Ben de geçtiğimiz nisan ayında aşılamaya karar vermiştim ama yumurta büyütme ilaçlarına vücudum çok fazla tepki veriyor ve çok düşük doz kullanmama rağmen 10 tane yumurtam olmuştu. Doktorum bu durumda aşılama yapamayacağını, çoğul gebelik riski olduğunu söyledi ( üçüz beşiz olur diye korktuk). Hatta ilişki yasağı bile koydu ama biz dinlemedik :) yine de kısmet olmadı.. Sonra araştırdığımda aşılamada gebelik şansının %15-20 civarında olduğunu öğrendim ve aşılamadan vazgeçtim. Tüp bebek tedavisine başladık, haziran ayında 24 tane yumurtam oluştu. 9 tanesi döllendi. 1 tane embriyo transferi yapıldı. 4 tanesi de donduruldu. Haziran ayında yapılan transfer başarılı sonuçlanmadı ama başarılı olmasını bekleyemezdim zaten. Çünkü yumurta büyütme, transfer, transfer sonrası ilaçlar derken hem benim bünyem yoruldu hem de psikolojik olarak iyi değildim. Sonuç olarak olmadı. 3-4 ay hiç düşünmeyip hatta bu konuda konuşmayıp sonbaharda dondurulmuşlar ile deneme kararı aldık. Yazın tatil, gez, toz derken kafam çok boşaldı. Hem bedenim hem ruhum dinlendi. Ekim ayında adetimin 2. Günü transfer için ilaçlara başladım, yaklaşık 10 gün ilaç kullandıktan sonra transfer yapıldı. Bu sefer transfer sonrası 1 gün dinledim, sonrasında işe başladım ( kafam dağılsın diye). 2 embriyo transfer edilmişti, 1 tanesi tuttu çok şükür. İnşallah Allah kucağıma almayı nasip eder.
Bence siz de bir kaç ay ara verin ama bu sürede doğal yoldan olur mu filan diye düşünmeyin. Siz bilirsiniz ama aşılama yerine tüp bebek daha mantıklı ve sonuç odaklı. 3-4 ay arayı mutlaka verin.
Benim hikayem de böyle.. Size fikir ve umut vermesi için yazdım.