Yardim lutfen bosanma ve cocuk

Ya kari-koca cocuk uzerinden blof yapmayin da
Bosaniyorsaniz bosanin.

Mrblar eşimin ailesiyle sorunlarımız vardı. Daha önceden de konu açmıştım. Eşim hic birşekilde annesine ablasına toz kondurmuyor. Yaptığı hataları kabul ediyor ama yine de beni suçluyor. Son kavgamızda yine ailesi yüzünden çıktı. Eşim benim ailemle görüşmek istemiyormuş ki ailemle aralarında bugüne kadar tek sorun olmadı. Tek niyeti Kısasa kısas yapmak yani ben öyle anlıyorum. Ve ben bugüne kadar ki bütün herşeyi duzeltmeliymisim. O kadar haksızlığa uğradım bu resti ailesine çekmedi hic.

Her neyse ben kabul etmedim iki taraflı düzeltilmesi lazim dedim. Esim oralı olmadı ve ayrilalim ozman diyor. Bende taman dedim. Bana haftada bir ve ya iki çocuğumu alırım götürürüm bende kalır, kalmasa da sabahtan aksama benimle olur diyor. Benim bebeğim daha 11 aylık. Meme emmiyor ama böyle benden ayrı kalacak kadar bağımsız değil bebek daha. Mahkeme eşimin dediği şeyi kabul eder mi. Yoksa benim yanimda bir kaç saat gormesine mi izin verir. Bilgisi deneyimi olan varsa sevinirim. Kaç gündür akil kalmadı düşünmekten.
Benim eş kişiside son zmnlarda baya cozutmustu aileme takmıstı baya kendi anasını babasını gormeden hos halada ole ama ben buna b ayar verdm ceker gderm sanamı mıhtacım bebemidd alırkm dye korktu adam olmaya basladı ama sznki galiba sizi gozden cokartmıs

eşimin ailesi yüzünden biz de ayrılmanın eşiğinden döndük. Bebeğim 6,5 aylıkken avukat tuttum, anlaşmalı boşanmaya ikna etmeye çalıştım. daha önce 3 kez evden gittiğinden( uzun süreli gitmeler, ablasında kaldı) bebeğin sağlık durumu olsun, maddi ihtiyaçları olsun hiç haberi yoktu. sonra babalık ruhu kabardı heralde, ben bebeğimi göreceğim, bebeğim için yaşıyorum. boşanırım ama bir şartla, bebeğimi istediğim zaman göreceğim gibi şartlar öne sürdü. avukatım aramıştı eşimi, avukata ortak mallar konusunda( kendisinin hiç bir katkısı yok hep benim birikim ve evlilik öncesindeki birikimimle alınan araba filan) sıkıntı çıkardı. ben hiç bir nafaka talep etmedim. çalışıyorum alalha şükür maaşım gelirim iyi, kendisinin geliri iyi değil. ortak para ve mallar konusunda avukatıma " ne bileyim bebek için kullanacağını, hukuk ne diyorsa o, evlilikte alınan mallar ortaktır" demişti. bana doğum hediyesi olarak aldığı aldığı 20 gram bileziği vardı ve ben evden giderken ona vermiştim, bende hiç bişeyin kalmasın şimdiye kadar 1 liran nasip olmadı olmasın da demiştim. sonradan öğrendim ki; takılar ne olursa olsun bayanda kalıyormuş. ben düğünde kendi ailemin taktığı bilezikleri bozdurmuştum, onun ailesi bana sadece çeyrek takmıştı. bir bileziği bile layık görmemişlerdi.
eşim ablalarından aferin aldı( 3 ablası var evlerden ırak ). sırtını sıvazladılar. erkeksin işte böyle olur dediler. at gibi gitti it gibi döndü.. o efelenmeler, akrabalarına ben boşanıyorum kimse araya girmesin aramız düzelmeyecek gibi kullandıkları kelimelerin hepsi çöpe gitti..
bebeğim için son bi şans verdim. çok ağır şartlarla boşanmaktan vazgeçtim. bebeğimi ailesi asla göremeyecek. ne ablaları ne abisi ne babası semtime dahi uğramayacak ve ne ölülerine ne ölüme gelecekler. eşim bunları kabul etti. telefonla dahi evimde konuşmayacak ailesiyle.. onlara asla tahammül edemem artık bunları kabul ediyorsan boşanmaktan vazgeçerim dedim. kabul etti. yaklaşık 2 aydır da birlikte yaşıyoruz. aile terapistine gidiyoruz.

avukatımla anlaşmalı boşanma davası için 3500 l ye anlaşmıştım. yaklaşık 1000 tl ödemiştim.ve süreç tamamlanmadı. eşim anlaşmalı boşanma protokolünü imzalayacaktı hep erteledi, bende imzalamak ve kurtulmak istiyorum ama şehir dışındayım, acil işim çıktı gibi aslı olmayan bahaneler bulmuştu. en sonunda bebeğini göremezsin imzalamazsan dedim ve babam eşimin üzerine yürüdü.. yelkenleri birden fora yaptı. ağladı zırladı.. bebeğimden senden ayrı yaşayamıyorum.. dedi.. o da avukata danışmış..

bebek emiyorsa, yatılı kalamaz demişler. bebek ufak ise anne velayeti alıyor. babadan yoksulluk ve iştirak nafakası talep etme hakkınız var. biz protokole " davalı babanın çocuğu ile kişisel ilişki kurmaları hususundaki gün tayininin takdirini taraflar mahkemeye bırakmışlardır. ancak müşterek çocuğun henüz 6,5 aylık olması sebebiyle sütten kesilinceye kadar çocukla şahsi münasebetin annenin ikametgahında kullanılması konusunda taraflar anlaşmışlardır" ibaresini kullanmıştık. avukatım bana, büyük ihtimalle 15 günde bir annenin ikametgahında görülmesine izin verirler demişti.

konuyla ilgili hukuksal soruların olursa cevaplayabilirim. bu konuda deneyimliyim.

Icimin yaglari eridi.Aferin kiz sana.

eşimin ailesi yüzünden biz de ayrılmanın eşiğinden döndük. Bebeğim 6,5 aylıkken avukat tuttum, anlaşmalı boşanmaya ikna etmeye çalıştım. daha önce 3 kez evden gittiğinden( uzun süreli gitmeler, ablasında kaldı) bebeğin sağlık durumu olsun, maddi ihtiyaçları olsun hiç haberi yoktu. sonra babalık ruhu kabardı heralde, ben bebeğimi göreceğim, bebeğim için yaşıyorum. boşanırım ama bir şartla, bebeğimi istediğim zaman göreceğim gibi şartlar öne sürdü. avukatım aramıştı eşimi, avukata ortak mallar konusunda( kendisinin hiç bir katkısı yok hep benim birikim ve evlilik öncesindeki birikimimle alınan araba filan) sıkıntı çıkardı. ben hiç bir nafaka talep etmedim. çalışıyorum alalha şükür maaşım gelirim iyi, kendisinin geliri iyi değil. ortak para ve mallar konusunda avukatıma " ne bileyim bebek için kullanacağını, hukuk ne diyorsa o, evlilikte alınan mallar ortaktır" demişti. bana doğum hediyesi olarak aldığı aldığı 20 gram bileziği vardı ve ben evden giderken ona vermiştim, bende hiç bişeyin kalmasın şimdiye kadar 1 liran nasip olmadı olmasın da demiştim. sonradan öğrendim ki; takılar ne olursa olsun bayanda kalıyormuş. ben düğünde kendi ailemin taktığı bilezikleri bozdurmuştum, onun ailesi bana sadece çeyrek takmıştı. bir bileziği bile layık görmemişlerdi.
eşim ablalarından aferin aldı( 3 ablası var evlerden ırak ). sırtını sıvazladılar. erkeksin işte böyle olur dediler. at gibi gitti it gibi döndü.. o efelenmeler, akrabalarına ben boşanıyorum kimse araya girmesin aramız düzelmeyecek gibi kullandıkları kelimelerin hepsi çöpe gitti..
bebeğim için son bi şans verdim. çok ağır şartlarla boşanmaktan vazgeçtim. bebeğimi ailesi asla göremeyecek. ne ablaları ne abisi ne babası semtime dahi uğramayacak ve ne ölülerine ne ölüme gelecekler. eşim bunları kabul etti. telefonla dahi evimde konuşmayacak ailesiyle.. onlara asla tahammül edemem artık bunları kabul ediyorsan boşanmaktan vazgeçerim dedim. kabul etti. yaklaşık 2 aydır da birlikte yaşıyoruz. aile terapistine gidiyoruz.

avukatımla anlaşmalı boşanma davası için 3500 l ye anlaşmıştım. yaklaşık 1000 tl ödemiştim.ve süreç tamamlanmadı. eşim anlaşmalı boşanma protokolünü imzalayacaktı hep erteledi, bende imzalamak ve kurtulmak istiyorum ama şehir dışındayım, acil işim çıktı gibi aslı olmayan bahaneler bulmuştu. en sonunda bebeğini göremezsin imzalamazsan dedim ve babam eşimin üzerine yürüdü.. yelkenleri birden fora yaptı. ağladı zırladı.. bebeğimden senden ayrı yaşayamıyorum.. dedi.. o da avukata danışmış..

bebek emiyorsa, yatılı kalamaz demişler. bebek ufak ise anne velayeti alıyor. babadan yoksulluk ve iştirak nafakası talep etme hakkınız var. biz protokole " davalı babanın çocuğu ile kişisel ilişki kurmaları hususundaki gün tayininin takdirini taraflar mahkemeye bırakmışlardır. ancak müşterek çocuğun henüz 6,5 aylık olması sebebiyle sütten kesilinceye kadar çocukla şahsi münasebetin annenin ikametgahında kullanılması konusunda taraflar anlaşmışlardır" ibaresini kullanmıştık. avukatım bana, büyük ihtimalle 15 günde bir annenin ikametgahında görülmesine izin verirler demişti.

konuyla ilgili hukuksal soruların olursa cevaplayabilirim. bu konuda deneyimliyim.
Cocugun buyudugunde esin bosanmak isteyebilir.. sanki cocugu yatili alamayacak yada velayetini alamayacak diye vazgecmis bosanmaktan diye hissettim

Icimi soğutan icime selaleler akıtan bir yorum daha.. peki ya neden bu kadar nefret ettiniz eşinizin ailesinden?
eşim beni hep ikinci plana atmıştı. eşime başta çok aşıktım, seviyordum ve gözlerim kör olmuştu. ailem ve arkadaşlarım evlilik kararıma şiddetle karşı çıkmıştı. ben evlenirken korkuyordum, emin değildim, beni tırmalayan, içime sinmeyen bir sürü olumsuz durum vardı. çoğu maddiyata dayanıyordu. nişan yüzüğüme, düğün salonuma kadar ben tuttum. eşim bana nikahtan gidelim ben karşılayamam demişti. ben de ailen hiç yardım etmeyecek mi diye sorduğumda, durumumu bliyorlar, düğünde 1 değil 2 takarlar destek olurlar demişti. ben nişanda bir bilezik alıp eşime bunu tak bari bana ailem bozulur yoksa demiştim. 3 ablası var eşimin nişanımda çeyrek taktılar, onun dışında kimseden birşey görmedim. eşim nişanda ona alıp verdiğim bileziği düğünde istedi benden, babasına verdi bunu tak diye. ben bütün bu yapılanları çöpe atmaya razı oldum. ama eşimle abisinin ortak aldıkları evin tapusu abisinin üzerineymiş, evi satacaklardı satmadılar. abisi eve hipotek koydurmuş ( kendi borcu için). bize evi siz alın dediler( yarı parasını verip çünkü ev ortak alınmış) ben o evin hipotekli olduğunu bankadan öğrendim. o zamana kadar belli bir miktar parasını vermiştim. sonra ben o evi hipotekli almam kaldır da alayım dedim. kaldıracağım ama 2 sene sonra dedi. güvenmedim. beni maddi olarak söğüşlemeye devam ettiler. kuzeni var eşimin benim maaşımı sordu çok merak ediyormuş. yani bunlar aşırı menfaatçi ve para için her sahtekarlığı düzenbazlığı yaparlar.
daha yaşadığım bir sürü olumsuz durum özellikle de maddi olarak suistimale uğramam sebebiyle o insanları hayatımdan çıkardım.

Ūç yasina kadar haftada bir 3 saat sizin yaninizda gorebilir. Merak etmeyin mahkeme yatili izin vermez. Madem bosanmak istiyor bosansin bence engel olmayin siz cozum yolu sunussunuz o kabul etmemis.

Ūç yasina kadar haftada bir 3 saat sizin yaninizda gorebilir. Merak etmeyin mahkeme yatili izin vermez. Madem bosanmak istiyor bosansin bence engel olmayin siz cozum yolu sunussunuz o kabul etmemis.
Yok zaten şu saatten sonra ben elimden geleni yaptım kendim ve çocuğum için. Hayırlısı demekten başka birşey yok. Tek derdim cocugum ve onun psikolojisi şu an.

Protokolde yatili gorecegi en kucuk yas 5 yastir,oncesini duymadim. Hakim kadina erkege bakmaz cocugun iyiligine bakar. Bilir ki sut emen cocuk yatili babada kalamaz. Tavsiyem avukatla gorusun. Niyeti esinizin bosanmak olmasa da agiza bir defa alinmis. Tehlikeli yola girilmis.
Evet boşanma fikrini bi kere ağzına alan demek ki öncesinden düşünmüş. Yoksa çocuk oyuncağı değil evlilik.

Çünkü ailesi o küçük bebekten daha önemli. Bebeği annesine götürecek ve onların gönlünü kazanacak, gözüne girecek, taktir toplayacak. İşte ergen bir koca ve baba daha. Çocuğunu düşünmek yerine ailesini düşünen bir zavallı daha. Allah sonumuzu hayır etsin ne diyeyim. Allah evlatlarımızla birlikte sağlıklı, mutlu, huzurlu, uzun bir ömür nasip etsin ve bizi kimseye muhtaç etmesin.

Sizin son durum ne? Dava açtınız mı yoksa sadece ayrı evlerde mi yaşıyorsunuz? İnşallah eşiniz akıllanır.
Amin. Bizim son durum aynı. Ben annemgildeyim. Dava daha açılmadı ama O da konuşmuş biriyle bu mahkeme sürecini. Bana anlaşmalı boşanalım yapıyor. İste her istediği zaman çocuğu alacakmış, kendisine kalacakmış bazen. Çocuk annemgilin evinde mi büyüyecekmiş. Ayrı ev tutmalıymışım. Derdi onlardan uzak tutmak hala. Biliyor benim anlasmayacagimi cocuk konusunda. Şimdiden yer yapıyor. Esim olacak adam cocugun bezi maması var mı bisey lazim mi çocuğa diye bir kere sormadı, hasta oldu haber ettim 10 aylık çocuğuma serum takıldı acilde, buna rağmen bi arama zahmetinde bulunmadi. Ama çocuğu alıp annesine götürmek için hala kirk takla atıyor. Tek vermem simdi deyince de iste bedduaya başlıyor. Bende vicdan yokmuş. Bu adam hangi ara böyle oldu ya vallahi anlamıyorum. Emeklerime yazık gerçekten üzülüyorum neler yaptım halbuki ben kendisi için.

Amin. Bizim son durum aynı. Ben annemgildeyim. Dava daha açılmadı ama O da konuşmuş biriyle bu mahkeme sürecini. Bana anlaşmalı boşanalım yapıyor. İste her istediği zaman çocuğu alacakmış, kendisine kalacakmış bazen. Çocuk annemgilin evinde mi büyüyecekmiş. Ayrı ev tutmalıymışım. Derdi onlardan uzak tutmak hala. Biliyor benim anlasmayacagimi cocuk konusunda. Şimdiden yer yapıyor. Esim olacak adam cocugun bezi maması var mı bisey lazim mi çocuğa diye bir kere sormadı, hasta oldu haber ettim 10 aylık çocuğuma serum takıldı acilde, buna rağmen bi arama zahmetinde bulunmadi. Ama çocuğu alıp annesine götürmek için hala kirk takla atıyor. Tek vermem simdi deyince de iste bedduaya başlıyor. Bende vicdan yokmuş. Bu adam hangi ara böyle oldu ya vallahi anlamıyorum. Emeklerime yazık gerçekten üzülüyorum neler yaptım halbuki ben kendisi için.
anlaşmalı boşansanız bile anlaşmaslı boşanma protokolüne baba her istediği zaman çocuğu görür diye bir madde yazılmaz. babanın çocuğu göreceği gün ve saatler ya sizin tarafınızdan ya da hakim tarafından belirlenir. belirlenen günler ve saatler dışında çocuğun babası ile görüşüp görüşmemesi velayet sahibine yani sizin insiyatifinize, izninize kalmış bir durumdur. zaten çocuğun da düzeni bozulmasın ve belli bir düzeni olsun diye mahkeme gün ve saatleri belirler.

çok benzer şeyler yaşıyoruz. benimkide 3 aydır 1 kere bile bu çocukların bir ihtiyacı var mı diye sormadı. ve bu çocuklar ikiz yani 2 katı masrafı var ki kendisi biliyor zaten ne kadar masrafları olduğunu. evde yatılı bakıcı var bunu da biliyor. pazar günü çocukları alıyor ve geri getiriyor. ne bir oyuncak almak var ne üst baş ne ayakkabı. aklı sıra ailesi ile bir oldu beni cezalandırıyorlar. Ama Allah büyük. yaptıkları yanına kalmayacak tek tek hepsinden çıkacak inşallah.

Back
X