Sevgili kardeşim,henüz çok genç ve küçüksün...Şu an ailene kızıyorsun...Kendince haklısın belki..Evet baskı ve zorlamaya bende çok karşıyım.Özellikle din konusunda.Başörtüsü dinimizin bir emridir.Ama ben isterdim ki aile baskısıyla değil bunu kendin gerçekten istediğin için takabilseydin.Bunun içinde önemini idrak edebilmen araştırman,öğrenmen ve bilinçlenmen gerekiyor.Şu an sende bunların hiç bir olmadığı ve hayata bakış açın daha farklı olduğu için sana eziyet geliyor.Bunda çevrenin de rolu çok büyük.Sanıyorsun ki belkide ben kapalı olursam beni dışlarlar,yadırgarlar vs.Oysa gerçek bir arkadaş bir insanın başındakine değil yüreğine bakar.Üzerime tepki yağacak belki ama şahsi fikrimi söylemem gerekirse bilinçlenmeden,baskıyla ve zorla kapanan kızlar,tabiri caizse kabak çiçeği gibi oluyor ve toplum onların nazarında tüm başörtülüleri kınıyor neler çıkıyor onlardan deniyor.Onun için canım ben araştır diyorum sana,öğren,oku,oku,oku...O zaman kendi doğrunu bulacaksın ve en iyi kararı vereceksin..