Yardim Edin Ve Bir Akil Verin Ne Olur

Nazlican333

Nirvana
Kayıtlı Üye
14 Kasım 2009
480
183
628
Sürekli bununla ilgili konu açıyorum ama inanın ne yapacagimi bilmiyorum.Esimden bosanali yaklaşık 3 sene oldu.11 yaşında bir kızım var.Kizim babasıyla rahat görüşsün diye yaşadığım yerde kimse olmamasına rağmen kaldım.Hos burdan başka da gidecek bir yerim yok.Annem ile babam köy gibi bir yerde yaşıyorlar.Orada sağlık okul vb gibi imkanlar yok.Benim yaşadığım yer büyük şehir bir de 13 yıldır burdayım.Kizimin babasının bütün akrabaları burda.4 kardeşler ve hepsi bekar.Hep birlikte yaşıyorlar.Kizimi babası 15 günde bir alıyor ve her aldığında çocuğun aklını karıştırıyorlar.Sen burda kalırsan seni özel okula veririz sana şunu bunu aliriz gibi.Annene şöyle mahkeme açsın seni bize versin gibi.Cocukta arada kalıyor tabi.Cocuk da nedendir bilmiyorum her gittiğinde onlara beni kötülüyor.Git orda ka diyorum kalmıyor.Babasina al diyorum almıyor ama ben çok zorlanıyorum.Gecen babası beni karakola şikayet etti şiddet uyguluyorum diye.Ne yapmalıyım bilmiyorum.Yasadigim yerden gitsem nereye gideceğim.Gidebilecek yerim yok.Burda kalsam çocuğun sürekli kafası karışacak yani bilmiyorum çok çaresiz kaldım.Her babasına gidip geldiğinde stres yaşıyorum ne olacak şimdi diye.Akil verin ne olur

Eski eşinizin şikayetiyle ilgili ayrıca konu açtınız ve farklı bakış açılarından cevaplar aldınız.

Tekrar tekrar aynı konu etrafında dönmektense esasen sormak istediğiniz nedir ?

Yaşadığım yeri terk etmeli miyim ne yapmalıyım çok yoruluyorum artık.Sakinlik istiyorum.
Diğer konunuzda da aynı soruyu sormuşsunuz.

Nereye gideceğimi bilmiyorum.Nereye gidersem gideyim yalnız olacağım çünkü.Annem ve babam köy gibi bir yerde yasiyor hastane bile yok yaşadıkları yerde.Benim yaşadığım yer ise büyükşehir.Her türlü imkan var burada.Ayrica 13 yıldır burdayım iyi veya kötü bir çevrem oluştu burda.Ayrica burdan gidince de sorun yasamayacagimdan emin olamıyorum.

Daha önceki yanıtımı tekrarlamak isterim.
Bulunduğunuz ili veya ortamı değiştirmenizi gerektirecek bir durum yok ki anlattıklarınızda. Ayrıca kızınız burada doğmuş , büyümüş ; zaten 2 ayrı ev düzeni nedeniyle bocalayan bir çocuğun yaşadığı ili , okulunu değiştirmek ne kadar sağlıklı olur ?

Siz sadece sakinlik istiyorsunuz. Ancak ; nereye giderseniz gidin, düşünceleriniz de sizinle gelecek.

Karakolda ifade alımından sonra kızınızla konuştunuz mu ? Kızınızın; ayrılığınızla ilgili tepkisi , duyguları nedir ?

Başka bir yere gitmek isterseniz; kızınız gönül rızasıyla sizinle gelecek mi ?

Nereye gideceksiniz ? Bir eylem planınız var mı ?

Kızımla konuştum evet ben nerden bileyim babamın böyle yapacağını diyor.Ams çok da olaylardan ders almış gibi değil malesef.Karakol olayından sonra ilk kez gidecek babasına.Babasinin vaatleri çok orası tatil yeri gibi onun için o yüzden sürekli kafa karışıklığı yaşıyor.Bilmiyorum gerçekten.Baba ile de görüştüm pedagog desteği alalim diye kabul etmedi

Kızımla konuştum evet ben nerden bileyim babamın böyle yapacağını diyor.Ams çok da olaylardan ders almış gibi değil malesef.Karakol olayından sonra ilk kez gidecek babasına.Babasinin vaatleri çok orası tatil yeri gibi onun için o yüzden sürekli kafa karışıklığı yaşıyor.Bilmiyorum gerçekten.Baba ile de görüştüm pedagog desteği alalim diye kabul etmedi

Siz de çalışan bir kadınsınız. Siz gidin kızınızla pedagoga. Babayı pedagogtan aldığınız görüşler doğrultusunda bilgilendirirsiniz.

Kızınız ve kızınızın babasıyla iletişim dışında sizi rahatsız eden durum nedir ?

Kızımın sağlıklı bir birey olmasını istiyorum.Bu şekilde giderse ruhsal sağlığı çok da iyi olmayacak.Kendi aklıyla hareket etsin kendine güzel bir gelecek kurşun istiyorum.Ama bu yasadiklarimizdan sonra onun için korkuyorum.

Kızımın sağlıklı bir birey olmasını istiyorum.Bu şekilde giderse ruhsal sağlığı çok da iyi olmayacak.Kendi aklıyla hareket etsin kendine güzel bir gelecek kurşun istiyorum.Ama bu yasadiklarimizdan sonra onun için korkuyorum.

Her anne , hatta sağlıklı her insan sevdiklerinin sağlıklı olmasını ister.

Kızınızın ruh sağlığına dair endişeniz varsa destek alabilirsiniz.

Karakol konusunun üzerinden 15 gün geçti. Konu taze iken neden pedagoga gitmediniz ? Konu hakkında ; kızınızla nasıl bir konuşma yaptınız ?

Henüz 13 yaşındaki bir çocuğun; bir yetişkine dönüşmesini bekleyemezsiniz. Sizin tavır ve davranışlarınızla hayata bakışının şekillendiği bir dönemi yaşıyor.

Mesela hangi yaşadığınızdan dolayı onun için korkuyorsunuz ?

Babası karakola şikayetinde haklıydı. Babasının : sorumlu bir babanın yapması gerekeni yaptığını ; kızınıza söylediniz mi mesela ?

Konuya : eski eşin ; size karşı tavrı olarak değil de kızı için endişelenen bir babanın tavrı olarak bakarsanız daha az yıpranırsınız.

Siz işteyken kızınız okulda mı ; düzeniniz nasıl ?

Kendi özel hayatınıza zaman ayırabiliyor musunuz ? Kast ettiğim illa ki erkek arkadaşınızın olması değil. Mesela kızınız olmadan ; arkadaşlarınızla buluşabiliyor musunuz ?

Son düzenleme:
Ben de rehber öğretmenim.Okuldaki rehber öğretmeninden de sürekli destek alıyorum,Karakol sikayetinden önce kızım babasıyla mesajlaşmis ve iyi olduğunu söylemiş zaten.Kizima bunu neden yaptın dedım beni sevsinler diye dedi.Zaten seni seviyorlar dedım.Simdi ne hissediyorsun dedım kafam karıştı dedi.Bu karakol olayının üstüne bir de korona oldum ben.Sonra okul ve derken benimle yasarken sıkıntı yok ki rehber öğretmeni de onu söyledi.Sorun oraya gidince başlıyor.Babasinin yaptığı şikayetle ilgili polisler bunun sizi cezalandırmak için yapmış derken kızım duydu.Cunku cocuk iyi olduğunu söylemiş zaten

Cocuk oraya gittiğinde ödev bile yapmasini istemiyorlarmis.Buraya ödev yapmaya mı geldin diye.Yani oraya gitmesinden oradaki davranışlardan rahatsız oluyorum.Bisey yapamiyorum

Cocuk oraya gittiğinde ödev bile yapmasini istemiyorlarmis.Buraya ödev yapmaya mı geldin diye.Yani oraya gitmesinden oradaki davranışlardan rahatsız oluyorum.Bisey yapamiyorum

Kızınız 15 günde bir gidiyor babasına. Ödevlerini gitmeden yapması için teşvik edebilirsiniz. Çocuk tüm gün ödev yaparsa ne zaman beraber vakit geçirecekler ?

Ben de rehber öğretmenim.Okuldaki rehber öğretmeninden de sürekli destek alıyorum,Karakol sikayetinden önce kızım babasıyla mesajlaşmis ve iyi olduğunu söylemiş zaten.Kizima bunu neden yaptın dedım beni sevsinler diye dedi.Zaten seni seviyorlar dedım.Simdi ne hissediyorsun dedım kafam karıştı dedi.Bu karakol olayının üstüne bir de korona oldum ben.Sonra okul ve derken benimle yasarken sıkıntı yok ki rehber öğretmeni de onu söyledi.Sorun oraya gidince başlıyor.Babasinin yaptığı şikayetle ilgili polisler bunun sizi cezalandırmak için yapmış derken kızım duydu.Cunku cocuk iyi olduğunu söylemiş zaten

Çocuğun iyi olduğunu söylemesi yeterli değil. Ancak kötü olduğunu, şiddet gördüğünü söylemesi ; durumun kontrolünün istenmesi için yeterli.

Madem ki rehber öğretmensiniz ; kızınızın babası bu konuda bu denli hassas davrandığı için sevinmelisiniz.

Adam boş vermemiş , annendir yapar dememiş , kapınıza dayanıp olay çıkarmamış.

Eski eşinizi: sadece kızınızın babası ; konumuna oturtursanız iletişiminiz daha sağlıklı olacaktır.

Polis memurları bu konuda bilirkişi mi ? Üzerlerine vazife olmayan bir yorum olmuş.

İyiyim dediği halde darp edilen , şiddet gören yetişkinler dahi varken ; 13 yaşındaki çocuğun " iyiyim " lafıyla ' sorun yok ' deselerdi asıl o zaman sorun olurdu.

Kızınız : " Beni sevsinler " diye söyledim demiş. Neden böyle bir yola başvurmuş , buna bakmalısınız.

Zaten seviyorlar sözü yetmemiş demek ki. Daha fazlasına ihtiyaç duymuş. Belki de babasının onun için dünyaları yakıp yakmayacağını görmek istemiştir. Bu durumda yanacak olanın annesi olmasını düşünmemiştir bile.

Kızınız çocuklukla ergenlik arası dönemde şu anda. Babası ve babasının ailesinin; her hareketini şahsınıza yapılmış olarak görmeyi bırakmalı ve kızınızın duygu ve düşüncelerini dinlemeli , kızınıza odaklanmalısınız.

Evde otururken de ödev yapmasini istemiyorlarmis.Zaten babası amcasına bırakıp sanayiye gidiyormuş.

Babası işe gidiyor yani ( yanlış anladıysam düzeltin ) , kızınız da amca ve halayla kalıyor. Yeğenleriyle zaman geçirmek istemeleri kötü birşey değil ki.

Sadece 15 günde 1 orada kalıyor. Etüte gitmiş gibi sadece ödev yapıp gelsin mi ?

İse gitmiyor hafta sonu çalışmıyor babası.Arabasini sanayiye götürüyormus.Hala da amca da mecburen bakıyor

Birebir yaşadığım olay çok benziyor benim hayatıma. Allah yardımcınız olsun

İse gitmiyor hafta sonu çalışmıyor babası.Arabasini sanayiye götürüyormus.Hala da amca da mecburen bakıyor

Her hafta sonu götürmüyordur herhalde sanayiye arabayı. Bir sıkıntı olmuş ki götürmek zorunda kalmış. Olaya böyle bakmalısınız.

Odak noktanız kızınızın sağlığı , mutluluğu olsun. Çocuk her 15 günde bir babadan gelince diğer evdeki her detayı sorguluyor musunuz ?

Fark etmeden çocuğunuzun vicdan yapmasına sebep oluyor olabilir misiniz ?

Not : Diğer mesajlarimda kızınızın yaşını 11 değil 13 yazmışım. Düzeltemiyorum diğer mesajlarda , kusura bakmayın.

Son düzenleme:
15 günde 1 defa gittigi yerde etkilenen çocuk sizden nasıl etkilenmiyor?
Anne baba arasında kalmış bir çocuk var ortada siz çekiştiriyorsunuz babası çekiştiriyor

Çocuğumun sağlığı söz konusu olduğunda babamı tanımam. Ne demek eski eşim kabul etmiyor? Götüreceksiniz pedagoga ve yardım alacaksınız. Düşse kolu bacağı kırılsa babası izin vermiyor diye götürmeyecek misiniz hastaneye doktora? Bu nasıl ebeveynlik böyle, geç bile kalmışsınız çünkü eşiniz ve ailesi zarar vermeye başlamışlar çocuğa. Pedagog tabi ki istemez babası. Çocuk doğruyu yanlışı ayırt etmeye başlarsa kandırıp annesine karşı dolduramaz.

Yemin ederim bu çocukların sağlığı söz konusuyken babası istemiyor, babası izin vermiyor, babası göndermiyor diyen kadınlardan gıcık alıyorum.

Bu kız ergenlik başlangıcında. Seneye hiç beklemeyeceğiniz şeyler yapacak söyleyecek. Okulda veya çevresinde yaşadığı sorunların, hayal kırıklığının sebebini sizde bulacak. Sizin yüzünüzden hatta senin yüzünden diyecek, babam benim için neler yapacaktı sen engel oldun diyecek. Pedagog kontrolünde olursa hem sorununu derdini daha rahat çözersiniz hem de karşı tarafın bir daha iftira atmamasını sağlarsınız.

Konu sahibi beni dinle. Anne baba ayrılması olmasa bile ergenliğe girişte bin tane sorunu oluyor bu çocukların. Biz gayet sevgi saygı dolu bir aileyiz. Çocukların önünde tartışmayız bile. Buna rağmen benim kızım iki ay pedagogla görüştü. Bir gün kızın ellerini boydan boya çizik içerisinde gördüm. Desen boyama gibi değil resmen sert çizgilerle kalemle çizmiş elini. Hemen okuldaki rehber öğretmene onun yönlendirmsiyle de pedagogla görüştük. Başarısız olduğu ders yüzünden, vücudunda oluşan değişiklikler, öğetmeninden adet göreceğini öğrenmesi veya kendini güzel bulmaması gibi nedenlerle çocuk depresyona girmiş. Kızım şimdi normale yaklaştı. Bizimle iletişim kuruyor, yardımcı ders alıyor. Hala da ihtiyaç duyarsa randevu alıyoruz çünkü bize anlatmak istemediği şeyler oluyor, pedagoga danışıyor.
Kendinizden mi kısarsınız veya birikiminizden mi kullanırsınız bilmem ama lütfen çocuğunuz için yapın bir fedakarlık.

Kizin kucuk degil tayin iste git yeni yer sana iyi gelecek inan.
avukatla görüş gidicem vs vs velayet davasi acarmi yakin bi sehredetayin isteyebilirsin bırakın gidin
ne sehirmis turkiyede sehirmi yok
kendiniz kızınızı 3 ayda bir pedagoga götürün kiziniizin akli cok karisir daha lisesi vs vs ergenligi zor gecer

Back
X