Merhaba
Benimde 7,5 aylık bir kızım var. Tam 5. ayının olduğu gün ek gıdaya geçiş yaptık. İlk 10 gün süperdi ne verdiysem(yoğurt,sebze çorbası,meyve püresi vs.) yedi. Sonra birden kaşığa tepki göstermeye,agzını kitleyip açmamaya başladı. Ne denediysem yemez oldu.sadece meme emmmek istiyordu.Sonra sık sık görüştüğümüz kızımın doğumundan beri takibini yapan aile dostumuz doktorumuza danıştık. Bana ne kadar sıklıkla emzirdiğimi sordu. Bende 1,5 en fazla 2 saatte emziriyorum dedim. Bana cevabı şu oldu''sen tok olsan yemek yemek istermisin?'' Meğersem ben bebeğimi çok sık emziriyormuşum ve karnı acıkmadan ek gıda vermeye çalıştığım içinde almıyormuş. Emzirme aralığını ek gıda vereceğin zaman 3- 3,5 saate çıkart dedi. Ertesi gün emzirmemek için bekledim(İnan bu çok zor oluyo). 3 saat sonra kızıma kendi yaptığım pirinç unundan mama yaptım. İnanırmısın kaşık görünce kafayı direyen,ağzını asla açmayan bebeğim, mama yedirirken ağzının kenarlarına akanları toplarken bile kaşığa ağzını açmaya başladı. Bu şekilde acıkmasını bekleyerek ve bir gıdayı 3 gün üst üste vererek ek gıdaya geçtik. Evet çok zorlu bir dönem. Çok sabir istiyo. Ama yinede dünyanın en güzel şeyi. Bence sende emzirme aralıklarına dikkat et. Bu arada ben asla hazır birşey vermedim. Bebek bu herşeyi ilk kez tadıyor. Hazır mı ev yapımımı anlamaz. O yüzden tavsiyem mutlaka ama mutlaka ev yapımı besinlerle besle bebişini. Mamayı unut yani. Allah kolaylık versin....