canim emer ins. merak etme ama muhakkak zorlada olsa emzir her firsatta meme ver 2 aylik oldugu icin memeyi alsa bile yeterli sut gelmedigi icin emmek istemeyebilir. Ama vazgecme elektrikli gogus pompan varmi bilmiyorum ama yoksa da muhakkak al ve hemen pompayla sagmaya basla sagdikca sut gelir artar. Bak zamanida geldi cilek alip komposto yap acayip sut yapiyor. Muhakkak bol bol cilek, uzum, kayisi kompostosu yap ic. Ve her saat 15, 20 dkka sag sut geldikce biberona ver bebegine hem geldigi kadar anne sutu alir hemde sagdikca sutun artar ve her firsatta yine bebegini emzir bosta olsa. Son olarak marka veriliyormu bilmiyorum ozeldende yazabilirim anne gogsune benzeyen biberonlardan al onu kullaninca memeyi reddetmiyorlar. Uzun oldu biraz k.bakmayin ama ben ilk kizimda cok cektim mucadele etmedim emmeyi birakti o yuzden sen sakin birakma benimde suan 2 aylik kizim var ve birakmasin diye bende oyle yaptim. İns. Emer cnm saglikla kalinDevlet hastaneleri yapiyor.. ozur dileyerek bende bi sey sormak istiyorum 2 aylik bebegim var hic emmedi beni.. ilk sütum yoktu ve cok bilincsizce direk biberonla mama verdirdiler.. hem biberona alisti hemde emmeyi reddediyor.. sutum cok az da olsa gelmeye baslamisti ama suan tamamen bitmek uzere.. lutfen bana bi akil verin bebegim bu saatten sonra emer mi beni... emse inaniyorum kesin sutum artacak
olur canim hiic merak etme ve en onemlisi moral sakin moralini bozma sutum var de hep sakin yok bitti deme.Bi farki var mi bilmiyorum ama phillips avent dogal akis biberonu almistik onunla veriyordum anne gogsune yakin diye ama... bebegim ten ile biberon farkini biliyor artik ve gogsumu hic bi sekilde tutmuyor... sutum var yok bilmiyor bile... once sutumu arttirmak istiyorum ama su saatten sonra olabilir mi sizce ?
elektrikli gogus pompasi al onunla uc satte bir cek super geliyor.benim ilk kizim burbucuk ay meme almadi sagip biberonla verdim her uc saatte bir sagdim once az azdi sonra bir cogaldi ki artik dokuyodum suya karistirp.bol su ic dengeli beslen sutlac komposto ayran bol bol bunlari tuket.özellikle su en cok sut yapan seymis kahvaltini zengin yap.et tereyagi yogurt meyve ve tahin helvasi acayip sut yapiyodu bende.tabi dengeli yicen ki kilo da almamak lazim.ama ben okadar cok yiyordumki emzirirken hic kilo almadim aksine 10 kilo verdim.uzulme bebegin emer illaki sen vazgecme sagmaktan ve emzirmektenDevlet hastaneleri yapiyor.. ozur dileyerek bende bi sey sormak istiyorum 2 aylik bebegim var hic emmedi beni.. ilk sütum yoktu ve cok bilincsizce direk biberonla mama verdirdiler.. hem biberona alisti hemde emmeyi reddediyor.. sutum cok az da olsa gelmeye baslamisti ama suan tamamen bitmek uzere.. lutfen bana bi akil verin bebegim bu saatten sonra emer mi beni... emse inaniyorum kesin sutum artacak
artar muhakkak sag ilk basta artmiyo gibi gelebilir. Ama sagdikca fark edersin bide ne kadar sagsanda bebegin emdigi kadar sut dolmaz biberona yani sen sagarsin mesela 30, 40 cc dolar ama aslinda bebek emse 60 cc kadar emer yani gogsu bebek gibi tam bosaltamaz pompa. Bende kullandim ve bunu farkkettim. sen her firsatta once meme ver emdigi kadar emsin sonra sagSagsam tekrar artar mi suan damla damla geliyor? Birakmali miyim yoksa bilmiyorum ama coook istiyorum emmesini... sutum hic yetecek kadar olmadi olsa bi sekilde emer belki ama oyle olmayinca cok zorlayamiyorum da
canim emer ins. merak etme ama muhakkak zorlada olsa emzir her firsatta meme ver 2 aylik oldugu icin memeyi alsa bile yeterli sut gelmedigi icin emmek istemeyebilir. Ama vazgecme elektrikli gogus pompan varmi bilmiyorum ama yoksa da muhakkak al ve hemen pompayla sagmaya basla sagdikca sut gelir artar. Bak zamanida geldi cilek alip komposto yap acayip sut yapiyor. Muhakkak bol bol cilek, uzum, kayisi kompostosu yap ic. Ve her saat 15, 20 dkka sag sut geldikce biberona ver bebegine hem geldigi kadar anne sutu alir hemde sagdikca sutun artar ve her firsatta yine bebegini emzir bosta olsa. Son olarak marka veriliyormu bilmiyorum ozeldende yazabilirim anne gogsune benzeyen biberonlardan al onu kullaninca memeyi reddetmiyorlar. Uzun oldu biraz k.bakmayin ama ben ilk kizimda cok cektim mucadele etmedim emmeyi birakti o yuzden sen sakin birakma benimde suan 2 aylik kizim var ve birakmasin diye bende oyle yaptim. İns. Emer cnm saglikla kalin
pardon cnm ya sonunu yanlis yazmisim once sag sonra emzir cunku pompa bebek emdikten sonra pek sut doldurmaz yani sen sutum yok zannedebilirsin aslinda geldigi zaman bebek bitirmiste olabilir ama artana kadar sagmaktan vazgecme sakin emzir sag ya da sag emzir sonra biberona gelen sutu icir sana kalmis. Bide sut gelmeye basladiginda bebek emerken sesinden anlarsin yutkunmaya baslar ama sabir sabret sakin pes etme benim teyzem tam 1 ay ugrasmisti ve oldu. Sende olucak ins. Bol bol dua etartar muhakkak sag ilk basta artmiyo gibi gelebilir. Ama sagdikca fark edersin bide ne kadar sagsanda bebegin emdigi kadar sut dolmaz biberona yani sen sagarsin mesela 30, 40 cc dolar ama aslinda bebek emse 60 cc kadar emer yani gogsu bebek gibi tam bosaltamaz pompa. Bende kullandim ve bunu farkkettim. sen her firsatta once meme ver emdigi kadar emsin sonra sag
Evet bende hamileyim meraktan sordum :) kotu bsymi acaba diye. Insallah sag salim kucagimiza aliriz. Benm sekerim 101 cikmisti ust sinir 106idi o yzden yaptiriyimmi bilemerimm dr cikolatami yiyip geldin dedi ama hatrlamadm yedimmi yemedimmi ama seker yuksek cikinca yaptiriyimda bari varsa bi sorun ciksin demeye basladim bende :)seker yuklemesi cok zor geliyor bana.ac karnina ben arabaya hayatta binemem hele o sekerli suyu ictigim gibi cikar yani.bosa eziyet cekmiyim dedim.birde bana gereksiz bir test gibi geliyor diger ulkelerde asla yapilmiyormus zaten.kaldi ki diyet veriyolar bende simdi diyet yapicam.tam bugday ekmegi tuketiyorum ve hamur isi pilav makarna patates ve tuz dan uzak durucam mumkun olduginca.sende hamilesin sanirim saglikla al kucagina tum hamislre hayirli dogumlar
artar. devamlı sağ saatte bir. Tomrisin emzirme notları diye arat onu oku. Süt kampı falan uygulama.Sagsam tekrar artar mi suan damla damla geliyor? Birakmali miyim yoksa bilmiyorum ama coook istiyorum emmesini... sutum hic yetecek kadar olmadi olsa bi sekilde emer belki ama oyle olmayinca cok zorlayamiyorum da
Saat 10dan önce gitmen gerekiyor canım haberin olsun prosedürmüş heryer öylesaglik ocaginda kaydim var takiplerimi duzenli yaptiriyorum.seker yukleme yerine aclik tokluk baktirmak daha mantikli geldi bana.hastane malum araba ya bin ssk zaten cok kalabalik saglik ocaginin yapiyor olmasina cok sevindim cok tesekkurler
canim saglik ocaklarida yapiyo arkadasladin dedigi gibi hastaneye gidip yaptirmak zorunda degilsin ama ben kendim olcmustum normalde sinir 109 ama gebelerde 160 sinir. Bende ac karna bazen o kadar dusuyodu ki hatta doguma girerken cok dustu ben sezeryan oldum yemek yemememem gerekiuodu ama sekerim 76 cikti o yuzden serum takildi sekerli su verildi. Hamilelikte bazen tatliyi kaciriyordum olctugumde 146 fln cikiyodu doktorum o kadar sorun olmaz gebelerde dedi 160 i gecmedigi surece yani ben seker yuklemesi yaptirmadim evde kendim olcuyodum. Kizimda 2735 dogdu sekerle ilgili skinti olmadi doktorumda demisti zaten siniri gevmedikce korkulcak bisey olmaz diyebelki konunun yeri burasi degil ama caresiz kaldim.ben 30 haftalik hamileyim ikinci prensesimizi bekliyoruz.dun drum seker yukleme testi istedi yaptirmak istemiyorum dedim oda ozaman aclik tokluk sekerine baktir mutlaks dedi souclari gormek istiyorum deyince ben bu testi saglik ocaginda yaptirabilirmiyim veya dahiliye bolumunde.yada tip merkezleri yapar mi bu testi yaptiran arkadaslar yardim ederseniz sevinirim cunku kontrol surem dolmadan gitmeliyim tekrar muayene parasi odemek istemiyorum cok pahali.
okuyan herkese tesekkurler hepinize iyi geceler...
Cok tesekkur ederim siz ne kadar ugrasip biraktiniz? Bende pisman olmak istemiyorum ve hep hayalimdi bebek emzirmek ama yanlislar ust uste geldi.. phillips avent dogal akis biberon kullaniyorum ama suan sutum bitti gibi bi se6.. birde bebegim emmeyi reddedyor o yuzden her firsatta emziremiyorum... destekleriniz icin cok saoluncanim emer ins. merak etme ama muhakkak zorlada olsa emzir her firsatta meme ver 2 aylik oldugu icin memeyi alsa bile yeterli sut gelmedigi icin emmek istemeyebilir. Ama vazgecme elektrikli gogus pompan varmi bilmiyorum ama yoksa da muhakkak al ve hemen pompayla sagmaya basla sagdikca sut gelir artar. Bak zamanida geldi cilek alip komposto yap acayip sut yapiyor. Muhakkak bol bol cilek, uzum, kayisi kompostosu yap ic. Ve her saat 15, 20 dkka sag sut geldikce biberona ver bebegine hem geldigi kadar anne sutu alir hemde sagdikca sutun artar ve her firsatta yine bebegini emzir bosta olsa. Son olarak marka veriliyormu bilmiyorum ozeldende yazabilirim anne gogsune benzeyen biberonlardan al onu kullaninca memeyi reddetmiyorlar. Uzun oldu biraz k.bakmayin ama ben ilk kizimda cok cektim mucadele etmedim emmeyi birakti o yuzden sen sakin birakma benimde suan 2 aylik kizim var ve birakmasin diye bende oyle yaptim. İns. Emer cnm saglikla kalin
rica ederim cnm ben diyorum ya ilk kizimda pek ugrasamadim tektim ailemden uzakta buyuttum o yuzden yasimda daha ufakti cahillikten pek ugrasmadim ve kaybettim. Her firsatta emziremiyorun demissin. Gercekten de cok zor bir durum insanin morali alt ust oluyo ama sabir. Hic mucadeleyi birakma istemse de ver bide gogus ucuna takilan aparatlardan alabilirsin belki silikon oldugu icin biberon etkisi olabilir belki oyle almaya baslar ve emzirecegin zaman onceden mama verme acken biraz ugras ama. Cokta aglatma hem yazik hemde memeyi daha cok reddeder ama tokken hic emmez acken biraz ugras o gogus uclarindan bide dene bakalim ins. Alir cilek kompostosu ve sagmayi ihmal etme sakin her saat usenmeden sag ki sut gelsin cogalsin. Bisey paylasmak istiyorum seninle. Bizim bi yakinimiz vardi hic bebegi olmadi oda evlatlik edindi cocuk esirgeme kurumundan daha bebekken aldi. Oz annesi degil ama emzire emzire kadindan sut geldi ve hala da emziriyor kizi 3 yasinda yani demek istedigim sabir bol bol dua ve asla pes etme hep ugras inanirsan basarirsin. Anne olmadan sut gelmesi bunun en buyuk delili benim icin ins. Emer cnm dua ediyorum bende. Cunku anneligin en guzel yanlarindan biri emzirmek bebeginle iletisim kurmak..Cok tesekkur ederim siz ne kadar ugrasip biraktiniz? Bende pisman olmak istemiyorum ve hep hayalimdi bebek emzirmek ama yanlislar ust uste geldi.. phillips avent dogal akis biberon kullaniyorum ama suan sutum bitti gibi bi se6.. birde bebegim emmeyi reddedyor o yuzden her firsatta emziremiyorum... destekleriniz icin cok saolun
emer emer merak etme cnm bende ilk ay iki gogsumden de 30 cc bile zor cikiyodu suanda bebegimi emziriyorum benimde kizim tam 2 aylik suan sutum var doyuyo ama saginca hala 40 cc ama bebek emince doyuyor yani dedim ya pompalar bebegin cekmesi gibi olmaz sen ona cok takilma onemli olan pompayla sagip bebek emiyo etkisi olsun ve sut uretimi durmasin. Sut cogaldikca daha cok emer merak etme bende suan emziriyorum ama ust uste emdigi zaman sut dolmayinca doymuyo bende o zaman 90 cc mama yapiyorum sonra 2 saat emmiyo doyunca sut de doluyo kac gun sagmana gelince de bebegin ne zaman sorunsuz gogsunu almaya baslar ve emerken yutkunursa duyarsin zaten luk luk sesi o zaman sagmayi birakabilirsin bebegin duzenli 1,5-2-3 saatte bir emmeye baslarsa o zaman birakabilirsin ama zaman alabilir ne kadar surer bilemem ama dedim ya mucadele benim teyzemin 1 ay surdu yine diyorum moral bozmadan israrla sag emzir cilek kompostosu muhakkak ic ve disardan gelen laflara da kulaklarini tika onlar desin duyma en buyuk etken inanc inan ve dua et bide bol bol su ic 3 litre en az 2,5 litre uzulme bebegine de yansitma sakinElektrikli pompa aldim ama sagarken cok moralim bozuluyor 2 gogsumden 20 cc cikmiyor sonra giderek daha da azaliyor moralim bozuldugu icin... kac gun hic artmasa da sagmam lazim.. herkes senin sutun kesildi gelmez diyor cok uzgunum.... kac gunde artmaya baslar ? Bebegim cok asiri istahli aza kanaaat etmiyor... iyice artsa emer ama sanirim
Cok tesekkur ederim silikon ic deniyorum ilk baslarda aliyor sonra sut gelmeyince agliyor hemen... hatta eds sistemi diye bi sey var onu bile denedim ustten mama akiyor ve bebek emmis oluyor ama xok zorladigim icin artik anliyor ve onu da almadi herkes birak dedi o gunden baska onu denemedim ama tekrar biraz sutum artsin deneyecegim... inanmak cok onemli evet ve herkes olumsuz konusunca bende olmayacak sanirim demeye baslamistimemer emer merak etme cnm bende ilk ay iki gogsumden de 30 cc bile zor cikiyodu suanda bebegimi emziriyorum benimde kizim tam 2 aylik suan sutum var doyuyo ama saginca hala 40 cc ama bebek emince doyuyor yani dedim ya pompalar bebegin cekmesi gibi olmaz sen ona cok takilma onemli olan pompayla sagip bebek emiyo etkisi olsun ve sut uretimi durmasin. Sut cogaldikca daha cok emer merak etme bende suan emziriyorum ama ust uste emdigi zaman sut dolmayinca doymuyo bende o zaman 90 cc mama yapiyorum sonra 2 saat emmiyo doyunca sut de doluyo kac gun sagmana gelince de bebegin ne zaman sorunsuz gogsunu almaya baslar ve emerken yutkunursa duyarsin zaten luk luk sesi o zaman sagmayi birakabilirsin bebegin duzenli 1,5-2-3 saatte bir emmeye baslarsa o zaman birakabilirsin ama zaman alabilir ne kadar surer bilemem ama dedim ya mucadele benim teyzemin 1 ay surdu yine diyorum moral bozmadan israrla sag emzir cilek kompostosu muhakkak ic ve disardan gelen laflara da kulaklarini tika onlar desin duyma en buyuk etken inanc inan ve dua et bide bol bol su ic 3 litre en az 2,5 litre uzulme bebegine de yansitma sakin
sagarken nasil sagmaliyim 2 gogsu de mi her sagmada yoksa bi gogsu 2 saat sonra diger gogsu seklinde miemer emer merak etme cnm bende ilk ay iki gogsumden de 30 cc bile zor cikiyodu suanda bebegimi emziriyorum benimde kizim tam 2 aylik suan sutum var doyuyo ama saginca hala 40 cc ama bebek emince doyuyor yani dedim ya pompalar bebegin cekmesi gibi olmaz sen ona cok takilma onemli olan pompayla sagip bebek emiyo etkisi olsun ve sut uretimi durmasin. Sut cogaldikca daha cok emer merak etme bende suan emziriyorum ama ust uste emdigi zaman sut dolmayinca doymuyo bende o zaman 90 cc mama yapiyorum sonra 2 saat emmiyo doyunca sut de doluyo kac gun sagmana gelince de bebegin ne zaman sorunsuz gogsunu almaya baslar ve emerken yutkunursa duyarsin zaten luk luk sesi o zaman sagmayi birakabilirsin bebegin duzenli 1,5-2-3 saatte bir emmeye baslarsa o zaman birakabilirsin ama zaman alabilir ne kadar surer bilemem ama dedim ya mucadele benim teyzemin 1 ay surdu yine diyorum moral bozmadan israrla sag emzir cilek kompostosu muhakkak ic ve disardan gelen laflara da kulaklarini tika onlar desin duyma en buyuk etken inanc inan ve dua et bide bol bol su ic 3 litre en az 2,5 litre uzulme bebegine de yansitma sakin
belki konunun yeri burasi degil ama caresiz kaldim.ben 30 haftalik hamileyim ikinci prensesimizi bekliyoruz.dun drum seker yukleme testi istedi yaptirmak istemiyorum dedim oda ozaman aclik tokluk sekerine baktir mutlaks dedi souclari gormek istiyorum deyince ben bu testi saglik ocaginda yaptirabilirmiyim veya dahiliye bolumunde.yada tip merkezleri yapar mi bu testi yaptiran arkadaslar yardim ederseniz sevinirim cunku kontrol surem dolmadan gitmeliyim tekrar muayene parasi odemek istemiyorum cok pahali.
okuyan herkese tesekkurler hepinize iyi geceler...
cok tesekkur ederim ilgilendigin icincanim saglik ocaklarida yapiyo arkadasladin dedigi gibi hastaneye gidip yaptirmak zorunda degilsin ama ben kendim olcmustum normalde sinir 109 ama gebelerde 160 sinir. Bende ac karna bazen o kadar dusuyodu ki hatta doguma girerken cok dustu ben sezeryan oldum yemek yemememem gerekiuodu ama sekerim 76 cikti o yuzden serum takildi sekerli su verildi. Hamilelikte bazen tatliyi kaciriyordum olctugumde 146 fln cikiyodu doktorum o kadar sorun olmaz gebelerde dedi 160 i gecmedigi surece yani ben seker yuklemesi yaptirmadim evde kendim olcuyodum. Kizimda 2735 dogdu sekerle ilgili skinti olmadi doktorumda demisti zaten siniri gevmedikce korkulcak bisey olmaz diye
ikinci bebis galiba seninde sekerim zaten dusuk cikmisti kiloda almadm ama dr illa yaptur deyince aclik tokluk bari yapilsin dedim senin daha zamanin var hersey bebisler icin.ben tatliyi cok severim ama yiywmiyorum tabi dogumdan sonra insallah patlayana kadar yicem ahdimdir yani...Evet bende hamileyim meraktan sordum :) kotu bsymi acaba diye. Insallah sag salim kucagimiza aliriz. Benm sekerim 101 cikmisti ust sinir 106idi o yzden yaptiriyimmi bilemerimm dr cikolatami yiyip geldin dedi ama hatrlamadm yedimmi yemedimmi ama seker yuksek cikinca yaptiriyimda bari varsa bi sorun ciksin demeye basladim bende :)
Ayy yokk kizzz benim ilk daha cok tecrubesizim :)ikinci bebis galiba seninde sekerim zaten dusuk cikmisti kiloda almadm ama dr illa yaptur deyince aclik tokluk bari yapilsin dedim senin daha zamanin var hersey bebisler icin.ben tatliyi cok severim ama yiywmiyorum tabi dogumdan sonra insallah patlayana kadar yicem ahdimdir yani...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?