Yardım edin lütfen :(

portakalliordek

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
7 Ocak 2014
141
3
Merhaba benim bir erkek arkadasım var normalde çok mutluyduk ama ben önceden ona bazı konularda yalan söylemiştim ve bazı şeyleri gizlemiştim. Tabi bunlar daha sonra söylendi söyledim yani ama o zaman söylediğim zamandan beri kendimi kötü hissediyorum o onlara rağmen beni affetti ama benim içimde sürekli bi sıkıntı var böyle daha sonra zaman geçti biraz kendimden emin olamamaya başladım söylediklerimden bile emin olamuyordum bi sey yazıyorum hemen sonra öyle miydi böyle miydi diye düşünüyorum. ve sonra sevgimden emin olamamaya başladım daha sonra işte onunlayken ondan başka birinde hoşlandım mı diye kuruntu olmaya başladı ve aramız iyice bozuluyo. Özellikle bu hoşlanma şeyi canımı çok sıkıyo diyorum acaba o kişilerden hoşlandım mı hoşlanmadım mı diye emin de olamıyorum. Namaz kılan biriyim namaz kılarkende vesvese yapıyorum acaba bu davranışlarımınde vesveseyle bir ilgisi var mıdır? ayrıca psikoloğada gidemem :KK43:

namaz da vesvese olabilir.ama bunu günlük hayatında yaşıyorsan o işte anormal bir durum.öyle mi oldu böyle mi olduyla ne yaşanır nede emin olunur.

kendi düşüncelerinin esiri olma neyse aklından geçen onu o an yap

ayrıca neden psikoloğa gitmiyorsun?

öyle düşüceler geldimi heman uzakllaştır kendinden ardına düşme küçük takıntılarla başlar sonra içinde büyütüp biriktirme sakın hasta edersin kendini

namaz da vesvese olabilir.ama bunu günlük hayatında yaşıyorsan o işte anormal bir durum.öyle mi oldu böyle mi olduyla ne yaşanır nede emin olunur.

kendi düşüncelerinin esiri olma neyse aklından geçen onu o an yap

ayrıca neden psikoloğa gitmiyorsun?
hem zamanım yok hemde gidersem bunu ailemede söylemek zorunda kalacağım

yanlış anlama ama insan bazı şeylere karar vermesi için yaşanmışlıkların ve yaşın çok etkisi oluyor karar vermekte yada bir konu hakkında tanı koymakta zorlanabilirsin ama çok fazla düşünüp durma

yanlış anlama ama insan bazı şeylere karar vermesi için yaşanmışlıkların ve yaşın çok etkisi oluyor karar vermekte yada bir konu hakkında tanı koymakta zorlanabilirsin ama çok fazla düşünüp durma
19 yasındayım ama bu sadece bu konuda da olmuyor normal diyelim başka biriyle konusurkende söylediklerimden emin olamıyorum bazen

19 yasındayım ama bu sadece bu konuda da olmuyor normal diyelim başka biriyle konusurkende söylediklerimden emin olamıyorum bazen
nasl yani mesela şöylemi birşey anlatıyorsun sonra o söyled,klerini hatırlamakta mı emin olamıyorsun , yoksa o an söylerken doğru olup olmaması konusundamı sıkıntı çekiyorsun biraz açarsan daha çok yardımcı olabiliriz sana

sanırım sürekli bir şeyleri sorguluyorsun içinde...bazı dönemlerde olabilir böyle şeyler...çok büyütme içinde bunu...rahatsız olmaya başladığında sevdiğin şeylerle ilgilen...dikkatini kendine verme...zamanla aşarsın bunları merak etme...yeter ki mutlu olmaya bak:)

nasl yani mesela şöylemi birşey anlatıyorsun sonra o söyled,klerini hatırlamakta mı emin olamıyorsun , yoksa o an söylerken doğru olup olmaması konusundamı sıkıntı çekiyorsun biraz açarsan daha çok yardımcı olabiliriz sana
vakti zamanın da çok mu yalan söylediniz hani diliniz yalana alıştı da onu mu kontrol edemiyorsunuz acaba?

her ikiside diyebilirim hem tam olarak hatırlayamıyorum bazen bazende evet doğru olup olmadığından şüphe duyuyorum

sanırım sürekli bir şeyleri sorguluyorsun içinde...bazı dönemlerde olabilir böyle şeyler...çok büyütme içinde bunu...rahatsız olmaya başladığında sevdiğin şeylerle ilgilen...dikkatini kendine verme...zamanla aşarsın bunları merak etme...yeter ki mutlu olmaya bak:)
evet öyle oluyor ve bu karsımdaki insanada yansıyor mesela aklıma kötü bi şey geliyor eski bi şey diyelim ki bunu hemen ona diyesim geliyor demezsem içim huzursuz oluyor.. :KK43:

bazı yalanlar söyledim evet ama bu öyle birşey değil içim birden huzursuz oluyor kötü şeyler düşünüyorum ve söylediklerimden de emin olamıyorum
yani söylediklerinden emin olamayacak seviyeye gelmek için sürekli söylemiş olman lazım yok eğer değilse bu ciddi bir problem bence şüphelenmeyi bırak sonuçta senin bu yaptığını aslında karşı tarafın yapması lazımdı:cool: fazla suçluluk hissetmişsin sanırım :KK14:

Merhaba benim bir erkek arkadasım var normalde çok mutluyduk ama ben önceden ona bazı konularda yalan söylemiştim ve bazı şeyleri gizlemiştim. Tabi bunlar daha sonra söylendi söyledim yani ama o zaman söylediğim zamandan beri kendimi kötü hissediyorum o onlara rağmen beni affetti ama benim içimde sürekli bi sıkıntı var böyle daha sonra zaman geçti biraz kendimden emin olamamaya başladım söylediklerimden bile emin olamuyordum bi sey yazıyorum hemen sonra öyle miydi böyle miydi diye düşünüyorum. ve sonra sevgimden emin olamamaya başladım daha sonra işte onunlayken ondan başka birinde hoşlandım mı diye kuruntu olmaya başladı ve aramız iyice bozuluyo. Özellikle bu hoşlanma şeyi canımı çok sıkıyo diyorum acaba o kişilerden hoşlandım mı hoşlanmadım mı diye emin de olamıyorum. Namaz kılan biriyim namaz kılarkende vesvese yapıyorum acaba bu davranışlarımınde vesveseyle bir ilgisi var mıdır? ayrıca psikoloğada gidemem :KK43:

bide şu var sen o kadar çok yalan söylersen bunun adı vesvese olmaz ne zaman nerde ne dedim olur.yalanın hepsini demek sevgiline demedin ki hala tereddütlerin var

ve sevgilin varken hoşlandıkların var artık kaç taneyse hepsini birbirine karıştımışın bence şimdi işin içinden çıkamıyorsun

bunun adı vesvese değil ben ne yaptım olur

Aklina gelen vesveselere takilmamaya calis onlari ne kadar cok dusunursen ve pesine dusersen o kadar buyurler ayrca namazda vesvese gelmesi de normal sn dogru olani yap gec.. diger durum icin ise bnce psikologa gitmelsn ailene de uygun bi seyler soylersin... ayrica bu yaslarda su kisiden mi hoslandm su kisyi mi istyorum vs olablir biraz daha dusuncelernin oturmasini bekle bazi seyler icin..

X