• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yardim için kapiniza gelenlere

gerçekmi gerçek değilmi
birtürlü anlayamıyorum ben
evimiz 2 katta olduğu için genelde 1-2 kuruş atıyoruz ama

annem hiç dayanamaz böyle şeylere.
umarım gerçekten ihtiyaçları vardırda
alıyorlardır.

gerçekmi gerçek değilmi
birtürlü anlayamıyorum ben
evimiz 2 katta olduğu için genelde 1-2 kuruş atıyoruz ama

annem hiç dayanamaz böyle şeylere.
umarım gerçekten ihtiyaçları vardırda
alıyorlardır.

1 2 KURUŞ ATIYOZ NEDEMEK YHA BİRAZ DAHA SAYGILI OLSAK DAHA İİ OLUR BENCE NE OLURSA OLSUN İNSANLARIN İÇİNDE İYİ YADA KÖTÜ ÇIKIYO AMA BU ŞEKİLDE BAHSETMEK BENCE YANLIŞ KİM İSTER BİRİNE EL AÇIP DİLENMEK ALLAH DÜŞÜRMESİN:1closedeyes:

Her ne kadar günümüzde güven olmasada bende geleni boş çevirmemeye çalışırım ya para yada evden yiyecek birşeyler veririm.

genelde her isteyene veririm.
sonuçta ALLAH rızası için veriyorum o kötü niyetliyse benim yapacak birşeyim yok.:1no2:
ama etrafta gözlemlediğim kadarıyla herkez dilenene veriyor
ama selpak,yarabandı vs.satan ihtiyacı olan kişiler var onlardan alınmıyor.
alnının teriyle dilenmek yerine çalışana yok, dilenene var kötükedihüso
biz toplum olarakda insanları dilenmeye itiyoruz malesef.
ALLAH'ım kimseyi elden ayakdan düşürüp muhtaç etmesin.:
:

eskiden gelirlerdi evlere ve yağ,pirinç,un gibi şeyler isterlerdi.hatta hiç unutmam yaşlı bir adam gelip benden lif istemişti,inanamayıp ne istediğini tekrarlatmıştım.banyo yapacağını ama lifinin olmadığını söyledi.şaşırmıştım.yanında sabunda vererek adamı göndermiştim.
şimdi evelere gelen yok,ama sokaklar adım başı dolu nerdeyse.kimine veriyor kimine veremiyorum.
gercekten ihtiyacı olupta bu yola başvuranlara helali hoş olsun.ama yalandan yardım isteyenlerinde allah gözlerini acsın diyorum.günahları boynuna.

Kapıye gelen boş çevirilmez bizde de ...
Ama inanarak , güvenerek vermiyorum birşeyler oda ayrı...
Bi kere kurban da biri geldi et istiyo çantası dolu et her komuşdan almış görüyorum ...
Dayanamadım et yok elindekiler yeter dedim...
Belki yanlış ama bu kadar yüssüzlüğe de tahammülüm yok ..

kapıya gelen boş çevirmem ama sokaktaki dilencilere vermem
onun yerine gerçekten ihtiyacı olduğuna inandığım içimin rahat olduğu muhtaç insanlara yardım ederimm
allah hepemizin yardımını kabul etsinnn

calısabilcek gücü olup kapıma gelip yardım isteyen herkeze kapı mı kaparım

misal orta yaşlı bi kadin gelip benden para isterse veya vs bişey git everler temizlik yap para kazan derim veya baska işler
ki bunu cok dedim
orta yaşlı bi cocuk gelip benden para isterse git pazarda su sat limon sat derim bunuda cok dedim

birde gercekten eli ayagı tutmayan hic birsey yapamayacagına inandıgım insanlar vardır
onlara elimden gelen yardımı yaparım

öyle bir duruma geldikki..kim doğru söylüyor kim ahtekar anlayamıyoruz...fakat kapına gelipte el açan taşı sıksan suyunu çıkartacak kadın erkek okadar insan var ki...en kolay yol duygu sömürüsü yapmak,
allah yardım etsin...

birgün kapıma alı bir kadınla 5 6 yaşlarında bir çocuk geldi okullar yeni açılmıştı çocuk okula gidecek önlüğü giysisi yok dedi yardım edermisiniz dedi bende de para yoktu oğlumun 1. sınıfa giderken giydiği küçük önlük vardı yeni 1 sene giydi üstelik oğlum çok temizdir ayrıca ayakkabısı da vardı bunları alın dedim baktı olmaz giymez dedi ayakkabıarı eline aldı gitti baktım ayakkabıları da merdivene bırakmış demekki yalanmış o önlüğü bir arkadaşın oğluna verdim 2 sene giydi maksat önlük değil paraymış

genç yaştaysa gelen kişi vermiyorum...
ne kadar zor durumda olursa olsun her genç çalışabilir..en basitinden merdiven yıkayabilir..:1closedeyes:
neticede bende çalışıyorum..
ama yaşı varsa mutlaka bir şey vermeye çalışıyorum..
kul bilmezse Rabbim bilir diye düşünüyorum..
birde bir şey satan insanlardan mutlaka alıyorum..
işyerine geliyor çocuklar mendil satmak için,çerez satmak için..
yada teyzeler geliyor çorap satıyorlar..onları da kıramam..:çok üzgünüm:

Bende alır gibi yapıyorum parayı veriyorum sonra neyse bunu başkasına sat diyorum yani parayı dolaylı yoldan vermiş oluyorum.Belki dilenci değil satıcıdır diye.Geçen Cuma iş yerini kapatmak üzereyken 9-10 yaşlarında bir kız geldi elinde bir tane süslü cüzdan alırmısınız dedi.Bende hayırdır dedim neden satıyorsun.Babamın ayağı kırık çalışamıyor tüpümüz bitti onun için satıyorum dedi.O an cebimdeki bütün parayı verdim.Yürüyerek kızımı okuldan almaya gitmek zorunda kaldım ve akşam almam gereken şeyleri alamadım ertesi sabah kızımı erken uyandırıp alışverişi sabah yapmak zorunda kaldım.İnşallah yerine ulaşıyordur yoksa öbür dünyada hesabı çook ağır.
Genelde kapıya geleni boş çevirmiyorum.:teselli:

Son düzenleme:
Dilenciye para vermiştim birdefadsında kadın beğenmedi verdiğim parayı. Bana bu az daha versene dedii :1shok:
Bir defasında da para vermediğim için kapımızdaki ayakkabıları çalıp götürmüştü:kızgın:
O yüzden artık ve para da falan vermiyorum:1no2:
Ama elinde birşey satana ve görmeyenlere veriyorum....

Son düzenleme:
elbette kapima kadar gelen birini bos cevirmemeye calisirim ama bazen yolda giderken öyle seylere tanik oluyor ki insan,gencecik adam yada kadin hic bir kusuru görünmüyor..iste böylelerine vermiyorum,cüünkü pekalada kazanabilir...
birde elinde gitari yada herhangi bir müzik aleti olanlara kesinlikle yardim etmeye calisiyorum...cünkü emek var sonucta...

Kızlar yardım için kapınıza gelenlere karşı ne yaparsınız..Gerçekten inanıp güvenip üç beşkuruş para verirmisiniz..
yoksa inanmayıp kapıyı kapatırmısınız.
sabah ofise gelırken tanımadığım bir bayan benden otobus bıletı için para istedi...
biraz öncede çocuğun biri eline doktor raporu gibi bir belge almış annem kanser yardımda bulunun diye ofise gelmiş....
Dünde bir anne ve çocuk gelmiş.çocukta okul kıyafetlerı var okumak için yardım istiyor..
kimi minicik bebeğini alıyor kucağına süt parası istiyor..
hemen hemen hergün birtanesi yardım için ofise geliyor..kime inanıp kime inanmayacagımı şaşırdım..:uhm:
birde bakıyorsun zabıta baskın yapıyor üstleri milyarlarca para çıkıyor.
para veriyorum bakıyorsun 1 ay sonra yıne aynı kişi..
vermiyorum busefer içim acıyor....

Kapıma her geleni boş göndermemeye çalışıyorum....
ihtiyacı olsun veya olmasın veriyorum...
sadaka kaza ve belanın önüne geçer....

Back
X