• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

yardım lütfeen:( 2 gün sonra düğünüm var ve ben hasta oldum:(

ben de kullanıyorum o ilaçtan, adetten 3-4 gün önce içmeye başlaman gerekiyor. adet başladıktan sonra işe yaramaz bırakmalısın hemen. ben tatile gideceğim zaman kullanıyorum yıllardır bende hiçbir yan etkisi olmadı adet düzenimi de bozmadı. tabii ki insandan insana değişir.

''Bu ilaçlar yumurtlamayı etkilemez sadece rahim içi tabakasına etki ederek kanamayı engellerler. Kalıcı bir hormonal probleme kesinlikle yol açmazlar. İleri dönemde yumurtlama bozukluğu veya çocuk sahibi olmada hiçbir olumsuz etkileri yoktur. Kilo almaya neden olmazlar. Sadece adet günü değiştiği için adet düzenide yeni oluşan kanama gününe göre düzene girecektir. İlaç kullanıldığı dönemde şişkinlik, kabızlık, gerginlik nadiren başağrısı, sinirlilik hali yapabilir. Ancak bu etkilerin hiçbiri kalıcı değildir. İlaç kullanımı bittikten sonra bu yan etkilerde geçer. İlaç kullanıldığı sürece adet kanamasını engeller ilaç bırakıldıktan birkaç gün sonra kanama başlayacaktır. Bu nedenle bayanlar istedikleri süre bu ilacı kullanarak kanamalarını istedikleri güne kadar geciktirebilirler. Ancak adetde bu gecikmenin sağlanabilmesi için beklenen adet gününden en az 4-5 gün önce ilaca başlamak gerekir. Eğer ilaç adet gününe 1-2 gün kala başlanırsa kanamayı geciktiremeyebilir. Bazen ilaç düzenli olarak kullanılmasına rağmen kullanıldığı süre içinde lekenelenme yapabilir, endişe edilememelidir. İlacı kullanacakların hamile olmadıklarından emin olmaları gerekir. Hamilelikte bu ilaçların kullanımı bebekde yan etkiye yol açabilmektedir. Ayrıca karaciğer hastalarının ya da pıhtılaşma bozukluğu olanlarında bu ilacı kullanmaları sakıncalıdır.''

Uzm.Dr.Meriç Karacan

:ssz::ssz::ssz:

selam bende evlendiğimde hastaydım ve gerdek gecemde düğün aksamı sancım vardı aldım ağrı kesicimi oynadım düğünümde esimlede 5 gün sonra beraber olduk olur yanı çok kisiye oluyor
sıkma canını ama arkadasımın dediği doğru artık kadın olucaksın öyle bilmediğin ilacı alma

öncelikle şok geçirerek okudum yazdıklarını arka arkaya öyle bir ilacı almaya nasıl cesaret ettin Allahaşkına??? hem de zaten hasta olmuşsun artık hiçbir işe yaramaz... o normalde bile hormonları altüst eden bir ilaç.. ben bir kere aldım bi daha da almadım almayacağım da gereksiz... çünkü çok fena bozdu vücudumun dengesi daha yeni yerine geldi. Bir de arka arkaya almışsın inşallah önemli birşey olmaz. Düğününde hasta olursan ol ne olacakki dünyanın sonu değil... gelinlik giyeceksin diyemi huzursuzsun? yoksa ilk geceni mi hasta geçirmek istemiyorsun? anlıyorum hoş bir durum değil fakat yapacak birşey yok düğüne kadar biraz daha hafifler umarım hastalığın. Mutluluklar ve lütfen bir daha böyle birşey yapma...

Son düzenleme:
Back
X