Yardim lutfen

Konyakk

Mevsim bahar oluncaa...
Kayıtlı Üye
24 Aralık 2017
1.775
6.648
108
Merhaba arkadaşlar,8 aylık bebegimin altı kıpkırmızı denemediğim şey kalmadı ama bir türlü geçmiyor. Bebegim çok huzursuz napabilirim. Şimdiden cvp verek herkeze teşekkürler.

Cok büyük bir pisikse travogen krem 2/ 3 gunde gecirir. Kortizon icerdigi icin gunde 3 defadan fazla kullanmayin..
Ben de cok fazla krem kullandim ama bu krem pisige birebir.. Bir de islak mendil kullanmayin bir sure. Yikayin veya pamuk ve su kullanin.. Altini ara ara acik birakin..
Gecmis olsun, insaAllah cabucak gecer..

Çok saol travozol krem denedim hafif sönme oldu malesef gecmedi

Merhaba arkadaşlar,8 aylık bebegimin altı kıpkırmızı denemediğim şey kalmadı ama bir türlü geçmiyor. Bebegim çok huzursuz napabilirim. Şimdiden cvp verek herkeze teşekkürler.
Zeytinyagi kullaniyomusun canim o iyi gelir bezini degistirsen blki bezdendir bide bazi aczaneler ozel karisim krem yapiyolar bi danissan gecmis olsun

Çok teşekkür ederim cnm saol evet zeytin yağı da kullandım. Az önce vazelin sürdüm kuzum zor uyudu. Birde dediğin gibi eczaneyle bi görüsüyüm belki bi faydası olur. Doğdu doğalı pişik oluyordu sürekli ama bu seferki öncekilere hic benzemiyo

Kullandiginiz bez veya islak mendil yapiyor olabilir .altini temizledikten sonra 1 dk filan acik birakip kuruyunca koruyucu kremi surerseniz pisik onlenebilir.pisikte trosyd veya travazolu pisik onleyici kremle karistirip surerim daha etkili olur. Pisik onleyicinin kivami koyu oldugu icin travazolu daha uzun sure tutuyor

Ah çok saol bide öyle deniyim cnm

Kiyamam kuzum ya nasil yaniyodur kesinlikle danisin tanidik bi yer varsa daha iyi olur hatta aktarlarada bi sorun cok guzel urunleri oluyo

Mantar kremlerini günde ikiden fazla, toplamda yedi günden fazla kullanmamalısınız. Travogen, travozol, trosyd mantar kremleri ve yanlış kullanımda bölgedeki mantarlara direnç kazandırabilirler. Yedi günden uzun süre kullanım da cildi inceltiyormuş. Doktor bebeğimin geçmeyen pişiğine bu kremlerden birini yazmış, üstüne basa basa uyarmıştı en çok bir hafta kullan diye, eczacı da öyle. Ben desitin mor kutu kullanmıştım, çok çok hızlı iyileştiriyor.

Vazelini yara iyileşmeden kullanmayın bence, yaranın sebebi mantarsa cildi kaplayan vazelin cilde hava aldırmaz ve altta kalan mantar daha kolay çoğalır.

Bebeğinizin kakası sulu, yeşil, köpüklü ya da mukuslu mu? Böyle kakalar çabuk pişik yapıyor. Ayrıca inatçı pişiklerin sebebi bebeği sürekli önsütle beslemek, aşırı beslemek, hayvan sütü alerjisi, çoklu besin alerjisi, antibiyotik kullanımı olabilir. Bunları bir araştırın.

Bebeğin altını temizledikten sonra kantaron yağı sür yoksa eğer

Zeytinyağı mi biraz ısıt ve sogut soğuduktan sonra pişik olan yere sür
Çiğ zeytinyağı içindeki asidiyle daha kotu yapıyormuş bebeği

Birde bezini degistirdiysen o yüzden de yapar pişik yada bez iyi değilse marka değiştir

Doğduğunda prima kullanmıştık ilk başta sonra pişik soru oldu. Bizde molfix kullanıyoruz hic değiştirmedik.

Prima da hiç sorun yaşamadım pişik yapmadı yani bizde bebekten bebeğe değişir gerçi

Sık sık altını temizle evin içi sicaksa eğer altını aldığında biraz bebisin üzerine çarşaf ört poposu açık oynasın biraz hem eğlenir hemde hava aldıkça rahatlar

Evet genelde bazı bebeklere ıyi bez yariyo bazılarına da ucuz bez kullanınca pişik sorunu falan olmuyor cildiyeci öyle demişti. Bizde bi banane var kızım ilk doğduğunda tuzluyolarmis ya bebekleri. Ben onu yaptırmadım sürekli bi çocuk tuzlamadı ondan öyle diyor

Benim 3 çocuğumda sözde tuzlandi ne farketti ikinci pişik oldu bu süre illaki yaşar çocuklar pisigi benimkiler ishal döneminde oldu

Tuzlamayla alakası yok tuzlanilan kişi ter kokmazmis laf

Otobüste yaşlı yaşlı teyzeler amcalar illaki tuzlanmistir ama kokuyorlar

Bende bu tuzlamanin mantığını merak ediyordum sözde ondanmiymis yani benimde ilk bebek olunca bi çok isteği saçma geldi ve yapmadım açıkçası

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…