Yardım edin lütfeen :(

Ailen bile olsa kimse baskasini kapanmaya zorlamaz ve zorlayan kisiler günah islemis olurlar.
Bunu ailene söyle mesela "Ben isteyerek kapanmadim. Siz beni zorluyorsunuz ama bu sevap degil günah." de.
O zaman belki ailen yaptiklarinin yanlis oldugunu anlar...

Kişinin kendi iradesiyle haklarını ve isteklerini yerine getirebileceği baskısız bir ailede yetiştim ben... Keşke senin ailende böyle olabilseydi canım....

Anladığım kadarıyla katı bir tutumları var bu konuda... Bir kez daha konuş bakalım....

umarım aileni ikna edebilirsin
yaşın çok genç hiç birşeyden hevesini almadığın,neyin doğru neyin yanlış olduğunu hür iradenle kavrıyamadığın için sıkılıyor olabilirsin.Bu konuda çok çok haklısın
aileni değiştiremiyosan kapalı olmanın iyi yönlerini düşün arkdaşım Allah rızası için kapandığını düşün içten yapmaya çalış birazda olsa rahatlarsın...

Canım aç kuranı dinde zorlama olmaz isimli ayeti göster ailene ve bence siz şu anda çok yanlış yapıyorsunuz beni zorlayarak ve dinimize asıl siz karşı geliyorsunuz de. Dinde zorlama olmaz bu kadar basit.

Lisedeyken benimde bir arkadasim ailesi tarafindan zorla kapatiliyordu...kendisi istemiyor direniyor ama ailesine laf anlatamiyordu...:delphin:

Sonuc olarak kizcagiz ne yapiyordu, evden kapali cikip disarda okulda aciyordu basini..zorla olmaz bu, insanin icinden gelerek severek bu karari vermeli...ailenle arasi iyi olan bir büyünü sok araya...dinde zorlama olmaz bu evladinda olsa böyledir..:delphin:

başörtüyü neden takman gerektiğini araştır oku oku oku
ve kendi kararını kendin ver
çevre bunu böyle yapıyor diye bişey yapılmaz
bence EĞİTİM ŞART

çok bıçak sırtı bir konu... .Okulda açıyorsun heralde başını.. benim anlamadığım bir mantık okuldayken işteyken açınca günah değil ordan çıkınca günah.. ailen dinimize o kadar vakıf olsaydı dinde zorlama olmayacağını da bilirdi.. çok yazık... ama bu ülkede senin gibi 100 lerce genç kız var.. Allah sabır versin canım..

off bu tarz ailelerden nefret ediyorum
bu çağlarda bana da yapmışlardı annemler aynı şeyi
ama ben direndim asla kapatmadım
lise bitince içimden geldi neyin ne olduğunu bilerek
kendi istek ve arzumla hiç kimseye birşey söylemeden
kapattım başımı...senin gibiyken öyle özeniyordum ki açıklıga
nitekim hevesimi almış oldum kimseyi takmadım,annem hep saçlarımı yolardı
başımı bağlamıyorum diye..şuan başını aç deseler açık giyin deseler bana dünyaları da verseler
yapmam,yapamam bence ailenin bunun farkına varması lazım kimse kimseye böyle bir zorunluluk koyamaz kaldı ki bizim dinimizde de böyle birşey yok..böyle yapan zorlayan gönül almayan insanlar
yüzünden iyice soğuyo insanlar dinden,islamiyetden çok kızdım çokkk:oklava:

kaldı ki öyle bir devirde yaşıyoruz ki
bir bayanın saçına bakıpta artık hiçbir erkek etkilenmez
ortalıkta bukadar fenalıklar varken
elbette allahın emri olduğu olduğu için kapatılmali
ama keşke herkesin özgürlüklerini rahat rahat yaşayabilecegi,başörtü
takanın başürtü takmayandan hiçbir farkı olmadığını başörtünün sadece inançla ilgili bir durum olduğunu,başka hiçbir mantıgı ve açıklaması olmadığını.bu meselelerin gönül ve derinlik işi olduğunu
olduğunu hepimiz farketsek..

Yanlış anlama ben kapalıyım amacım yargılamak değil benim babam imam olduğu halde beni zorlamadı istersen kapan seni zorlayamam baz şeyleri okuyup öğrenince kapanmak istersen kapanırsın demişti bana bende aykırı bir tipimdir beni o zaman zorlasaydı ben kesinlikle kapanmazdım sen yine kapanmışsın zorlamadığı ve bana bıraktığı için doğru olanı yaptığımı düşünüyorum .Baskıyla hiçbir yere varılnaz

peki sen neden kapanmak istemiyorsun bunun cevabını ne olarak veriyorsun kendine bence bu önemli

ne olursa olsun eş konusunda onları dinlemicem bu konuda cok kararlıyım...bu kadarına izin veremem fakat daaha bunları düsünmeme cok var..ben 16 yasındayım ve yasıtlarım genelde açık..
bu yüzden çevrede yadırganıyorsunuz.ben bunu istemiyorum...[/QUOTE

canım arkadaşların kapalı olsalardı ne değişecekti onu anlamadım kafamçokkarıştı

:) Pek samimi gelmedi bana konu... Neyse hakkınızda hayırlısı olsun... Umarım isteklerinize kavuşursunuz.

çevrem açık yadırganıyorum diye açmak pek doğru gelmedi açıkçası
çevren kapalı olmuş olsa idi seni rahatsız etmeyecekti
islamımızın gereği başımızı kapatırız çevremize göre değil

♥gözyaşı♥
:) Pek samimi gelmedi bana konu... Neyse hakkınızda hayırlısı olsun... Umarım isteklerinize kavuşursunuz

sana katılıyorum canım

yaşın genç,etrafa özenti çağları,büyüyünce geçer diye ümit ediyorum.aileni dinlemezsen sonradan çook pişman olursun,kendi başına evlenmeye falan da kalkarsan kimsesiz olduğunu bilir canına okurlar,sonra ah vah edersin duyan olmaz.başörtüsü inancın gereğidir kurtulmaya bakacağına neden dinimiz emretmiş biraz onu düşün,eğer inancının gereği olduğunu benimsersen feriştahı gelse alamaz başından,öyle sevip öyle bağlanırsın,başındakini çıkaramıyorsan eğer hakkını vermeye çalışta kapalı insanların namına leke sürme genç kardeşim..

Sevgili kardeşim,henüz çok genç ve küçüksün...Şu an ailene kızıyorsun...Kendince haklısın belki..Evet baskı ve zorlamaya bende çok karşıyım.Özellikle din konusunda.Başörtüsü dinimizin bir emridir.Ama ben isterdim ki aile baskısıyla değil bunu kendin gerçekten istediğin için takabilseydin.Bunun içinde önemini idrak edebilmen araştırman,öğrenmen ve bilinçlenmen gerekiyor.Şu an sende bunların hiç bir olmadığı ve hayata bakış açın daha farklı olduğu için sana eziyet geliyor.Bunda çevrenin de rolu çok büyük.Sanıyorsun ki belkide ben kapalı olursam beni dışlarlar,yadırgarlar vs.Oysa gerçek bir arkadaş bir insanın başındakine değil yüreğine bakar.Üzerime tepki yağacak belki ama şahsi fikrimi söylemem gerekirse bilinçlenmeden,baskıyla ve zorla kapanan kızlar,tabiri caizse kabak çiçeği gibi oluyor ve toplum onların nazarında tüm başörtülüleri kınıyor neler çıkıyor onlardan deniyor.Onun için canım ben araştır diyorum sana,öğren,oku,oku,oku...O zaman kendi doğrunu bulacaksın ve en iyi kararı vereceksin..

canım bende kapalıyım ama çok şükürailem birkere baskı yapmadı kapan diye annem hatta ilk kapandığımda erken dedi 19 yaşında kapandım keşke ailen seni az olsada anlaya bilseydi keşke yaptıkarı baskı ne kadar büyük bir yanlış bu bi bilseler ahh ahh

Zor bir durum. Ailen bence ne kadar ısrarcı olursa olsun; senin içinden gelmedikçe
bu durumu kabullenemezsin. Arkadaşlarının kapalı ya da açık olması çevren seni
etkiliyor birazda sanırım ama bu kadar rahatsızsan mutlaka aileninde sözünü dikkate
alacağı birileri vardır. Kendin konuşarak çözüm bulamadığına göre böyle birilerini
devreye koymak en doğrusu. Ailene kendini hazır hissetmediğini falan desen diycem
ama eminim zaten demişsindir. En doğrusu araya sözügeçecek birilerini koymak.
Kolay gelsin.

Back
X