yardım hamileliğimin 3 ayına yeni giriyorum. ama çok kilo aldım 3,5 kilo normal mi

gulsah034

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
12 Ağustos 2011
110
1
116
İstanbul
Folik asit ve ferro kullanıyorum. Fakat acayip iştahım açık maşallah bulantımda yok. habire yiyorum. korkmaya başladım. 3,5 kilo almışım ya benim gibi olan var mı ... niye ilk başlarında çok kilo alınır. yardım lütfen

Folik asit ve ferro kullanıyorum. Fakat acayip iştahım açık maşallah bulantımda yok. habire yiyorum. korkmaya başladım. 3,5 kilo almışım ya benim gibi olan var mı ... niye ilk başlarında çok kilo alınır. yardım lütfen

canım endişelenme.ben de hiç midem bulanmadı hiç bir şeyden tiksinmedim.ama iştah konusuna gelince abartmamaya bak çünkü fazlası sana yağ deposu ve seni hantallaştırır.bebeğin hareketini bile kısıtlar.canın bişeyler istediğinde meyve ye fakat çok şekerli meyvelerden tüketmemeye çalış.ben de 3 kilo almıştım.şimdi altıncı ayımdayım 6 kilo aldım.şimdi kullandığın kan ve folik asit iştahını artırmıştır ilaçlara bünyen alışırsa sen de yeme düzenini oturtursun.bu arada tam tahıllı ekmek ye.hem daha besleyici hem de kabızlığı ortadan kalıdırır.bir dilim yesen doyurur.

folik asit iştah açarmı ki... bende de inanılmaz yeme dürtüsü var üstelik daha yeni hamileyim bununda üstüne gayet etine dolgun biriyim... bak şimdi en endişelendim:18:

sigara alışkanlığım vardı onu da bırakınca kendimi tutmaya çalışıyorum. günde 1,5 km yol yürüyorum. bakaılm kilo almaya müsait yapım var napıcam çok tedirginim benim gibi olan bu kadar kişi mi var

ben zaten kiloluyum sonum inşallah iyi olur :) ama folik asit galiba iştah açıyo sürekli bişeylere saldırma isteğim var

arkadaşlar ben ilk aydan itibaren folic + kan hapı kullanıyorum ve bünyem kilo almaya müsait olamsına rağmen 5. aya girdim sadece 1 kg aldım.bence ilk ay için çok fazla almayın iştahınız açıldıysa yararlı şeyler yiyin ceviz badem kuru üzüm yoğurt meyve gibi tabi azar azar.zaten son aylarda yeterince kilo alırız şimdiden yük yüklemeye ne gerek var.bana doktorum 19-20 hafta olana kadar çok kilo almayacaksın diye sıkı sıkı uyardı.çok kilo alan bir arkadaşım doğumda çok zorlandı üsteik bebeğide minicik doğdu .çok yiyince bebek almıyor biz alıyoruz.gözünüzü kokrutmak için yazmıyorum sadece hamileliği bahane edip homini gırtlak yememeliyiz.ekmeğin böreğin makarnanın çoğu maalesef bizde kalacak.hepimiz sağlıklı hamilelik geçirir bebeklerimizi kucağımıza alırız inşallah sevgiler.

İlk aylarda bulantı kusma olmadıgı ve sigarayıda yenı bıraktıgım ıcın ben de oyleydim
Ama sımdı daha kontrolluyum ekmegi biraz azalttım
Sık ve az yiyip bol su tüketin suyun inanılmaz faydaları var
Abur cubur kesnliklebyemeyip hamur işini de azaltmak lazım

herkesin bünyesi farklı kimi alır kimi almaz bu birazda yemeyle alakalı.. benimde ilk aylarda iştahım çok açıktı şimdiyse canım yemek yemek istemiyor. acıktığım için mecburiyetten yiyorum. dr bana az az sık sık ye diyo ama ben pek uygulamıyorum. meyve ye ama abartma demişti. mesela meyve yedin yarım saat sonra açlık hissettin bol su iç demişti. ha ben yapıyomuyum yapamıyorum. sadece meyveyle beslensem yeter o derece :9:

ben de 3.ayıma girdim 3 kilo almışım.doktora göre normalmiş.ben foliki bıraktım yani doktor dedi.ferro ve multivitamin hapı verdi.onlara başladım yeni.

bence çok bir kilo degil 3 4 kilo. ama tabi normal kilolu hamile kalındıysa. bende ilk zaman 2 kilo vermişstim sonra 5 kilo olarak aldım. herkes 6 aydan sonra çok kilo alırsın demişti. ben nerdeyse iki aydır 1 kilo aldım. şuana kadar 12 kilo aldım. bakınca daha iki ay var bende çok aldım. allahtan çok kilolu hamıle kalmadım. 61 le hamile kaldım şuan 72 73 arasıyım. kemikli oldugumdan çok göze batmıyor. inşallah 75 çok geçmem ama geçersemde çok takmıyorum. çogunluk dogumdan sonra kendi kilosuna dönüyormuş. onlardan moral alıyorum. saglıkla bebeklerimize kavuşalım. dogumdan sonra dikkat ederiz.

Ben de 4 ayda 3,5 kilo almışım doktorum normal dedi, üstelik mide bulantılarım ve iştahsızlığım vardı artık eskisi gibi değil ama çalışma hayatım çok hareketsiz olduğundan aldığımı düşünüyorum.

Ben çok takmıyorum, hamur vs yemiyorum bol meyve ve sebze tüketiyorum artık ceviz de yiyebiliyorum eminim iyi yerlere gidiyordur aldıklarım:)

bende şimdiden 2 kilo almışım bile :2:benimde almaya müsait 75le başladım fazla almıycam diyordum bide:20:ilk doğumda 20 ye yakın almıştım onları bile veremedim kaç sende bide bunda alırsam vay halime:27::27:

Back
X