yardım istiyorummm

chamly

Rabbi Hebli Minessalihin
Kayıtlı Üye
29 Mayıs 2013
182
0
16
Diğer
iyi akşamlar arkadaşlar.29 yaşındayım ve öğretmenim.nereden başlayacağımı bilemiyorum.baskıcı bir ailede yetiştim.okumak,kendi paramı kazanmak için çokkk çabaladım ailemin ve akrabalarımızın köstek olmasına rağmen.hakaret,şiddet içinde yetiştim.bu ortam sonucunda fazla konuşmayan kendiyle yarışan,kendini kurtarma peşinde olan bir karaktere büründüm.sonunda üniversiteyi uzak yerde okudum.bitince tekrar eve döndüm.vee zorda olsa atandım.fakat babam diğer ablalarımı zorla evlendirmesine rağmen beni evlendirmek istemedi nişan zamanı atanmamış olmama rağmen hayatta arayıp bulamayacağım bir eşe sahibim.ailem onlara yardım etmeden evlendiğim için düğün zamanı düşman oldu.eşimin ve benim ailemden uzak bir yerdeyiz şu an zor bir yer olmasına rağmen evimin içi huzurluydu.fakat ben istemediğimi bildiği halde eşim memlekete tayin istedi ben gitmek istemiyorum çünkü aileme kafa olarak çok uzağım düğün zamanı düşmanlıkları bitmesine rağmen eşimin ailesini de görmek istemiyorum çünkü çok konuşuyorlar.benimde sürekli gevezelik yapmamı onların peşinden koşmamı istiyorlar.bende kesinlikleri bunları yapacak biri değilim.şimdi bende tayin isteyip gittiğimizde ailem para konusunu açacak(yapmasalar da kafamda yer etti) eşimin ailesi yakın olmuyorum diye sitem edecek.ben herkesle aynı zevklerde,karakterde olmak zorunda mıyım bunlar yetmiyor gibi eşimin benden büyük ablası beni kıskanıyor.açıkca belli etmiyor ama anlıyorum.bana zerre kadar yakınlık göstermediği halde benden yakınlık bekliyor.göremeyince başka bahanelerle üstü kapalı yorum yapıyor.şimdiye kadar ben hiç muhattap olmadım eşim korudu beni peki gidince nasıl davranayım yorum yapın lütfen.kafam çok karışık.aşırı tartışıyoruz eşimle

Sizin onayınızı almadan nasıl memleketine tayin istedi eşiniz?
Bu ne cesaret anlamıyorum. Ben olsam mutfağı tepesine geçirirdim.
Sonra da güle güle git ben buradayım derdim sanırım

Ve bence gitmek istememekte son derece haklısınız.
İki aileye de uzak olmaktan yanayım.

kesinlikle yanlış yapmışsınız tayin istemekle
sizin yapacağınız
hastalığı var sağlığı var diye düşünüp 3,4 saatlik yere tayin istemekti
ama olan olmuş
madem bu problemler var,kafanızda soru işaretleri,içinizde korkular oluşmuş
baştan iki aileye de uzak durun
bi de niye eşiniz sizin rızanız olmadan tayin istedi ki

Kesin çıkacak mı tayininiz? Belki olmaz, eğer olursana her iki aileyle mesafeli olun, fırsat vermeyin,bu arada eşinle iyi geçin çünki birazda ona bağlı, olmuşla ölmüşe fayda yok derler, bundan sonra ne yapabilirsin diye düşün derim, o da mesafe koyman ,,zaten çalışan bir bayansın, daha fazla eşinle kötü olmaaa

zaten tartışmayı fazlasıyla pişman olacak şekilde yaptık.benden izinsiz istemişte olmadı aslında çünkü şu an iş ortamımız çok kötü aynı şekilde kaldığımız yerde burda sıkıntıda olduğumu görüyor.iş anlamında faydalı olacak gitmek ama korkuyorum başkaları yüzünden daha fazla tartışıp aramızın açılmasından.mutsuz olursak ordan gitme sözünüde aldım ama yinede istemiyorum.

Hem kendi ailenle hem de eşinin ailesiyle aranda sorun varsa ben bi de kendine bakmanı söylerim. Senin belki onlara karşı tutum ve davranışlarında yanlışlıkların vardır. Ne bileyim hayır demen gereken yeri belki esneme gereken yeri bilmiyorsundur gibi.

evet bende iki çevreye göre tuhaflık var çünkü ben kimsenin gönlünü hoş etmek için uğraşmıyorum ne hissediyorsam ona göre davranıyorum.kimseye yalakalık yapmadığım için çok sert geliyor hareketlerim insanlara o yüzden sevilmem.çünkü ağzınla kuş kulak memenle pelikan tutsan da kimseye yaranılmıyor bunu bildiğim için artık kafama göre takılıyorum.düşüncem yanlış ya da tuhaf gelebilir.sürü psikolojisi bana göre değil.

her iki aileye de uzak olunması taraftarıyım ben de. Geniş aile mutluluk getirmez, her işe karışan çok olur. Uzak olacaksın bayram/seyran göreceksin o zaman değerli oluyorsun zaten. Eşinle bu konuyu otur konuş, seninle ortak karar alması gerekirdi kendi kafasına göre tayini oraya istemek ne demek ?

aslında eşim benden habersiz yapmadı bunu.şu an bulunduğum yerde her anlamda sıkıntılıyız bayramlarda,tatillerde gittiğimizde memleket cazip geldi.bende tamam demiş oldum ama iş ciddiye binince korkularım hiç olmadığım kadar ortaya çıktı.bende gitmek istiyorum ama gitmekte istemiyorum düşüncelerim size karışık tuhaf gelmesin forumda okuduğum kadar sıkıntılı arkadaşlar gibi sıkıntılı değilim ama bu yaşıma kadar o kadar doldum ki artık çok basit şeyler bile bende büyüyor sinir krizi geçiriyorum.zaten aile akraba arasında benle fazlasıyla uğraşıldı çekemeyenler tarafından.onlar yetmez gibi eşimin ablasının incir çekirdeğini doldurmayacak saçma sapan halleri de eklendi.benim insanlardan istediğim kendi kalıplarına uydurmaya çalışıp kimse beni yargılamasın.herkes kırmızıyı seviyor diye bende sevmek zorunda değilim.bunun için suçlanıp yargılanmaktan sıkıldım.çok mu şey istiyorum

Son düzenleme:
öncelikle eğer eşini ikna edebilirsen memlekete yakın başka bir yere tayin isteyin her iki tarafa da biraz mesafeli olmak bencede daha iyi ama olmuyorsa da çok kafanda büyütme canım zaten çalışan bayansın başta sınırını çizersin kimseyle çok samimi olmazsın çok sık görüşmezsin eşinde seni anlıyorsa fazla sorun yaşayacağını sanmiyorum.açıkcası ağzı olanda konuşuyor biraz da umursamaz olursan he deyip geçersen daha mutlu olursun dediğin gibi herkesin bir karakteri var kimse kimseye uymak zorunda değil birbirimize karşı saygıl olalım yeter

eşim benim ailemin çok kötü hareketlerine aşağılamalarına benim için katlandı ve tek kelime etmedi bana lafını etmedi bunlara rağmen benim ailemi benden çok düşünür.dünya iyisi biri.memleket işini kabul etme sebebimde ailesinden çok iş arkadaşlarının yanında olmak istiyor onu mutlu etmek için kabul ettim napim.ve bana kendi ailesiyle ilgili nasıl istersen öyle davran der zorlamaz bişeye dayatma yapmaz.ben zaten hep mesafeliyim onlara.artık biri seni kırdığında sende kır beni üzmemek için cevap vermemezlik yapma diyor.yine mutsuz olursan gideriz diyor böyle biri siz olsaydınız benzer bişey yapmaz mıydınız.

tabi ki herekesle anlaşmak zorunda diilsiniz
ama bunu bile bile memlekete tayin istemişsiniz
eşinizin mutlu olmasını istemişsiniz
ama aile içinde kadının kafası rahatsa ailede daha fazla huzur olur
sizin yapmanız gereken olabilecek negatiflikleri azaltmak için
baştan mesafenizi koymaktır
özellikle yeni evliyseniz evliiğinizin oturması için kesinlikle 3. şahısları kafaya takmayın
umrım çok mutlu olursunuz,her şeyin hayırlısı
çok düşünüp şimdiden canınızı sıkmayın

inşallah memlekete tayininiz çıkmaz valla yok yere evinizde huzursuzluk oluyor ben yaşadığım için biliyorum yani...ve endişelenmekte de çok haklısınız sizi öyle iyi anlıyorum kii..görümce konusunda da evet bende de var aynı kriterlere uyan bi görümce. ben umursamama yolunu seçiyorum...

teşekkür ederim arkadaşlar ben zaten mesafeliyim öyle olmasam daha kötü olurdu ama artık o kadar tahammülsüzüm ki çok basit şeyler beni sinir ediyor.o kişiyi de zaten umursamayıp yok saydığım için resmen çıldırıyor hayatında ilk defa biri (o da ben ) buna üfürürerek uçurmamış,peşinden koşmamış.

eşin belli ki anlayışlı biri ve seni hiçbir şeye zorlamıyor bu durumda bende olsam giderdim.orda canımı sıkacak kimseyi de umursamazdım hatta eşin mutsuz olursan gideriz bile demiş boşver canım kimse için kocanla kötü olma en baştan sınırını çiz kimseyle içli dışlı olma biraz da umursamaz ol kendi mutluluğuna bak

çok teşekkür ederi Mihriban.bir insanın annesi babası kardeşi yakın arkadaşı kimliklerine sahip eşi olunca istemese de fedakarlık yapıyor hele ki bana çokk daha fazlasını yapmışken.bende aptal değilim ama onun için yapmam lazım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…