• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

yardım edin ...

sessizlikkkkk

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
7 Mart 2017
20
4
1
41
Arkadaşlar 2 çocuğum biri 8 biri 6 yasinda
var babaları evi terk edip annesine yerleşti ve bize bakmıyor yapa yanlız kaldık suan kimse yardım etmiyor resmi nikahı yapmadı bana boşanmak gibi bi durumumuz yok ailemde cocuklarini ver ona gel diyor ne yapacağımı bilmiyorum ....sorum şu devletten nasıl bir yardım alabilirim çocuklarım için ve kendim için ?????

Yapacağını söyledi söz verdi ve yapmadı çocukları üzerine aldı suan bana çocukları bana verebilirsin sen git diyor

var babaları evi terk edip annesine yerleşti ve bize bakmıyor yapa yanlız kaldık suan kimse yardım etmiyor resmi nikahı yapmadı bana boşanmak gibi bi durumumuz yok ailemde cocuklarini ver ona gel diyor ne yapacağımı bilmiyorum ....sorum şu devletten nasıl bir yardım alabilirim çocuklarım için ve kendim için ?????
Oh iyi olmuş size! Nikahsiz evliliğe razı olursanız, olacağı bu işte! Sene olmuş 2017. Sizin resmi nikahiniz yok. Başınıza geleni hak etmişsiniz devlet size ne yapsın? Anneniz babanız nasıl resmi nikah yapmadan evlenmenize razı olur bunu da anlamıyorum. Nerede yaşıyorsunuz siz? Hayır cevremde ne aile buyuklerinde ne de baska kimsede duymadım boyle bir seyi, ondan soruyorum. Bu nasıl evlilik?

nikahsız 2 çocuk
ailende çocuklarını istemiyor
adam desen terk etmiş evi çocukları annesinde
eğer mahkeme açarsan beraber yaşadığınızı kanıtlarsan ya da çocukların babası olduğunu resmi yolla kanıtlarsan nafaka verebilir adam sana ama bunun için de uğraşman gerek hemen olucak bişi değil ve avukat için de para lazım
çalışıyor musun
neden resmi nikah olmadı bu kadar yıl
üzerine ev araba arazi bir şey var mı
ailen nikahsız oturmana hiç mi karışmadı
nikahsız olmana bişi demiyorum ama keske cocuk yapmasaydın ya da bi işin olsaydı
şuan çok zor durumdasın ama bu durumu da sen hazırlamışsın
neyse bi avukat bulman lazım o sana daha cok yardımcı olur

Devlet neden vardır biliyor musunuz? Toplumda bellirli bir düzen içerisinde yaşansın, herşey kayıt altında olsun ve bu kayıtlara dayanarak insanların hakları korunsun diye var. Ancak nedense insanlar devlet sisteminin düzenli çalışması için üzerlerine düşen görevleri yyapmadan sürekli birşeyler talep ediyorlar. Nikah iki imzadan ibaret değildir. Nikah kıymış olsaydınız, devlet şimdi hem sizin hem de çocuklarınızın haklarını koruyabilirdi. Ancak adem işler böyle gelişti... Çocuklar babasının üstüneyse ve bakmıyorsa tazminat davası açabilirsiniz. Babalarının üstüne değilse de yine babalık davası açın. Bir daha da hem kendinizin hem de çocuklarınızın geleceğini garantileyecek adımlar atın yazık yavrulara.

Çocukların söy isimleri herseyi onda hatta vekalet bile onda nikahsiz yaşamayı ben istemedim herseyi yaptım bunun için daha da çok inatlaşip yapmadi

Bende bilmiyordum böyle bi kanun inşallah çözüm olur konu sahibi ve böyle çaresiz olanlar için
Özellikle imam nikahlı olanlara yönelik çıkardılar gerçekten iyi oldu. Emsal bir dava da var, nişanlısıyla beraber yaşayıp sonra ayrılan kadın, tazminat ve nafaka aldı, o haberi arıyordum bende :)

Eder mune abla, fotoğraf, tanık hepsi oluyor. Zaten 2 tane çocuk var ortada beraberliğin en büyük kanıtı.
Bende bilmiyordum bu yasayı, bilgilerin paylaşılması birçok kadına yol gösterecektir diye umuyorum.
Elbette olması gereken kendiniz ve çocuklarınız için hak kaybı yaşamamak için nikah akdiyle bir birliktelik yaşamak ama olmuşa yapacak birşey yok, o zaman çareleri yapabileceklerini yazmak iyi olacaktır.

Şöyle söyliyim babalarının çocuklarla bir sorunu yok onlara bakmaya ve almaya razi beni istemediği için böyle bakmayarak çaresiz bırakarak gitmemi sağlamak bende çocuklarımı bırakmamak için direniyorum..ailemde çocukları istemiyor çünkü o sana bunları yaptı bırak baksin çocuklara diyorlar kızdiklari için çaresiz kaldım

Bende bilmiyordum bu yasayı, bilgilerin paylaşılması birçok kadına yol gösterecektir diye umuyorum.
Elbette olması gereken kendiniz ve çocuklarınız için hak kaybı yaşamamak için nikah akdiyle bir birliktelik yaşamak ama olmuşa yapacak birşey yok, o zaman çareleri yapabileceklerini yazmak iyi olacaktır.
Bizde İmam nikahlı mağdurlar o kadar çoktu ki böyle bir yasa kaçınılmazdı artık. En iyi yaptıkları şey bu yasa herhalde :) Yasa çok ilgimi çekmişti, hemen sonrasında nişanlısına dava açıp kazanan bir kadında oldu.

Bizde İmam nikahlı mağdurlar o kadar çoktu ki böyle bir yasa kaçınılmazdı artık. En iyi yaptıkları şey bu yasa herhalde :) Yasa çok ilgimi çekmişti, hemen sonrasında nişanlısına dava açıp kazanan bir kadında oldu.
Çok iyi olmuş gerçekten, dilerim resmî nikahla yapılan evlilikler çoğalsın, öylesi daha makbul lakin bugüne kadar nikahı olmadığı için mağdur olan kadınlarında yasal hakları olması memnuniyet verici.

Back
X