Bebek Beslenmesi yardım edin lütfen ek gıdaya direnişşş ::(((

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

enemine

Nirvana
Kayıtlı Üye
26 Ağustos 2007
306
1
621
İstanbul
:14:8 aylık bebeğim var anne sütünden başka hiçbirşey istemiyor sadece ve sadece anne süütü kilo alması çok azdı zaten bu ay hiç almadı ve artık neredeyse memede uyuyor yani sütüm yetmiyor çok zor durumdayım çıldıracağım biberon chicco - avent ve wee marka aldım hiç birini almıyor almadığım devam sütü kalmadı biberona koymadığım kalmadı ne kaşıkla ne biberonla almıyor. ne yapacağım nasıl geçecek bu günler yardım edin :5::5::5::5::5::5::5::5:

bebekler genelde alışkanlıkları vardır senin bebeğin aç olduğu için değil sadece alışkanlık edinmiş benim oğlumda biberona alışık boşta olsa emer sen önce anne sütünü biberonla vermeyi dene eğer gene almazsa uykusunda ermeyi dene o da olmadı bu kısım biraz zor ama onun çok açıkmasını bekle açıkınca alır :nazar:

Son düzenleme:
öncelikle şunu belirteyim bebeğin memede uyuması iyi bir şey.bebek memede uyuya kalırsa doyuyor demekmiş.bebeğimi 3.gün kontrolüne götürdüğüm doktor demişti bunu.ayrıca sık sık emzirme araları 1.5-2 saate çıkar ki bebeğin acıksın.sevmediği şeyler içinde zorlama.ayrıca bir çok şeyi birbirine karıştııp yedirmeye çalışma her şeyi ayrı ayrı ver o zaman alır belki. mama yerinede muhallaebi-meyve püresi, sebze çorbası dene. zor bir süreç biliyorum çünkü bende aynı şeyleri yaşıyorum bu aralar...

Merhaba

Benim bebeğim %. ayını bitirdi çalışmaya başlayacağım ama biberon kesinlikle almıyor.Birçok biberon denedim ama sadece memeden emiyor.Ne yapacağım !!!!

Merhaba
Benimde 7,5 aylık bir kızım var. Tam 5. ayının olduğu gün ek gıdaya geçiş yaptık. İlk 10 gün süperdi ne verdiysem(yoğurt,sebze çorbası,meyve püresi vs.) yedi. Sonra birden kaşığa tepki göstermeye,agzını kitleyip açmamaya başladı. Ne denediysem yemez oldu.sadece meme emmmek istiyordu.Sonra sık sık görüştüğümüz kızımın doğumundan beri takibini yapan aile dostumuz doktorumuza danıştık. Bana ne kadar sıklıkla emzirdiğimi sordu. Bende 1,5 en fazla 2 saatte emziriyorum dedim. Bana cevabı şu oldu''sen tok olsan yemek yemek istermisin?'' Meğersem ben bebeğimi çok sık emziriyormuşum ve karnı acıkmadan ek gıda vermeye çalıştığım içinde almıyormuş. Emzirme aralığını ek gıda vereceğin zaman 3- 3,5 saate çıkart dedi. Ertesi gün emzirmemek için bekledim(İnan bu çok zor oluyo). 3 saat sonra kızıma kendi yaptığım pirinç unundan mama yaptım. İnanırmısın kaşık görünce kafayı direyen,ağzını asla açmayan bebeğim, mama yedirirken ağzının kenarlarına akanları toplarken bile kaşığa ağzını açmaya başladı. Bu şekilde acıkmasını bekleyerek ve bir gıdayı 3 gün üst üste vererek ek gıdaya geçtik. Evet çok zorlu bir dönem. Çok sabir istiyo. Ama yinede dünyanın en güzel şeyi. Bence sende emzirme aralıklarına dikkat et. Bu arada ben asla hazır birşey vermedim. Bebek bu herşeyi ilk kez tadıyor. Hazır mı ev yapımımı anlamaz. O yüzden tavsiyem mutlaka ama mutlaka ev yapımı besinlerle besle bebişini. Mamayı unut yani. Allah kolaylık versin....

Benim cektigim kadar kimse cekmemistir bu konuda 6. aydan 11. aya kadar agladim ben memeden baska birsey almaz alirsa lutfedip alir devam sutunun binbir cesidi biberonun onbin cesidini aldim olmadi olmadi... Doktora gidip agladigimi bilirim... Doktor sakin ol yavas yavas alicak bilinclenicek dedi ne olduysa 11 ay bitti su bile almayan kizim herseyden yedi kaseyi bitirmiyor ama yarisini yiyor sabah kahvaltisini aliyor meyvesini bitiriyor ama ne cektigini o kadar iyi anliyorum ki bu da bir gecis onun icin Doktor tutucu oldugu icin biraz zor gecicek ama gecicek dedi simdi tum ogunleri aliyor ama gunde 5 kezde spor olsun diye herhalde sutum az oldugu halde emiyor sikma canini dicem banada derlerdi bir ise yaramazdi sabir diliyorum gecicek

iştahsız çocuk annesi olmak çok çok zor yaşamayan bilemez...
ama bazen büyükler haklı çıkıyor, takma acıkınca yer diyolar, tabi olmuyo öyle aç aç durunca hiç içi rahat etmiyo ki insanın. ama aslında haklılar biraz. yemek istemeyince üstüne gitmemek lazım bu kez kaşıktan tiksinir oluyolar. aç olsalar bile yemiyolar. biraz sabırla acıktırıp öyle teklif etmek lazım.yemiyosa yarım saat sonra öyle öyle derken az da olsa yer merak etmeyin.
benim kızım da 1 yaşında ve yemekle pek arası yok günde bir öğün birşeyler yerse mutlu oluyorum. ama benim kızım mama içiyor doğduğundan beri mama destekli emzirdiğim için onda sıkıntı yaşamadım çok şükür.
mama konusunda da ısrarcı olmayın emzirin ve acıktığı zaman da ek birşeyler yapın. ilk zamanlar muhallebi,yumuşak kıvamlı çorbaları sevebiliyorlar.
kızım da hiç kahvaltılık yemiyo ama ben de hiç ısrar etmiyorum büyüyünce yer inşallah diye avutuyorum kendimi. öbür türlü kendimin de kızımın da psikolojisini bozuyodum bu yememe yüzünden.
annelik çok zor ama bir o kadar da güzel napalım sağlıklı olsunlar yeter...

Back
X