yardım kızlar!

• Konu Sahibi Konu Sahibi t24
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

t24

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
9 Ağustos 2011
718
6
33
Selam kızlar,yardımınıza ihtiyacım var.Ben sosyoloji son sınıf öğrencisiyim.Derdim tez konusu.Aklımda çok alan var çalışmak istediğim ama size de sormak istedim.Farklı düşüncelerden güzel şeyler çıkabilir diye düşündüm.Benim tez dersimin adı;Toplumsal cinsiyet ve iktidar.Aklımdaki konular şu şekilde;anaerkillikten ataerkilliğe geçiş(tarihsel olarak),eski türk toplumunda cinsiyet kültürü,kadın ve görsel medya(ama biraz açmak gerek),tüketim toplumunun kadına seslenişi,modern türkiyede kadın yoksulluğu,80lerin kültürel ikliminde kadın olmak.Aklıma bunlar geldi ama sizinde değişik fikirleriniz olabilir.Burada düşünüp konuşup artık bir karara vardırmak istiyorum.

Lütfen yardımcı olun kızlar çok kararsız kaldım.

Ben bunu sevdim.
80lerde kadın olmak.

Gunumuzde Turkiye'deki kadinlarin gecmise oranla nasil degistigini(kulturel, kiyafet, calisma haklari acisindan) vs vs.......... yazabilirsin.
Turk kadiniyla gelismis ulkelerdeki(Avrupa+Amerika) kadinlari ve kadin haklariyla kiyaslayabilirsin. Turkiye'yi(kadin haklari acisindan) kendiyle ve gecmisiyle, Avrupa ve Amerika ile , onun disinda Turkiye'ye benzeyen bir kac musluman ulkeyle kiyaslayabilirsin.

Hatta 1920-1940-1960- 1980- 2000- 2020(son 7 yil ongorusu) diye 100 yili iceren bir calisma yapabilirsin.

Kolay gelsin.

Son düzenleme:

Düşünceleriniz için teşekkür ederim.Kıyaslama yapmak güzel olabilir.

Başka düşüncelerde alabilirim arkadaşlar :)

Kimse ilgilenmiyor ya biraz düşüncelerinizi yazsanız çok mu??

Düşündüğün konuların hepsi güzel bence, tabii bu konularda daha önce ne gibi çalışmalar yapılmış, senin kaynaklara ulaşımın nasıl olacak gibi detayları da değerlendirmek gerekir. "Tüketim toplumunun kadına seslenişi" ve "Kadın ve görsel medya" konuları benim özellikle ilgimi çekti, bu ikisi zaten birbiriyle çok ilintili konular ve hangisini seçersen seç tezini hazırlarken diğer konuya da el atmak durumunda olacaksın. Ben yazacak olsam bu iki konuyu harmanlayarak yazardım, tüketim toplumunun kadını özgürleştirmek adı altında metalaştırması(ve bunu medya yoluyla topluma modernitenin bir gereği olarak dayatması) gibi bir çalışma çıkarırdım ortaya. Tabii sen konuya farklı bir açıdan da yaklaşabilirsin ama nedense benim aklıma ilk sırada hep bunlar geliyor.

Evet çok güzel bir düşünce.Benimde hoşuma gitti.Bizim tez hocamız çok indirgememizi istiyor.Tek birşeyin üstüne yoğunlaşmamızı istiyor.Tüketim toplumu derken,neyi kastediyorsun diye soracak bana.Bunun içini açarken televizyonu mu,modayı mı,reklamlarımı neyi kastediyorsun diye soracak.Benim zorlandığım yer burası.Tam olarak konuları indirgeyememek.

Benim baştan beri aklımda olan tüketim toplumuydu.Tam olarak konuyu belirleyemeyince başka konular geldi aklıma.O yüzden bu alanı kadına veya erkeğe bağlayarak nasıl daraltabilirim,sorunum bu.

Televizyon, moda, reklam gibi şeyleri birbirinden kesin çizgilerle ayırmak mümkün mü ki? Yani zaten televizyon kanalları dediğimiz şeyler reklam gelirleri için kurulan şeyler değil mi? Bu konuda hocandan yardım iste bence. Yani kendi başına konuyu indirgeyemiyorsan o sana yol gösterebilir belki. Ya da üzerinde en rahat çalışabileceğin alanı seç. Televizyon bana en geniş kapsamlı olanı gibi geliyor, bu başlık altında reklamı da, modayı da inceleyebilirsin çünkü.

mesela birisi 5,6 reklam seçip,onun üzerinde yoğunlaşacak.
birisi tek bir dizi seçip onun üzerinde çalışacak
yada birkaç film seçip onları ele alacak.
genelde sınıf bu yönde çalışıyor.
düşünceleriniz için tekrar teşekkür ederim.

Şu an hatırlamadığım bir markanın gazete ve dergi reklamlarıyla ilgi bir eleştiri görmüştüm bir yerlerde. Reklamlarda firmanın giysilerini giymiş kadınlar, cansız figürler gibi fotoğraflanmışlardı. Bilgisayarıma da kaydetmiş olabilirim hatta, bir bakarım bulabilirsem buraya eklemeye çalışabilirim istersen.

çok iyi olur bulabilirsen.

Aklıma şimdi geldi, parfüm reklamlarını ele alabilirsin mesela. Son günlerde yayınlanan bir reklam var hatta, adam parfümü sıkınca kadın daha önce hayatını kurtarmış olan adamı bırakıp yüzünde aptal bir ifadeyle parfümü sıkan adama koşuyor. Bunun gibi birkaç reklam daha vardı önceden, kadınlar parfüm sıkmış adamın peşinden gidiyorlardı iradelerini kaybetmiş vaziyette, bence bu iyi bir konu olabilir.

onu birisi yapacak malesef:) acaba bende dergilerdeki kadınlar üzerine mi yapsam

Aklıma şu da gelmişti;birkaç kitap veya birkaç film seçip onlar üzerinden kadını anlatmak.

Bilgisayara kaydetmişim hatırladığım gibi ama şu an buraya yükleyebildiğimden emin değilim, deniyorum bakalım :)

Konuyu bilmem de önce kaynak taraması da yap benim çoğu arkadaşım yetersiz kaynak yüzünden tez konusu değiştirmek zorunda kaldı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…