Yardim edin kizlar

serseri sittin

Marşmallow
Kayıtlı Üye
22 Mart 2018
239
145
53
mersin
kizlar merhaba. yeni uye oldum ama uzun zamandan beri takip ediyorum burayi. size sorum esiniz babasinin ustune sifir arac almak istese izin verirmiydiniz. babasi engelli rapor ustunden almak istiyor. surekli tartisiyoruz ben istemiyorum. fikirlerinizi bekliyorum

kizlar merhaba. yeni uye oldum ama uzun zamandan beri takip ediyorum burayi. size sorum esiniz babasinin ustune sifir arac almak istese izin verirmiydiniz. babasi engelli rapor ustunden almak istiyor. surekli tartisiyoruz ben istemiyorum. fikirlerinizi bekliyorum
Ben aldırmazdın dünyanın bin bir türlü hali var,

Vergi indirimi icin istiyordur. Kp engelli ise. Cok ucuza aliniyor o durumda.
Ben tartismam boyle bir sey icin ama etik degil elbette engelli araci sadece engelliler tarafindan kullanilmali.

Daha ucuza mal olacağı için düşündü herhalde. Çok etik bir davranış değil. Devleti kandırmış oluyor. Ama babası da kullanacaksa mantıklı

Ben istemezdim açıkçası. Kayinpedere birşey olsa diğerlerinin ne yapacağı belli olmaz. Babam kendi üzerine olan evi kardeşlerine para vedip tekrar aldı. Büç konuda kimseye güvenim yok.

esimin fikri 5 sene sonra satip ev almak ama 5 seneye arabada hayir koyarmiyim demiyo
Sifir arabaya 5 senede nolur ki? Biz 3 yil once sifir arac aldik 65bine. Su anda 70bin ediyor o kadar kmye ragmen. Kullandigimiz yanimiza kar kaldi yani. Euro yukseldigi icin araclar degerini korur. Her ne kadar 3 yil onceki 65bin bugunun 65bini olmasa da yine de bir mulk edinilmis oluyor pekala satilip ev alinabilir.

Ama engelli aracini engelli olmayan esiniz kullanacaksa hakli bir durum degil bu. Keske devlet bu konuda bir seyler yapsa

ben hem esime hem ailesine guvenmiyorum esim kavgaci bir tip kavma etmedigi kalmadi sinirli allah korusun ona bisey olsa vermezler bize arabayi bide hep benim emeklerim

Sifir arabaya 5 senede nolur ki? Biz 3 yil once sifir arac aldik 65bine. Su anda 70bin ediyor o kadar kmye ragmen. Kullandigimiz yanimiza kar kaldi yani. Euro yukseldigi icin araclar degerini korur. Her ne kadar 3 yil onceki 65bin bugunun 65bini olmasa da yine de bir mulk edinilmis oluyor pekala satilip ev alinabilir.

Ama engelli aracini engelli olmayan esiniz kullanacaksa hakli bir durum degil bu. Keske devlet bu konuda bir seyler yapsa
oylede esim nerdeyse tuvalete bile arabayla gider ve cok deli araba kullanir arabasina binmek istemezler o derece

oylede esim nerdeyse tuvalete bile arabayla gider ve cok deli araba kullanir arabasina binmek istemezler o derece
Fazla Kullansin. Biz de fazla kullaniyoruz yilda 50bin km. Tehlikeli kullaniyorsa da polise ihbar edin ;) ya da facede trafik canavarlari icin sayfalar var oraya gonderin rezil etsinler. ;)

Babasi engelli ve ötv indiriminden yararlanabiliyor eşiniz de bu durumdan faydalanacak ve kendine araba alacak ama babasının üzerine olacak yanlış anlamadıysam. Bunun ad dolandiricilik. Bildiğin devleti dolandıracak. Yani suçların en adilerinden biri. Kendisine bunu hatırlatın.

Babasi engelli ve ötv indiriminden yararlanabiliyor eşiniz de bu durumdan faydalanacak ve kendine araba alacak ama babasının üzerine olacak yanlış anlamadıysam. Bunun ad dolandiricilik. Bildiğin devleti dolandıracak. Yani suçların en adilerinden biri. Kendisine bunu hatırlatın.
bnde oyle soyluyorum evi ilerde gene aliriz ama bu sekil istemiyorum diyorum devlet hak tanimis diyo devlet sana degil babana hak tanimis diyorum babasi ailesi al diyolar onlara guveniyo ben istemiyorum kul hakkindan korkarim

Peki eşinizin engelli ehliyeti var mı?? Eşimin de engelli raporu ve alma hakkı var ama engelli ehliyeti istedikleri için normal bir araba aldık biz.Aynı zamanda arkadaşımın eşi de babanesi üzerinden bu şekil araba almış, ehliyet işini felan hiç sormadım olduğunu düşünmüyorum zira babane 90 küsür yaşında zaten önünü hiçbirşekilde ehliyeti Yok ama kim nasıl kitabına uyduruyorsa öyle yapıyor anladığım ve etik bulmuyorum.

Peki eşinizin engelli ehliyeti var mı?? Eşimin de engelli raporu ve alma hakkı var ama engelli ehliyeti istedikleri için normal bir araba aldık biz.Aynı zamanda arkadaşımın eşi de babanesi üzerinden bu şekil araba almış, ehliyet işini felan hiç sormadım olduğunu düşünmüyorum zira babane 90 küsür yaşında zaten önünü hiçbirşekilde ehliyeti Yok ama kim nasıl kitabına uyduruyorsa öyle yapıyor anladığım ve etik bulmuyorum.
babasi yuzde doksan alti engel raporu kanser hastasi

babasi yuzde doksan alti engel raporu kanser hastasi
Babasının adına alabilir
engelli aracını sadece engelli almaz
engelli kulanamayacak durumda ise engelli adına yakını alabilir engelli menfatine kullanabilir
bu yasal bir haktır
Ortalama 100 bin liralık bir araba 65 bine gelir
Tabi sizin işinizede geliyor ise bunda bir sakınca toktur

Babasının adına alabilir
engelli aracını sadece engelli almaz
engelli kulanamayacak durumda ise engelli adına yakını alabilir engelli menfatine kullanabilir
bu yasal bir haktır
Ortalama 100 bin liralık bir araba 65 bine gelir
Tabi sizin işinizede geliyor ise bunda bir sakınca toktur
Yalniz burda babanin menfaati icin degil kendi menfaati icn alınmak istiyor bu sekilde alinan araclarida ya kisi kendi kullanmak zorunda ya da baskasi tarafından kullanilsa engeli olan kisinin dr araba da olmasi zorunlu degil mii benim oğlumun da raporu var evet 100 binlik aracı uygun alabiliyoruz ama 65 bini kim nerden alacak verecek ... zaten bu sekilde yapanlae yüzünden sinirlanma getirildi araba icin rapor oranı yükseltilmek istendi gercek ihtiyaç sahipleri de daha zor duruma dustu ...

esınız babasının ustune alıp babası ıcın kullanacaksa alabılır
arac kullanamayan engellı hastaların yakınlarıda alabılır hak yanı

ama boyle bırsey olmayacaksa etık degıl
sız etık olmadıgını soyleyın yınede alırsa kendı bılır yapacak bırsey yok

Back
X