Aşılama Yardım Edin Kızlar Doktorun dediği!!!

Aşılama Yöntemleri ve Tecrübelerimiz
Ya cnm bnde pco dan şüphelendim ama kesinlikle değilsin diyor doktor sen pko ysan ben cumhurbaşkanıyım diyır.. pconun en büyük belirtisi nedir yaa allah aşkına herşeyden şüphe duyuyorum artık.. yani hormonlar düzgün adet düzenli yumurta gelişiyor her ay pconun belirgin özelliği ne
Adet düzensizliği yunurtlama sorunu diye biliyorum ama tam emin değilim belirtilerden doktorun daha iyi bilir aslında

Lutfen morelinizi bozmayin umidinizi de kirmayin. Bende tedavi oldum dediginiz gibi esiminde benimde degerlerimiz cok guzel fakat 2 aşılama da negatif oldu. Doktorum istersen 3.yu denemeyelim direk tup bebek yapalim dedi. Bende yok hocam suan onu yaptiramam bu yuzden son şansımı degerlendirmek istiyorum dedim ve banko 3. Asilamada hamile kaldim. Suan gun sayiyoruz doguma az kaldi. O yuzden sakin ümidini kirma rabbim isteyen herkese evlat vermeyi nasip etsin. Dualarim sizinle.

Kızlar aşılamam negatif sonuçlandı ilk aşılamamdı..spermler yıkandı değerler güzeldi ..doktor aşılamayı yaptı yatırdı beni..büyük ihtimal gebelik oluşur dedi..o kadar umutlandım ki bi sebep yok olmaması için. ..sonucu alınca yıkıldım tabi .ve doktor bana ne dedi biliyomusunuz bu kadar yumurta varken (8-10) ve değerler güzelken olmaması ilginç ..yani böyle olmuyorsa doğal yolla da çok zor senin dedi.2. aşılama bile boşver direk tüp yapalım dedi..bu süreçler çok zor göbekten iğneler yordu beni..aşılamadan sonra kendiliğinden hamile kalanlar bana umut olurmusunuz ya da tedaviden sonra müjdeli haberi alanlar..ALLAH dermanımızı verecek artık inşallah
Rabbim bir an önce hayırlısı ile sağlıklı bir evlat nasip etsin

4 olumsuz aşılama üzerine mi hamile kaldın
sorununuz neyd?

Evet :) hemde kendılıgınden hemde yumuetlama tarıhımı bıle bılmeden hemde duzenlı ılıskı yapmadan ve yumurtalıgımdakı kıste ragmen :) oncesınde de hıc bır sorunum yoktu butun tahlıllerımız temızdı hıc bıseyde en ufak puruz yoktu son asılamamda kıst olustu bır ay ara dedı doktor besıncı asılama ıcın, o ay hamıle kaldım

Evet :) hemde kendılıgınden hemde yumuetlama tarıhımı bıle bılmeden hemde duzenlı ılıskı yapmadan ve yumurtalıgımdakı kıste ragmen :) oncesınde de hıc bır sorunum yoktu butun tahlıllerımız temızdı hıc bıseyde en ufak puruz yoktu son asılamamda kıst olustu bır ay ara dedı doktor besıncı asılama ıcın, o ay hamıle kaldım
İşte ben hep bunu diyorum
Allah isterse veriyor
İstemezse vermiyor

İşte ben hep bunu diyorum
Allah isterse veriyor
İstemezse vermiyor

aynen vaktı zamanı varmıs demekkı bosuna doktorlarda surunmusum oyle pısmanım kı asılamalarım ıcın :( ama dıger yandan yasanması gerekıyrmus cekecek cılem varmıs buna cok sukur, olmadıgı zaman hıc bı zaman olmayacakmıs gıbu hıssedıyr ınsan su an bıle ınanamıyrum ultrasona gırıyorum ekranda grunen bebek sankı benım karnımda degıl gıbu gelıyor cok hıssız oluyorum dıger yandan gzlerım doluyor dıger yandan sankı hala ınanamıyrım gıbı henuz 14 haftalık belkı kıpırdamadıgı ıcındır bılemıyrım Allah kımsenın kucagını bos bırakmasın tum ısteyenlere nasıp etsın Allah

Kızlar aşılamam negatif sonuçlandı ilk aşılamamdı..spermler yıkandı değerler güzeldi ..doktor aşılamayı yaptı yatırdı beni..büyük ihtimal gebelik oluşur dedi..o kadar umutlandım ki bi sebep yok olmaması için. ..sonucu alınca yıkıldım tabi .ve doktor bana ne dedi biliyomusunuz bu kadar yumurta varken (8-10) ve değerler güzelken olmaması ilginç ..yani böyle olmuyorsa doğal yolla da çok zor senin dedi.2. aşılama bile boşver direk tüp yapalım dedi..bu süreçler çok zor göbekten iğneler yordu beni..aşılamadan sonra kendiliğinden hamile kalanlar bana umut olurmusunuz ya da tedaviden sonra müjdeli haberi alanlar..ALLAH dermanımızı verecek artık inşallah

Cnm benimde 4 senenin ardindan gecen temmuzda yapildi asilamam. 3 sene once hsg cekilmistim temiz cikmisti. Baktik asilama olmuyo yormak istemedik kendimizi benim 4 yumurtam vardi spermler iyiydi 6 gun erken adet oldum. Hala soktayim. Neyse tup bebeege karar verdk doktor tekrar hsg istedi bu seferde hidrosolpenks cikti iki tupumde alinacakmis oyle soyledi. Aklimin ucundan gecmezdi ama detayli incelemelerde cikabiliyor boyle seyler tabiki ne diyelim kismet. Sizde tup bebege gecin o zaman daha detayli arastiriliyor. Doktorun ne isterse yap benden ikinci hsg yi istedi bana zaman kaybettirme yap iste dedim hayir gormem lazim dedi o kadar israr ettiki bende eminim temiz cikicagina sirf sussun da baslasin diye cektirdim. Sonuc hidrosolpenks.. :(

aynen vaktı zamanı varmıs demekkı bosuna doktorlarda surunmusum oyle pısmanım kı asılamalarım ıcın :KK43: ama dıger yandan yasanması gerekıyrmus cekecek cılem varmıs buna cok sukur, olmadıgı zaman hıc bı zaman olmayacakmıs gıbu hıssedıyr ınsan su an bıle ınanamıyrum ultrasona gırıyorum ekranda grunen bebek sankı benım karnımda degıl gıbu gelıyor cok hıssız oluyorum dıger yandan gzlerım doluyor dıger yandan sankı hala ınanamıyrım gıbı henuz 14 haftalık belkı kıpırdamadıgı ıcındır bılemıyrım Allah kımsenın kucagını bos bırakmasın tum ısteyenlere nasıp etsın Allah
Ben de olumsuz iki asılama için cok pişmanım
Sırada tüp bebek var bakalım nasıl altından kalkacagım psikolojik olarak bilemiyorum
İnsallah sağlıkla kolaylıkla kucagına alırsın canım
Çok sevindim senin için

Ben de olumsuz iki asılama için cok pişmanım
Sırada tüp bebek var bakalım nasıl altından kalkacagım psikolojik olarak bilemiyorum
İnsallah sağlıkla kolaylıkla kucagına alırsın canım
Çok sevindim senin için

Allah razı olsun ınsallah sende cabucak kalırsın canım :) evet yıpratıcı bı surec ama hepsı gecıyor unutuluyor, hamıle kalınca degıyor cektıklerıne, bence dgrusunu yapmıssın asılama bosuna hormon almak ve zaman kaybı demek en garantı yol tup bebek ben son asılamamı sırf tupe gecmek ıcın yaptırmıstım malesef ıkı tane daha ıgnelı asılama olup snra tup deneyecektık cok sukur gerek kalmadı ınsallah senınde hemencık olur gerek kalmaz Allah ım herkese nasıp etsın

Umarım bir çocuğunuz olur ama olmazsa da bir miniği evlat edinmeyi de düşünebilirsiniz derim :) Umutsuzluğa kapılmayın. Hem siz mutlu olursunuz he de minik bir yavrunun hayatını güzelleştirip kurtarırsınız. Sevgi yalnızca kan bağıyla kurulmaz ki sonuçta :)

Allah razı olsun ınsallah sende cabucak kalırsın canım :) evet yıpratıcı bı surec ama hepsı gecıyor unutuluyor, hamıle kalınca degıyor cektıklerıne, bence dgrusunu yapmıssın asılama bosuna hormon almak ve zaman kaybı demek en garantı yol tup bebek ben son asılamamı sırf tupe gecmek ıcın yaptırmıstım malesef ıkı tane daha ıgnelı asılama olup snra tup deneyecektık cok sukur gerek kalmadı ınsallah senınde hemencık olur gerek kalmaz Allah ım herkese nasıp etsın
Benim de son tüpe gecmek için oldu:)
Fakülteye gidiyorum şart kosuyor
Bakalım önce hayırlısı

Aynı şekilde benim ve eşim tahlılleri de temiz ama olmuyor stres den sanırım ama bu stres nasıl gececek ben düşünmemeye çalışıyorum ama olmuyor

Benim de son tüpe gecmek için oldu:)
Fakülteye gidiyorum şart kosuyor
Bakalım önce hayırlısı

bende kadın dgum hastanesıne gıdıyrdum 6 tane klomen 2 tane ıgnelı asılama yapmadan tupe gecmıyrdu, benım dktr ınsaflı cıktı bes yıllık evlıyım dıye klomenle olanı 4 e ındırdı, o bıle cok ılk ıkı klomende butun bunyem alt ust oldu saat gıbu adetım gecıktı 7 gun suren adetım 3 gune dustu, bır yıl ara verdım tam tparlandım tekrar kullandım klomenı bu ıslerde ara vermek ıyı degılmıs.

bende kadın dgum hastanesıne gıdıyrdum 6 tane klomen 2 tane ıgnelı asılama yapmadan tupe gecmıyrdu, benım dktr ınsaflı cıktı bes yıllık evlıyım dıye klomenle olanı 4 e ındırdı, o bıle cok ılk ıkı klomende butun bunyem alt ust oldu saat gıbu adetım gecıktı 7 gun suren adetım 3 gune dustu, bır yıl ara verdım tam tparlandım tekrar kullandım klomenı bu ıslerde ara vermek ıyı degılmıs.
Offf o klomenn denen seyi 5 gün kullandım sadece
Beni mahvetti
Hayatıma son vermek isteme psikolojisine soktu beni
Birdaha asla kullanmam

amin inşallah çok teşekkür ederim dileğin için
banada catlatma ignesi yapti cok umut verdi doktor hatta şu tarihte kan tahlili yap demişti cok umutlandim tabi malesef negatifle sonuclandi doktorta hiç bir sorun yokken niye olmadi dedi bana sorarcanina sasirdim sen doktorsun anlamadin benim bilmemi nasıl beklersin

Ben de geçtiğimiz nisan ayında aşılamaya karar vermiştim ama yumurta büyütme ilaçlarına vücudum çok fazla tepki veriyor ve çok düşük doz kullanmama rağmen 10 tane yumurtam olmuştu. Doktorum bu durumda aşılama yapamayacağını, çoğul gebelik riski olduğunu söyledi ( üçüz beşiz olur diye korktuk). Hatta ilişki yasağı bile koydu ama biz dinlemedik :) yine de kısmet olmadı.. Sonra araştırdığımda aşılamada gebelik şansının %15-20 civarında olduğunu öğrendim ve aşılamadan vazgeçtim. Tüp bebek tedavisine başladık, haziran ayında 24 tane yumurtam oluştu. 9 tanesi döllendi. 1 tane embriyo transferi yapıldı. 4 tanesi de donduruldu. Haziran ayında yapılan transfer başarılı sonuçlanmadı ama başarılı olmasını bekleyemezdim zaten. Çünkü yumurta büyütme, transfer, transfer sonrası ilaçlar derken hem benim bünyem yoruldu hem de psikolojik olarak iyi değildim. Sonuç olarak olmadı. 3-4 ay hiç düşünmeyip hatta bu konuda konuşmayıp sonbaharda dondurulmuşlar ile deneme kararı aldık. Yazın tatil, gez, toz derken kafam çok boşaldı. Hem bedenim hem ruhum dinlendi. Ekim ayında adetimin 2. Günü transfer için ilaçlara başladım, yaklaşık 10 gün ilaç kullandıktan sonra transfer yapıldı. Bu sefer transfer sonrası 1 gün dinledim, sonrasında işe başladım ( kafam dağılsın diye). 2 embriyo transfer edilmişti, 1 tanesi tuttu çok şükür. İnşallah Allah kucağıma almayı nasip eder.

Bence siz de bir kaç ay ara verin ama bu sürede doğal yoldan olur mu filan diye düşünmeyin. Siz bilirsiniz ama aşılama yerine tüp bebek daha mantıklı ve sonuç odaklı. 3-4 ay arayı mutlaka verin.

Benim hikayem de böyle.. Size fikir ve umut vermesi için yazdım.
bende sizin gibi bir süreçten geçtim.aynı şekilde hamile kaldım 2 dondurulmuştan biri tuttu 2. denemede 2. denemeyi yıllık iznime denk getirdim.1. ve 2. denemem arasında bir sene vardı o zaman zarfında şeker troid haplarımı içtim troid hapıma doz ayarlanması yapıldı.birde daha çabuk kilo veririm diye çörek otu yağı içtim 28 güne şeker hapı ile sabitlenen adetimi 26 güne çekti ama yine çocuk yoktu.artık doğal yolla acaba rahim yapım embriyoları eritiyor yiyor mu diye düşündüm. benim sıkıntılarım öyle hamileliği yüzde yüz engelleyecek rahatsızlıklar yoktu ki aktif olarak da 32 yaşında öğrendim gizli şeker pkove haşimatoyu.bunların hepsi ağır da değildi varla yok arası idi bir türlü adam gibi tesbit eden dr olmamıştı bu zamana kadar.ama doktorların unuttuğu pko olan hanımlara öyle parmak şıklatır gibi zayıfla diyince zayıflamadığı.aynı derde düşmeyince doktor da olsa anlamıyor.

Doktor değiştirebilirsiniz. Bana 2 tane tup bebek uzmani senin dogal yoldan cocugun olmaz dedi sonuc hamileyim Rabbime bin sukur .Asilamada sans zaten cok dusuk ki .Size bunu soylemeyip umutlandirdilar mi ? Esinizin degerleri mi sorunlu ?Eger oyleyle erkek infertilitesinde topigimiz var .Sonuclari oraya yazarsaniz yardimci olmaya calisiriz .Ben burdan ogrendigim bilgileri uygularak esimin degerlerini yukselttim Allah in izni ile .
Afilim92 Afilim92 canım değerleri yükseltmek için napmalıyız? Sen neler yaptın

Back
X