem bekleteyim olmuyor.

sofika seninkinasıl oldu düzeldimi benimki daha kötü oldu.ne yapacağımı şaırdım tatile çıktık ondanmı oldu.hava değişimindenmiki

bebgim 116 günlük uyanıkken mama yemiyor ancak uyurken yiyor ek gıda verebilir miyim milupa tahıllı aldım verebilir miyim

Arkadaslar benim bebeğim 5 aylık ve aynı sorunu bende yaşıyorum sanki çocukta yutma hissi yok denemedigim biberon kalmadı gerçekten çok üzülüyorum ama birde söyle bi durum var gayet rahat uyuyor maşallah aç bebek uyur mu lütfen bana yardım edinnnn

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Ya kızlar benimde çocuğum 4 aylık aptamil yiyor ama zorla yiyor önceden 2 ölçek yiyordu artık 1 ölçek bile zor yiyor anne sütude içmiyor ne yapmalıyım yardımcı olur musunuz

Ah canım aynı Oğlumu anlatmışsın şuan 4 Yaşında hala aynı aç bile olsa fosur fosur uyur.. Uyku konusunda hiç üzmedi beni ama yemek konusunda ömrümü tüketiyor hala.. Genelde yemekler kavga dövüş tehtit Rüşvet sona eriyor.. Kendinde haline bırakırsam 3 gün aynı tabakla bakışabilir.. Allah kolaylık versin canım umarım sonunuz aynı olmaz benimle..

Bayanlar kafayı yemek üzereyim. 3 aylık oğlum inanılmaz iştahsız. Resmen yememek için ağlıyor. O ağlıyor ben ağlıyorum. Bakıcısıda var oda yediremiyor . Yorumlarda okudum bir bayan annem gelince bebeğim yemek yedi stresli olduğumu anlıyor falan dedide ondan söyledim. Bakıcıda var kar etmiyor. Mama değişikliği bende yapma taraftarı değilim ama yapacak bişey yok. Lütfen bana iştah açan bir mama tavsiye edermisiniz. Yoksa çıldırıcam . Doktoru da çare bulamadı. Üstelik 2 doktorumuz var biri profosör diyeri uzman düşünğn yani. Emsey hastanesi tanıyor bizi artık. Haftada 2 kez gidiyoruz bazen. Zaten tüp bebek bide. Düşünün halimi. Lütfen yardım bekliyorum.

Ayni benim yasadiklarim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…