• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yardim edin ltf:)

diamond83

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
5 Eylül 2009
37
15
98
İstanbul
Kizlar lütfen yardim edin,

Benim bir kizim var, ben elbiselerini cok özenle secip aliyorum ve genelde hep almanyadan alisveris yaparim, senede iki kere gidiyorum. Burda görenler bayiliyorlar elbiselere buda cok hosuma gidiyor:) her neyse simdi eltim hamile 4 aylik, ben eltimle aslinda iyi anlasirim yani birbirimizi iyi idare ederiz:) simdi kaynanamla eltim bana hic sormadan benim kizin elbiselerine göz koydular, eltimin daha neyi olcaga belli degil ama, bu beni cok rahatsiz ediyor, kizim iki yasina gircek, biz alisverise falan gidince bebek arabasinda gezmeye bayiliyor, bebek arabasinida istiyorlar, onu birakin annem almanyada iyun parki almisti cemreye onu bile annen gelince getirsin dedi ya kaynanam. Ona yok olmaz getiremez dedim, neyse onu yirttik:) benim problemim su aslinda, bende ikinci bebek daha istiyorum, bir seneye yakin korunmuyoruz ama olmuyor. Yarin obür gün benim bi kizim daha olursa ben verdim diye tekrarmi alis veris yapicam... Benim eltim bitaz pistir, yani benim gibi deger verip bakmicak biliyorum. Yani ben aslinda burda kendimi düsünüyorum. Ya benimde bi kizim daha olursa eltim maf etti diye ben aptal gibi gidip tekrarmi elbise alcam??? Aslinda kaynanamda hata var, eltimin herseyi vardi, eltimin 3 cocugu oldugu icin annem daha yapmaz diye gitmis besigi bebek arabasini baskasina vermis, simdi benden alip belese cikarmaya calisiyor. Bende hic vermek istemiyorum, dedim yani bende bebek istiyorum ya gine kiz olursa ben napcam ozaman, ben yikarim temiz bakarim diyor, yani zorla alcaklar anlicaniz... Neyse daha yazardimda cok uzun oldu:)

Ltf kizlar bi yardim, bi cözüm verin, distan birilerinin fikirlerine ihtiyacim var...

eltinin kızı mı olacak belli eğil. senin bir çocuğun daha olacak mı? olsada kız mı olacak belli değil.
e ne olacak ki kız olursa belki hepsini değil ama bir kısmını verirsiniz. siz de oldu ki bir kızınız daha oldu ona da yeni ve güzel ciciler almak isteyeceksiniz sonuçta....
hem okadar kıyafeti nereye saklayacaksınız?
ben benim oğlanın belki 3 valiz kıyafetini dağıttım ama hala 3 çocuk büyütecek kadar var yine evde. nereye koyacağımı şaşırmış durumdayım. bunlar da çok sevdiğim parçalar olduğundan vermedim...

Zorla baskasinin malini niye istenir bilmemki, boyle seyler gonullu olur mal sahibi teklif eder.
Ya da bi kac parca yeni dogan kiyafetini paket yap gotur.digerleri isinize yaramaz diye getirmedim dersin.

Ben de çocuk düşünüyorum o yüzden saklamak istiyorum deyin siz de.
Kimse kimseye güvenip çocuk dünyaya getirmesin.
Birkaç parça bişey verirsiniz kalanı ayırıyorum kusura bakmayın dersiniz.
Kırılırlarsa da kırılsınlar.
Hatta bunu eşiniz annesine söylese daha iyi olur ama eşinizin düşüncesini bilmiyoruz tabi.

Ne eltinizin bebeğinin cinsiyeti belli ne de sizin muhtemel 2. çocuğunuzun cinsiyeti...

Bunları dert etmek yerine oyun parkı yada bebek arabası değil de kıyafetlerden bir kısmını verebilirsiniz diye düşünüyorum...

Benimde 2 yaşında bir kızım var... Bütün olmayan, küçük gelen kıyafetlerini dağıttım....

Neden biliyormusunuz; bir çocuğum daha olursa ona da ablası gibi yeni kıyafetler almak isterim çünkü...

O gün geldiğinde maddi durumumun uygun olup olmayacağını bilmiyorum...

Bebek kıyafetlerinin eskimediğini, bir çocuğum daha olursa ve o da kız olursa ablasının giydiklerini giyebileceğini de biliyorum...

Ancak ablasına yaptığım gibi bebek alış verisi heyecanını onun için de yaşamak istiyorum...

O yüzden hatıra olarak çok beğendiğim birkaç parça dışında hiçbir şeyini saklamıyorum...

En güzeli ben bir bakayım ayırırım bişeyler deyin gerisi kısmet olursa belki ikinci çocuguma saklamak istiyorum dersiniz. hem onların gönlü olur hem siz herşeyi vermek zorunda kalmazsınız. bunu istemeleri bile çok saçma taa almanyadaki oyun parkına göz dikmek ne demek yahu :ssz:

Ne eltinizin bebeğinin cinsiyeti belli ne de sizin muhtemel 2. çocuğunuzun cinsiyeti...

Bunları dert etmek yerine oyun parkı yada bebek arabası değil de kıyafetlerden bir kısmını verebilirsiniz diye düşünüyorum...

Benimde 2 yaşında bir kızım var... Bütün olmayan, küçük gelen kıyafetlerini dağıttım....

Neden biliyormusunuz; bir çocuğum daha olursa ona da ablası gibi yeni kıyafetler almak isterim çünkü...

O gün geldiğinde maddi durumumun uygun olup olmayacağını bilmiyorum...

Bebek kıyafetlerinin eskimediğini, bir çocuğum daha olursa ve o da kız olursa ablasının giydiklerini giyebileceğini de biliyorum...

Ancak ablasına yaptığım gibi bebek alış verisi heyecanını onun için de yaşamak istiyorum...

O yüzden hatıra olarak çok beğendiğim birkaç parça dışında hiçbir şeyini saklamıyorum...

kesinlikle katılıyorum. ilerde kız olursa ablasının eski kıyafetlerini nadiren giydireceksiniz çünkü inanı o zamanda ne görseniz hoşunuza gidecek almak isteyeceksiniz. ve belkide zamanında vermediğiniz için pişman olacaksınız ha bide eltinizin oğlu olursa bu düşüncelere daldığınız için pişman olacaksınız.

çok hoşunuza giden bazı kıyafetleri, anlamı olan eşyaları ayırıp diğerlerini verin derim. ama çok da rahatsızssanız kıvranmak yerine açık açık eleştirleri göze alarak vermek istemiyorum diyebilirsiniz.

Son düzenleme:
Herşey iyi tamam kıyafetler dağıtılmalı da, bu elti ve kaynana' nın rahatlığı beni çok rahatsız etti. Bilemiyorum belki de ben rahat bir insan olamadığım içindir.. :ssz:

Son düzenleme:
Vermek istemiyorsanız tabi ki vermeyeceksiniz. Kısaca ikinci çocuğuma giydirmek istiyorum yada sadece elbiseleri vermek istemiyorsunuzdur mazeret bildirmek zorunda bile değilsiniz. İnsanların kendi çocuklarının kıyafetlerini saklama gibi bir hakkı var. Kaynananız fazla rahat.

Kıyafetlerin bir kısmını ver,sorarsada hepsini veremem saklicam de,ayrıca ikinci bebeğin olsa ve kız olsa bile onada yeni kıyafetler alıcksn sonuçta o çocuk sürekli ablasının eskilerini giymeyck.Bu yüzdende bunu dert etmenin anlamı yok

Vermek istemiyorsanız tabi ki vermeyeceksiniz. Kısaca ikinci çocuğuma giydirmek istiyorum yada sadece elbiseleri vermek istemiyorsunuzdur mazeret bildirmek zorunda bile değilsiniz. İnsanların kendi çocuklarının kıyafetlerini saklama gibi bir hakkı var. Kaynananız fazla rahat.

bende aynı durumdayım canım.benım bır kızım var eltımın kızıda dogmak uzere.benım annem kendı ellerıyle bır yıgın yelekler ceketler ordu.kv nazık kı..nı yormadı bıle.dusunun 14 yasındakı görumcemın bebeklıgınden kalma sünmüş yelekler mı dersınız,rengı sapsarı olmus guya beyaz oldugu ıddea edılen ceketlermı...ve dusun ılk torundu kızım.şimdı kızımın kıyafetlerıne goz koymus hanımefendıler.ustelık annemın hevesle orduklerı de dahıl.ben calısıyorum ıkınızde evdesınız alın elınıze ıkı sıs oruverın ıste ama yok illa hazıra konacaklar....
hem ben ıstıyorumkı ıkıncısıde kız olursa ablasının kıyafetlerınden de gıysın.ne guzel olur işte....
valla ben acık acık soyledım ıkıncı olursa onada gıydırmeyı dusunuyorum.annemınkılerı verırsem annem darılır netıcede goznuru,zaten bır coğu hedıye hatırası var dedım...ben sana her gelışımde yenılerını alırım dedım.her gıttıgımde olmasamda mumkun mertebe alıp goturuyorum...

bende aynı durumdayım canım.benım bır kızım var eltımın kızıda dogmak uzere.benım annem kendı ellerıyle bır yıgın yelekler ceketler ordu.kv nazık kı..nı yormadı bıle.dusunun 14 yasındakı görumcemın bebeklıgınden kalma sünmüş yelekler mı dersınız,rengı sapsarı olmus guya beyaz oldugu ıddea edılen ceketlermı...ve dusun ılk torundu kızım.şimdı kızımın kıyafetlerıne goz koymus hanımefendıler.ustelık annemın hevesle orduklerı de dahıl.ben calısıyorum ıkınızde evdesınız alın elınıze ıkı sıs oruverın ıste ama yok illa hazıra konacaklar....
hem ben ıstıyorumkı ıkıncısıde kız olursa ablasının kıyafetlerınden de gıysın.ne guzel olur işte....
valla ben acık acık soyledım ıkıncı olursa onada gıydırmeyı dusunuyorum.annemınkılerı verırsem annem darılır netıcede goznuru,zaten bır coğu hedıye hatırası var dedım...ben sana her gelışımde yenılerını alırım dedım.her gıttıgımde olmasamda mumkun mertebe alıp goturuyorum...

Annem kızıyor deyip vermeyeceksiniz işte. Ne güzel bahaneniz de var. Sanki mecbursunuz. Bu arada o çocuğa sürekli yeni kıyafet alıp götürürseniz artık o sizin iyiliğiniz değil göreviniz olur benden söylemesi. Zamanla çok pişman olacaksınız.

Canim benim bir oglum var eltimde hamileydi ucuncu cocuguna. Benim oglum 4 ayliktan beri cocuk istedigimi butun herkes biliyordu. Eltimin bana kotulugu olmasina ragmen annemin aldiklarini ve hediye gelen orguleri biraktim geriye ne kadar kiyafeti varsa verdim.

Siz bilirsiniz ama sizinkisi biraz dogmamis cocuga don bicmek oluyor ki zaten bebekler cok cabuk buyudukleri icin kiyafetlerde yipranmada olmuyor.

herşey iyi tamam kıyafetler dağıtılmalı da, bu elti ve kaynana' nın rahatlığı beni çok rahatsız etti. Bilemiyorum belki de ben rahat bir insan olamadığım içindir.. :ssz:
aynen ya emrivakiye ne gerek var insanın içinden gelse bile onlar öle söledi diye veremessin valla kimse kusura bakmasın ben özene benzene alacagım kıyafetleri hoopp biri gelip üstüne konacak dirhem dirhem yaptım herşeyini kazanarak alın terimle onlar evde oturarak benim birikimlerimi kullanamazlar benim düşüncem bu verme hiç. Bişiyini bi kaç parça hariç.eskiler zaten ya atılıyo ya dağıtılıyo bırak sebeplensizler. Okadar:45:

ayyy gıcık oldum ben verecegım varsa da vermem ınadına bende kızıma alıs verıs yaparken hep pahalı urunlerden aldım kalıtelı olsun az olsun dedım bende saklıyorum ıkıncı bebıs ıcın Allah nasıp ederse ben ınadına vermem uyuz olurum ole ısteyen tıplere:D

valla kizimin kiyafetleri esyalari konusunda bende cok titizim
bende Almanyada yasiyorum
burdan alisveris yaparim ayni zamanda ingiltereden fransadan vs
kiyafetlere kendime bile kiyamiyorum
kime istersem ona veririm
istersem vermem
sizde lafini bile etmeyin
onlar sizin
bu kadar

Vermek istemiyorsanız açıkça söyleyin çocuk düşünüyorum kızım olursa ablasının elbiselerini giysin istiyorum,tekrar masraf yapmak istemiyorum diye.

bende de benzer bir durum var.

biz her şeyini okadar özenle seçtikki,
şimdi kızıma giydirdikçe "negüzel günlerdi, sunu nasıl almıştık, bak bunun taksidi hala bitmedi, buna ne çok para vermiştik, bu şunun hediyesiydi..." diye konuşuruz:)
gerçekten çok güzel günlerdi.

tabiki ikinci çocuğum olursa aynı heyecanı tekrar yaşamak isterim.

benim bir çok kıyafeti saklamak isteme sebebim; kızım büyüdüğünde evlendiğinde kendisine vermek:)
belki size saçma gelebilir ama, ben hamileyken anneme çok sitem etmiştim,
"neden benim bebekliğimden hiç bir şey saklamadın" diye.

saklamak istemeklerimi verdim,
zaman içinde yine vereceklerim olacak.

siz de bir kaç parça verin, "devamı nerede" demezler herhalde.

Ya öyle bisey ki, yok dedim bende ikinci bebek daha istiyorum dedim, oda kiz olursa benmi tekrar herseyi bastanmi alcam dedim, ben saklamak istiyorum ikinci erkek olursa dagitirim zaten dedim, kaynanam ne dedi biliyormusunuz, bisey olmaz dedi, ben temiz bakarim yikar eder sana temiz geri veririm diyo, yok annam yok, yoktanda anlamiyorlar. Valla baze arkadaslar demis ya insanin veresi varsa bile daha vermek istemez diye aynen öyle oldu, hani bukkadar üstüme gelmeselerdi, zaten büyük ihtimal cok begenmediklerimi verirdim yani, ay bide banami güvendide dogruyor anlamis degilim:))) neyse herhalde yipranmis yada begenmediklerim varsa onlari veririm gözlerini boyarim:)) baska türlü basa cikamicam yoksa:))))

O günde konusuyorduk öyle, esimin kuzenide demezmi, ee seninki büyüdü artik senin bebek arabani kullanir diye, eskiden dedi kac cocuk büyütüyorlardi bi arabayla falan filan, ay onada sinir oldum, yani bebek arabasini kesinlikle vermem zaten.

Back
X