Yardım!! Oğluma emziği nasıl bıraktırabilirim

Esaskiz43

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
11 Eylül 2014
1.044
1.090
133
33
arkadaşlar merhaba,

21 aylık oglum var ve tam bir emzik aşığı. uyuturken vermeye çalışıyorum sadece ama aklına estiğinde de yine işaret diliyle emzik istiyor. baba, mama, bu(su), dede, ayye(anne) kelimelerini söyleyebiliyor. iki kelimelik cumleler kuramıyor. Evet erkek cocukları geç konusurmus derler ancak ben emziğe de bağlıyorum en azında o problemı aşmak istiyorum. yardımlarınızı bekliyorum ne yapmam lazım bu süreci nasıl ne şekilde atlatabilirim. bu arada çalışan bir anneyim babaanne bakıyor.

2 yaşında bıraktırdım oğluma 2 yaşından sonra emzik ve biberon diş yapısını bozuyor diye sakladım emziği mecburen çünkü biz tam bağımlıydık öğle uykusunda bile isterdi 2 gün çok mızmızlandı istedi ağladı vermedim hav havlar götürmüş dedim bidahaada istemedi ama 2 gün zor geçti :olamaz:

Konunu takipteyim canım ama daha küçük değil mi annesi?
Sende çalışıyormuşsun.
Benim oğlum da 3 ay sonra 3.yaşını dolduracak maşallah konuskan bir çocuk ve emzik delisi yani emziğin konuşmayı o kadar etkilediğini düşünmüyorum daha konuşur o annesi ben önce bez işini halledip sonra emzige geçeceğim.
Tecrübeli anneleri bekliyoruz anlatsınlar bize...

2 yaşında bıraktırdım oğluma 2 yaşından sonra emzik ve biberon diş yapısını bozuyor diye sakladım emziği mecburen çünkü biz tam bağımlıydık öğle uykusunda bile isterdi 2 gün çok mızmızlandı istedi ağladı vermedim hav havlar götürmüş dedim bidahaada istemedi ama 2 gün zor geçti :olamaz:
Evet diş yapısını bozuyor ama sonra düzeliyormuş maşallah senin kuzuya ben ne dediysem hayir diyor napcam bilmiyorum.

arkadaşlar merhaba,

21 aylık oglum var ve tam bir emzik aşığı. uyuturken vermeye çalışıyorum sadece ama aklına estiğinde de yine işaret diliyle emzik istiyor. baba, mama, bu(su), dede, ayye(anne) kelimelerini söyleyebiliyor. iki kelimelik cumleler kuramıyor. Evet erkek cocukları geç konusurmus derler ancak ben emziğe de bağlıyorum en azında o problemı aşmak istiyorum. yardımlarınızı bekliyorum ne yapmam lazım bu süreci nasıl ne şekilde atlatabilirim. bu arada çalışan bir anneyim babaanne bakıyor.
Merhaba annem zamaninda abime emzigin icin limon yuzu koymus abim emdikce eksi tat geldigi icin birakmis deneyin isterseniz

Evet diş yapısını bozuyor ama sonra düzeliyormuş maşallah senin kuzuya ben ne dediysem hayir diyor napcam bilmiyorum.
geç kalmışsın ya 3 yaş bıraktır yavaş yavaş çok alışmış bırakmaz :KK48:
bezi bıraktırabilirsin artık havalar sıcak alıştırma çamaşırı ile başlayabilirsin
çok zorlandım ben alıştırmada korktu sonra sonra alıştı :nazar:

geç kalmışsın ya 3 yaş bıraktır yavaş yavaş çok alışmış bırakmaz :KK48:
bezi bıraktırabilirsin artık havalar sıcak alıştırma çamaşırı ile başlayabilirsin
çok zorlandım ben alıştırmada korktu sonra sonra alıştı :nazar:
8 aylik doğdu beni hiç ememedi oyuzden emzige çok bağımlı malesef.
Önce tuvalet işini halledeyim inşAllah sonra sıra emzikte.

benım de evde olmam gerekıyor sanırım o surecte cunku kayınvalıdem başaramaz vermemeyı:KK64:

Konunu takipteyim canım ama daha küçük değil mi annesi?
Sende çalışıyormuşsun.
Benim oğlum da 3 ay sonra 3.yaşını dolduracak maşallah konuskan bir çocuk ve emzik delisi yani emziğin konuşmayı o kadar etkilediğini düşünmüyorum daha konuşur o annesi ben önce bez işini halledip sonra emzige geçeceğim.
Tecrübeli anneleri bekliyoruz anlatsınlar bize...
emziği görünce heyecandan deliye dönüyor:KK71: kayınvalıdem baktıgı ıcınde ona da zorluk olmasın dıye erteledım ama bilemedim 2 yaştan sonra daha zor bırakmak diye duydum.

emziği görünce heyecandan deliye dönüyor:KK71: kayınvalıdem baktıgı ıcınde ona da zorluk olmasın dıye erteledım ama bilemedim 2 yaştan sonra daha zor bırakmak diye duydum.
bence hiç uğraşma ... benim oğlum 2,5 yaşından sonra bıraktı ve çok kolay oldu...artık senin yaşına göre emzik satılmıyor dedik...2 gün mızırdandı sonra unuttu... zaten sadece uykuya geçerken ağzındaydı,bütün gün ağzında tutmuyordu...hiç uğraşıp kendini sıkma bekle 2,5 yaşını :) ayrıca emziğe başka şeyler sürme travma oluşur bide çocukta...sonuçta en bağlı olduğu şeylerden biri:)

Back
X