yardım lütfen

nejade

Üye
Kayıtlı Üye
18 Eylül 2012
39
1
16
İstanbul
4 sene flört ve 1,5 senelik evliyim.fakat evlendim evleneli çok tartışmalar yaşıyoruz.onun düşüncesi hergün ailesiyle akşamları yemek yemeğe gidiyoruz aileside 1 arka sokak diyelim.kendimize ait bir yaşantımız olmasını istiyorum dedikçe zıtlaşıyor.hala kendini bekar zannediyordu sanırım hep kendi düşünceleri benm ne düşündgm önemli değildi.ne kadar tartışsak bile çözüm yolu hiç üretmiyor her defasında bardaklar kırılıyor boşanalım deyip onun dediği olmasını istiyordu.sakin oluncada neden öyle söylediğimde de sinirli anımda herşeyi söylerim demesiydi.biliyorum sevdiğini ama onun düşünceleri çok saçma ne yapacağımı şaşırıyorum.şimdide pzt,çrş,perşmb gidiyoruz ve salı gunu abisine annesi babasıyla birlikte gidiyoruz.yine aynı görüşülüyor.bu konu üzerinde düşüncelerinizi bekliyorum.

Son düzenleme:
canım durumun çok zor. bende sevdiğim adamla evliyim ve bu aile meselesini bende yaşıyorum. onlardan kurtuluş yok. nerdeyse hergün gidiyoruz. gitmediğimiz günlerdede neden gelinmiyor diye azarlıyor annesi. ama herşey eş te bitiyor bence. benim eşim en azından rahatlatıcı konuşuo benimle. bazen annesinede diyor hergün gelemeyiz bizimde evimiz var falan diye ama kayınvalide zulmü bitmiyor. sıkma canını. biz artık eşimizin hatrına hatlanıcaz ne yapalım.

ay canım durumun çok zor benim kv de hep arar gelin filan diye bir ara çok üst üste gittik ben artk dedim eşime yeter evde dinlenmek istiyorum evimin rahatını özledim ertesi gün yine çağırmışlar eşim yok olmaz bizde dinlenmek istiyoruz eşim yoruluyo işte bütün gün bide burda oturmayalım demiş dahada arayıp çağırmıyolar biz ne zaman istersek ozaman arayıp gelicez müsaitmisiniz diyoruz ki bu bazen 1 bazen 2 haftayı buluyor

Çok merak ediyorum,böyle yapan kocalar kendileri memnunlar mı acaba ?
Yoksa aileden söz işitmemek için zorla mı yapıyorlar ?
Evde eşleri itiraz edince,ailelerine karşı çıkamamanın acısını onlardan çıkarıyorlar herhalde.

Konu sahibi kardeşim,böyle bir kurulu düzen varsa,değiştirmen çok zor.
Abisi aynı yolda gidiyorsa,sizde çok ümit görünmüyor.
Eşinle sabırla konuşup,artık ayrı bir eviniz,bir hayatınız olduğunu anlatmaktan başka çare yok.
Evimi benimseyemiyorum,evli olduğumu anlamıyorum dersin.Sana yemek pişirmek,sofra hazırlayıp beklemek istiyorum...
Çekilir mi öyle her akşam her akşam.

Bir de...Boşanırım derse,tamam boşanalım de bakalım ne olacak:)
Ben böyle yaşamak istemiyorum.Bu durum değişmeyecekse o zaman boşanalım tamam de...

Flört döneminde ailesine olan düşkünlüğünü anlayamadın mı? Yani mutlaka belli eder diye düşünüyorum. Zaten çalışıyorsanız bir akşamınız var beraber vakit geçirebilmek için, e sen haftanın 3-4 günü akşam yemeğini annenler de yersen ne anlamı kalıyor ki evlenip ayrı eve çıkmanın?

Bu evlilik değil ki , evcilik oynamak.
İnsan evinde sofrasını kuramadıktan, karşılıklı bir çay kahve içemedikten sonra ne yapayım ben evliliği.
Ama maalesef bazı aileler böyle koloni halinde yaşamaya bayılırlar.
Sizin değil eşinizin yavaş yavaş arayı açması lazım, bokunu çıkarmışlar resmen.
Laftada ayrı eviniz var.
Bardak kırma olayları falan da hiç hoş değil, eşinize sağlam bir destur çekmenin vakti gelmiş anlaşılan.
Yoksa bu böyle devam eder gider.

canım peki ömür boyu böyle mi olucakmış bi sor eşine ayrıca niçin gidiyorsunuz her akşam bi sebebi olmalı eşinin hergün annesini özlüyecek hali yok evde sıkılıyor galiba ondan her akşam gidiyorsunuz peki haftasonları nasıl geçiyor yine onlardamısınız ayrıca abisine de her hafta gidilmesi saçma geldi bana sana gelmiyorlar mı hiç hep siz mi gidiyorsunuz ben olsam gitmem kendi tek başına gitsin bi günde evde oturmak isterim bence eşinizde bitiyor herşey onun farkına varması lazım evli olduğunun.

Ailesinin kanatları altından çıkmak istemeyen tipik bi koca örneği...
İşin zor canım,Allah kolaylık versin

Gitmicem dersen daha çok zıtlaşır ... Sen benim ailemi sevmiyo musun istemiyo musun olayına döndürür ... Her defasında gitsen senin bir hayatın olmuyor evliliğini yaşayamıyorsun .... Gerçekten zor bir durum ... Tatlı dille ikna et eşini .. Başbaşa yemek yemek istiyorum seninle de ... Sürprizler yap evine bağla yani ... Ama ben gitmek istemiyorum tartışmalarına sakın girme arkadaşım sen zararlı çıkarsın ... Burnundan getirirler ...

ailesine yakın oturan birçok yeni evli çift bu durumu yaşıyor zamanla herşey yoluna giriyor bende bu sıkıntıları yaşamış biri olarak sana sadece şu tavsiyede bulunabilirim bu sebepten dolayı asla eşinle tartışma surat asarak konuşma bıktım artık falan deme tatlı dille güleryüzle hatta biraz işveyle eşinle konuş gün boyu seni özlüyorum seninle başbaşa olmak istiyorum sana yemekler yapmak istiyorum gibilerinden konuş eşini ikna edersen zamanla kendi düzenini oturtursun

Yanlış anlamayın ama eşiniz daha annesinin kuzusu. Yoksa evli barklı koskoca adam yani kendi hayatını kuramamış hala. Bunlara çoluk çocuk deseniz hakaret algılar, kavga çıkarır. Ama annene yapıştırıcaz seni bundan sonra öyle yaşayacaksınız deseler itiraz edeceklerini sanmıyorum. Tepkinizi koyun. Bir ömür çekilir mi sizce?

bu durumda olupta çözebilen oldumu çok merak ediyorum......
adam laftanda anlamıyo belliki..
zorbalıkla,tehditle olacak iş mi bu yani..
ya çekicen restini ben gelmiyorum dicen..
ya da gidicen sessiz sedasız...

Bu nekadar saçma iş böyle.

Resmen her gününü çalmışlar elinden.

Eşinde durumdan memnun ne yaparsan yap ikna edemezsin o eşi.

Ama sen gitmek istemiyorsan gitme, bunu anlat eşine, zorla hergün senide sürükleyemez.

valla eşim geçenlerde bayramın 1. günü yaylaya gideriz ben 2.günü sabahtan iş için döner 2-3 çalışır 3.günü akşam üstü gelirim pazar beraber döneriz dedi.Bende oldu canım 2-3 GÜN ananla tek başıma napacam ben yaylada.pazartesi işbaşı yapacam çamaşırım ütüm var ben bacaklarımı uzatıp dinlenmek istiyorum dedim duygusaldan girdim tabi "sen eskiden böle değildin 1 gece benden ayrı kalamazdın beni artık sevmiyomusun ben senle geçirmek istiyorum aşkamları avm ye sahile filen giderdik çay içerdik hem çalışacam evimin işini ne zaman yapacam yazık değilmi bana felan diye " dün anasına diyorki benle gider benle gelir benim hatun o kadar.

Son düzenleme:

evet ilk zamnlar evlendiğimde hergun arıyorlardı gelin niye gelmiyorsunuz diye bende 6 ay sonra kayınvalıdeyle konustum bu sekılde olmuyor bızım evlılığımız yolunda değil dye kadın trıp atıp 2 gun ogluna diyorki evınızde takılın dıye sonra tekrar gitmeler dahada bsey söylemiyor.gerçekten işkence gibi yaa çekilmiyor ne yapacağını şaşrıyor insan katlanacağız elbette ama bununda bır sonu vardr ben sunu dusuyorum cocuk olduktan snra belkı duzelme olur dye ümit ediyorum bi ihtimal

bence memnunlar cunku erkekler kendı ısteklerının olmasını ıstiyorlar ıtıraz edınce ısteklerı yerıne getırmeyınce kabadayılık peşinde koşuyorlar. ve gerçekten cok zor değiştremyrm.abiside aynıyms ama eltım kayınvalıdeyle sorun yaşamış kocası yuzunden o yuzden o sadece cmt gdıo.sımdı bende durduk yere mı yaşayım işin diğer ucuda var ailene laf gelmesi hc istemm cunku ben ıstedm evlenmk ve eşimi secmemle onları o sekılde uzemem. çekilmez bu geceler uykusuz aksi lanet :)
bak gecen süs esyası kırdm bılerek şok oldu.sonra gttı oruclu oruclu temzlems ama öyle bseymıskı her yere sıçramıs yanı odada :) boşanalım dersem hc dusunmez cunku adama dıyrmkı benı kaybetmkten korkmuyrmusn dıyrm o umudu bırakmadın dıo.bn bugn annemde kalcm gelmcem dersem sanmyrm gelp alacağını cok aksi adam.huyuna gderse iyi ama gtmezsen lanet. pffff

flört dönemnde hcbrsekılde anlayamasın kı sadece devamlı aradkların bılıodum oglum nerdesn nerd kaldn bend derdım ayy ne sacma kac yasındasn halaa arıyrlarmı derdım.
çalışmyrm açıktan son senemi okuyrm cogunlukla evdeym.bende dedm bu sekılde olmaz boşuna faturalar işliyor ymk ymk olsun. brlkte aynı evde otralım dedm oda olmaz öyle sey dıo. ben gtmesem bu sefer o bnm anneme gelmz.

aynen katılıyroum dusuncelrınze.rezillik ya başka bısey değil yani hyr ilerde araba almaya kalsakta ailesi dyecekki etrafa bak bzde ymk yedıler bzm sayemzde araba aldılar diye.resmen ana kuzusu.bend aileme düşkünüm ararım sorarım ama evim ayrı yurdum ayrı bunalrı düşünmk ayrıcalıktr.
başkası gerckten bnm yerımde olsa smdye kadr ceker gderdı yada tımarhaneye yatardı.evlılık gercekten sabır ve tevekkül istıyor.
gecen nette eslerınız egerkı gürültülü bseyler kırıyorsa muhakkak bu sızın gozunuzu kurkutmasıdr ona karslk olark szde aynı seyı uygulayın dıyordu ve dun uyguladım şok olmuştu

bana dediği laf : annemler bir arka sokakta otuyor gtmezsem ayıp olur ve öldüklerinde en azından kendi diyeyimki ben sağ iken yanlarındaydım. bu şekilde söyluyor onumu bekleyecem ben yaa evde hıc sıklımyrz tv ızlyrz kahve ıcıyrz okey oynuyrz.bi hfta ordasak giğer hafta bızdeler bu sekılde bende diyorumkı ıyı ay sonunu getırıyorsun dıyorum. diyorumki çoçuk olduktan snra belki bir ümit değişmeler olurmu acaba ?

ilk zamanlar evde basbasa zıyafet sofrası mum ısıgında dans etmeler guzel elbiseler neler yapmadımki cuma gunu hediyeleşmeler.ama bu durumlar olunca ınsan ıster ıstese yapmk gelmıo artk ıcımden.evet tartışma olunca olan bana oluyor. ama diyorumki ilerleyen zamanlarda bu doldurmus oldugun gunlerını çok arayacaksın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…