Aşılama Yardım Edin Kızlar Doktorun dediği!!!

Aşılama Yöntemleri ve Tecrübelerimiz
folekül yazınca ben de ne olduğunu anlamak için okudum tam olarak dediğinizi anladım . ama sizin duruma da çok şaşırdım nasıl yok oldu yanlış mı gördü desem ay insan kafayı yer böyle bir durumda allah yardımcımız olsun hepimizin . tabi önce rabbim ol dicek öyle diğerleri vesile olur ancak bize .
Herşey yolunda gidiyordu, büyüklüğünü olcuyorlar ya 16 mm ye kadar ulaştı Dr 3 gün sonra gel dedi, gittim kaybolmuş. Ya erken büyüyüp çatlamış yada buyuyemeden çatlamış dedi. İlk duymuştuk ve o da benim başıma geldi

Herşey yolunda gidiyordu, büyüklüğünü olcuyorlar ya 16 mm ye kadar ulaştı Dr 3 gün sonra gel dedi, gittim kaybolmuş. Ya erken büyüyüp çatlamış yada buyuyemeden çatlamış dedi. İlk duymuştuk ve o da benim başıma geldi
kısmet yokmuş demek ki bende ilk defa duydum böyle bir şeyi

sebepsiz infertilite illa sebepsiz demek değil tıbbın henüz açıklayamadığı bir sebepte olabiliyor
bende 5. tup bebek tedavimle kavuştum kızıma.. sebepsiz infertilite denildi bazende morfoloji sorunu.. kızım olduktan 1.5 yıl sonra doğal hamile kaldım devam etmedi. belki gerçekten stres diycem ama şuan 2 yaşındayız olsada olurdu sanki hiç kafama takmıyorum artik çok sukur 1 tanede olsa var diye ama hamilede kalamadım bu 2 senede sadece 1 kez oldu gerçi o da benim için mucizeydi

Öncelikle çok geçmiş olsun. Zamanı gelince Allah hayırlısıyla nasip edecektir inşallah.

Bir yakınımız 7 yıl çocuk sahibi olamadı. Bu süreçte iki aşılama ve de üç başarısız tüp bebek denemesi oldu. Karı-koca, maddi manevi çok yıprandılar. Dördüncü denemede tüp bebek başarılı oldu ve Ikizlerini dünyaya getirdi. Sonra ne oldu biliyor musunuz? Bir yıl geçmemişti ki, kendiliğinden bir kez daha hamile kaldı ve anlamadı. O derece ihtimal vermedi yani. 4 aylıkken falan hamile olduğunu farketti. O da sağ selim doğdu şükür.. üç oglan annesi şimdi.. :)
Stres hormonunun bu süreçte çok büyük engel teşkil ettiğini söylemişti o zaman doktorlar.

Doktor değiştirebilirsiniz. Bana 2 tane tup bebek uzmani senin dogal yoldan cocugun olmaz dedi sonuc hamileyim Rabbime bin sukur .Asilamada sans zaten cok dusuk ki .Size bunu soylemeyip umutlandirdilar mi ? Esinizin degerleri mi sorunlu ?Eger oyleyle erkek infertilitesinde topigimiz var .Sonuclari oraya yazarsaniz yardimci olmaya calisiriz .Ben burdan ogrendigim bilgileri uygularak esimin degerlerini yukselttim Allah in izni ile .

Aşılama ile normal ilişki arasında fark yok
Asılamada sadece zaman belli ve yumurtanın oluşup oluşmadığı
Aşılama da amaç çok yumurta üretmek değil ki 8 10 demiş pardon da 8 gebelik mi istiyormuş doktor
Aşılama da 1 ya da max 2 yumurta oluşturmaya çalışılır o yumurtalar da 19 ile 40 mm arasın da olmalı en uygunu 21 25 arası

Doktorlara da çok güvenmeyin derim bende aşılama oldum 40 mm den büyük 2 yumurtam a yaptı sonradan öğrendim ki 40 mm yi geçen yumurta çöpmus hâlbuki ben ne hayaller kurmustum tutmaması için engel yok dedi ama tutmadı tabiki

Sonra değiştim doktoru başkasına gittim o da 19 mm iken yumurtam oviterelle ile catlatti sadece ve hamile kaldım ama kimyasal oldu

Baktım olmuyor böyle tup bebek yaptım
Şükür hamileyim darısı başınıza olsun insallah en hayırlı zamanda..
Üzülmeyin rabbim nasip edecek insallah

4 yıl bebeğim olmadı. 2 defa aşılama yapıldı sonuç negatif. Tam umudumuzu kaybedip tedavilere ara verince hamile kaldım. Sakın moralinizi bozmayın zamanı geldiğinde o duyguyu inşallah doya doya yaşarsınız. Allah tez zamanda sağlıklı sıhhatli uzun ömürlü evlatlar versin size ve isteyen herkese
Senin adına çok çok sevindim. Umarım evladını güzel, mutlu bir süreç sonunda kucağına alırsın. Dilerim ki Ömrü uzun, bahtı güzel olsun.

Kızlar aşılamam negatif sonuçlandı ilk aşılamamdı..spermler yıkandı değerler güzeldi ..doktor aşılamayı yaptı yatırdı beni..büyük ihtimal gebelik oluşur dedi..o kadar umutlandım ki bi sebep yok olmaması için. ..sonucu alınca yıkıldım tabi .ve doktor bana ne dedi biliyomusunuz bu kadar yumurta varken (8-10) ve değerler güzelken olmaması ilginç ..yani böyle olmuyorsa doğal yolla da çok zor senin dedi.2. aşılama bile boşver direk tüp yapalım dedi..bu süreçler çok zor göbekten iğneler yordu beni..aşılamadan sonra kendiliğinden hamile kalanlar bana umut olurmusunuz ya da tedaviden sonra müjdeli haberi alanlar..ALLAH dermanımızı verecek artık inşallah

Canım çok üzüldüm ins tez zamanda hayırlı evlat sahibi olursun

Benimde herşey yerli yerinde cocuk olmaması icin sebep yoktu ilk denemede olmadi.2.denemede 2 embriyodan biri tuttu hani embriyolar hos güzel birinci kalite transfer edilenlerin ikisi de birinci kalite biri tuttu.2.sini vücudumun sindirdigini düşünüyorum.cidden tüp transferi yapıp tatile çıkın.mümkün olduğunca cevrenizde sizi strese sokan insanlardan uzak durun.bazen gerçekten açıklaması yok neden doğal olmadığının.inşallah en kısa zamanda nasip olur.

Kızlar aşılamam negatif sonuçlandı ilk aşılamamdı..spermler yıkandı değerler güzeldi ..doktor aşılamayı yaptı yatırdı beni..büyük ihtimal gebelik oluşur dedi..o kadar umutlandım ki bi sebep yok olmaması için. ..sonucu alınca yıkıldım tabi .ve doktor bana ne dedi biliyomusunuz bu kadar yumurta varken (8-10) ve değerler güzelken olmaması ilginç ..yani böyle olmuyorsa doğal yolla da çok zor senin dedi.2. aşılama bile boşver direk tüp yapalım dedi..bu süreçler çok zor göbekten iğneler yordu beni..aşılamadan sonra kendiliğinden hamile kalanlar bana umut olurmusunuz ya da tedaviden sonra müjdeli haberi alanlar..ALLAH dermanımızı verecek artık inşallah

bak benim yakın bir arkadaşım ne kendisinde ne eşinde hiçbir sorun çıkmamasına rağmen yıllarca hamile kalamadı. en son sizin gibi aşılama yaptılar hemde 2 kere. ondan önce doktor saat veriyordu o saatte sevişiyorlardı çok yıpratıcı bir süreç yaşadı yani. 2. aşılamadan sonra tekrar bu hayal kırıklığını yaşamak istemedi ve direk tüp bebeğe geçmek istediler. tam yaza giriş aylarıydı dediki tatile gidip biraz rahatlayıp öyle tekrar bu sürece girmek istiyorum. bebek fikrini yaz sonuna erteledi kafasında. ama yaz sonu geldiğinde hamileydi. şahit olmasam stresden de çocuk olmazmıymış derdim ama olmuyormuş. sizde biraz rahat bırakın kendinizi.

Bende iki asilama yaptirdim 2016 temmuz ve agustosta olmadi sonra tup bebek dedik o ay hic birsey yapmadim eylul 24 de adet oldum ekimde tedaviye baslayacaktik tup bebek merkezine muayene oldum ilaclar hazir adet beklerken su gun bu gun derken olmadim acaba mi derken ve hamile oldugumu ogrendim ama 9 haftalikken kalbi durdu melegimin kismet iste..

Canim sanırım sizin sebebsiz infertilite.Bizde yıllarca doktor,doktor gezdik.hiç bir problemimiz yoktu,sonra aşılama yaptık.sonuç negatifdi,5yil sonra kendiliğinden hamile kaldım.Kizim şuan 6yasinda, ve yine olmuyor.tup bebek denedik,iki defa meğerse dollenme ve bölünme problemimiz varmış.yani tup bebekte lab. embiriyo oluşmadı.olusan larda kalitesizdi.sebebsiz infertilite,iki guruptan oluşuyor.biri şanslı ötekisi çok sanssiz.

Ben de geçtiğimiz nisan ayında aşılamaya karar vermiştim ama yumurta büyütme ilaçlarına vücudum çok fazla tepki veriyor ve çok düşük doz kullanmama rağmen 10 tane yumurtam olmuştu. Doktorum bu durumda aşılama yapamayacağını, çoğul gebelik riski olduğunu söyledi ( üçüz beşiz olur diye korktuk). Hatta ilişki yasağı bile koydu ama biz dinlemedik :) yine de kısmet olmadı.. Sonra araştırdığımda aşılamada gebelik şansının %15-20 civarında olduğunu öğrendim ve aşılamadan vazgeçtim. Tüp bebek tedavisine başladık, haziran ayında 24 tane yumurtam oluştu. 9 tanesi döllendi. 1 tane embriyo transferi yapıldı. 4 tanesi de donduruldu. Haziran ayında yapılan transfer başarılı sonuçlanmadı ama başarılı olmasını bekleyemezdim zaten. Çünkü yumurta büyütme, transfer, transfer sonrası ilaçlar derken hem benim bünyem yoruldu hem de psikolojik olarak iyi değildim. Sonuç olarak olmadı. 3-4 ay hiç düşünmeyip hatta bu konuda konuşmayıp sonbaharda dondurulmuşlar ile deneme kararı aldık. Yazın tatil, gez, toz derken kafam çok boşaldı. Hem bedenim hem ruhum dinlendi. Ekim ayında adetimin 2. Günü transfer için ilaçlara başladım, yaklaşık 10 gün ilaç kullandıktan sonra transfer yapıldı. Bu sefer transfer sonrası 1 gün dinledim, sonrasında işe başladım ( kafam dağılsın diye). 2 embriyo transfer edilmişti, 1 tanesi tuttu çok şükür. İnşallah Allah kucağıma almayı nasip eder.

Bence siz de bir kaç ay ara verin ama bu sürede doğal yoldan olur mu filan diye düşünmeyin. Siz bilirsiniz ama aşılama yerine tüp bebek daha mantıklı ve sonuç odaklı. 3-4 ay arayı mutlaka verin.

Benim hikayem de böyle.. Size fikir ve umut vermesi için yazdım.

pkolu da değilmiş konu sahibi . bazen o psikoloji ile yanlış anlıyoruz çok şeyi . 3 ile iptal oluyor mu çok kötü ya
Ya cnm bnde pco dan şüphelendim ama kesinlikle değilsin diyor doktor sen pko ysan ben cumhurbaşkanıyım diyır.. pconun en büyük belirtisi nedir yaa allah aşkına herşeyden şüphe duyuyorum artık.. yani hormonlar düzgün adet düzenli yumurta gelişiyor her ay pconun belirgin özelliği ne

ben cnm aşılamadan sonra iki ay üst üste düzenli adet oldum sonra iki ay hiç olmadan üzerine hamile kaldim . şimdi oğlum 5 buçuk aylık. çalışmalara devam .

Evet Allah nasip ederse öyleyim. Buraya konu açtıktan(10 ay önce) sonra hamile olduğumu öğrendim. 9 haftalıkken düşük yaptım. Şimdi yeniden hamileyim. İnşallah Rabbim nasip ederde yeniden anne olurum.
R Ruhumda SIZI
Çoooook sevindim. Bugün hep güzel şeyler okudum, kadınlar kulübünde :) sağlıcakla kucağınıza alırsınız umarım:KK200:
Konu sahibi, benim aşılama hakkında bir fikrim yok ama özel hastaneler insana genelde bunu yapıyorlar. Yani insana hastalık çıkartıyorlar. Bizim ailede de çok defa ameliyat denen hastalıklar başka doktorlarda ilaç tedavisiyle geçti.
Bence siz bir de başka doktordan dinleyin, bakalım onlar ne diyecek.
Ayrıca son zamanlarda ruhu ve bedeni rahatlatmanin- nefes egzersizlerinin doğurganlık problemlerini azalttığına dair şeyler söyleniyor. Bir araştırın isterseniz
Bol şanslar

4 yıl bebeğim olmadı. 2 defa aşılama yapıldı sonuç negatif. Tam umudumuzu kaybedip tedavilere ara verince hamile kaldım. Sakın moralinizi bozmayın zamanı geldiğinde o duyguyu inşallah doya doya yaşarsınız. Allah tez zamanda sağlıklı sıhhatli uzun ömürlü evlatlar versin size ve isteyen herkese
Profildekiyse eger cocugunuz kocaman bir masallah. Ne guzel o oyle

Canım ayynı durumu yaşadım. Sadece doktorlarımızın yaklaşımı farklıydı sonuca. Benimki ikinci aşılamayı önerdi. Ben tedaviyi bitirdim. 4ay sonra baktım artık bekleyemiyorum Tüp Bebeğe gittim. Neden? Çünkü aşılama beni gerçekten senin gibi çok umutlandırdı ve sonucu yıktı resmen.

Sonra doktoruma hamile gittim. :)
Şaşırdı çünkü o beni hazır olduğumda aşılama için bekliyordu. Ama görünce de iyi yapmışsın dedi.

Aşılama psikolojik olarak sanki tüp bebek gibi garanti düşüncesine hazırlıyor. Maddi olarak da hiç masum değil yani. Ve kendiliğinden olma ihtimali %20 ise aşılama ile %30 bile değil.
Ben bunları düşünerek ikinciye gitmemiştim.

Diyeceğim o ki; rabbim ol derse kendiliğinden olur. Ben aşılamanın 2. Ve 3. seferine karşıyım. Yüzde her defasında düşüyor çünkü. O yüzden bir daha gitsen de negatif olur gibi geliyor. Kendi haline bırak. Artık bırakamadığını anladığında da tüp bebeğe gidersin inşallah.

Back
X