Yardım edin lütfeen :(

HcRt_

♥uNutuLmu$muyduM ?
Kayıtlı Üye
22 Ocak 2009
653
5
116
Kocaeli
mrb ben hicret.16 yaşında liseye giden bir genç kızım..benim sorunum ailemle ilgili
ailem çok dindar ve bu konuda baskıcı..liseye başladğımdan beri eşarp takıyorum fakat
eşarp takmayı hiç istemiyorum...herkes bana böylede çok güzelsin diyor ama ben takmak istemiyorum ailem de baskı yapıyor lütfen ne yapabilirim yardım edin ben böyle çok mutsuzumm senağlama:çok üzgünüm:

Son düzenleyen: Moderatör:
başınızı kapatmak aile baskısıyla değil, kendi inancınızla olacak birşeydir.
baskıyla kapatmanın kimseye bir faydası yoktur sonuçta, kendi içinizden gelmeli.
güzellik için takmıyor sonuçta kimse.

sizin konuşmanız faydalı olmayabilir ama bir aile büyüğü konuşsa annenizle.
sizin bu şekilde çok mutsuz olduğunuzu falan anlatsa işe yaramaz mı

bana kalırsa da insanın inançlarını kendi içinde yaşaması gerekir.ben de liseye başlayana kadar öyle yapıyordum fakat 2 yıl önce başlayan bu baskı hayatımı kabusa çevirdi...gerçekten buna hiç alışamadım
ve herşeyden soğudum..ailem de durumun farkında ama onlar için bu önemli değil..ailemiz genel olark böyle ve çok ktü birşey bence baskıyla olması çok yanlş bu konuda aileme tahmin edemeyeceğinz kadar kızgınım...

Canim kötü bir durum, zorla olmaz ki bu isler...
Nezamandir kapatiyosun basini, basdan istiyormuydun, sonradanmi istemiyorsun...
Canim basdan hic kapatmicaktin, direticektin, simdi böyle aileni kabullendirmek zor olacak... Ne olursa olsun sizin isteginizle kapanmam diyecektin, kararli olacaktin...
Canim ailenle konus basörtüsü zorla takilinca bir anlami yok, dinimizde zorlama yoktur...
Cocuklarini böyle seylere zorlayan aileleride hic anlamam, bugün basörtüsünü zorla takdiran, yarin onlarin sectigi kisiyle evlenmenide zorlar, sakin taviz verme:1hug:

ben lise 2'ye gidiyorum lise 1'e basladıgım ilk günden beri takıyorum...bu konudaki tepkim hic degismedi
ilk gün de onlara takmak istemedigimi buunun bana uygun bisey olmadıgını o okula gitmek istemediğimi anlatmaya calıstım fakat hic dinlemediler..her yolu denedim kuzenlerimi araya soktum fakat kafalarına koymuslardı bir kere..iste 2 senedir ailemle aram da dogru düzgün degil bu yüzden yani her yönden mutsuzumm..

Bu aslında çok büyük bi sorun...kıyamam ben sana hiç ya....üzme kendini...ama sanıyorum senn konuşman çözüm olmayacak...çnkü zaten onlar senn mutlu olmanla isteyip istememenle pek ilgili değiller....Yok mu böyle sözü gececek bi insan annene babana ...o konuşssun...

bir imamla konuşsan bu durumu
o ailene böyle birşeyin yanlış olduğunu uygun bir dille anlatır
normal bir insandan ziyade bir imamın konuşması ailen üzerinde daha etkili olur bence

Evet bnde Görkem e katılıorum.Ailenin, sözünü dinleyeceği türden birsinin onlarla konusması daha etkili olur gibime geliyor.
Zorlada olmazki yani,insanı dinden bile sogutur bu tür baskılar..........

hepinize tşk. ederim...çok ilgilisiniz gerçekten sağolun hepinizin önerilerini denicem...umarım olumlu bi sonuc alırım...

Gerçekten durumunuz zor gibi gözüküyor. Arkadaşlara katılıyorum, ailenizin sözünü dinleyeceği bir büyüğünüzü araya sokabilirsiniz.

yaa böyle bi zihniyete çok kızıyorum insan ALLAH için kapanmalı
ailesi ve ya eşi zorluyor diye değil
şimdi seni ailen zorluyor kimini de evlenince benim eşim açık saçık(!) gezemez diyen zihniyet kapatıyor
sen anca şunu yapabilirsin
klişe bi laf vardır yaa benim kapımdayken benim dediğimi yaparsın koca kapısında ne istersen yap denir yaa
sende eş seçimini ona göre yaparsın sana bu konuda baskı yapmayacak birini eşin olarak seçersin
aa hoş gerçi ailen seni zorla kapatıyor ve bu konuda sana fikrini sormuyorsa senin eş seçimine de karışırlar onların sana uygun gördüğünü (!) senin eşin yaparlar..

neden sizin de bir birey olduğunuzu,
sizin de isteklerinizin olabileceğini,
sizin de söz hakkınız olabileceğini ve bunlara
saygı göstermek gerektiğini anlamazlar ya da anlamamazlıktan gelirler,
bunu da ben anlayamadım gitti...
baş örtüsünü örtmek insanın içinden gelmeli,istemeli ki,anlamlı olsun...
birileri istiyor diye örtünülmez de,açık saçık dolaşılmaz da...
durumunuz gerçekten zor,ama aşırı dindar diyorsanız bu sizi aşar,
ama ailenize birilerinin bu durumu anlayabilecekleri şekilde anlatması gerekir...
Allah yardımcınız olsun...
sevgiler...

ne olursa olsun eş konusunda onları dinlemicem bu konuda cok kararlıyım...bu kadarına izin veremem fakat daaha bunları düsünmeme cok var..ben 16 yasındayım ve yasıtlarım genelde açık..
bu yüzden çevrede yadırganıyorsunuz.ben bunu istemiyorum...

basörtüsü aile istedi diye degil ALLAH c c icin onun emri için takilmalidir
siz aileniz istedi diye anlamini bilmeden takarsaniz ne anlami kalirki:bbo:
keske aileniz size israr etmek yerine basortunun gerekli olusunu sevdirse anlatsaydi malesef islamda zorlama olmaz islami anlamak gerek once
orf ve adetler cevre vs diye takilmamali bence:çok üzgünüm:bende kapaliyim fakat kendi arzumla kapandim icimden gelerek isteyerekşutarafagitti
onlarla yada annenizle iyi bir sekilde konusulmasi gerek zorlamayla olmazkiii:çok üzgünüm:

ne olursa olsun eş konusunda onları dinlemicem bu konuda cok kararlıyım...bu kadarına izin veremem fakat daaha bunları düsünmeme cok var..ben 16 yasındayım ve yasıtlarım genelde açık..
bu yüzden çevrede yadırganıyorsunuz.ben bunu istemiyorum...

yasitlariniz acik diyemi aciksiniz yani kapali olsa kapalimi olucaktiniz
o halde ailenizin anlayisi gibi aileniz kapali diye aileniz sizi kapatmaya calisiyor yada cevreniz sizde ayni seyimi yapiosunuz yani onlarda sizin kapaliyken onlara uymadiniz icin yapiyr bu anlayis iste iyi olmayan sizzz kendiniz icin kendiniz olmalisinizzz baskalarini ornek alarak degil

ne güzel.kendi isteğinle kapanmak en güzeli..içiniz rahat en azından..
benim böyle içim de rahat değil ki..sonucta baskıyla kapandım bu sevaptan cok günaha sebep olur...

insanın içinden gelmedikten sonra nereye kadar bu şekilde baskı kurabilirler anlamıyorum.

işte bu şekilde baskıcı olan ailelerin çocukları sonradan özgürlüğü eline geçirince çok daha geniş yaşamayı seviyorlar.
yanlış anlama sözüm sana değil genel konuştum

Back
X