Yardım istiyorum.

Terramycin

Üye
Kayıtlı Üye
15 Aralık 2013
12
0
6
35
İstanbul
Merhabalar. Araştırdığım, merak ettiğim bir şey olduğunda siteden sık sık yararlanıyordum. Üye olup kendi sorunumdan bahsetmek istedim.
Şöyle ki, 16 yaşındayım boyum 167 ve kilom 56. Kilolu değilim, ama zayıfta değilim. Görüşümü yanlış bulabilirsiniz ama 50 kilo olmak istiyorum. Geçen yılın başlarında öyleydim ve halimden çok memnundum. Bunu takıntı haline getirdim, psikolojik olduğu kanısındayım. Midem ikiye ayrılmış biri sağ biri de sol bacağımdaymış gibi geliyor. Çok az yiyorum yine de kilo alıyorum. Bu kiloyu aniden almadım. 53 idim zamanla 56 ya çıktım. Yürüyüşe vaktim olmuyor. Spor salonuna yazılmak da bir sorun. Evde kondisyon bisikletine biliyorum ve akşamları squat yapıyorum. Çevremde sürekli yiyen, ekmek, makarna, pilav vb. şeyler tüketen herhangi bir spor yapmayan ve zayıf kategorisine girebilecek arkadaşlarım var. Cidden delireceğim. Kusmayı denedim olmadı. 2-3 gün boyunca yok denecek kadar az yedim. Sonrasında dayanamayıp mutfağa saldırdım. Kilo vermesem bile kilo almamak istiyorum. O sürekli yiyip kilo almayan insanlardan farkım ne? Çay olur, bir ilaç olur... Önerebileceğiniz herhangi bir şey? Edeceğiniz yardım için değil, buraya kadar okuduğunuz için bile teşekkür ederim.

Sevgili Terramycin,

Kilo ve boy orantın aslında çok iyi ama önemli olan kaç kiloda kendini güzel hissettiğin ve kaç kiloda aynadaki görüntünü beğendiğin.
Geçen yıl başı... Yani bir yılda aşamalı olarak aldığın ve artık yerleşik olan kilolarını 3 günde veremezsin.
Ergenlik çağındasın, kilo almak belki de gelişiminin gereksinimi. Şu an normal kilondyaken vücudunu kilo al-ver'e alıştırırsan hayatın boyunca 3 alan 5 veren biri olursun ki bu zamanla çatlak, selülit, sarkma yapar sende. Vücut bakımı forumu ben dahil bunlara çözüm arayan ablalarınla dolu.
Spora devam, kilo vermesen bile her açıdan iyi bir şey. Yemeğe gelince de pilav, makarna, şeker hayatın boyunca sana faydalı olmayacak. Yeme alışkanlıklarını değiştir, yemedikçe tadlarını unutursun zaten.
Dengeli beslen, destekleyici olarak birkaç fincan (sakın fazla değil) yeşil çay iç her gün. Yağlarını azaltacaktır.
Kusmak ne demek? Lütfen kendine bunu yapma.
Birkaç yıl sonra sarkık, blumia hastası, midesi hasarlı, yaşıtlarından yaşlı görünen bir genç kız olabilirsn.
Diyet yapma, beslenme tarzı geliştir böylelikle bu yemekler bana yasak diye kafanda sürekli kurmaz ve 3 gün sonra saldırmazsın.
Kendine iyi bak,
Sevgiler...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…