yardım... ne alınır? ne zaman alınır?

nnllyy

Üye
Kayıtlı Üye
3 Haziran 2013
55
0
6
Diğer
arkadaşlar.. 18+4 'üm. erkek bebek bekliyorum ve kafam çok karışık.
hiç birşeyin hazırlığına başlamadım daha. bebek için kıyafet neler almalıyım. 0-3 aylık çok mu alayım. yoksa zaten hemen büyür mü kilo alır mı biraz daha büyük mü alayım.
çocuk arabalarıyla ilgili hiç birşey bilmiyorum. ne zaman almam lazım. doğunca mı 7-8 aylık hamileyken mi? ve ne tip birşey daha kullanışlı olur. ilk gebeliğim ilk bebeğim ve paniğim. bir diyorum erken daha bir diyorum geç kalıyorum toparlayım yavaş yavaş

Canım ben de 15. haftamdayım ama inan 8. aya girmeden hiçbirşey almayı düşünmüyorum.. İlk etapta bebek arabası gereksiz olabilir bir müddet pusetle idare edebilirsin. Kıyafet konusuna gelince hediye olarak çok gelir kıyafet o yüzden yığma derim, aynı evlilik gibi eksiklerini yaşadıkça göreceğiz.. Bebekler sürekli büyüyorlar zaten ve nasıl bir bebek olacak iri mi zayıf mı bilemeyiz.. Sen bir kaç takım al gerisini doğum sonrasına bırak derim.. En azından ben öyle yapacağım.. Umarım yardımcı olmuşumdur..

Çocuğum yok ama kendimden 14 yaş küçük bir kardeşim var :) Annemin hamileliğinin ilk aylarında alışverişe çıktık daha karnı bile belli değildi. Yaşı geç olduğu için karnı büyüdükçe çıkmakta zorlanacağını düşünüyordu.

0-3 aylık birkaç body, tulum, patik, eldiven, şapka, çorap falan almıştık. Body ve tulumu çok fazla almıştık yeni doğan bebekler çok fazla kusuyor. Kullanışlı bir battaniye al. 3 aydan sonrasını şimdiden düşünme bence. Zaten doğduğunda çok fazla hediye geliyor. Herkes büyük büyük kıyafetler alıyor. Bebek doğduğunda neye ihtiyacın olduğunu sen daha iyi görüceksin.

güzelim öncelikle sağlıklı kucağına al inşallah bebek patiği penye şapka penye eldiven önden açılan badiler yakası çıtçıtlı badiler külotlu çorap dışarda giymesi için kışlık tulumu battaniye bunlar önemli bebe yağı bebek losyonu pişik kremi şampuan senin için göğüs kremi çünkü ilk bebekte bebeği emzirirken göğüs ucu yara olabilir ilk günden kullanırsan rahat edersin ve bebek göğsünde kren varkende emebilir
çocuk arabasına gelince ön tekerleri döner portbebe s için de dahil olan kombi çocuk arabası al diğer eşyalara gelince 2 tane tlum alsan yeterli diğer eşyaları da gelen hediyeler e göre karar verirsin bebişin sağlıkla gelsin inşallah

teşekkür ederim arkadaşlar. birde birşey daha soracağım. çevremdekiler hep bezler indirime girdikçe stok yap diyor. sizce başlayımı stoğa ve hangi marka?

canım benim teşekkür ederim. bu kremler losyonlar pişik merhemleri için önerin varmı marka olarak? hangisi daha hassastır. ya da allarjen etkisi daha az olan hangisidir.

canım benim teşekkür ederim. bu kremler losyonlar pişik merhemleri için önerin varmı marka olarak? hangisi daha hassastır. ya da allarjen etkisi daha az olan hangisidir.
güzelim bebek için penaten marka göğüs kremi weleda çocuk bezi olarak pampers ama ben yurtdışında yaşıyorum türkiyedeki markaları bilmiyorum eğer bunlar varsa kullanmanı tavsiye ederim sanırım pampers türkiyede ultra prima adıyla satılıyor

teşekkür ederim arkadaşlar. birde birşey daha soracağım. çevremdekiler hep bezler indirime girdikçe stok yap diyor. sizce başlayımı stoğa ve hangi marka?

Canım tamamen çevremdekilerden bildiğim kadarı ile, her bezi her çocuk kullanamıyormuş, bazen en kaliteli bez bir çocuğa alerji yapabiliyormuş.. Yaşamadan öğrenilmeyecek şeyler maalesef bunlar..

Canım tamamen çevremdekilerden bildiğim kadarı ile, her bezi her çocuk kullanamıyormuş, bazen en kaliteli bez bir çocuğa alerji yapabiliyormuş.. Yaşamadan öğrenilmeyecek şeyler maalesef bunlar..
ben de şöyle bir durum olmuştu bebeğe kullandığım bei bir kere değiştirdim bir gün sonra alerji yaptı tekrar eskisine döndük

yani herşeyi deneyimleyip öğrencem.. ( sağlıkçıyım ama kadın doğum, bebek konusu çok uzak bana ve çevremdekilere sinir oluyorum. sen zaten biliyosun diyip birşey anlatmıyorlar. ya da ne biçim sağlıkçısın bunu bilmiyormusun diyorlar.. çok canım sıkılıyor. daha önce hamile olmadımki. kitapta yazmıyoki şu krem iyidir diye nerden bilcem ben (

Pişik kremi de kesinlikle sebamed derim.

buarada arkadaşlar bu kremleri, vucut losyonlarını şampuanları fln ne zaman almalıyım. son ay mı?
ve bebe şampuanı hangisi olmalı?? :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…